Şimdi Ara

Honda Civic kaza ve pert olma durumu (Pert oldu) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
2
Favori
29.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçmiş olsun vallahi çok üzüldüm. yazık olmuş arabanıza.
    umarım sigorta şirketi iyi bir değer biçer aracınıza.

tekrar geçmiş olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: ABABA2307

pixelcik, gel biz senin arabaya benzin döküp yakalım da kurtulalım. Görünen o ki ne yapılacak olsa kâr etmeyecek

Anca sağlam parçaları değerlendirilebilir
  • Öncelikle geçmiş olsun,

Ben Anadolu sigorta acentesiyim, aracınıza verilecek değeri öğrendikten sonra eğer bedeli düşük görürseniz itiraz hakkınız var. Emsal araçları araştırıp sigorta şirketine belgeleri ile ulaştırırsanız ödenecek tazminat da bir miktar yukarı çekilebilir. Anadolu Sigorta her yıl müşteri memnuniyeti ödülü olan köklü bir şirkettir.

Ayrıca hasarla ilgili olarak eğer kredi taksitleri bitmediyse zaten sigorta şirketi önce bankaya tüm kalan borcu ödeyip araç üzerindeki rehin(satılamaz)i kaldıracaktır. Kalan parayıda sizin tarafınıza ödeyecektir. Birde aracın trafikten çekme işlemlerinide sizin yapmanız gerekiyor.
  • bilgiler için sagolun
    quote:

Orjinalden alıntı: qarakedi

Öncelikle geçmiş olsun,

Ben Anadolu sigorta acentesiyim, aracınıza verilecek değeri öğrendikten sonra eğer bedeli düşük görürseniz itiraz hakkınız var. Emsal araçları araştırıp sigorta şirketine belgeleri ile ulaştırırsanız ödenecek tazminat da bir miktar yukarı çekilebilir. Anadolu Sigorta her yıl müşteri memnuniyeti ödülü olan köklü bir şirkettir.

Ayrıca hasarla ilgili olarak eğer kredi taksitleri bitmediyse zaten sigorta şirketi önce bankaya tüm kalan borcu ödeyip araç üzerindeki rehin(satılamaz)i kaldıracaktır. Kalan parayıda sizin tarafınıza ödeyecektir. Birde aracın trafikten çekme işlemlerinide sizin yapmanız gerekiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: ABABA2307

OOooo günaydın Bodrum Paşası

Haklısın, tamir parası da var ama 2-3bin YTL'ye halledilebilir diye düşündüğüm için yazmamıştım.
    sırayı bozmamak için d diyebiliriz e yerine

O zaman: [A - (B+D)] + C= Sıfır araç parası olapilur.

Ağzı olan konuşuyo o aracın sırf konsolu en az 10000YTL dir ...
  • geçmiş olsun bencede kaskodan paranı al.daha avantajlı
  • Benim 2005 Megane II HB'im vardı zamanda. Eşimde renault'da servisin ön muhasebesinde çalışıyordu. Üşenmeyip tek tek parça olarak arabayı alıp toplarsak kaça çıkar diye hesaplatmıştım.

35.000 ytl idi araba o zaman. Hesap sonunda 90.000'ytl yi bulmuştuk. Tabi standart indirimler yoktu ve yetkili servis işçilik ücreti vardı fiyatta.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vogue

aracınızın 1,5 yaşında olduğunu gözden kaçırmışım, üzgünüm. ancak şu anda ikinci elde 30dan aşağı Civic olmadığına göre size de ondan daha düşük bir fiyat vermeleri zor bence..inşallah sizi tatmin edecek bir fiyat belirlerler..tekrar geçmiş olsun..

quote:

Orjinalden alıntı: pixelcik

Bahsettiğiniz madde benim poliçemde de vardı ve bu madde sadece ilk 1 yıl için geçerli. Aracım 1,5 yaşında...

quote:

Orjinalden alıntı: vogue

kasko poliçenizi "baştan sona" mutlaka satır satır okuyun. daha 2 gün önce yeni aldığımız City için Aksigorta'dan kasko yaptırdık, aracın pert olma durumunda o günkü sıfır fiyatı size ödenir maddesi var..sizin poliçeniz nasıl bilmiyorum ama 25-30 bin YTL gibi bir rakam teklif edemezler bence size..

O şekilde hesaplanmıyor, sigortalar birliğinin standart kasko bedelleri tablosu bulunur, örneğin arkadaşın aracının bedeli eğer donanım seviyesi premium ise 33.600 ytl ,sigorta şirketinin sözleşmesinde yazar, bunun ne kadarının enflasyon olarak düşüleceği veya düşülmeyeceği öğrenebilirsiniz. BAKINIZ :->Kasko Tablosu
    Alacağı ücret 3 aşağı 5 yukaraı bellidir,33.600 den fazla olmaz ancak 25.000 ytlde olmaz, bir tek aracın bedelini ödenmesinde sorun olabilir 1-2 ayı bulabilir şirketine göre. Ancak tabi 0 aracın fiyatına göre daha düşük bir para olacağı kesin.
    Ancak aracınız 2.el sattığınızı varsayın o şekilde de elde ediecek para da aynı olacaktı. Çok da üzülmeye değmez, ya kasko olamasaydı, o durumda bir çok araç var ve böyle bir durumda uğadıkları zarar çok daha büyük oluyor. Bu olayı otomobilinizi yenilemek için fırsat olarak düşünebilirsiniz.

