Şimdi Ara

Honda CRV 1.6 dizel alanlar görüş ve öneriler (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
558
Cevap
24
Favori
190.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam nasıl zarar ettiriyor ,üstelik karlı çıkıyorlar arkadaş 97 bine almış istese 100-102 arası satabilir kazası belası yoksa neden satamasın ki ,sahibinden .com arada bakıyorum alış fiyatlarının üzerinde satıyorlar çoğu kişi
  • 2015 te 1.6 dizel 160 ps 350 nm tork 9 ileri otomatik 4x4 crv gelmesi kesinleşti,harika gibi duran bu kombinasyon için umarım honda tr en azından , full versiyonuna panaromik sunroof koymamazlık etmez (sanırım mevcut 1.6 dizelde opsiyon olarak bile panaromik sunroof yok) fiyat makul olursa bu araç 10 numara 5 yıldız olur, 2.0 dizel 4x4 rakiplerini piyasadan siler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANIL KIRMIZI -- 6 Kasım 2014; 23:14:36 >
  • Aralık kampanyalarında bu aracı almayı düşünüyorum. Fakat sayfada bilgi bu araç yerine Passat öneren akıllılarla, 2.el değeri niye düşük diye şikayet edenlerden adam gibi bilgi paylaşanlar kalmamış. Bir SUV'un alternatifi nasıl bir D sınıfı araç oluyorsa anlamadım ama neyse.

Benim sorum Premium ile Elegance arasındaki donanım farkı çok mu? Zira 2.el 90'a navigasyon ekranlı temiz Premium'lar var. Sizce sıfır mı almalıyım yoksa bu fiyattan almak uygun mu? Şimdiden teşekkürler.

Ayrıca bu aracı neden çok sevdiğimi söyleyeyim. Ben tüm SUV'ları otomatik yarı otomatik yapan zihniyete gıcık oluyorum. Ben manuel vites dizel bir SUV arıyorum ve inanın seçenek çok değil. Bana kalsa Subaru alacağım ama 1.6 dizel aklımı çeliyor zira performans yerine donanımı tercih eden biriyim. Hız sınırlarını da asla zorlamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nungor -- 21 Kasım 2014; 9:07:00 >
  • Merhaba,
    Benim tavsiyem elegance almanız. Ben arabayı alırken 6000 fark ödememek için premium alacaktım fakat bayi bana elegance ayırmıştı. premium da başka yerde bulamayınca elegance almak durumunda kaldım. sonrasında iyiki bu olmuş dedim. Xenon far konusu çok fark ediyormuş. eski arabamda xenon yoktu ve bunu kullanmaya başlayınca ne kadar büyük bir güvenlik farkı ortaya koyduğunu gördüm.

Diğer bir konu ses sistemi. Elegance da ses sistemi çok daha iyi. arabada subwoofer var ve çok güzel bir müzik deneyimi yaşatıyor.

Jant büyüklüğü ise hem artı hem eksi. Şöyle ki 18'' jantlar hoş görünüyor fakat tüketime ufak bir eksisi var. 0,2 lt civarında bir ortalama tüketime etkisi var.

yarı deri koltuklar da ayrı bir konu. siyah hoş bir görünüm veriyor. premium alacaksanızda siyah alın. diğer renkler bence hoş durmuyor ama tabi zevk meselesi.

