|
HONDA MOTOSİKLET ÜRETSİN, OTOMOBİL ONUN İŞİ DEĞİL. (7. sayfa)
-
-
Hocam motor kısmında beygirden yana diyosanız en düşük hp olmasına rağmen en iyi şase yol tutuşu viraj kabiliyeti ve daha bilumum skalada hep önde ama. -
Klima gazları sorunlu ne demek ya. Hepsi aynı gazı kullanıyor. Bu sorunların hepsini toplasak bir dsg etmez ama alman akıyormuş. Honda fabrikayı kapatmakla vw fabrika kurmamakla çok doğru kararlar vermişler. Hak ettiğimiz bu. -
Honda otomotiv sektörünün piridir , agasıdır , reisidir , üstadıdır.
Almanı bizde severiz ama gözünü alman yumuşak plastiği bürümüş trollere de bu markayı yedirtmeyiz. Honda kullanıcısı da değilim belirteyim.
Not:Parası olan varsa honda e alabilir. O zaman teknoloji neymiş tasarım neymiş görüp söylediklerinizden utanırsınız belki.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Lcd ekranından, kullanılan suni derisine kadar, oradan dikişine kadar, butonuna kadar her yeri kalitesizdir. 2. Yılda buraların hepsi deforme olmaya başlar. -
quote:
Orijinalden alıntı: CapriceClassic
Bırakan yok buradayız daha...
Alıntıları GösterHepi topu 10 kişi kalmışsınız size adminlik versinler ehee
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
çok çok eski kasalardan biri var bende , beklentim olmadığı için bana iyi makina gibi geliyor
-
Örnek bir vidanın 2,5 tur dönmesi çok önemli ise bunun robotize olması mühendislerin işidir.
Eğer saha elemanına bu iş emanet ediliyor ise ve bu seri üretim ise bu önemli diye adlettiklerimizin tamamı üretim kalitesinin toplamını verir.
Mühendis saha da birşeyler yapmak üzere değil sahanın nasıl çalışacağını tasarlamak üzere görev alır.
Kalite ve fonksiyonellik arttıkça Maliyet artar, ama üretim adedi arttıkça Maliyet düşer bu dengeye maliyet optimizasyonu denir.
Ülkemizde arabalarin pahalı olma nedeni bu kalite optimizasyonunu değildir, vergilerdir. Bu örnek için Japon aracın üretiminin patentlerini alır ya da yönetir ortaya bir ürün koyar, karşılığında ise üretim hattı kurulur ve üretim gerçekleşir.
Sen bunca efora rağmen hunharca bir araba üretip maliyetinin tamamı kadar "arabadan sahiplenme ve binme vergisi" alırsan vatandaşından ve buna karşılık eğitim seviyesi yüksek sosyal toplum yaratmak yerine Basit iş gücü veren eleman sağlıyan topluluk yaratırsan, sonuç bugünler olur.
Buradan da biri çıkıp Honda Şunu yapsın, VW şöyle yapsın, Mercedes bunu şuraya soksun diye yazarsa, önce kendine bak! Denir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arcelik ve tsk da calisan isciler yonetim kadrosundan daha cok maas aliyorlar. Saat basi ucret alirlar ve sendikasi iviri ziviri ekstra odenekleri oluyorquote:
Orijinalden alıntı: flyer_migIlk okuyunca anlamadim ama sonradan anladim ne demek istedigini konu sahibine ironi yapmissin
Forklift operatoru mavi yakali deyip gecme onlar yapiyorlar montajini arabalarinin, tasimasini falan. Yonetim kadrosu teorik bilgisini bilirler sahaya inip calismazlar. Fabrika full robotize uretim yapmiyor. Bir vida 3 torkla sikilmasi lazim isci 2.5 tur sikar gibi. Arcelik ve tsk da calisan isciler yonetim kadrosundan daha cok maas aliyorlar. Saat basi ucret alirlar ve sendikasi iviri ziviri ekstra odenekleri oluyor onlarin hesaplamalari farkli. Beyaz yaka net maas alir.
