Şimdi Ara

Honda Civic kaza ve pert olma durumu (Pert oldu) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
2
Favori
29.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne diyelim hayırlısı en azından artık için rahat,şahsen aynı durum bana olsa ve araç onarılsa o araca içim rahat binemem
    bu araca 20000ytl masraf çıkardıysa exper,önden kazalı araca 40000ytl çıkarır herald en iyisi biz civiclerimize ya komple çelik kafes falan yaptıralım ya da strece sarıp garajda yatıralım kasko bende de var ama bizde ki de eşek şansı ya exper kıllık yapar mapar,sıkarım

• size gönderilen mutabakat formundaki rakam kasko bedelinin altındaysa mutlaka kasko şirketiyle pazarlık edin. formu işinize gelmeyen rakamdan imzalamayın
  • büyük gecmiş olsun

hondaların parcaları bu kadar pahalimi?

bu kadar hasara 20 bin ytl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wizy -- 18 Temmuz 2008; 17:13:37 >
  • kasko poliçenizi "baştan sona" mutlaka satır satır okuyun. daha 2 gün önce yeni aldığımız City için Aksigorta'dan kasko yaptırdık, aracın pert olma durumunda o günkü sıfır fiyatı size ödenir maddesi var..sizin poliçeniz nasıl bilmiyorum ama 25-30 bin YTL gibi bir rakam teklif edemezler bence size..
  • Bahsettiğiniz madde benim poliçemde de vardı ve bu madde sadece ilk 1 yıl için geçerli. Aracım 1,5 yaşında...

quote:

Orjinalden alıntı: vogue

kasko poliçenizi "baştan sona" mutlaka satır satır okuyun. daha 2 gün önce yeni aldığımız City için Aksigorta'dan kasko yaptırdık, aracın pert olma durumunda o günkü sıfır fiyatı size ödenir maddesi var..sizin poliçeniz nasıl bilmiyorum ama 25-30 bin YTL gibi bir rakam teklif edemezler bence size..
  • Üstelik motor tamamen sağlam ve çalışır vaziyetteydi.
    Demek ki tek tek parçaları satın alarak civic toplamaya kalkışsak, 3-4 civic parası harcarız...

quote:

Orjinalden alıntı: Wizy

büyük gecmiş olsun

hondaların parcaları bu kadar pahalimi?

bu kadar hasara 20 bin ytl

• aracınızın 1,5 yaşında olduğunu gözden kaçırmışım, üzgünüm. ancak şu anda ikinci elde 30dan aşağı Civic olmadığına göre size de ondan daha düşük bir fiyat vermeleri zor bence..inşallah sizi tatmin edecek bir fiyat belirlerler..tekrar geçmiş olsun..

quote:

Orjinalden alıntı: pixelcik

Bahsettiğiniz madde benim poliçemde de vardı ve bu madde sadece ilk 1 yıl için geçerli. Aracım 1,5 yaşında...

quote:

Orjinalden alıntı: vogue

kasko poliçenizi "baştan sona" mutlaka satır satır okuyun. daha 2 gün önce yeni aldığımız City için Aksigorta'dan kasko yaptırdık, aracın pert olma durumunda o günkü sıfır fiyatı size ödenir maddesi var..sizin poliçeniz nasıl bilmiyorum ama 25-30 bin YTL gibi bir rakam teklif edemezler bence size..

• az önce arabay resimlerden detaylı inceleme firsatim oldu

bu araba iyi ustaların elinde adam olur

böyle bir arabin direk perte gitmesi yazık olmuş

cok temiz gözüküyor
  • Perte gidince preslenmiyor herhalde, yaptırılıp satılacak ve trafikte dolaşacak yine.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wizy

az önce arabay resimlerden detaylı inceleme firsatim oldu

bu araba iyi ustaların elinde adam olur

böyle bir arabin direk perte gitmesi yazık olmuş

cok temiz gözüküyor

bencede tamir edilebilir
  • Bu arabayı şahin falan zannettiniz herhalde :) Kaç tane satıldı ki çıkma parçası bulunsun düzgün işçiliği olan usta bulacaksın vs vs... Asla ama asla orjinali gibi olmaz yapılsada.
  • Kazalı araba illa çıkma parçalar ile mi tamir edilir? Sen hep böyle tamir ettiriyorsan o başka tabi. A'dan Z'ye tüm parçalar orijinal yedekleri ile değiştirilerek de fabrikasyon çıkışı gibi yapılabilir.

