Sigorta acentesinin müdürü arkadaşım, epey uğraştan sonra 28.000 olan rakamı 30.000'e çıkarttırabildi. 42 gün oldu hala parayı alabilmiş değilim
Rezilliğin danişkası işte ne diyim daha !...
Tekrar geçmiş olsun arkadaşım ..
sigorta sirketinin adi nedir acaba
Geçmiş olsun arkadaşım. Umarım bir daha aynı olayı yaşamazsın.
Evet, arabam 2007 dream otm. idi. Yaklaşık 1 aydır piyasada 2.ellere bakıyorum. Arabamın eşdeğerleri 32.500'den aşağı yok.
quote:
Orjinalden alıntı: caucass
Araba 2007 dream idi sanıyorum , bu durumda 30 bin fena değil ya, arabayı satsanda heralde o kadara giderdi, veya başka bir deyişle 2007 15 binde bir dream bulup alabilirsin 30 bine , hatta belki biraz daha ucuza; sonuçta her ne olsada, zarar etmiş olsanda, geçmiş olsun, kaza bu her an her yerde herkesin başına gelebilir, takma kafana gitsin
Anadolu Sigorta
quote:
Orjinalden alıntı: kadirdaglar
sigorta sirketinin adi nedir acaba
benim arabamda pert oldu düşük teklif ederlerse ne gibi bir yol izlemeliyim ne demeliyim sigortacılara
Geçmiş olsun dostum, inşallah kimseye birşey olmamıştır. Cana gelmesin de, mal nasıl olsa bir şekilde alınır tekrar.
Bana ilk teklif edilen rakam 28.000. Sigorta acentesinin müdürü arkadaşımdı, benim yerime itirazları v.s. o yaptı ve zar-zor rakamı 30.000 çıkarttırabildi. Ve nihayet 46 gün sonra paramı alabildim. Kaskomun bitmesine daha 2 taksitim vardı, fakat sigorta şirketi son 2 taksiti bana verdiği rakamdan kesmiş. Araç pert olduğu için poliçeni tam ödemen gerekiyor. Ayrıca sen suçlu olmasan bile, örneğin benim aracım park halindeyken pert oldu, sigorta şirketi sana araç parasını ödediği için dosya kapanıyormuş, dolayısıyla hasarsızlık indirimlerini kaybediyorsun. Başka bir araç satın alıp da aktarma yapamıyorsun malesef
quote:
Orjinalden alıntı: ktorun06
benim arabamda pert oldu düşük teklif ederlerse ne gibi bir yol izlemeliyim ne demeliyim sigortacılara
geçmiş olsun,çok üzüldüm sizin adınıza.
dengesizin biri yüzünden bir sürü zarara uğramayın bence.mahkemeye başvurun ve kazayı yapandan zararınızı karşılamasını isteyin.
dağ başı değil burası,kimse gelip sizin park yerindeki aracınıza %100'lü suçlu iken zarar verip sonra elini kolunu sallayarak gidemez.hem bu dava daha sonraki olaylar için örnek teşkil eder, tabi eğer Türkiye'de adalet diye bişey kaldıysa.
yada kaza yapan kimse görüşün ve sigorta şirketinin size verdiği parayla sıfır km araç arasındaki farkı talep edin. ben olsam önce mahkemeye giderdim, sonuç alamama durumunda zorla almasını bilirdim o parayı.
tekrar geçmiş olsun.bizi haberdar edin son durumdan.
Karşı tarafa dava açabilmek için sigortanın verdiği parayı kabul etmemem gerekiyordu. Kabul ettiğimde ise aracın tüm hakları sigorta şirketine geçetiğinden dava açma hakkını da kaybediyorsun. Açıkçası ülkemizdeki davaların süreçlerini göz önüne getirdiğimde böyle bir şeye girişmedim.
Selam,
pixelcik arkadaşım bu olay bana o kadar çok dokunduki anlatamam sana ..
Yahu senin duran arabanı gelip biri parçalasın sonrada sigorta şirketi senin zararını tam manası ile karşılamasın! Güzel iş vallahi ..
Bu kaza almanyada falan olsa sen hiç bir zarara uğramadan paranı 2-3 gün içinde alırdın + o 2-3 gün için bile sana araç tahsis ederlerdi fakat burası türkiye ne yaparsın ...
Arkadaşım tekrar geçmiş olsun inşallah aldığın para ile aynı değerlerde bir araç alabilirsin ..
Selametle ..
Tüketici haklarına şikayet etsen belki ödemeyi hızlandırırlar
quote:
Orjinalden alıntı: ABABA2307
Hesaplama 0km. fiyatına göre mi yapılıyor yoksa kazalı aracın kasko değerine göre mi?
kaskoda araçların sıfır parçaları üzerinden hesap yapılır.
Geçmiş olsun ama bu araç perte çıkarsa ilk sana teklif edeceklerdir etmezlerse sen teklif et arabayı al yaptır sonra sat inanıyorumki 2. 3 milyar daha kazancın olur. Yok beklerim hemen satmama gerek yok diyorsan biraz yüksek yazarsın fiyatı beklersin sonra satarsın istrsende takasa girersin daha yüksek değerler elde edilir.
quote:
Orjinalden alıntı: pixelcik
Geçmiş olsun dostum, inşallah kimseye birşey olmamıştır. Cana gelmesin de, mal nasıl olsa bir şekilde alınır tekrar.
