Şimdi Ara

honda civic&vw jetta hangisi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
2.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dış tasarım tabi ki göreceli kimi beğenir kimi beğenmez ama,
    Civic'in içi şahsi kanaatime göre berbat deyiminin tam karşılığı.

Sürücüye dönük tasarıma ona buna bakmadan önce,
    içine oturup ne ürettik biz diye bir bakmaları gerekiyordu sanırım, bunu yapmamışlar.
    Jetta ve Polo diğer VW modellerine göre nispeten daha kalitesiz bu doğru,
    ama önce bunu söylecek kişi gidip Civic'in içine oturmalı sağını solunu, konsolunu bir kurcalamalı,
    sonra Jetta kalitesiz demeli.
    Kalitesizlik bir kavram evet ama göreceli bir kavram.

Mercedes'te kalitesizdir diyebiliriz, ama örneğin Bentley'in yanında.
    VW ile mukayese edip söylersek, heralde bize nasıl bir gözle bakılacağını az çok tahmin etmek gerek.

Geçen gün konu açılmıştı Fanatiklik kötü bir şey değildir diye.

Aslında onu şöyle söylemek gerek.

Nasıl orantısız marka sempatizanlığı varsa
    orantısız marka atipatikliği de var.
    Ve bu konuda açıkca görebiliyoruz bunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanharuny

Arkadaşlar son kararımı verecem artık iki araca düşürdüm yılda onbin km yi geçmez tahmin ediyorum hangi arabayı almalıyım
    civic de indirim yapıyolar ama jettada indirim yok gerçi araçta yok ama gün almalımıyım onuda bilemiyorum
    honda civic premiun 47000
    vw jetta 49200
    ne desiniz

sorunsuz,sağlam,uğraştırmıycak araç arıyosan tabii ki honda
  • Herşeyi geçiyorum yeni civicin tasarımı jettadan bile kötü.
  • bu jettanin ici kalitesiz gorusune kesinlikle katilmiyorum. dun ankara basaranda inceledim sinif ortalamasinda malzemesi var. gostergeleri dugmeleri sade ve kullanisli. sadece kapi iclerindeki malzeme biraz sert. 1.4tsi motorda dip gaza falan gerek yok. performansi 1.6 dizellerden iyi. sorun da fazla cikarmiyor cikarsa buralar sallanirdi zaten. japon atmosferik motorlari sorunsuz gercekten ne de olsa ariza cikaracak turbo ya da kompressor gibi bir parcasi yok. ben yillarca corolla kullandim. bir daha da atmosferik motor arac almam. 5000 devirde bagirta bagirta performans almak istemiyorum. bu arada ben ford kullaniyorum ama benzinli araba alacak olsam tsi ya da ecoboost alirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HondaPower

quote:

Orijinalden alıntı: 34Brs34

Civic mi Civic sahibi olarak söylüyorum jetta akar civic navigasyondan bakar.. Jetta 2.500rpm de devir'e giriyor cift turbo kompressor.. Civic hiç bir extrası olmayan 1.6 125 hp 6.500 rpm'de devire giren performans olarak 1.4 dizellerle kafa giden saçma sapan benzin yakan ve tek kulakçıklı bir motor.. 14TSİ jettamız da vardı civic'ten kalite saglamlık performans bakımından çooook üstündü kaliteli.. CİVİC'İN TEK ARTISI SORUNSUZLUK..
    PARAN YOKSA JAPON VARSA ALMAN AL

1) Siz 2500 rpmde biraz daha dip gaz devam edin, 1 yıla kalmaz turbom yandı bitti kül oldu diye buralarda ağlarken görürüz emin olun.
    2) 6500 rpm değil 5500 rpm olacak. Bunu bilmiyorsanız siz Honda kullanmayı hak etmiyorsunuz zaten.
    3) Ekstralardan en son bahsedilecek firma Vw'dir. Arabaya ekleteceğiniz opsiyonlarla yeni bir araba alınabiliyor neredeyse.
    4) Siz istesenizde istemesenizde atmosferik motordan alınan sürüş keyfinin yanında o ufacık turbo motorlarına güç yükleme çabaları her zaman sonuçsuz kalacaktır. (turbo motora karşı değilim, abartılmasına karşıyım.)
    5) Japon firmaları ne zaman atmosferikten vazgeçip turbo motor üretimine geçsin belki bir şeye benzer turbo motorlar.

Dip gaz'a gerek yok yarım gazla bile civic'i duman eder.. Civic'ten güç almak içib dip gaz gidip bagırtarak 13-14Litre benzin yakacaksam asla atmosferik motorun ne artısı var ? O kadar açık söylüyorum ki 1.2 TSİ civicle kafa gider. Ayrıca sizin bahsettigin küçük turbolar 1.6 multijetlerde falan var fındık turbo deniliyor.VW'de çift turbo kompressor teknolojisi var ve TSİ'da turbo yakan hiç görmedim duymadım sanmıyorumda dediginiz olaylar çok daha geç zamanlarda olur 100.000 km'de turbo sıfır kondisyonda 142 HP güç verisi çıkıyor dyno'da ne ötme oldu nede daha bu zaman kadar turbo balansına alındı..

• quote:

quote:

quote:

Civic mi Civic sahibi olarak söylüyorum jetta akar civic navigasyondan bakar.. Jetta 2.500rpm de devir'e giriyor cift turbo kompressor.. Civic hiç bir extrası olmayan 1.6 125 hp 6.500 rpm'de devire giren performans olarak 1.4 dizellerle kafa giden saçma sapan benzin yakan ve tek kulakçıklı bir motor.. 14TSİ jettamız da vardı civic'ten kalite saglamlık performans bakımından çooook üstündü kaliteli.. CİVİC'İN TEK ARTISI SORUNSUZLUK..

1) Siz 2500 rpmde biraz daha dip gaz devam edin, 1 yıla kalmaz turbom yandı bitti kül oldu diye buralarda ağlarken görürüz emin olun.
    2) 6500 rpm değil 5500 rpm olacak. Bunu bilmiyorsanız siz Honda kullanmayı hak etmiyorsunuz zaten.
    3) Ekstralardan en son bahsedilecek firma Vw'dir. Arabaya ekleteceğiniz opsiyonlarla yeni bir araba alınabiliyor neredeyse.
    4) Siz istesenizde istemesenizde atmosferik motordan alınan sürüş keyfinin yanında o ufacık turbo motorlarına güç yükleme çabaları her zaman sonuçsuz kalacaktır. (turbo motora karşı değilim, abartılmasına karşıyım.)
    5) Japon firmaları ne zaman atmosferikten vazgeçip turbo motor üretimine geçsin belki bir şeye benzer turbo motorlar.

Dip gaz'a gerek yok yarım gazla bile civic'i duman eder.. Civic'ten güç almak içib dip gaz gidip bagırtarak 13-14Litre benzin yakacaksam asla atmosferik motorun ne artısı var ? O kadar açık söylüyorum ki 1.2 TSİ civicle kafa gider. Ayrıca sizin bahsettigin küçük turbolar 1.6 multijetlerde falan var fındık turbo deniliyor.VW'de çift turbo kompressor teknolojisi var ve TSİ'da turbo yakan hiç görmedim duymadım sanmıyorumda dediginiz olaylar çok daha geç zamanlarda olur 100.000 km'de turbo sıfır kondisyonda 142 HP güç verisi çıkıyor dyno'da ne ötme oldu nede daha bu zaman kadar turbo balansına alındı..

Arkadasım ya sen jetta yerine başka bir arabaya biniyorsun yada laf olsun torba dolsun diyorsun.
    Bir jetta'nın civic'i geçeceği tek yer yarışın başlangıcıdır çünkü turbo motor düşük hızlarda daha çok verim sağlıyor fakat fabrika verilerine göre o da hüsran çünkü 1.2 ve 1.4 jettanın 0-100 hızlanma verileri daha yüksek civicten. Ayrıca Jetta 1300 kg civic 1200 kg. Şu şartlarda Civic'in geçememesinin tek nedeni sürücü beceriksizliği olur.
    Ayrıca ben 2008 yılında aracımı almadan önce Civic'i de test ettim ve Cevizlibağdan Mecidiyeköy'e kadar basabildiğim kadar bastım 13-14 litreyide görmedi araç.
    Civic'in eksik yönlerini büyütmeyi iyi beceriyorsunuz fakat iyi yönlerini de bir o kadar güzel karalıyorsunuz.
    Son olarak Jetta ile Civic karşılaştırılacaksa Jetta'nın full fiyatının en az 5bin TL indirilmesi gerekir diye düşünüyorum.

• Araclarımı Forumlardakiler bilir size kanıtlamama gerek yok ayrıca bakın sahip olup üzün süre kullanmadıgınız aracı kullanlardan daha mı iyi biliyosunuz FD6 kasalar iyi degil bu bir kesin 2002-2006 kasalar dalga geçiyo FD6(2007-2011) kasalarla ve 17LT'yi gördüm resimlerim var .. He tamam çok kötü degil ama jetta'ya göre jetta daha üstün . Yoksa sınıfında rakıbi olmadıgı kesin birtek jetta ondan üstün gerisi civic'e yetişemez her konuda..
  • quote:

Araclarımı Forumlardakiler bilir size kanıtlamama gerek yok ayrıca bakın sahip olup üzün süre kullanmadıgınız aracı kullanlardan daha mı iyi biliyosunuz FD6 kasalar iyi degil bu bir kesin 2002-2006 kasalar dalga geçiyo FD6(2007-2011) kasalarla ve 17LT'yi gördüm resimlerim var .. He tamam çok kötü degil ama jetta'ya göre jetta daha üstün . Yoksa sınıfında rakıbi olmadıgı kesin birtek jetta ondan üstün gerisi civic'e yetişemez her konuda..

Honda'nın çoğu aracını gayet iyi biliyorum. Özel hayatımda kullanmışlığım da var. Arabayı sadece markasından veya kullanmış olmak için kullananlardan değilim araba alırken en ince ayrıntısına kadar incelemeyi seven,alışkanlık haline getiren bir insanım o yüzden emın olun kullananlardan daha iyi biliyorumdur. fd6 kasa civiclerin 2002-2006 arası euro ncap testleri 4 yıldızlıydı fakat honda aracı iyileştirmeye yonelik çalışmalar yaptı ve 2008 sonrası kasalarda testler 5 yıldıza yükseldi ki araç bana göre civic'in en yakışıklı modellerinden biri. Mugen kit eklendiğinde söylenecek söz kalmıyor araca. Honda s2000 bile dip gaz gezdim 15-16 litre yaktım hocam sen 17lt nerede gidiyorsun ne yapıyorsun bu arabaya Allah aşkına. Konumuzun dışında fakat Mazda Rx-8 yakıtı içtiği söylenen araç bile gazı köklediğiniz zaman 17 ila 20 lt arası bir yakıt yakıyor 1.6 civic ile 17 lt yakıyorsunuz... Size göre jetta iyi olabilir fakat bana göre civic kesinlikle jettadan daha üstün bir otomobildir.

• Jetta daha class bir otomobil . Civic te güzel araç fakat jetta karşısında tutunabilirmi bilmem .
  • quote:

quote:

Araclarımı Forumlardakiler bilir size kanıtlamama gerek yok ayrıca bakın sahip olup üzün süre kullanmadıgınız aracı kullanlardan daha mı iyi biliyosunuz FD6 kasalar iyi degil bu bir kesin 2002-2006 kasalar dalga geçiyo FD6(2007-2011) kasalarla ve 17LT'yi gördüm resimlerim var .. He tamam çok kötü degil ama jetta'ya göre jetta daha üstün . Yoksa sınıfında rakıbi olmadıgı kesin birtek jetta ondan üstün gerisi civic'e yetişemez her konuda..

Honda'nın çoğu aracını gayet iyi biliyorum. Özel hayatımda kullanmışlığım da var. Arabayı sadece markasından veya kullanmış olmak için kullananlardan değilim araba alırken en ince ayrıntısına kadar incelemeyi seven,alışkanlık haline getiren bir insanım o yüzden emın olun kullananlardan daha iyi biliyorumdur. fd6 kasa civiclerin 2002-2006 arası euro ncap testleri 4 yıldızlıydı fakat honda aracı iyileştirmeye yonelik çalışmalar yaptı ve 2008 sonrası kasalarda testler 5 yıldıza yükseldi ki araç bana göre civic'in en yakışıklı modellerinden biri. Mugen kit eklendiğinde söylenecek söz kalmıyor araca. Honda s2000 bile dip gaz gezdim 15-16 litre yaktım hocam sen 17lt nerede gidiyorsun ne yapıyorsun bu arabaya Allah aşkına. Konumuzun dışında fakat Mazda Rx-8 yakıtı içtiği söylenen araç bile gazı köklediğiniz zaman 17 ila 20 lt arası bir yakıt yakıyor 1.6 civic ile 17 lt yakıyorsunuz... Size göre jetta iyi olabilir fakat bana göre civic kesinlikle jettadan daha üstün bir otomobildir.

hocam s2000 dipgaz'da 15-16 litremi yakıyo yani Saygılar Hürmetler ...

• quote:

quote:

quote:

hocam s2000 dipgaz'da 15-16 litremi yakıyo yani Saygılar Hürmetler ...

Sürekli dip gaz dolaşırsanız daha da yukarılara çıkabilirsiniz benim yaklaşık 1 saatlik atmış olduğum tur ile araç bu yakıtı yaktı. Daha da yukarı çıkmaya eğilimi olan bir araç fakat aracı sürekli 160km-h üzeri hızlarda kullanabilecek yer veya mekan var mı istanbulda tartışılır.

• dur kalklar ara hızlanmalar bide buna otomatik vites ekleniyor hiç otobana çıkmıyomuyuz biz yani..
  • quote:

dur kalklar ara hızlanmalar bide buna otomatik vites ekleniyor hiç otobana çıkmıyomuyuz biz yani..

s2000'de otomatik vites yokki hocam.
    Eğer Civic'i kastettiyseniz 1.6 civic ile 1.4 tsi jetta yakıt tüketimi arasında sakin kullanımda hiçbir fark yok zaten. Aynı yakıtı tüketiyorlar. Ayrıca civic motoru %100 lpg uyumlu bir motor..
  • Civic'i kastettim. Ayrıca TSİ motor daha ekonomik civic'te degerlerde 2 litre daha az..
  • quote:

Civic'i kastettim. Ayrıca TSİ motor daha ekonomik civic'te degerlerde 2 litre daha az..

8.2 TSI jetta
    8.9 Civic Lpg takılarak daha az yakılabilir..
  • fabrıka verileri emin olun ki tutmuyor.. Fabrıka verilerini yakalamak çok zor hele ki otomatik viteslerde .... Ayrıca artık direkt enjeksiyonlu yani TSİ motorlara'da lpg takılabiliyor..
  • Civic te süper konfor var ama ben jetta yı seçerdim daha iyi duruyor

• quote:

quote:

Şu cevap ibretlik ... Altına imzamı atarım.

• Civic sağlam diyenlere hayret ediyorum :)
    Düğün konvoyunda 10 km hızla giderken JETTA - civic'e arkadan dokundu sadece tampon yerinden cıktı :D :D :D
    Jetta 1.2 Comfort En Mantıklısı .. Türkiye standartlarında Yakıt yönünden çok uygun .. + 1.2 motor

Türkiyede araç alırken Çok yönlü düşünmek gerekir.. Nedeni.. Yakıt vergi yedek parça vs.. Jetta gayet uygun ve Çoğu kişi eski jettaya göre yorum yazmış yeni jetta passata çok yakın artık..

Ben jetta diyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersansiz

Civic sağlam diyenlere hayret ediyorum :)
    Düğün konvoyunda 10 km hızla giderken JETTA - civic'e arkadan dokundu sadece tampon yerinden cıktı :D :D :D
    Jetta 1.2 Comfort En Mantıklısı .. Türkiye standartlarında Yakıt yönünden çok uygun .. + 1.2 motor

Türkiyede araç alırken Çok yönlü düşünmek gerekir.. Nedeni.. Yakıt vergi yedek parça vs.. Jetta gayet uygun ve Çoğu kişi eski jettaya göre yorum yazmış yeni jetta passata çok yakın artık..

Ben jetta diyorum..

ilk mesajdan bukadar çuvallanır ancak..

jetta passata çok yakınmış..

uygun bi smiley koymayı düşünüyorum ama bulamadım bulunca koyacam
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.