Birde zar zor aliyor demissin ya o adama gore o arac pahali ve ulasilmasi zor oldugu icin mi hondayi alinca kutsal kefeye koyup yere goge sigdiramiyor ? Yoksa araci alip veya kullanip begenmeyip tu kaka deyip almanlari mi yuceltme politikasi izlediginden mi ?
Aciklar misiniz merak ettim. Hangi yonetim kadrosundan bahsediyoruz, saha teknisyeninden mi
Yok eger yonetim kurulundan bahsediyorsaniz, yanlis bilgiler edinmissiniz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
türkiyedeki durum nedir bilmem.hala civic ve corolla nın abd'de best seller otolar içinde olması güvenilir olduğuna işaret.ABD'de 2019 da Toyota Corolla - 282,637 satarak birinci,Honda Civic - 203,103 satarak üçüncü olmuş.30 yaşında 150.000 km de bir honda kullanıyorum,hiç büyük masraf çıkartmadı ve hiç elektrik arızası çıkartmadı.reno'nun parçası ucuz olabilir fakat arıza periyodu sıksa maliyet yönünden fayda sağlayamayabilir.yerli üretim civicler ile abd de satılanlar arasında üretim kalitesi farkı varsa onu bilemem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pars.42 -- 15 Aralık 2020; 11:1:26 > -
Stok halde japon kardeşlerine göre hep geride kalıyor.
Genel olarak uygun fiyatından ve yakıt olarak uygun olmasından tercih ediliyor.
-
Autincigim sen hangi ulkede yasiyorsun Avrupa da bir ulkede mi ? Suriye icine bakim.onarim icin giren isciler kayserideki tank fabrikasinda calisanlar tazminat + fazla calisma ucreti + gunluk 8 saat dilimine riayet etme planlamasi yapiliyordu. Onlarin carpanlari farkliydi subaylar net maas alirlardi onlar farkliydi. 10-11 bini.buluyorlardi. Arcelikte eskiden iscilerine memurlardan cok fazla maas veriyor. Makine muhendislerine 3 kurus para veriyorlar onlarda kendileri is yapiyorlar kobi oluyorlar oto sanayi sektorune yoneliyor.
Sen microsoft ve apple da calisiyorsan baska yonetim kadrosu derken ceosu,ortaklari ve hissedarlari falan diyorsan baska ama beyaz yakali maasli calisan adam sabit net maas alir fazla maktu ucreti almaz. Bu yuzden insanlar.kpss ye odaklanir.ozel.sektorde.ahmete mehmete calisip boyun egip surunmemek icin. Saha teknisyeni deyip gecme o uretim yapan makineler bir ariza yapti mi hizir acil.gibi yetisiyorlar pc den tusa basinca duzelmiyor. Tsk da da uzm cvs lar bel.kemigini olustururlar yuzde 80 is yukunu sirtlanip tasirlar ofiste baroda oturup emir yagdirmakla yurumuyor isler.
-
Anladim alycigim haklisin katma degeri dusuk mal uretimi ve dusuk is gucune tesvik edilirse olacagi bu. Yonetilen degil yoneten olacaksın diyorsun da goruyoruz bizimkilerin yaptigi motor parcalarini.
Yenmak otomotiv yedek parca ureten bir sirket var,bayagi eski bir sirket. Pistonlari var bunlari artik muhendislerinde mi is yok ? Malzeme kalitesinde mi ? Yoksa uretim hattinda mi problem var ? Bilemiyorum... pistonlari fazla dayanmiyor catliyor,yag sizdirmazligini kaybediyor veya tam sikistirma performansi veremiyor. Ya termodinamik ya mukavemet bi sikintisi var.
