Şimdi Ara

HONDA CİVİC VS RENAULT MEGANE KARŞILAŞTIRMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
14.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exclusive.Gamer -- 7 Haziran 2017; 14:3:34 >

• Megane'nın dış tasarımı hoşuma gidiyor Civic'in iç tasarımı.Civic'te dizel ve adam akıllı performans/ekonomi kombinasyonu yok.Atmosferik alsan lpg için kaç yılında yaşıyoruz.20 yıl önce satılan motoru önümüze sürüyorlar.1.5 turbo aşırı pahalı ve çok yakıyor aileye gelmez.Sırf bunun için bile Megane derim.
    @vb35
    Peki yol sesi yönünden nasıl,honda bu sorununa çözüm bulabilmiş mi?

Bulmuş.Bir önceki kasa gibi yol sesi almıyor.Hiç yok da değil tabii.

Bunda üzerinde gelen bridgestone ların da payı var.Çünkü kışlık petlas lastikler hissedilir daha sessiz.Yol sesi konusunda epey yol katetmişler.

Ayrıca ses sistemide güzel 6 hoparlör standart.Arka hoparlörler yazmıyor ama tweeter lı.

Son kasa civic ile bir önceki arasında çok fark var her konuda..

Bej iç döşeme her renkte sunulmalı.5" ekranın çözünürlüğü kötü ,yazı karakterleri kötü.LPG modda anlık tüketim göstermemesi eksiklik.Ama LPG seviyesini yol bilgisayarı ekranında göstermesi güzel.
  • ekonomi renault

gosteriş ve konfor honda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni Civic iç mekan tasarımı çok hoşuma gidiyor.

test tüketiminin de bu adamın altında 7,6 lt/100 km olması şaşırtıcı. Ben kendi güzergahımda 6 lt ile gezerim rahat böyle ise.
  • Bulunduğım mahallede genç bir çocuk yeni civic RS sedan aldı. Fabrikadan siyah jant ve tampon altlarına siyah body kitlerle beraber almış. Araç gerçekten ateş ediyor. Özellikle hava kararmaya başladığında amerikan park gibi yanan ön lambaları çok seksi
  • Honda Civic'in iç mekananını Megane'den daha kaliteli buldu şaka gibi. Civicde bir tane yumuşak plastik yok gelmiş Civic daha kaliteli diyor (sert üstüne çekilen dandik süngeri saymıyorum)
  • güzeelll

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane'in ic mekanindan 2 civic cikar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Civic vs corolla
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şahsım adına, hiç düşünmeden Megane diyorum.

Bi daha Megane diyorum :)

• Civic daha sportif megan daha asil duruyor. Şahsen tüp yerine dizeli tercih ederim.

• hondanın iç mekan tasarımına bayılıyorum. orta konsoldan tut havalandırma kanallarına kadar çok güzel. alçak oturma pozisyonu, geniş arka koltuk ve baş mesafesi. dış tasarımda arka iyi hoş ama ön tarafın mutlaka makyaja ihtiyacı var :) 1.6 atmosferik motor fiyatlarında 1,2lt hacimde 120bg turbo motor olsa satışları artar.
  • Megane daha avrupayi ve zarif çizgileri var.

Civic daha agresif görünmeye çalışmış lakin çok zorlama ve abartı hatlarla dolu.
    heleki arka far grubu tam bi fiyasko.

Lakin iç tasarımda megane yine bildiğin fransız takozluğunu göstermiş.
    Hiç bir şıklık yok,inanın çöplük desem yeridir.
    Civic iç tasarımda meganın içinden geçer.

Ben her türlü megane derim.
    Ekonomi,kalite,konfor megane 1 kademe daha üstte.

Tasarım göreceli olsa bile yolda görsem hep meganı talismanla karıştırırım, o deneli başarılı olmuş bi araç.

Civici yolda görsem , eh civic işte der geçerim, bakmam tekrar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reallist55 -- 7 Haziran 2017; 16:53:18 >
  • Konfor tabiki civic.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet.kazan

Konfor tabiki civic.

Zangır zangır ses ile mi

• quote:

Orijinalden alıntı: ozerpeker61

Bulunduğım mahallede genç bir çocuk yeni civic RS sedan aldı. Fabrikadan siyah jant ve tampon altlarına siyah body kitlerle beraber almış. Araç gerçekten ateş ediyor. Özellikle hava kararmaya başladığında amerikan park gibi yanan ön lambaları çok seksi

Civic RS zaten fena. Adamlar fabrika çıkışlı modifiyeli teslim ediyorlar resmen.