Adamın varsa fabrikaya gönderip tekrar banda bile sokturup yaptırabilirsin ama o tanıdığın kim olduğu çok önemlidir.
  • ne olursa olsun böyle bi darbeden sonra bu araba eskisi gibi olmaz, olamaz
  • Nasıl olmaz abi yaa? Sok fabrikaya, öyle bi yaparlar ki kendileri bile karıştırır hangisiydi bizim yaptığımız araba diye... Ama bu yolla yaptırmak çok meşakkatli, adam lazım.
  • Fabrika üretim yeridir, tamirhane değil, asla sokmazlar oraya, genel müdürünün arabası bile olsa servise gönderir orada yaptırırlar, bunun şakülü kaymıştır, şase mutlaka oynamıştır, gerçi onun içinde elektronik makinaları var, alttaki bir takım deliklere sabit pimler geçirip, tam ayarına gelinceye kadar gerdirip düzeltiyorlar, genede bire bir aynısı olmuyor, bu meret öyle bir şeyki, bi kere darbeyi aldımı bir daha asla eskisi gibi olamıyor
  • çıkma parçası yok mu?güldürmeyin beni
  • İcabında kupayı şaseden ayırıp, şase bile komple değiştirilebilir ve orjinali gibi olur.

Ama olaya duygusal anlamda bakıp, banttan indiği andaki gibi olur mu dersen, o olmaz işte. Birsürü parça değişecek ve fabrikanın takıp da kazada darbe almış olanlar çöpe atılacak.
  • Şaseyi değiştirdik. Kapıyı da komple değiştirdik. Kapının bağlı olduğu ön direği de değiştirdik. Sağ ön tekerleği kıran darbe büyük ihtimalle süspansiyon bağlantılarını da yamultmuştur ama orayı düzeltelim. Tabi bu değiştirdiğimiz parçaların çoğu preste tek parça halinde basılıyor, kalıp üzerinde kaynak yapılıyor tüm o teçhizatı ve işçiliği de bulduk diyelim. Maliyet ne kadar çıkar sizce

Bahsettiğiniz şase düzeltme makinası pek çok serviste var. Ancak şase düzetilse bile amortisör kuleleri kapı bağlantı noktaları gibi yerler fabrikasyon değerine tam getirilemediği için illaki sıkıntı yaratır.
  • pixelcik, gel biz senin arabaya benzin döküp yakalım da kurtulalım. Görünen o ki ne yapılacak olsa kâr etmeyecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABABA2307 -- 20 Temmuz 2008; 22:46:00 >
  • beyler şase nasıl değişecek o iş kolay bir iş değil.1998 yılında babam kaza geçirdi.Araç toros sw id aynen böle bir hyundai h100 pickap çarptı sağ ön tekerle sağ kapıya ortalama girmiş.Ama aracın sağ tarafı gidikti.Ön göğüs yukarı doğru patlamış direksiyon tavana yaklaşmış sadece sağ kapı koltukta değildi kapının bağlı olduğu şase de ayakalrın konulduğu yer4deydi ve sağ teker havada duruyo gibiydi.1300 YTL almıştık 6 ay sonra kaza yaptı babam 1100 YTL ye yaptırdık araç toplanırken şehrin en kral kaportacısında toplandı.Araç tamamen söküldü üzerinde sadece kafes vardı ve şaselerinden şasesi düzeltilen bir aparata bağlandı ve oşekilde tamir edildi toplandı ama nafile aracın direksiyon sistemi için söylenen rot balansçını söylediği bir söz unutmadım abi senin direksiyon sistemin düz çalışmıyor yani yere paralel olması gereken sistem yukarı doğru yamuk duruyor bu da ancak şaselerin değişmesi ile düzelir dedi.Anlayacağınız şasesi yamuk araçla uğraşmayın.Şase yamuksa en orjinal parçaları olsun en kral ustası olsun artık o araç ip gibi gidemez.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.