Ama burasi Turkiye kimse kitabina ve tuzugune sadik kalarak is yapmiyor. Tsk da gordum Albay baslarim lan yoneegesine yaz yolla yap, gida fabrikasinda calisan arkadas siselere gozkarari elle dolum yapiyoruz ve dolumlarda dokulen pekmezler ziyan oluyor. Ust yonetime soyluyoruz sikintilari akisina birakin,idare edin diyor. Araba aliyorsun yerli Oyak Reno uretimleri ile Ithal Fransa dan gelenler arasinda daglar kadar iscilik farki var. Fransadan gelenlerde trim sesleri ve malzemlerinde lackalik yok fakat yerli uretimlerde var. Ben clio 2 de bunu gordum tecrube edindim. Bizim fabrikalarda mi sorun var yoksa yapan iscilerde mi kalite kontrol de mi ? Bilemiyorum yerli ve ithal uretim arabalarda kalite farki oluyor.
-
Ha birde allycigim sunu gordum yasadim. Insanlari tumden gelerek kategorize etmemek lazim. Mavi yaka beyaz yaka savci hakim dr bilmem ne. Bir elin her parmaklari bir mi ? Bu gida uretimi yapan fabrikada calisan arkadas anlatti teknisyen bir abimiz var benden cok maas aliyor. Adam zehir makineler ariza yapinca pnömatik sistemli hemen nokta atisi arizayi teshis edip cozup tekrar calistiriyor. Otomasyonunu ve onarimini kendisi yapiyor. Fabrikada o kadar muhendisiz biz cozemiyorum teorik bilgi bir yere kadar onu pratige dokup eyleme gecirmesi mesele.
Bende yasadigim olay gorev yaptigim yerde uzman cavuslar var, uzman cavus lise mezunu oluyor sivilde teknisyen mi karsiligi yoksa isci mi oluyor bilmiyorum. Adamin birisinde su gibi ingilizce var. Gel dedik seni buroya alalim masabasi is yok ben hoplamayi ziplamayi atlamayi seviyorum memnunum halimden iceride Bir tane daha vardi uzm cvs adam yuruyen talimname catir catir sana sayiyor soyluyor. Bu adam bakiyorsun omzuna uzman cavus rutbesi var yildizlar tasiyan subayi cebinden cikariyor talimname demek anayasa ve is hukuku demek oluyor.
-
Dostum herkesin yaptigi is degerlidir, kimseye bir sey diyerek gectigimiz yokquote:
Orijinalden alıntı: flyer_migAutincigim sen hangi ulkede yasiyorsun Avrupa da bir ulkede mi ? Suriye icine bakim.onarim icin giren isciler kayserideki tank fabrikasinda calisanlar tazminat + fazla calisma ucreti + gunluk 8 saat dilimine riayet etme planlamasi yapiliyordu. Onlarin carpanlari farkliydi subaylar net maas alirlardi onlar farkliydi. 10-11 bini.buluyorlardi. Arcelikte eskiden iscilerine memurlardan cok fazla maas veriyor. Makine muhendislerine 3 kurus para veriyorlar onlarda kendileri is yapiyorlar kobi oluyorlar oto sanayi sektorune yoneliyor.
Sen microsoft ve apple da calisiyorsan baska yonetim kadrosu derken ceosu,ortaklari ve hissedarlari falan diyorsan baska ama beyaz yakali maasli calisan adam sabit net maas alir fazla maktu ucreti almaz. Bu yuzden insanlar.kpss ye odaklanir.ozel.sektorde.ahmete mehmete calisip boyun egip surunmemek icin. Saha teknisyeni deyip gecme o uretim yapan makineler bir ariza yapti mi hizir acil.gibi yetisiyorlar pc den tusa basinca duzelmiyor. Tsk da da uzm cvs lar bel.kemigini olustururlar yuzde 80 is yukunu sirtlanip tasirlar ofiste baroda oturup emir yagdirmakla yurumuyor isler.