Bana ilk teklif edilen rakam 28.000. Sigorta acentesinin müdürü arkadaşımdı, benim yerime itirazları v.s. o yaptı ve zar-zor rakamı 30.000 çıkarttırabildi. Ve nihayet 46 gün sonra paramı alabildim. Kaskomun bitmesine daha 2 taksitim vardı, fakat sigorta şirketi son 2 taksiti bana verdiği rakamdan kesmiş. Araç pert olduğu için poliçeni tam ödemen gerekiyor. Ayrıca sen suçlu olmasan bile, örneğin benim aracım park halindeyken pert oldu, sigorta şirketi sana araç parasını ödediği için dosya kapanıyormuş, dolayısıyla hasarsızlık indirimlerini kaybediyorsun. Başka bir araç satın alıp da aktarma yapamıyorsun malesef
quote:
arkadaşım anlattığına göre %100 karşı taraf hatalı buda senin kaskonu bozmaz. Aracın pert olsa bile hasarsızlığın bozulmadığı için o indirimden yararlanırsın. Bence biraz araştır. Neticede Anadolu sigorta sana ödediği parayı karşı tarafın trafik sigortasından alacak yani anadolu sigortanın cebinden herhangi bir para çıkmıyor. Hasarsızlığında bozulmuyor. Sigortalanan şeyin ortadan kalkmasıyla sigortada ortadan kalkar ama haklar hala vardır.
quote:
Orjinalden alıntı: teme
Şaseyi değiştirdik. Kapıyı da komple değiştirdik. Kapının bağlı olduğu ön direği de değiştirdik. Sağ ön tekerleği kıran darbe büyük ihtimalle süspansiyon bağlantılarını da yamultmuştur ama orayı düzeltelim. Tabi bu değiştirdiğimiz parçaların çoğu preste tek parça halinde basılıyor, kalıp üzerinde kaynak yapılıyor tüm o teçhizatı ve işçiliği de bulduk diyelim. Maliyet ne kadar çıkar sizce
Bahsettiğiniz şase düzeltme makinası pek çok serviste var. Ancak şase düzetilse bile amortisör kuleleri kapı bağlantı noktaları gibi yerler fabrikasyon değerine tam getirilemediği için illaki sıkıntı yaratır.
Bütün bunlara ilave olarak, aracın tamiri esnasında kullanılan kaynaktan metale yayılan ısı metalin direncini %75'ten daha fazla kırar. Bu tür kazalı araçlarda sadece kapıyı kapattığında bile aracın her tarafında esneme olur. Bozuk yollar 1 tondan fazla aracın tüm düzeltilmiş şase ayarlarını bozar. Envai çeşit arızalarla karşılaşırsın, kaporta deyimi yerindeyse aracın şasesi (ki oda gezer kendi içinde milimetrik olarak)
Araç onarılırken hiçbir ana şase ve gövde direklerine ısı uygulanmamalıdır. Hele hele düzeltme işlemi yapılmışsa (ki bu çok çok çok kötü bir işlem) araç ilk orta şiddette kazada, helikopter enkazı gibi yola dağılır...
quote:
Orjinalden alıntı: helaxes
quote:
Orjinalden alıntı: ABABA2307
OOooo günaydın Bodrum Paşası
Haklısın, tamir parası da var ama 2-3bin YTL'ye halledilebilir diye düşündüğüm için yazmamıştım. sırayı bozmamak için d diyebiliriz e yerine
O zaman: [A - (B+D)] + C= Sıfır araç parası olapilur.
Ağzı olan konuşuyo o aracın sırf konsolu en az 10000YTL dir ...
10.000'mi?. Aracın fabrika değeri komple 22.000 lira zaten. Sıfır Konsol'un değeri (içerdiği malzemeler hariç 700 lirayı geçmez...
İyi geçiriyor parçacılarda çaresiz Türk halkına... Helal olsun...
22.000 oto, 14.000 vergi, 10.000 lira konsol... Temiz iş
quote:
Aracının gerçek değerini aldığına inanmadan asla belge imzalama. Aynı dümeni bana da yaptılar. Gerçi maddi zararım olmadı ama açıktan para bulamadığım için hasarlı aracımı yaptıramadım ve 1 yıldır yatıyor aslan gibi otomobil...
Türkiye'deki sigorta işlerini anlatayım size...
Örneğin aracımız 2007 HONDA CRV Jeep olsun...
Bu aracın gerçek değeri 32.000 Lira
Vergili satış fiyatı ise 68.000 Lira
Bütün rant aradaki 36 milyarlık boşa giden paranın, aslında hiç de boşa gitmemesinden doğuyor.
Yani bu araca serviste 50.000 lira hasar çıkarıyorlar. 32.000 liralık araca nasıl çıkıyor bu masraf hesap et...
Kusura bakma yaa. Zamanım az, uzun uzun yazamıca....
Dediğimi unutma bedeli az buluyorsan hiçbirşey imzalama... Asla seni ikna etmelerine izin verme...
Ve yetkili servisler+eksperler+çıkmacılar+diğer servisler hepsi kanka bunu unutma... Yani yapayalnızsın, arkanda sadece hukuk var. Onu da çok çalıştıramıyoz biliyorsun ülkemizde zaten...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme