Şimdi Ara

Honda Civic RS HB mi Leon FR mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
7.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: auto_man

sahip olduğunuz leon kaç model acaba?

2013.
    "ama siz eski kasa civic ile kıyaslamışsınız" a lafı getireceksiniz , zaten ilk mesajımda bununla ilgili bir açıklama var:
    "..Megane, Civic dış görünüşü süsleyip püslese de kalite aynı.."
    Görüşümde değişen hiçbir şey yok. Bugün alacak olsam yine Civic almam.

Bu benim şahsi tercihim? Müsadenizle bu şekilde düşünüp, soran arkadaşa fikrimi bu şekilde paylaşabilir miyim? Sizce bir sakıncası yoksa tabi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BojanBogdanovic -- 15 Ekim 2017; 23:18:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic

quote:

2013.
    "ama siz eski kasa civic ile kıyaslamışsınız" a lafı getireceksiniz , zaten ilk mesajımda bununla ilgili bir açıklama var:

Bu benim şahsi tercihim? Müsadenizle bu şekilde düşünüp, soran arkadaşa fikrimi bu şekilde paylaşabilir miyim? Sizce bir sakıncası yoksa tabi?

tabi ki istediğiniz yorumu yapabilirsiniz. Zaten bende ilk yorumum da fr sahibi olmasaydiniz xcellence alın derdim dedim. Benim önyargım yok. Ben sizin leon un model yılını biliyorum zaten. Ama herkes bilmeyebilir. O yüzden "Araba almadan önce inceleyip test sürüşü yaptığım araçlardan bir tanesi de Civic'ti." demek Kafa karıştırır. Siz leon u alırken yeni civic i Test etmediniz. Doğru mudur?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

2013.

tabi ki istediğiniz yorumu yapabilirsiniz. Zaten bende ilk yorumum da fr sahibi olmasaydiniz xcellence alın derdim dedim. Benim önyargım yok. Ben sizin leon un model yılını biliyorum zaten. Ama herkes bilmeyebilir. O yüzden "Araba almadan önce inceleyip test sürüşü yaptığım araçlardan bir tanesi de Civic'ti." demek Kafa karıştırır. Siz leon u alırken yeni civic i Test etmediniz. Doğru mudur?

Hocam dediğim gibi ben "şekilleri değişiyor ama kaliteleri aynı" derken son kasanın anlaşılacağını düşünmüştüm zaten.
    Hayır yeni kasa ile test sürüşü yapmadım. Arkadaşım aldı birkaç ay önce. Ama sürmedim.

Yeni Leon'u ise hem inceledim hem test sürüşü yaptım. 1.0 TSI motorunu denemek için. Kalite algısını ciddi manada değiştirecedk değişiklikler yok. Birkaç güzel detay o kadar.
    Ben zaten Leon'un kalitesi süperdir demiyorum. Ama Japon arabaları ile kıyaslandığında daha iyi olduğunu düşünüyorum. Geçen gün bir tane Toyota Auris inceledim. Daha da 1 yaşındaymış araç. Ama sanki 10 sene kullanılmış gibi. Biliyorum çok dalgası geçiliyor bu konunun, ama çok net gerçek. Kapısını açıp kapattım, "Japonlar birşey koymamış bu kapının içine kesin" diyorsunuz.

Yine son olarak aynısını söyleyim. Benim düşüncem bu yönde. Megane olsun, Civic olsun, Auris olsun, kasa şeklini ne kadar uzay aracı gibi yapsalar da, birşeyleri koymuyorlar arabaya.
    Arkadaş da bakıp inceleyip seçecektir. Şimdiden hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BojanBogdanovic -- 15 Ekim 2017; 23:47:48 >

• Civic içinden geçer. Hb RS ler ingiltere de üretiliyor. Bizim kiytirik tenekelerle karistirmayin. Varsin sunroof olmasin aracin durusu yeter. Her yer fr kayniyor artik.

• quote:

quote:

quote:

quote:

2013.

Hocam dediğim gibi ben "şekilleri değişiyor ama kaliteleri aynı" derken son kasanın anlaşılacağını düşünmüştüm zaten.
    Hayır yeni kasa ile test sürüşü yapmadım. Arkadaşım aldı birkaç ay önce. Ama sürmedim.

