Şimdi Ara

Honda CR-V ve 15lt Yakıt Tüketimi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, mevcut aracımız (2009 honda cv-v otomatik) her geçen gün daha fazla yakıt tüketmeye başladı. Geçtiğimiz seneler için 12-13 litre civarı olan yakıt tüketimi bu sene 15 -15,5 litreleri görmeye başladı. Sürücü ve güzergah değişmedi. Sebebi ne olabilir yakıt tüketimi artışının ? Mekanik bir problem olabilir mi ?

• Bakımları düzenli yapılıyor mu performans düşüşü var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal hocam... Bence arkadaş artık ayağını pek kasmıyor bıkmıştır ekonomi yapmaktan...
  • 60 bin sanziman yagi degisti mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maf sensörü sağlam mı ?

• Atmosferik motorlar, lpg ye uyumlu oluyorlar,

Başka kurtuluşu yok,

LPG ile seyehat 45-55 kuruş arasında seyehat etmenizi

Sağlar.🤔

• 2009 Subaru Forester'ım var. Şu anda ş.içi 12-12,5 litre yakıt tüketiyor. Yazın 11 litrelere kadar düşüyor ve bu araç sürekli dört çeker. Sizinki biraz fazla olmuş. En son bakımı ne zaman yapıldı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 3 yakıt tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynı araçtan çok yakınbir akrabamda var, ankara içi sürekli 13-15 l ile dolaşıyor yıllardır. Çözüm lpg.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bujiler değişti mi?
  • Hocam araçın bakımlarını yaptırmıyorsanız araçın yolda kalmadığına dua edin.

• Hava filtresinin orijinal ve temiz olmasına dikkat ediniz. ( sensör vb. arıza olmadığını var sayıyorum)

• Bakım durumu nedir? Lastik basınçları nedir? PSI düşük ise sürtünme artacağı için yakıt da artar. Lastiğin düzgün görünmesi basıncın tam olduğu anlamını taşımaz.

Hatta ekonomik sürüş için fabrika etiketinin 4-5 PSI üstü tercih edilir. Araç biraz zıplar ama yakıt ekonomik olur.
  • Rutin bakımı yapılıyor, servis bakımlı. Lastik basınçlarını kontrol edeceğim.
  • Her güzelin bir kusuru var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bujiler ve filtreler önemli..
  • -s-laughter kullanıcısına yanıt
    Kaç Km de EGR iptal edilmiş olabilir mi ?

• 110.000 km küsürde. Araç 4 senedir bizde. Son sene cozuttu. Alternatif araçlara bakmaya başladım, öneriniz var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: -s-laughter

110.000 km küsürde. Araç 4 senedir bizde. Son sene cozuttu. Alternatif araçlara bakmaya başladım, öneriniz var mı ?

Araçınızı satacakmısınız?

• evet alternatif bulursam satmayı düşünüyorum çünkü lpg taktırmayı düşünmüyorum, yakıt tüketimi de can sıkacak dereceye geldi.
  • Honda ivtec motorda 40bin de bir subap ayari yapilir. Lpg varsa 20binde yapılır. Subap ayari bozuksa yakit artar performans duser

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.