• diğer farklar:
    tavan rayları: bence çok önemli değil.
    aktif dönüş aydınlatması: hoş bi özellilk ama olmazsa olmaz değil bence.
    Aktif Uzun Far Kontrol Sistemi (HSS): sık uzun yol ve gece yolculuğu yapıyorsanız önemli. ben yapmıyorum arada bir gidiyorum ama hoş bir deneyim veriyor.
    Karartılmış arka camlar: zevk meselesi.
    Ön far yıkama: bu xenon far ile alakalı. xenon far da bu mecburi.
    Isıtmalı ön koltuklar: bu güzel. kışın alttan veriyor ısıyı :)
    Premium audio ve Subwoofer: benim için önemli.
    Yükseklik ayarlı ön yolcu koltuğu: bence önemsiz.
    İç Ortam Aydınlatması (Ön Ayak, Kapı): kapı altlarına mavi led koymuşlar.
    Ön yolcu koltuğu bel desteği: bizim hanımı ilgilendiriyor. yan koltuğun bel desteği.:)
  • Herkese merhabalar.. elegance modeli icin izlenimlerimi yazmak istiyorum. 2000 km oldu. Yakit uzun yolda 5.4,,sehir ici 6.2 civarlarindadir..kullanim cok keyifli, suspansiyon cok basarili, aracta ses yalitimi iyi fakat bir problem tespit ettim, arac 80 ile 120 km arasinda bir ötme sesi veriyor. ıslık gibi, gazdan ayagini cekince sanki kesiliyor. turbo sesi gibi tepki veriyor. ilk serviste bunu soracağım. ... Bu arada navitech navigasyon taktirdim 1400 liraya kullanımı kolay ancak bloototh ile telefon özelliğinde ses kalitesi çok iyi değil, belirgin bir cızırtısı var. Araba 300 tork cok guclu, hizlanmasi cok iyi, kalkislarda pavyon kalkisi elbette yapamaz ama 1610 kg lik bir arac icin oldukca iyi kalkisi var.. bagaj muhtesem, tek dokunusla cift kisilik yatak gibi oluyor ..arkada oturanlar için koltuk diz mesafesi super, ic yukseklik cok ferah.uzun yolda acayyip rahat ediyorsunuz. Bu arada yine aklıma gelen bir özellik, Kaldirima yanasmak icin geri vitese alinca sag ayna kaldirimi otomatik gosteriyo superrr bir ozellik. Yine Geceleri "uzun far asistanı" sistemi çok güzel bir özellik ... Allah kazasiz binmek nasip etsin hepimize... haa burada 31 ekimde aldim 107.500 e...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daglar17 -- 2 Aralık 2014; 13:44:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu konuyu açan arkadaş kendi aracının 2. el değeri artsın diye hondanın zam yapmasını istiyor
    ...biraz egoist gibi geldi bana
  • Bu honda bana nasıl bir test aracı verdiyse benden başka herkes ses yalıtımından çok memnun.
    Kendimden şüphe etmeye başladım.
    Yazık oldu desenize. Sırf bu yüzden gidip QQ almak zorunda kaldım.
  • Arkadaşlar Merhaba,
    Yeni CRV ile ilgili genel olarak arkadaşların yorumlarını okudum. Benim naçizane düşüncem bir araçtan beklentiler kişilere göre değişebiliyor. Bazılarımız bir çok kriter göz önünde bulundurup karar verirken, bazılarımızda sadece bir nedenden dolayı bile bir araçtan vazgeçebiliyor. Örneğin bir arkadaşım benim olmazsa olmazım dizel-otomatik dedi ve bu aracı direk eledi ve QQ aldı. Tüm görüşlere saygı duyuyorum. Bunlar benim genel düşüncelerim. Ben ve eşim otomatik vitesi yada anahtarsız giriş ve çalıştırmayı çok sorun etmiyoruz. Bu şekilde yola çıktığımız için diğer marka araçlarıda gördük ama Honda bize görünüşü, duruşu ve diğer özellikleriyle daha hoş geldi. Hani belki birilerinin kriterlerine göre eksi yönleri vardır ama bizim daha çok içimize yeni CRV sindi. Dedim ya beklentiler kişilere göre değişiyor. Dizel olması, yakıtı, görünümü, içinin ve bagajının genişliği tercih nedenimiz oldu. Araç gerçekten SUV. Test sürüşüde bizde olumlu olunca sonuçta HONDA CR-V 1.6 Elegance Beyaz renk aldık. Yılbaşı sonrası aracımızı teslim alacaz. Fiyat konusuna gelince 107.000 TL. Yani özel bir indirim yok.
    Bu arada ülkemizdeki malum yakıt ve vergi durumları olmasa direk tercihim 2.000 motor benzinli olan modeliydi. Dizelle hiç uğraşmazdım :)