Yeni Leon'u ise hem inceledim hem test sürüşü yaptım. 1.0 TSI motorunu denemek için. Kalite algısını ciddi manada değiştirecedk değişiklikler yok. Birkaç güzel detay o kadar.
    Ben zaten Leon'un kalitesi süperdir demiyorum. Ama Japon arabaları ile kıyaslandığında daha iyi olduğunu düşünüyorum. Geçen gün bir tane Toyota Auris inceledim. Daha da 1 yaşındaymış araç. Ama sanki 10 sene kullanılmış gibi. Biliyorum çok dalgası geçiliyor bu konunun, ama çok net gerçek. Kapısını açıp kapattım, "Japonlar birşey koymamış bu kapının içine kesin" diyorsunuz.

Yine son olarak aynısını söyleyim. Benim düşüncem bu yönde. Megane olsun, Civic olsun, Auris olsun, kasa şeklini ne kadar uzay aracı gibi yapsalar da, birşeyleri koymuyorlar arabaya.

Türkiye'ye gelen araçlara koymuyorlar.

Yeni Civic ile gelen eski kasaya göre olan değişiklikleri internetten araştırarak bulabilirsiniz.

Ben bu ikili arasından Civic'i tercih ederim.

Alman arabaları "yeni kasa" diyorlar, eski kasanın farlarını inceltip satıyorlar. Gına geldi artık. Bmw de aynı şeyi yapıyor vag grupları da. Çok şükür bi Mercedes gerçekten yeni kasa getiriyor.

Civic sedanların iç mekan kalitesi 2006-2016 yılları arasında gerçekten çok kötüydü. Yeni kasanın içi kalitesiz değil.

Gel gelelim şuan hiçbir sıfır araç parasını haketmiyor. Benim 105 bin tl lik bütçem olsaydı 2. el D segmentine yönelirdim.

• BojanBogdanovic B kullanıcısına yanıt
    ben şu anda c sınıfı hb araç alacak olsam leon xcellence den başka bir araca bakmam. Istediğim herşey mevcut araçta. Ama fr sahibi birinin ne yeniden fr alması ne de xcellence alması çok cazip değil. Değişiklik her zaman iyidir. Diğer seçenekte civic hb ise bana göre güzel bir tercih.

• Civic Hb'i Surus Keyfi,viraj performansi adina begenmeyen yok testler de..Ozellikle Slalom testlerinde cok basarili..

Civic HB Ingiltere uretimi..Dizelini kullaniyorum Ingiltere uretimi Farkini ortaya koyuyor gercekten saglamlik ve iscilik adina..Sedaardan da kaliteli ayrica iscilik bakimindan.

Malzeme kalitesi kisiden kisiye degisir ancak HB isciligini kaliteli buluyorum..

Bunun disinda CVT keyifsiz bir sanziman olabilir ancak unutmamali ki sorun yasamayacaginiz uzun vadeli bir sanziman..

Leon ile 120/Kms ve ustu Drag yaparsaniz Civic HB performans adina daha basarili 140'lik Leon'dan..150'li BG Leon da durum nedir bilmiyorum acikcasi.

Benim oyum Hem tasarim hem de surus keyfi adina Civic HB' e..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malzeme kalitesi olarak çok yakın iki model

seat kısmımdaki motor şanzman daha oturmuş

duruyor honda 1.5turbo yeni geldi

sürüş dinamikleride birbirine çok yakın

marka olarak honda söylemeye gerek yok

bundan gerisi fiyat ve görsellik buda çok değişken.....

Bence honda abime göre seat leon yeni sordum babama soramadım daha eve gelmemiş :((

• abimde 150 hp manuel fr var uzun süre kullandım . civic rs 1 saate yakın test ettim . testte 190 km/h hıza çıktım ( civic konusunda detaylı anlattım ) . malzeme kalitesi donanım kyaslamıcam ama sürüş keyfi ve yüksek hızlardaki güven hissi civicte çok daha fazla . fr a göre konfor çok daha iyi .. Beklediğimden çok daha iyi araç

• quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

quote:

quote:

quote:

quote:

2013.

Türkiye'ye gelen araçlara koymuyorlar.

Yeni Civic ile gelen eski kasaya göre olan değişiklikleri internetten araştırarak bulabilirsiniz.

Ben bu ikili arasından Civic'i tercih ederim.

