honda dandik gıytırık beş para etmeyen bi ucube. Allaha büyük konuşmayımda hondaya para verirsem öyle olsun... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hevdidik -- 14 Aralık 2020; 23:51:22 > |
HONDA MOTOSİKLET ÜRETSİN, OTOMOBİL ONUN İŞİ DEĞİL. (6. sayfa)
-
-
biri türkiye çapında biri dünya çapında olan bir olay
-
"Dünya çapında olunca çok büyük, Türkiye de olunca azıcık sahtekâr." demek mi istiyorsunuz? Yazdıklarınızı nasıl anlamalıyım?
-
Araba diye suratına ossurayım o hondaların. C segmenti arabaları bile takoz gibi arabanın bütün göğüs sert plastikti FD6 da ve Fb7 de. Sağlam dayanıklı motorundan başka bir şeyi yok.Hyundai alın daha iyi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Parscığım jet motoru yapmakla olmuyor bu işler, dünya pazarında pek yeri yok yaptığı motorun. Kendisi yapmadı ve birden çok çeşitleri yok. Dünyanın 2 adet büyük uçak motoru üreticisi vardır.
1) General Electric
2) Rolls Royce
https://tr.wikipedia.org/wiki/U%C3%A7ak_motorlar%C4%B1_listesi
https://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:U%C3%A7ak_motoru_%C3%BCreticileri
Honda yaptığı jet motorunu sıfırdan kendisi yapmadı. General Electric şirketiyle anlaşmalı - ortak çalışmasıyla yaptı. Çünkü tek başına yapacak kapasitesi, bilgi ve donanımı yok. Ortak bir motor içinde G.E. imzası var. Reklamlarda çıkan özel ufak jet motorlu üzerinde Honda yazan motora kanmayın. Aaaa honda uçak motoru yapıyor süper olayı yok.
BMW nin uçak motoru tarihçesi Honda'dan daha eskilere dayanır fakat şirket kar yapamadığı ve maliyetlerden ötürü otomotiv sektörüne yöneliyor. Günümüzde BMW uçak motoru üretmiyor çünkü rekabet edemedi.
Uçakların taksisi kabul edilen ve en çok satılan,kullanılan Boeing 747 de genellikle GE motor kullanılır. Önce ABD sonra İngiltere bu işin en çok ekmeğini yer geri kalanlar kumda oynar.
-
orasını bilmiyorum.tek başına yapmamış olabilir ama uçak yapıyor onu biliyorum.dünyanın ilk merdiven ve rampa çıkıp inebilen doğru düzgün bir denge yazılımı olan asimo androidi yaptığınıda biliyorum.
-
Guzel bilgilendirme tebrikler.quote:
Orijinalden alıntı: flyer_migParscığım jet motoru yapmakla olmuyor bu işler, dünya pazarında pek yeri yok yaptığı motorun. Kendisi yapmadı ve birden çok çeşitleri yok. Dünyanın 2 adet büyük uçak motoru üreticisi vardır.
1) General Electric
2) Rolls Royce
Honda yaptığı jet motorunu sıfırdan kendisi yapmadı. General Electric şirketiyle anlaşmalı - ortak çalışmasıyla yaptı. Çünkü tek başına yapacak kapasitesi, bilgi ve donanımı yok. Ortak bir motor içinde G.E. imzası var. Reklamlarda çıkan özel ufak jet motorlu üzerinde Honda yazan motora kanmayın. Aaaa honda uçak motoru yapıyor süper olayı yok.
BMW nin uçak motoru tarihçesi Honda'dan daha eskilere dayanır fakat şirket kar yapamadığı ve maliyetlerden ötürü otomotiv sektörüne yöneliyor. Günümüzde BMW uçak motoru üretmiyor çünkü rekabet edemedi.
Uçakların taksisi kabul edilen ve en çok satılan,kullanılan Boeing 747 de genellikle GE motor kullanılır. Önce ABD sonra İngiltere bu işin en çok ekmeğini yer geri kalanlar kumda oynar.