Konuya gelecek olursak, her ne kadar 125 hp lik versiyonu yürümese de civic. 182 hp lik canavar zaten. Plastik kalitesinden bahseden arkadaşlar , gene işi plastik fetişizmine getirmişler. Kaldı ki yeni civic'in iç mekanında kalite olarak eskiye oranla baya bir gelişme var.

Çevremde renault kullanan altı kişinin de(2000 modelden 2012 modele her çeşit var) istisnasız olarak aracından ötürü ciddi sıkıntılar çekmesi yüzünden, Renault mu ? Tövbe de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 7 Haziran 2017; 17:36:2 >

• İç tasarım olarak Civic iyi fakat malzeme kaliteside bir o kadar dandik her ellediğin parça ya kırılacak yada yerinden çıkacakmış gibi ve dokunduğunda naylon hissi veriyor. Bu konuda Megan çok daha ileride. Tasarım olarak Honda ya yan çaprazdan bakmadıkça güzel yan çaprazdan bakınca çok zorlama bir şeyler çıkmış ortaya özellikle o ön taraf sanki eski Amerikan spor arabalarına benzemeye çalışmış ama olmamış hatta eski Hyundai FX Coupe den direk transfer edilmiş gibi duruyor. Bana göre Megan her türlü götürür işi.
  • İsterse Megane'ın iç konsolu deri kaplı olsun yine hoşuma gitmiyor o ekranın boyutu ve kullanılan trimler.
    Civic'te evet malzeme kalitesi fazla iyi değil ama konsol düzeni çok hoş ve sürüş pozisyonu, direksiyon ele oturması tam kararında. Motor konusun da artık çağ dışı kalan 1.6 atmosferik ünite değil de yeni gelen turbo ünite de Megane'ın 1.2 turbosunun içinden geçer. Konfor yol tutuş dengesinde her ikisinde de Civic önde deniliyor gerek yerli gerek yabancı testlerde. Yalıtım ve işçilik konusunda Megane kat kat önde doğruya doğru. Kısaca bana ve benim gibi düşünen bir çok insana civic turbo daha cazip gelecektir. Ama biraz daha sakin bir sürüş, yalıtım ve iç mekan kalitesi bekleyenler ise Megane'a yönelecektir.
  • Özellikle iç mekanda tasarım ve kalite çok fazla birbirine karıştırılıyor , bu testte de aynı şey olmuş. Civic daha güzel ve elit bir ön konsol tasarımına sahip sadece ön konsol (göğüs) diyorum. Onun dışında konsoldan kol dayamaya geçiş ve genel manada malzeme ve işçilik kalitesi kesinlikle Megane da Civic'in üstünde bir kaliteye sahip.
  • Yine arabadan anlamayan forum üyeleri gelmişler Megane'ın iç mekanının daha kaliteli olduğu palavrasını sıkmışlar.

Civic'in iç mekanından değil 2 belki 3 tane Megane çıkar. Hem işçilik, hem de malzeme kalitesi D segmenti ayarında.

Megane oldukça kalitesiz bir iç mekana sahip.

İç tasarım ve dış tasarım olarak da Civic, Megane'a oldukça üstün.

Sürüş dinamikleri, yalıtım olarak Civic eziyor.

Eren Tekin'i pek sevmesem de Civic konusunda dedikleri oldukça doğru.

• quote:

Orijinalden alıntı: akıllıçoççuk

ekonomi renault

gosteriş ve konfor honda

Gösteriş kişiye özgü saygı duyarım da inceleme bile

Ses civicde fazla

Çukur vs hissettirme gene civic de fazla? Bunun neresini şimdi civic e verelim?

Tasarım kişiye özgü hadi onu demiyorum.

Adam civic ü övücem diye yırtınmış resmen

Civic 1.6 düz benzin 85.950

Megane sedan 68.450

Ki honda burnundan kıl aldırmaz kırışıp reno da 3-3.5 rahat fiyat düşüyor.

Megane bundan hem fiyat açısından ekonomik hem daha konforlu hem daha sessiz mantıklı.

• Hocam yetiş megane'a büyük taarruz var

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.