• Aracı aralık ayında bilakis test sürüşünde ve özellikle rampası bol bir yerde deneme imkanım oldu araç çekişi konusunda çok iyi dizel bir araca göre motor sesini hissettirmiyor.Çok dik olan rampada 4 5le çekişi beni çok etkiledi s.t. arkadaş 6 ya geçmeyi deneyin dedi yok artık dedim :) kısacası araç rampada ix35 gibi kesilen araç değil aynı rampayı ix35 2 viteses kadar inmek zorunda kalan arkadasımla aracı beraber inceledik test sürüşünde o da arkada oturuyordu aracın performansına o da benım gibi hayran kaldı.Benim içimde ukte kalan tek şey ya şu araca bir cam tavan koysaydılar araç geniş bir o kadar ferahlık katacaktı ama bunu yapmamışlar.Bir de elektronik park freni hadi yapmadın şu el frenini şöyle uçak konsollarındaki hız artırıcı kollar gibi yapsaydılar çok hoş olacaktı(eski crv lerdeki gibi).Otomatik takıntım yok kimisi hamallık desede araç kulak tırmalarsa zevk alıyorum.Araç için düşünceli olanlar kesinlikle test sürüşü yapın.6 yılda garantisi var al kullan 5 yıl sat yine garantide araç.Alacak arkadaşlar için elegance tavsiye ediyorum premiumla farklar bariz.Alanlara ve alacak arkadaşlara hayırlı olsun.İçinden almayı düşünüp alamayan kardeşlerimize de ALLAH nasip etsin.

• Arkadaşlar bu araçla bende ilgileniyorum. Özellikle yeni gelecek 4x4 olanlar.şu an Tiguan 2.0dizel dsg 4x4 kullanıyorum. 2012 model. Bagajın küçüklüğü beni bıktırdı. Aracı bugün test ettim.bu güne kadar vw grubu kullandım.araç tiguana göre fazla ses alıyo gibi geldi.bu arabaların genelde böyle yalıtımı zayıf mı.yorumlarda çok konforlu falan demişler.Kokpit sert malzeme ses falan yapar mı.aracın boyutları bagaj müthiş.tam aradığım gibi ama ses olayı canımı sıktı.yalıtımı konusunda fikirlerinizi merak ettim. Saygılar

• Arkadaşlar bu araçla ilgileniyorum. Özellikle gelecek olan 4x4 modelle.Tiguan 2.0 tdi 4x4 dsg kullanıyorum. Bagajın darlığı beni bıktırdı.değiştirmeyi düşünüyorum. Bu aracı bugün test ettim.bu.boyut ve genişliği tam bana göre.lakin test esnasında yalıtımı,yol tutuşu tiguana göre kötü gibi geldi.ses olayı özellikle rahatsız edici.kullanıcı arkadaşlar bu test aracına özgümüdür. Yorumlarınızı merak ediyorum. Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: MeTeN

Bu honda bana nasıl bir test aracı verdiyse benden başka herkes ses yalıtımından çok memnun.
    Kendimden şüphe etmeye başladım.
    Yazık oldu desenize. Sırf bu yüzden gidip QQ almak zorunda kaldım.

QQ ne....?
  • caucass kullanıcısına yanıt
    1.5 tekna skypack

• Aralık 2014 Honda CRV Elegance aldım. Forumdaki övgüleri kesinlikle hakediyor. 1000 km şehiriçi yaptım. Yakıt tüketimi istanbul trafiğinde yol bilgisayarı 6.1 lt/100km gösteriyor. Trafiğe yeni çıkmış bir araç için iyi bir değer diye düşünüyorum. Henüz uzun yol deneyimim olmadı. Alacaklara tavsiye ederim
  • Honda Çok güzel araç yapmış gidin deneyin şu an şehir içi ECO moda uygun sürüyorum yakıt tüketimi 5.4 full şehir içidir.Yani 1000km sonrası bağrta bağırta kullan yakacağı 6 dır aracın hadi 6.5 de.Uzun yolda harika rahatlık hızı sabitle git babacım.Dayanamadım 190 200 yaptım araç çok güven veren yapıya sahip.CC almayı düşünüyordum sağolsun doğuş elemanlarının tavırları olmasa alamayacaktım CRV yi doğuş otoda ilgilenen zaten bulmanız zorr haaa olaki birine zar zor ilişebilirseniz ne ala benim gibi bu doğuş tavırlarından rahatsız bir vatandaşla hondada karşılaşmamız büyük bir tesadüf olmasa gerek sadece doğru dürüst ilgili doğuş oto olarak tek aklımda kalan kuş adası bayii onlara da durumu söyledim özellikle teşekkür ettim.Ahh doğuşta o klasik araç yok alırsan bu var modunda sanki almak için yalvaran müşteri karşısındaymış gibi havalar.Adama sun roof olsun diyorum o yok 5 aya gelir şu kadar ekleriz fiyata ama istersen ona yakın özellikte şu şu var diyor araç bambaşka bir araç ya ben araç alacağım ama adamların keyfine uygun olanını almam gerekiyor çok sürmez bu havaları...CRV motor performansıyla beni hayran bıraktı.Dizel motor olduğunu söylemeseler kesinlikle benzinli derdim.Eco moda uygun sürün araç sinek gibi gidiyor.Her şey mi mükemmel tabiki değil kaçuk paspas ve bagaj havuzu almanız şart.Xenon elegance da var ama sis farları sarı sarı iyi durmuyor.Veee en önemlisi şu arabada cam tavan olsa ve otomatik olsa ki 2015 sonbaahrda gelecekmiş 9 ileri zf şanzıman türkiyede emsali olmayan bir araç olur.Bu aracı alıp memnun kalmayan tek bir yorum görmedim.Yorumlar tabiki önemli ancak gidin deneyin.