Ucube japonlar ne anlar ucak motoru uretmekten... Çim biçme makinesi neylerine yetmiyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Göçüklü vardı arkadaşımda parasını verip dert sahibi olmuştu adam :) -
Divisionum onu iyi yapar ama çim biçme makinesini Atmosferik motoru iyi yapıyorlar yiğidi öldür hakkını yeme, kaputu açsan da açmasan da gidiyor mu ? Gidiyor
Pederbey benim emekli hava subayı ondan dolayı havacılığa ilgi alakam var... hava savunmacıydı pilot olacaktı sağlıktan dolayı olamamış. Bizim envanterdeki F104 lere uçan tabut diyorlardı abd den aldığımız sürekli düşüp şehit oluyordu pilotlar. Ucuz diye kendi kullanımlarından kaldırdıkları hurdaları bize itelemişlerdi. Edit: Yani ucuz diye almışlardı zamanında uçan roket...
https://tr.wikipedia.org/wiki/Lockheed_F-104_Starfighter
Şuan F16 lar var onlarda eskidi iyice modernize edip edip duruyorlardı nereye kadar ? Eşeğe altın semerde vursa eşek eşektir biliyorsun. Sözde F35 alacaktık vermedi ABD Trump tan sonra gelen sevmiyor Türkiye yi yamuk yaptılar. Parasını ödedi galiba bizimkiler o para ne olacak edilecek bilmiyorum belki dış borçlara sayacak abd parlamentosu. Trump veto edecekti bu kararları fakat trumpın da hükmü kalmadı gazını aldılar onunda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 14 Aralık 2020; 23:17:40 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: flyer_migParscığım jet motoru yapmakla olmuyor bu işler, dünya pazarında pek yeri yok yaptığı motorun. Kendisi yapmadı ve birden çok çeşitleri yok. Dünyanın 2 adet büyük uçak motoru üreticisi vardır.
1) General Electric
2) Rolls Royce
Çünkü tek başına yapacak kapasitesi, bilgi ve donanımı yoktu olacak. Ortak üretim ile teknoloji transferi yapılmış oldu üzerinden de 20 sene geçti istedikten sonra benzeri bir turbojet motor yapabilir demektir. Havacılıkta satış adetleri az olduğu için her uçağa özel sürekli yeni motor tasarlanmaz. İleride havacılığı kârlı görüp farklı bir konsepte geçecek olurlarsa, daha güçlü bir motor lazım olursa ancak o zaman tekrar bir turbojet motor tasarlarlar. O zaman da maliyeti düşürmek için ortak girişimle mi yaparlar yoksa ilk motordan gelen bilgi birikimi ile yeni bir motor mu tasarlarlar şimdiden kimse bilemez.
Konu Civic'den ne ara buraya geldi. Ne gereksiz tartışmalar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
"Ucube japonlar ne anlar ucak motoru uretmekten... Çim biçme makinesi neylerine yetmiyor"
1943 e kadar en hızlı uçağı onlar üretiyordu.(zeke "zero figther" mitsubishi a6m)
uçak ve helikopter üretmek yeni başladıkları bir şey değil.
-değişken sübap zamanlamalı motor
-fren sistemine entegre radarlı otomobil (honda s2000)
-almanların sorunsuz çalıştırmayı başaramadıkları rotary motor(wankel engine) bakınız: mazda rx7,rx8
-bose süspansyon.(incredible electromagnetic car suspension)
-atmosferik motorda dünya rekoru (honda s2000)
daha hatırlamadığım bir çok ilkler.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pars.42 -- 14 Aralık 2020; 23:21:3 >
-
Tamam tamam hemen gaza gelmeyin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bomboş bir konu . Arkadaş ya art niyetinden ya da bilgisizliğinden aslı astarı olmayan şeyler yazmış . Atmosferik motoru eleştirmek tam bir komedi . Adamlar sadece atmosfer motor ile satış yapmıyor . İstersen turbo benzin ve turbo dizel seçeneği de var . Daha ne yapabilir bu konu da . Atmosferik atmosferik diye sağda solda eleştiriyorsunuz ama bizim insanımız az yaksın derdinde bak bakalım Honda yapması gerekeni yaptı ama yine de alanlar hem atmosferik ve tüplü istiyor . Sunroof , klima gazı sorunu hiç duymadım , denk gelmedim .Dizel motoru yeni şanzımanı ile çok iyi . Benim tek eleştireceğim yol sesi olur o da sınıfındaki araçlara göre kabul edilebilir . Gel gelelim wolkswagen e comfortline diye millete egea da Bile olan geri görüş kamerası , navigasyonu olmayan boşline paket itelemelerini mi savunanacağız . Kapı önünde de passat gördüm Çelik jant yoktu güya d segmenti araba komedi plastik jant kapaklarıyla . ( fabrikasyon çıkışı böyle mi bilmiyorum.)