Lakin bir noktaya gelmek icin harcanmis cabalar arasinda fark vardir. Dolayisiyla degerleri, etkileri ve haliyle kazanclari farklidir. Duzeltmen gereken cok fazla bilgin var. Iyi gunler
-
Dogrudur austinim peki su konu hakkinda ne dusunuyorsun ?
https://forum.memurlar.net/konu/2426003/
Sonrasinda kapiya turkcell superonline dan internetci cocuk gelmisti ne mezunusun sen ? Otomotiv muhendlisi Ankara Gazi mi dedi bilmem ne. Cocuk turkcell de calisiyor. Sasmaz Ankara da quattro garage var sahibi bekir abi makine muhendisi lpg cilik yapiyor. Benim suan aldigim 2.el dell marka laptopu var satan adam emekte oto galericilik yapiyor makine muhendisiydi. Arkadas endustri muhendisi oto yikama isletiyordu gibi gibi uzar gider liste seni sikbogaz etmeyeyim.
Simdi sonuca gelirsek bu insanlar gercekten bir noktaya gelememisler mi ? Cabalamamislar mi ? Yoksa sistemin kolesi mi olmuslar ? Bunlari gercek canli orneklerden verdim. Yalan uydurma veya yergi yok. Disaridaki dunyadan forumdaki sanal dunyadan degil adres telefonlarini verebilirim. Gene askeriyeden canli ornek vereyim cocuk makine muhendisi astsubay oldu. Ne alaka piyadelik sinifiyla - makine muhendisligi ikisi cok farkli branslar.
-
honda sadece motor uretip satsin bence
reno gibi
araba yapmak baska bi olay
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cseyfe -- 15 Aralık 2020; 21:23:34 > -
Uzun uzun yazmistim sildim. Kisaca; ulkede kagit parcasi olmaktan oteye gecebilecek diploma maalesef cok fazla yokquote:
Orijinalden alıntı: flyer_migDogrudur austinim peki su konu hakkinda ne dusunuyorsun ?
https://forum.memurlar.net/konu/2426003/
Sonrasinda kapiya turkcell superonline dan internetci cocuk gelmisti ne mezunusun sen ? Otomotiv muhendlisi Ankara Gazi mi dedi bilmem ne. Cocuk turkcell de calisiyor. Sasmaz Ankara da quattro garage var sahibi bekir abi makine muhendisi lpg cilik yapiyor. Benim suan aldigim 2.el dell marka laptopu var satan adam emekte oto galericilik yapiyor makine muhendisiydi. Arkadas endustri muhendisi oto yikama isletiyordu gibi gibi uzar gider liste seni sikbogaz etmeyeyim.
Simdi sonuca gelirsek bu insanlar gercekten bir noktaya gelememisler mi ? Cabalamamislar mi ? Yoksa sistemin kolesi mi olmuslar ? Bunlari gercek canli orneklerden verdim. Yalan uydurma veya yergi yok. Disaridaki dunyadan forumdaki sanal dunyadan degil adres telefonlarini verebilirim. Gene askeriyeden canli ornek vereyim cocuk makine muhendisi astsubay oldu. Ne alaka piyadelik sinifiyla - makine muhendisligi ikisi cok farkli branslar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kıng365
vw, seat, skoda, opel, hyundai, kia, öneriyorum.araç alırken hepsine baktım. c sınıfı sedanlar arasında f/p olarak en mantıklı araç civic. hem geniş hem donanımlı hem motor seçenekleri mevcut. diğer araçlarda birkaç donanım ekleyince d sınıfı araç fiyatına çıkıyor araçlar. Bir tek fiyat olarak corolla mantıklıydı onun da iç hacmi b sınıfından hallice görünüşü de eh yani.
-
duyanda arabadan anlıyor uzman kişi sanacak... beğenmediğin Renault F1 şampiyonlukları olan markalardan Honda gibi... VW kaç F1 şampiyonluğu var 0... takımı bile yok...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X