Alman arabaları "yeni kasa" diyorlar, eski kasanın farlarını inceltip satıyorlar. Gına geldi artık. Bmw de aynı şeyi yapıyor vag grupları da. Çok şükür bi Mercedes gerçekten yeni kasa getiriyor.

Civic sedanların iç mekan kalitesi 2006-2016 yılları arasında gerçekten çok kötüydü. Yeni kasanın içi kalitesiz değil.

Gel gelelim şuan hiçbir sıfır araç parasını haketmiyor. Benim 105 bin tl lik bütçem olsaydı 2. el D segmentine yönelirdim.

Değişiklik konusunda haklısınız. Hem yeni kasa eski kasa dediğiniz gibi sadece farlarda ufak farklar oluyor. Hem modeller arasında ufak tefek farklar oluyor. Audi A3 ile A bilmem kaçı uzaktan görseniz önden ayırt edemezsiniz.
    Bu noktada zaten kişisel tercihler işin içine giroyor.Herkesin beklentisi ya da dikkat ettiği şeyler farklı.

• Civic HB rüyaları süsleyen bir araba.. Leon un belki konforu daha iyi olabilir. Fakat civic te uzun vadeli kullanım olması için pek yumuşak malzeme tercih edilmiyor. Şu an sıfır araba alınmaz ama alınırsa HB Civic güzel bir tercih

• Leon fr çok beğendiğim bir model ancak bu kıyaslamada civic HB derim. Zaten leon kullanmışsınız sizin içinde değişiklik olur.

• İkisinide test ettim Civic Hb daha keyifli ve konforlu geldi cam tavanı sorun etmezseniz Civic Hb derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan0403

ikisini de çok seviyorum bildiğim araçlar ancak karar veremiyorum civicin tipi çok güzel sunroof yok , leon ise eski geliyor biraz

Civic yol tutus performans ve tuketim olarak bariz onde cok daha keyifli bir arac. Tasarim kisiye gore degisir ancak civic hb ile suan icin bakislar uzerinizde hatta type r sanan suruculer rahatsizlik derecesinde ilgili.

• hakan0403 kullanıcısına yanıt

Şu videoyu izleyin sonra civicin yanına bile yaklaşmayacaksınız

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Cok farkli yerdesin hocam bu araclar sedan arkadas hb olandan bahsediyor, ya okumadin yada civic gorunce direk gocuk diyenlerdensin.

• quote:

Orijinalden alıntı: karti

quote:

Cok farkli yerdesin hocam bu araclar sedan arkadas hb olandan bahsediyor, ya okumadin yada civic gorunce direk gocuk diyenlerdensin.

Eeeeee ??? Hatchback olunca noluyor karoseri sacı şasemi değişiyor ? Daha sağlammı oluyor ? Sanarsın platformuna kadar değişiyor Marka savunuculuğu yapmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 16 Ekim 2017; 10:6:28 >

• Koyu gri civic hb lere zaafım var cok güzel araç bence.

Ama honda olması düşündürücü zor tercih

• İkisi arasında civic rs. Viraj performansı ve direksiyon direktliği bakımından fr yanına yaklaşamaz o MQB platformunu kullandığı sürece. Civic'in eksisi cvt şanzımanı, o da 0-100'ü 1-1.5 saniye dolaylarında arttırıyor, onun haricinde hızını aldıktan sonra farkı yok, hele 182 hp motorla hiç farkı yok. Manueli gelse zaten rakibi bmw 320 ied olur. "Hehehe dsg var bende" diyen VAG grubu üyelerini, stock araçlarıyla, manuel rs geldiğinde kapışıp videosunu buraya atmaya davet ediyorum

Fakat ben olsam astra opc ile civic rs arasında düşünürdüm. Leon'un bu iki araçla rekabet şansı yok zaten. Otomatik rs olduğunu düşününce bu karşılaştırmada astra bir tık daha öne çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 16 Ekim 2017; 10:24:33 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: karti

quote:

Eeeeee ??? Hatchback olunca noluyor karoseri sacı şasemi değişiyor ? Daha sağlammı oluyor ? Sanarsın platformuna kadar değişiyor Marka savunuculuğu yapmayın

Güzel kardeşim, hatchback civic İngiltere'de üretiliyor, sedan civic Gebze'de. Bana bir kaç tane C sütunu çökmüş hatchback civic göstersene ? İki aracın alakası yok o konularda.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.