Şimdi Ara

Honda Jazz 100.000 Bakimi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
7.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar aracimin 100bin bakimi yaklasti. İstanbul dayim sizce Honda Cem gibi yetkili bir yerde mi bakimini yaptirayim.( malum bir parca dwgiscekse bile orijinal yerinden kaliteli bir bakim olur ) yoksa disaridan iyi bi usta jazz dan anlar mi. ucuza mal edecem diye de atladigi bi parca bakimi onarim vs. olur mu . sonra basim agrimasin .
    2 . olarak jazz larda 100 binde degismesi bakilmasi gereken ekstra bi parca var mi ?
    YUZ bin bakimi tahmininizce ne kadara mal olur. arac imzamdaki.

Güncelleme:

28 Eylül 2013. aracımı bakımını özel bir serviste yaptırdım. 180 lira tuttu taksit yaptırdım :) fiyatta şunlar var:
    -Mobil Super™ 3000 X1 Formula FE 5W-30 tam sentetik
    -Yağ filtresi
    -Polen filtresi
    -Hava filtresi
    - balatalar bi 10.000 km. daha götürür dendi.
    - debriyaj seti 90.000 km. bakımında 400 tl.ye değiştirilmişti. yani daha yeni ve uygun durumdalar.
    - diğer kontroller yapıldı hepsi bu kadar.

Sizce fiyat uygun değil mi ? Bilmem veya kontrol ettirmem gereken bir durum var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonNn_ -- 28 Eylül 2013; 16:03:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 100 bin ağır bakım
    şüpesiz pahalıya gelecektir
    ama genede bu bakımı servisine yaptırmakta yarar var
  • 2006 model jazz 1.4 ls aracım var. 100.000 km bakımı geldi. tecrübeli arkadaşlar yardımcı olablir mi? neler değişiyor? ben de artık yetkili servislere fahiş fiyatlar ödemek istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TriaThlon

2006 model jazz 1.4 ls aracım var. 100.000 km bakımı geldi. tecrübeli arkadaşlar yardımcı olablir mi? neler değişiyor? ben de artık yetkili servislere fahiş fiyatlar ödemek istemiyorum.

İlla değişmesi gereken bir parça yok. Yağ ve filtrelerin değişimi harici; Aracın geçmişini bilmiyorsanız v kayışına, disk balatalara, bujilere, baktırın özel bir serviste.

• quote:

Orijinalden alıntı: SonNn_

quote:

2006 model jazz 1.4 ls aracım var. 100.000 km bakımı geldi. tecrübeli arkadaşlar yardımcı olablir mi? neler değişiyor? ben de artık yetkili servislere fahiş fiyatlar ödemek istemiyorum.

İlla değişmesi gereken bir parça yok. Yağ ve filtrelerin değişimi harici; Aracın geçmişini bilmiyorsanız v kayışına, disk balatalara, bujilere, baktırın özel bir serviste.

90.000 bakımını yaptırırken yetkili servis 100.000 bakımın ağır bakım olduğunu söylemişti o yüzden özellikle sormak istedim.

• quote:

quote:

quote:

90.000 bakımını yaptırırken yetkili servis 100.000 bakımın ağır bakım olduğunu söylemişti o yüzden özellikle sormak istedim.

Ağır bakımdan kasıt diğer araçlarda trigerin değişimidir. Maliyetlidir çünkü.jazz da malum bu yok. Size bunu yetkili servis dediyse onların her bakımı maliyetten dolayı ağır oluyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ağır bakımdan kasıt diğer araçlarda trigerin değişimidir. Maliyetlidir çünkü.jazz da malum bu yok. Size bunu yetkili servis dediyse onların her bakımı maliyetten dolayı ağır oluyor

aynen öyle hocam ya ben de artık özel servis araştıracağım. bunlara para bayılmaktan bıktık artık... ama samsun'da olduğum için iyi bir özel servis var mı hiç bilmiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Audi A3 90 bin bakımı
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

aynen öyle hocam ya ben de artık özel servis araştıracağım. bunlara para bayılmaktan bıktık artık... ama samsun'da olduğum için iyi bir özel servis var mı hiç bilmiyorum.

Varsa Bosch car servise götürebilirsiniz. İstanbul da olmama rağmen Ben en son bakımını ve buji değişimini Bosc da yaptırmıştım. Memnunum.

• SonNn_ S kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk mesajinizda bahsettiğiniz mobil super 3000 fe 5/30 yağdan memnun kaldiniz mi?hala ayni yağ ile mi devam ediyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

Hocam ilk mesajinizda bahsettiğiniz mobil super 3000 fe 5/30 yağdan memnun kaldiniz mi?hala ayni yağ ile mi devam ediyorsunuz?

Bir bakım kampanyası oldugu için farklı yağ konuldu ; petronas 10w/40. Önceki yağ olan Mobil 1 'de motor daha sessiz çalışıyordu. Sanırım 5w30 olmasından kaynaklı. Ve belki psikolojiktir ama yine Mobil 5w30 varken daha seri gibiydi araç. Şimdiki yağımı çok kullanmayı düşünmüyorum. İlk fırsatta tekrar Mobil 5w30 koydururum heralde. Bir de şu var bakım yaptıralı bir ay oldu nerdeyse ve yağ hala açık renkte. Mobil daha erken kararma yapmıştı.

• SonNn_ S kullanıcısına yanıt
    Teşekürler cevabiniz için.

• quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

Teşekürler cevabiniz için.

Ben teşekkür ederim. Bir de şunu da ekleyeyim; motor yağı viskozitesinin sürekli değiştirilmesi iyi değilmiş motor sağlığı için. Artık bir dahakinde ne koyarsam öyle gideceğim.

• yağı pek ta kafaya takmamalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: caucass

yağı pek ta kafaya takmamalı

Tamam

• 2005 honda jazz triger kayış mı zincir mi?
    Kimi kayış diyo ,kimi zincir diyo.

Kayış ise kaç km de değişir?
    zincir ise kaç km de değişir.Kimi zincir hiçi değişmez,sadece gerginlik ayarı yapılır diyo. Kimi zincir 100 binde değişir diyo, kimide 150binde değişir diyo.

Yardım lütfen .Araç 120binde şuan.
  • Zincirdir. Değiştirilmez.

• quote:

Zincirdir. Değiştirilmez.

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosette

quote:

Zincirdir. Değiştirilmez.

teşekkürler

Rica ederim

• Ankara da bakımları nerde yaptırıyorsunuz?
    Altan Honda tavsiye edermisiniz? veya başka bir yer. Birde araç manual. 5.vitese geçiş kemikli gibi. Şanzıman yağını değiştirmek istiyorum. İşlem zahmetlimidir? Çok fazla sökme işlemi yaparlarmı?
    Eğer riskli olacaksa yaptırmak istemiyorum. İsmi lazım değil bir yerde sibop ayarı yaptırdım. lAracın rölantisi bozulmuştu. Meğer Lpg kablolarını ters takmış .Ertesi gün gaz ayarına gittiğimde ortaya çıktı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.