Şimdi Ara

Honda Servislerinde Araç Yıkama Hk.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Metalik Siyah Jazz sahibiyim, aracımı çiftkurtlardan alırken ısrarla fırçayla yıkatılmaması konusunda uyarıldım.
    Ayışığına 1000 km bakımına götürdüğümde farkettim ki bakım sonrası arabıyı fırçayla yıkamışlar ve araba ege haritasına dönmüş (malesef boya koruma yaptırmamıştım) ne olduğunu sorduğumda servis yetkilisi aracınızın yıkanmaması gerektiğini bakımdan önce belirtmeniz lazımdı diyince iyice dellendim, sonra ayışığı aracıma ücretsiz pasta cila yaptı ancaak tabi ki kılcallar aynen kaldı bende servis fişine yazdırarak ayrıldım. bir süre önce sağ ön çamurluğuma park yaparken bir arkadaş tıkladı ve çamurluk değişimi için tekrar ayışığına teslimettim arabamı, ve yapılan yine aynydı arabanın her tarafı yine harita gibi ve ilk seferden çok daha kötü. değişen çamurluğun üzerinde kocaman kocaman ege haritası çıkmış b.menderes, gediz, porsuk ırmakları rahatlıkla 3 metreden seçilebiliyor, sonrasında honda genel merkez servislerden sorumlu arkadaşıma başvurdum ayışığı ve muhtemelen tüm servislerin yaptıkları hatalar aşağıdaki gibi ;

1- Honda nın tüm servislere yayınladığı bültenlerde kesinlikle fırça ile araç yıkanmaması belirtilmiş. Bunun için servislere özel süngerli yıkama makinaları tedarik edilmiş ancak kullanılmıyor. ( benzer bir durum ile karşılaşırsanız mutlaka honda genel merkeze başvurun)
    2 - Aracınıza servis tarafından en ufak hasar dahi verildiğinde servis tamamen düzeltmek ile sorumlu benimki gibi bir olayda konu araç değiştirmeye kadar gidiyor
    3- Servislerde araçlar için bilg tabanlı datalar var örneğin aracınızı bir sonraki servisde yıkatmak istmiyorsunuz, bir sonraki servise geldiğinizde otomotik uyarı sistemi ile ilgili birimin önüne sizin belirtmenize gerek kalmaksızın bu uyarının düşmesi gerekiyor. Honda yatırımı ile oluşturulan bu uyarı sistemi bir çok serviste kullanılmıyor (herhangi sıkıntıyı aynı serviste iki kez yaşarsanız mutlaka honda genel merkeze başvurun)
    4 - Hiçbir zaman unutmayın otomobil markaları araçsatışıdan kazandıkları paranın belki 10 katını servislerden kazanırlar ve bu karın büyük bölümü müstakil servis işletmecisinin cebine gider bu nedenle daima sonuna kadar hakkınızı arayın,

aracım şu an yine ayışığında bakalım napacaklar, eğer yine tatmin olmazsam honda europe servis koordinatörünün mail adresini buldum, doğrudan ona yazacağım,

• hocam öncelikle geçmiş olsun.gerçekten sinir bozucu bir durum.

benim merak ettiğim bir yıkamada hemen belirtiğiniz gibi haritaya dönüyormu ?

ben zamanla oluyor sanıyordum.
  • BENDE SERVİSE HER GİTTİĞİMDE ARACIMI KENDİ İSTEGİMLE YIKATTIRIYORUM AMA YANINDA BEKLEDİĞİMDE ARABAYI TANZİKLİ İLAÇLI SUYLA YIKAMIŞLARDI SONRA HAVA İLE KURULUYORLARDI
  • arkadaslar, boyanin fircaya karsi hassasiyeti sadece honda'da mi var. diger markalarda durum nasil, bilen var mı ? fırca darbesi cok sert birsey degil diye dusunuyorum aslinda. yanılıyor muyum ?
  • BENDE ASTRA ELEGANCE VARKEN EVİN BAHÇESİNDE FIRÇAYLA KENDİM ÇOK YIKADIM ARABAYI HİÇBİRYERİNDE ÇİZİK YOKTU ARKADAŞLAR ŞUNU KABUL EDELİM HONDANIN YANİ YENİ CİVİC İN BOYASI KALİTELİ DEİL OPEL BOYAYA 12 YIL GARANTİ VERİYOR AMA CİTY DE OLSUN BENİM BİLDİĞİM YENİ CİVİC TE OLSUN BOYA KALİTELİ DEİLLLLLLLLLLLLLLLLLLL
  • arkadaşlar
    öncelikle son durumu vereyim, ayışığı pasta cila boya koruma yaparak sorunu %90 oranında giderdi, yeni makinelerinide gösterdiler sert süngerli makineler ama asla fırça yok, ama düzelmeden önce 1 metreden bakınca bir sürü çizik rahatlıkla görülebiliyordu...

