Şimdi Ara

HONDA CRV 1.6 DİZEL OTOMATİK (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
394
Cevap
8
Favori
66.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Honda nın jipi mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Astrayi kullanan sonuna kadar gaza basıyor sanırım uzun yolda ben 4.5 litre yakıyordum şehir içi de 5.7 i hiç geçmedi hatta bir zorlayayım kaç litre yakabilir diye denedim 7.5 ta kaldı ki öyle araç sürülmez yani. Kuga iyi araç ama benzeri araçlar 6 7 litre yakarken kuga 11 12 litre yakıyor az km yapılsa bile sorun bilemiyorum ama yakıt dışında gerçekten güzel araç .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: interestedintech33

Astrayi kullanan sonuna kadar gaza basıyor sanırım uzun yolda ben 4.5 litre yakıyordum şehir içi de 5.7 i hiç geçmedi hatta bir zorlayayım kaç litre yakabilir diye denedim 7.5 ta kaldı ki öyle araç sürülmez yani. Kuga iyi araç ama benzeri araçlar 6 7 litre yakarken kuga 11 12 litre yakıyor az km yapılsa bile sorun bilemiyorum ama yakıt dışında gerçekten güzel araç .

hoca o yolda benim ortalama hızım 17-18 km:) zira yol falan değil her tarafı çukurlu garip bir şey. kuzen astra ile çukurlara benim gibi rahat giremiyordu her defasında yavaşla hızlan derken yakıyor:)

uzun yolda elbette çok daha verimli astra.
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Öyleyse doğrudur hocam o zaman kuga gayet mantıklı sizin için güle güle kullanın :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç avrupada satışta.

Birkaç tane test videosu/makalesi de var.

Bi öncekine göre daha sessiz olmakla birlikte komfor özelliği, kötü yollara tepkisi ve iç seslere düşük not vermişler.

Diğer özellikler ise yüksek not almış. özellikle hacim, yenilenen dashboard kalitesi ve multimedya ekranı. tabi yeni motor ve şanzıman.

Türkiyede bayiyle göürşen varmı. Fiyatı, ne zaman geleceği gibi.
  • Sağlam kaynaklara göre Haziran'dan itibaren gelecek , fiyat en az 130. Haziran deseler de Ağustosu bulur sanırım. Fiyattan dolayı

• 130 a bmw alıyoruz ağa o da zf şanzıman.

• quote:

Orijinalden alıntı: trust06

130 a bmw alıyoruz ağa o da zf şanzıman.

İkisini karşılaştırmak doğru olmaz, sonuçta farklı konseptler... CR-V nin muadili X3 olabilir bence... Ben Kuga ile karşılaştırdım ve 87 bine Kuga aldım. Benzinli ama arada korkunç fiyat varkı var...
  • Bu haftaki Autoshow dergisindeki yabancı testte, yeni 9 ileri otomatik şanzıman beğenilmemiş. Performansı fazla törpülediği yazılmış. Aynı şekilde süspansiyon da eleştirilmiş .
  • vincentvega kullanıcısına yanıt
    size değil tepkim bunu testi yapanlara kafayı yemişler imkanı yok böyle bir şey performansı törpüleyen şanzıman arıyorlarsa gitsinler qashqai cvt dizeli test etsinler, resmen adamlar götünden element uydurmuş
  • Az önce bayi aradı, makyajlı düz vitesler geldi bakabilirsiniz diye, dizel otomatik 4x4 ler için kesin tarih haziran başı...

• SiyahPelerinliAdam kullanıcısına yanıt
    siz ford türkiyeden değil misiniz ben sizi iyi hatırlıyorum
    oldukça ilgili ve bilgili birisiniz bu konularda asmde bitirme teziznizi vermiştiniz :)
    eğer doğru kişiyseniz
    hoş geldiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: root_echo

siz ford türkiyeden değil misiniz ben sizi iyi hatırlıyorum
    oldukça ilgili ve bilgili birisiniz bu konularda asmde bitirme teziznizi vermiştiniz :)
    eğer doğru kişiyseniz
    hoş geldiniz

Hoşbulduk, doğru biliyorsunuz Ford forumlarında epey dostluklarım var ama Ford çalışanı değilim, Aslında VW grubu araçlara daha çok binmişliğim var... ama burada da pek yeni sayılmam üyeliğim 10 yılı geçti sanırım :)

Ayrıca evet otomatik şanzımanlarla ilgili biraz fikir sahibi olduğum söylenebilir, ancak bitirme tezini ASM değilde Türkiye'ye ithal edilmemiş bir model olan Fiesta 1.25 CTX (CVT) üzerinde yaptım diyebilirim.

• SiyahPelerinliAdam kullanıcısına yanıt
    ford çalışanı değil ford club türkiye demek istemiştim ayrıca eski aracınız sorun yaşadığını yanlış hatırlamıyorsam fusion asm şanzımandı
    eğer öyle değilse yanlış kişiyle karşılaştırıyorum demektir ama ordaki nick name de aynıydı sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: root_echo

ford çalışanı değil ford club türkiye demek istemiştim ayrıca eski aracınız sorun yaşadığını yanlış hatırlamıyorsam fusion asm şanzımandı
    eğer öyle değilse yanlış kişiyle karşılaştırıyorum demektir ama ordaki nick name de aynıydı sanırım

Evet aynı forumdan basediyoruz, ozamanlar aynı nickname ile üyeydim şimdi nick yok herkes gerçek adıyla üye, benimde fiesta ile ilgili problemim olmuştu ama forumda bir çok otomatik şanzıman başlığında yazım vardır, muhtemelen fusion asm ile ilgili başlıkta bende çözüme dair paylaşımda bulunmuş olabilirim ama araç benim değildi...
  • Fiyatlar belli mi?

• 9 ileri zf şanzıman Acura TLX (American Honda) de kullanılmaya başlar başlamaz çok büyük sorunlar çıkarması nedeniyle satışların durdurulması gündeme geldi.

Honda'nın son zamanlarda tek tutunduğu dal sorunsuzluktur.

Şanzımandan büyük darbe yedi. 160 lık dizelden inşallah problem çıkmaz.

Bence satışa çıktıktan sonra bir yıl kadar bekleyip doğum sancılarının geçmesi çok mantıklı olacak.
  • FreePhone F kullanıcısına yanıt
    buna bir kaynak var mı ilginç geldi tam otomatik şanzıman tabiki kul yapısı sorun çıkarabilir ama çok naidr helede uzak doğunun ya da gm nin dandik tam otomatikleri değilken; acurada bundan olduğundan emin misiniz

diğer taraftan şu da var; crv de bu şanzımanın sorun çıkarma olasılığı binde birdir ben kefilim
    450 nm tork dayanım var
  • root_echo kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım.

Nasıl kefil olabiliyorsun böyle bir konuya. Honda Türkiye Genel müdürü bile kefil olamaz.
    Binde bir gibi bir oranı nasıl buldun onuda çok merak ettim.

ZF9 şanzımanı Honda ilk olarak Acura TLX de kullanmaya başladı.
    Daha TLX satışları başlar başlamaz inanılmaz sorunlar çıkardı Honda ZF9 u.

50%+ of all 2015 Acura TLX delivered to date will be recalled for(possible) transmission replacement
    Yani senin söylediğin binde bir zaten yüzde elliden fazla sorunlu olarak resmen duyurulmuş.

Bu konu hakkında yer yerinden oynadı Honda US 'de.
    Googla da bir aratıver istersen.

Yine de ben bir link vereyim:
    http://www.torquenews.com/1574/acura-fans-saddened-2015-tlx-transmission-recall

Son bir teknik bilgi:
    Otomatik şanzımanların tork dayanımı ile ilgili VAG DSG ile başlayan yanlış bilgilendirmeler sürekli yapılıyor.
    Bir otomatik şanzımanın çok torka dayanıklı olması daha az arıza yapacağı anlamına gelmez. Zaten modern şanzıman motor kombolarında motorun torkunu limitleyen sistemler vardır.

Saygılar.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.