-
Stopcuğum civic nereden çıktı kim diyor civic diye Japonlar araba yapmasın yazıyor konu başlığında ben dedim TR pazarında en çok satılan araba civic oldu.
Uçak motorları araba motorları gibi adapte edilebilir kanat altlarına takılır yolcu uçakları için konuşuyorum. 3-5 farklılık yaparsın beygirinde şunda bunda sonra talep edene yolla gitsin. Her uçağa özel motor tasarlama olayı olmaz savaş uçakları ve özel jetler hariç. Bu markalar savunma sanayiden ziyade küresel pazara yolcu taşımacılığına ağırlık veriyorlar. GE ABD Hava Kuvvetleri içinde ayrıca özel turbojet motorları üretiyor. İngiltere Harrrier - RR motor kullanır (dikey vertical kalkış yapabiliyor F35 in atası) diye savaş uçağı kullanıyordu sonradan EU Typhoon a geçtiler vesaire...
''Şimdi bu dediğin 20 yıl olmuş İleride havacılığı kârlı görüp farklı bir konsepte geçecek olurlarsa, daha güçlü bir motor lazım olursa ancak o zaman tekrar bir turbojet motor tasarlarlar.''
https://www.nasa.gov/feature/nasa-takes-delivery-of-ge-jet-engine-for-x-59//
Stopcuğum bu dediğin çok zor ve mantıksız. GE ayrıca NASA ya roket motorları falanda üretiyor. Yani adamlar kendilerini aşmışlar, güçlü motor dedin ona istinaden söylüyorum. Adamlar tekel olmuşlar anlayacağın, Coca Cola'nın gerçek anlamda eline su dökebilecek,satışlarını baltalayacak rakibi var mı ? Pepsi şu bu geç... adamlar dünyada tekel olmuşlar. Mercedes Reno dan DCİ ünite aldı kendi yapabilecekken neden ? Maliyeti geçtim ARGE demek para demek, çok uzun süreç demek ve kafa patlatmak demek.
Koskoca MB yapamaz mıydı DCİ nin eline verebilecek bir motor ? Yapardı ama geriden gelerek yapardı. Fransızlar motor verimliliği konusunda ödül almışlar. Dünyada az yakıtla çok verim verebilen başka bir motor var mı ?
https://www.motobilim.com/2013/03/yeni-peugeot-301-100-km-de-35-lt-yakit.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 14 Aralık 2020; 23:47:27 >
-
2018 model type R sahibiyim danismak isterseniz soru vs yardimci olurum sacma sapan bir tartisma olmus bu arada
Aracim stok bu arada bisey yaptirmadim bana manasiz geliyor arabayi oynamak bunu soracaksiniz sormayin.
Elimizden her yil 8-10 arac geciyor babamin isi dolayisiyla honda civic kullandigim ve surusunden zevk aldigim arabalardan bir tanesi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Parscığım hazır seni bulmuşken sorayım, sen bilirsin honda fanısın ve 1990 lardan beri honda veya japon araçları kullanmışsındır. Biz ezelden beri renocuyuz çünkü ucuz,mekanik aksam sağlam ve az yakıyor. Bir tane astsubayda honda accord vardı 2004 model mi neydi bana dediği elektrik arızası çok açıyor japon araçları diyordu. Doğru mu ? Japon arabalarının kronik sorunları ve zayıf olduğu noktaları nedir ?
Birde yedek parça fiyatları çok pahalı diyorlar ve yan sanayi kabul etmiyormuş. Hyundai da Uzakdoğu arabası onun parçası ucuz ama Honda,Toyota nın neden pahalı ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: flyer_migStopcuğum civic nereden çıktı kim diyor civic diye Japonlar araba yapmasın yazıyor konu başlığında ben dedim TR pazarında en çok satılan araba civic oldu.