boya konusuna gelince aracınızı sert fırça veya kirli fırça ile yıkarsanız boya koruması olmayan tüm araçlarda kılcal çizikler ortaya çıkacaktır bu malesef hondalardaki boya kalınlığı ve boya tekniği sebebiyle çok derin olarak farkedilebiliyor. tırnağınızla bile 10 cm den seçilecek şekilde gayet güzel çizebiliyorsunuz kötü olan kısmı honda servisleri eskisi gibi boya rütüşları yapmıyorlar su bazlı boya kullanımına geçtikleri için parçanın tamamını boyamayı öneriyorlarki tamamen saçma, çiziklerle olan ilişkiniz tamamen bakış açınıza bağlı ben hassas bir adamım 5 cm yakından bakınca anlaşılacak çizikler bile rahatsız ediyor, galiba koyu renk almak hataydı bundan sonra yine eskisi gibi gri ye dönmem lazım. benim sıkıntım bu hatayı yetkili servisin yapmasıydı ki onlarda hatalarını kabul edip düzelttiler ancak benim agresif tavrım sebebiyle tabiki alttan alsaydım mumkun değil olmazdı...
    metalik koyu renk aracınız varsa mutlaka boya koruma yaptırın, kesinlikle fırça ile yıkatmayın der hondalarınız ile keyifli sürüşler dilerim....

• acaba otomatik yıkama makinalarındaki dönen fırçalarda bu kategoriye giriyormu?

sürekli otomatik yıkama yerlerine sokuyorum aracı.şuan 2.el beyaz renk arabam var sorun değil ama ilerde sıfır almayı düşünüyorum.

ayrıca boya koruması yapılmış araç,fırçadan etkilenmiyor mu?

boya korumaların güneş zararlı uv ışınlarını, yağmur ve karın zararlarını minimuma indirdiğini ama oluşacak çiziklere karşı herhangibir etkisinin olmadığını duymuştum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • koyu renk metalik boyalara en büyük zararı otomatik yıkama makinelerinin fırçaları veriyor, kullanmamanı şiddetle tavisye ederim, eskiden pek çok servisde benzinliklerde gördüğün otomatik yıkama makinelerinden vardı, şimdi yok zira boyayı çizdiği için firmalar yasakladılar...
    boya koruma çizikleri engellememkler birlikte fırça vs gibi ince kılcal çizikleri minimize ediyor, ama tam koruma tabiki sözkonusu değil
  • araba yıkarken fırçaya HAYIR!
  • YILLARDIR FIRÇAYLA KENDİM YIKAR VE TEMİZLİĞİNİ YAPARIM BUGÜNE KADAR HİÇ BAŞKASINA YIKATMADIM 98 MODEL LACİVERT CİVİC İMİ HALA İLK GÜNKİ ALDIĞIM GİBİ PIRIL PIRIL
  • arkadaşlar civiclerimizin çabuk çizilen dış yüzü hakkındaki yorumlarınıza katılıyorum... şimdiye kadar fırça vurdurmadım bir kaç defa ilaçla yıkadılar ama artık ilaçta kullandırtmıyorum...

2 gün önce hepsi burada dan yüksek basınçlı yıkama makinelerinden sipariş verdim sanırım yarın elime geçer artık kendim yıkayacam aracımı
  • falconeyed kardeş en güzelini yapmışsın, güle güle yıka arabanı, keşke benimde kendim yıkayabileceğim bir alan ve zamanım olsada yıkayabilsem...
    diğer taraftan pek çok kimyasal ilaç da kesinlikle zarar veriyor, e gözümüz gibi baktığımız arabanın kılına zarar gelse insanın canı yanıyor :)
  • oto yıkamacı bi tanıdık var daha doğrusu bi arkadaşın komşusu. adam her seferinde ısrarla süngerle değil fırçyala yıkat diyor. sünger içine toz aldımı geri vermez arabayıda o çizer. yumuşak oto fırçası her zaman süngerden daha iyidir diyo. süngeri ancak kendi arabanı bahçende kendin yıkıyacaksan kullan diyor.
  • sünger konusnda haklısın arabanı her ne ile yıkayacaksan mutlaka temiz olmalı içindeki ufacık taş çizebilir arabayı, diğer taraftan fırça konusunda o kadar emin değilim, ben kötü bir tecribe yaşadım, yaşayan başkalarıda var onu biliyorum, belki çok yumuşak temiz fırçalar da problem yaratmıyordur, ama sütten ağzı yanan :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.