• bu forum neden bu kadar sessiz... başka bir sayfa var da ben mi bulamadım acaba..?

1.6 premium almayı düşünüyorum çok yakın zamanda. yeni yüzlü kasayı ve motoru bekleyecek zamanım da yok.

kullanan arkadaşlar yakıt, ses yalıtımı ve konfor açısından tecrübelerini paylaşabilirler mi acaba? özellikle uzun yol konforu-rüzgar ve motor ses yalıtımı konusunda. bir de manuel vites oluşu önemli bir dezavantaj mıdır?
    teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercntr

bu forum neden bu kadar sessiz... başka bir sayfa var da ben mi bulamadım acaba..?

1.6 premium almayı düşünüyorum çok yakın zamanda. yeni yüzlü kasayı ve motoru bekleyecek zamanım da yok.

kullanan arkadaşlar yakıt, ses yalıtımı ve konfor açısından tecrübelerini paylaşabilirler mi acaba? özellikle uzun yol konforu-rüzgar ve motor ses yalıtımı konusunda. bir de manuel vites oluşu önemli bir dezavantaj mıdır?
    teşekkürler..

Bayilerdeki araçlar makyajlı versiyon mu? Şuanki crvlerde ekran yok sanırım haziran da gelecekmiş. Sizin bayide incelediğiniz eski crv miydi? Dizel otomatik seçenegi haziranda gelebilir belki makyajlı versiyon gelmiştir bile.
  • Selamlar
    Ön siparişler açılmış bile ben kaparo verip hazirana bir tane opsiyonladım(1.6 160hp ZF9 otomatik füme Executive paketli) .....Fiyatınsa 120-125bin arasına geleceği tahminini aldım......
  • Merhaba,

Yaklaşık 2 hafta önce Sivas bayisinden Elegance paketi 105000 tlye satın aldım. Ardahan'da ikamet ettiğim için Sivas dönüşü artı 1000 km kontrolü için Erzurum gidiş dönüşü yaklaşık 2000 km yol yaptım. Daha önce opel, ford, vw gibi araçlarım oldu. En son aracım 2011 1.8 tsi 160 hp passattı. Bu araçların verdiği sürüş izlenimlerinden yola çıkarak aracın artılarından ve eksilerinden bahsetmek yeni CR-V düşünenler için faydalı olacaktır kanaatindeyim.

Artıları:

1- Araç yaklaşık 1550 kg ağırlığa ve 18" lastik ebatlarına sahip olmasına rağmen orta sınıf sedan bir dizel araç kadar az yakıyor inanılmaz bir şekilde. 1000 km kontrolü için gittiğim Erzurum'dan Ardahan'a dönerken sakin ve Eco modundan sürüşle 3.8 lt ortalama yakaladım 123 kmlik yolculuk sonrası. Ardahan'a ulaştığımda ise ortalama yakıt 4.3 lt gösteriyordu ki Erzurum-Ardahan arası keskin viraj ve rampalarıyla meşhurdur ve havanın soğukluğuyla birlikte aracın henüz 2 bini bile devirmemiş olmasını hesaba katarsak benim için mükemmel değerler. Zira benzinli passat ile tam iki katını yaktığımı söyleyebilirim.

2- Aracın konforu ve içeriye aldığı ses gerçekten üst segment araçlar seviyesinde. Bundan önceki aracım Passat benzinliydi ve belki abartılı gelecek ancak her iki aracın içeriye aldığı ses arasında belirgin bir fark hissedemedim.