Uçak motorları araba motorları gibi adapte edilebilir kanat altlarına takılır yolcu uçakları için konuşuyorum. 3-5 farklılık yaparsın beygirinde şunda bunda sonra talep edene yolla gitsin. Her uçağa özel motor tasarlama olayı olmaz savaş uçakları ve özel jetler hariç. Bu markalar savunma sanayiden ziyade küresel pazara yolcu taşımacılığına ağırlık veriyorlar. GE ABD Hava Kuvvetleri içinde ayrıca özel turbojet motorları üretiyor. İngiltere Harrrier - RR motor kullanır (dikey vertical kalkış yapabiliyor F35 in atası) diye savaş uçağı kullanıyordu sonradan EU Typhoon a geçtiler vesaire...
''Şimdi bu dediğin 20 yıl olmuş İleride havacılığı kârlı görüp farklı bir konsepte geçecek olurlarsa, daha güçlü bir motor lazım olursa ancak o zaman tekrar bir turbojet motor tasarlarlar.''
https://www.nasa.gov/feature/nasa-takes-delivery-of-ge-jet-engine-for-x-59//
Stopcuğum bu dediğin çok zor ve mantıksız. GE ayrıca NASA ya roket motorları falanda üretiyor. Yani adamlar kendilerini aşmışlar, güçlü motor dedin ona istinaden söylüyorum. Adamlar tekel olmuşlar anlayacağın, Coca Cola'nın gerçek anlamda eline su dökebilecek,satışlarını baltalayacak rakibi var mı ? Pepsi şu bu geç... adamlar dünyada tekel olmuşlar. Mercedes Reno dan DCİ ünite aldı kendi yapabilecekken neden ? Maliyeti geçtim ARGE demek para demek, çok uzun süreç demek ve kafa patlatmak demek.
Koskoca MB yapamaz mıydı DCİ nin eline verebilecek bir motor ? Yapardı ama geriden gelerek yapardı. Fransızlar motor verimliliği konusunda ödül almışlar. Dünyada az yakıtla çok verim verebilen başka bir motor var mı ?
https://www.motobilim.com/2013/03/yeni-peugeot-301-100-km-de-35-lt-yakit.html
Tamam havacılığa ilgin var bildiğin konuya denk geldi heyecanlısın anlıyorum ama önce derince bir nefes alıp sakinleş sonra da başkaları ne yazmışlar diye dikkatle oku en azından monolog yapmamış olursun.
Konu başlığında Japonlar araba yapmasın yazmıyor Honda araba yapmasın yazıyor.
Konuyu açan şahıs 1.6 atosferik motor ve CVT şanzımandan bahsetmiş Honda da Civic dışında bu motor şanzıman ikilisini kullanan başka araç yok.
Havacılıkta sürekli yeni motor üretilmediğinden ve ancak kârlı görülürse böyle bir işe kalkılacağından bahsettiğim cümleye itiraz edip aynı şeyleri ikrar etmişsin.
Belki senin kadar olmasa da havacılığa, savunma sanayisine, endüstriye ve teknolojiye meraklıyımdır ve fırsat buldukça takip etmeye çalışırım.
Ortada tartışılacak birşey yok biraz sakinleşin artık.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
sürümden kazanmak kalite göstergesi midir buyrun foruma -
Anladım stopcuğum hemen kızma sinirlenme. Burada kahvehane ortamındaki gibi güzel güzel çaylarımızı yudumlayıp sohbet muhabbet ediyoruz. 1 mesaj yukarıda pars42 ye sorduğum soruyu cevaplar mısın ? Sen Honda fanısın bilirsin japon arabalarını. Ben reno symbol kullanıcısıyım para olursa japon almak istiyorum. Ama çok yabancısı olduğum bir araba markası ve hiç kullanmadım. Yürütme maliyetleri yüksek diyorlar ve yakıtta renolar kadar koklamıyormuş.
Ha bide doğru havacılıkta sürekli yeni motor üretilmez mevcut motorlar iş görüyor, kolay değil ARGE si maliyeti derken her sene yeni motor yapamazlar. Araba gibi değil motor stop etti mi triger kopardı mı geçmiş olsun havada hızla irtifa kaybedersin. Belli bir uçuş saatini geçti mi o uçağı emekliye ayırırlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X