Not: 33.600 demiştim ama 1.5 yaş için bir alt yıla bakamak lazım , premium otomatikiçin bedeli 31.600 ytl görülüyor, zaten bu yıl ki kasko poliçeizde bu bdel yeralır buadan ne alacağınız yaklaşık olarak hesaplayabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit -- 25 Temmuz 2008; 11:33:31 >

• Exper aracıma 28.000 YTL değer biçti.
    İtiraz ettik, bakalım ne olacak.

İkinci el araştırmam sonucunda aracımın değerinin 31.000-32.000 arası olduğunu öğrendim. Arada azımsanmayacak kadar fark var.
  • Geçmiş olsun. İnşallah hayırlısı neyse o olur..
  • geçmiş olsun.sana 28.000 söylediklerine göre onların akıllarında 29-30a anlaşmak vardır.sen aracının değerinin 34.000 olduğunu ,sen aynı temizlikte bir araç varsa onu almak istedigini söyle.ısrarcı ol ve acele etme bir pazarlık süreci olacaktır.senle anlaşmak zorundalar bu pazarlık süreci 2-3 hafta olabilir.bizim 2002 1.3 hyundai accent pert olmuştu.sigorta şirketi 9000 ytl teklif ettti.ben bölge müdürü ile konuştum.12.500 ytl istedim.3 hafta pazarlık süreci oldu ben acele etmedim.her hafta teklifi 500 ytl artırıyorladı en son ailemin baskısıyla 11.700 e anlaştım.yani sen de bu pazarlık sürecinde acele etme arabanın degerinden biraz fazlasını iste.arabanın değerini vermek zorunda kalacaklar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: umit84

geçmiş olsun.sana 28.000 söylediklerine göre onların akıllarında 29-30a anlaşmak vardır.sen aracının değerinin 34.000 olduğunu ,sen aynı temizlikte bir araç varsa onu almak istedigini söyle.ısrarcı ol ve acele etme bir pazarlık süreci olacaktır.

Söyleyemez, yukarıdaki mesajımda da yazdım, kasko poliçesinin üstünde hangi değer yazılmışsa ne fazla o değeri alabilir, bunda pazarcı pazarlığı yapılamaz.
  • Söyleyemez, yukarıdaki mesajımda da yazdım, kasko poliçesinin üstünde hangi değer yazılmışsa ne fazla o değeri alabilir, bunda pazarcı pazarlığı yapılamaz.

arkadaşım pet olan arabaya 28.000 ytl teklif etmişler ve muhtemelen de fiyatı yükseltecekler,çogu kasko şirketi ilk başta araba için düşük fiyat teklifediyor
    ve teklif edilen fiyat da yükseltilecek bu pazarlık değil de nedir?
  • Selam,

Sonuç daha belli olmadımı ?
  • sonuç zaten belli ya pert
  • quote:

Orjinalden alıntı: caucass

sonuç zaten belli ya pert

Ben kaç paraya anlaştıklarını soruyorum arkadaşım ..
  • Sigorta acentesinin müdürü arkadaşım,
    epey uğraştan sonra 28.000 olan rakamı 30.000'e çıkarttırabildi.
    42 gün oldu hala parayı alabilmiş değilim
  • Araba 2007 dream idi sanıyorum , bu durumda 30 bin fena değil ya, arabayı satsanda heralde o kadara giderdi, veya başka bir deyişle 2007 15 binde bir dream bulup alabilirsin 30 bine , hatta belki biraz daha ucuza; sonuçta her ne olsada, zarar etmiş olsanda, geçmiş olsun, kaza bu her an her yerde herkesin başına gelebilir, takma kafana gitsin
  • Neyse ne cana ne mala (telafi ediliyor) gelmiş diyelim.
    Arabanı değiştirmiş oluyorsun ama külfetli oldu tabii.Ne kadar uğraşsanda yerine alacağın 2.el kendi aracın gibi
    gönlüne yatmayabilir.Durumun varsa ekle üstüne birşeyler ve 2009 modelini al...

42 gündür ödenmemiş olmasıda a başka bir rezillik.Ondan sonra Türkiyede neden sigortacılık sektörü gelişmiyor diye ağlarlar.
    Karınca duası gibi 50 sayfalık sözleşmelerin içerisine serpiştirilmiş minik tuzaklar ile milleti canından bezdirip,işin içinden sıyrılıyorlar
    sonrada sigorta sektörü ağlıyor.
    Sağlık sigortasında geldi başıma benzer bir olay ve kapsam dışı diye sıyrılmaya kalktılar,bende iptal ettirdim sigortayı.Hemde 2 ayrı sigortam vardı,
    ikisinide iptal ettirdim.İyi niyet kavramı henüz Türkiyede gelişmemişken sigortacılığın gelişmesi beklenmemeli.
    Bu adamın arabası park halinde ,0 hatası olan bir kaza ile neden adamı sıkıntıya sokuyorsun.Adam gibi aracın gerçek o anki değerini ver,
    hemde zamanında ver ki adam yeni araba alsın ve yine sana sigortalatsın.Şimdi bu adan 42 + bilmem kaç gün sonra teklif ettiğin
    3 kuruşluk bedel ile bu adamın tekrar senden sigorta yapmasını mı umuyorsun....

Babamın Almanyada başına gelenleri anlatayımda aradaki farkı görün.
    Bundan yaklaşık 10-15 yıl önce almanyada bir kasabada yaşayan babam arabasını fabrikasının önüne çekiyor.İş çıkışı yürüyerek yakındaki trafik şubeye gidip aracı trafiğe kapattırıp plakayı geri veriyor.
    Bu sayede yıllık vergi ve sigortasa ödemeyecek.YAz sezonu gelince aracı tekrar açtırıp izne gelecekti.Neyse kapatma işlemini yaptırdıktan sonra
    plakasız bir şekilde hava kararınca aracı evin önüne getirmek için yola çıkıyor ve kaza yapıyor.Araç trafiğe kapalı olduğu için trafik sigortasıda otomatik iptal tabii.
    Ama sigorta şirketi babama sen bizim yıllardır müşterimizsin diye karşı araca verdiği hasarı (ufak kaza ) karşılıyor. geçen bir muhabbette söyledim trafik sigortası hangi firmada diye
    hala aynı sigortaya yaptırıyormuş.YAni en az 25 senedir her arabası o firmadan sigortalı......
    İyi niyet önemlidir sigortacılıkta.Kötü günler için sana güvenmiş insanları yüzüsüt bırakırsan,onlarda iyi günlerinde senin yanında olmazlar....

• Orjinalden alıntı: pixelcik

Merhabalar,

11.07.2008 tarihinde park halindeki 2007 model honda civic o.v. aracıma megane marka bir araç süratle çarpıyor ve çarmpanın şiddetiyle aracımın sol ön kapısı direksiyona kadar giriyor, ve sağ tekerlek önce kaldırıma sonra da kaldırımın kenarındaki duvara çarparak kırılıyor. Megane, benim araca çarptıktan sonra spin atarak aracın arka tarafı yine park halindeki bir servis aracına çarpıyor. Tutanak trafik polisi tarafından tutuldu ve megane'ın sürücüsü %100 suçlu olarak gösterildi. Megane'ın sürücüsünün kasko şirketi İsviçre Sigorta, benim kaskom Anadolu Sigorta.

Şimdi size sormak istediğim, aracı servise götürdüğümde büyük bir olasılıkla pert dediler. Fakat aracım 2007 model ve hala 15000km'de. Pert olma durumunda sigorta firmasının bana önereceği rakam benim zararıma olacaktır. Dolayısıyla aracın pert olmasına itiraz edip, tamir edilmesini isteme hakkım var mı?

Kardeşim sana şimdiden geçmiş olsun. Şu husuları bilmeni isterim. Öncelikle Sigorta şirketi eksperleri, sigorta binasında çalışanlar, Otomobil yetkili veya özel servisleri ve son olarak da çıkamcılar ya da hurdacıların hepsi kanka ve birbirini yakından tanıyorlar.
    1. Öncelikle sana piyasadaki en düşük Honda Civic fiyatını teklif edecekler. Asla kabul etme, en yüksek fiyatta diret ve pert kağıdını imzalama.
    2. Uzun zaman alacağı için buraya yazmak istemiyorum ama ülkemizde bu işte çok iyi rant dönüyor şu an. Ben mahkemeye vermedim ama sigortacılar iyi örgütlenmişler başa çıkmak çok zor.

Bence yeniden araba alabileceğin bir fiyata ver. Yoksa inan çok uğraşıyorsun. Ayrıca Türkiye'de kazalı aracı yapabilecek usta yok. Araçtan hiçbir verim alamazsın, sürekli ve heryerinden arıza verir ve olası büyük bir kazada, araç ısıl işlemle tamir edileceği için metalin mukavemetiyok denecek kadar azaldığı için hiçbir can güvenliğin kalmaz.

FİYATTA ÇOk SIKI PAZARLIK ET. Onlar da para sınırsız nasılsa. 3-5 milyar için kendini üzdürme onlara!... İyice okumadan da hiçbir belge imzalama. Temkinli ol her adımında ve işi bilen birinin görüşleriyle karar al derim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.