3- Yol tutuşu da değinilmesi gereken bir başka husus. Yine passatı aratmayacak derecede güven veren bir yol tutuşuyla karşılaştım ve bu beni gerçekten şaşırttı. Zira bu sınıfta bindiğim ilk araç Vw Tiguan dı ve bana gerçekten güven vermemişti. Tiguan tecrübesi bu sınıfta araçların yol tutuşu zayıf izlenimi vermişti. Öte yandan CR-V gerçekten bu önyargımı yıktı.

4- Aracın iç ve bagaj hacmi. Aracın bagaj hacmi 589 lt ile yine üst segment bir kullanım alanı sunuyor bu husus gerçekten çok sevindirici. İç hacmine değinecek olursak o hususta da üst segment bir araçla karşılaşıyorsunuz. Arka koltuk diz mesafeleri ve geniş ön koltuklar başarılı.

5- Yerden yükseklik ve dizayn. Aracın yerden yüksekliği gerçekten ihtiyaç duyanlar için ideal. Eşim gibi acemi kullanıcıları kaldırıma çıktığı halde farkettirmeyecek kadar ideal yüksekliğe sahip. Aracın dış görünüşünü ele alacak olursak bu kişisel zevklerle alakalı olmakla birlikte en azından gerçekten üst segment bir araç hissi verdiği kesin.

Eksileri:

1- Malzeme kalitesi. Yorumlarda oldukça başarılı malzeme kalitesinden bahsedilmiş ancak bu hususta aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Malzeme kalitesi cephesiyle bu aracın orta segment bir araç olduğunu söylersek yalan olmaz. Zira birçok yerde kullanılan sert plastikler, eşya gözü ve bardaklıkların bulunduğu kısım bu orta kaliteyi oldukça hissetiriyor. Bu farkı passattan inince daha iyi hissediyorsunuz.

2- Performans. Yine yorumlarda dile getirilen performans başarısının abartıldığını düşünüyorum. Belki de yanılıyorum. Zira 160 hp lik passattan inince bu araç bana attan inip eşeğe binmiş hissi verdi. Öte yandan yıllar önce bindiğim 1.6 dizel focus ile kıyasladığımda da yine biraz daha hantal kaldığını düşünüyorum. Ancak netice itibariyle 1.6 120 beygirlik bir motorun yaklaşık 1600 kg lık bir araç için vasat kalmadığı kesin. Burada anlatmak istediğim sizi üzmeyecek bir performansa sahip olmakla birlikte abartılacak bir performans beklenmemesi gerekliliği. Bunu dik rapmalarda 5 ile 6. viteslerde vites düşme gereksinimi duyurarak hissetiriyor.

3- Teknoloji kullanılırlığı. Auto stop ve yine otomatik uzun far desteği hususlarının çok da verimli olmadığını hissettim ya da benim araçtaki özellikler kusurlu. Zira idle stop olarak geçen auto stop standart bir çalışma prensibine sahip değil. Örneğin -5 derecenin altında çalışmaz şeklinde bilgi olmasına rağmen artı derecelerde de zaman zaman devreye girmiyor. Yine otomatik uzun far desteği de kafasına göre yanıp sönüyor izlenimi verdi. Karşıda araç yokken yanması gerekirken kimi zaman devreye giriyor kimi zaman girmiyor.

4- Otomatik şanzıman ve 4*4 eksiği. Bu eksikler herkesin malumu ve alırken bu hususlar beklentilerinize göre iyi değerlendirilmeli.

NETİCE:

Şahsi olarak özellikle inanılmaz yakıt tüketimi ve kötü yol şartlarına uygunluğuyla aracın tercih edilebilir bir araç olduğunu tereddütsüz söyleyebilirim. Öte yandan 4*4 eksikliği kafanızda soru işaretleri bırakabilir bu ihtiyaçla alakalı bir durum ancak şunu da bilmek gerekiyor ki eğer buna ihtiyacınız yoksa bu özellik size extra yakıt tüketimini de beraberinde getiriyor. Otomatik şanzıman meselesi ise gerçekten önemli bir mesele. Eğer otomatiğin konforuna alıştıysanız bu husus size biraz hayal kırıklığı yaşatabilir. Önceki aracım otomatikti ve ben çok önemsemiyorum aradaki konfor farkını ancak eşim yeni şöför olduğu için bu eksiklik o kullanırken kendini epey hissetiriyor.

Ortalama yakıt tüketimi için çektiğim görsel:

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.