Şimdi Ara

Honda Today senelerdir yatıyor, ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2007 Honda Today 50cc, 12-13.000km'de motorum var.
    Muhtemelen 4-5 senedir sigortası ve fenni muaynesi yok. En az 3 senedir de bahçede yatıyor.

Borçlarını ödeyip satayım desem ödediğim para, alacağım parayı geçer mi emin değilim.

Sizce ne yapmalıyım? Trafikten çekmek vs. gibi opsiyonlar var mı?
    Ya da borçlarını ödeyip satmak mı daha mantıklı olur. Tahminen 1500 lira civarı bi masrafı olacaktır.

Yardımcı olursanız sevinirim.

İyi günler.

• Alıcısını bulmadan masraf yapma. Sigorta yaptırmak zorunda değilsin. Satışa engel olmaz. Sadece muayene yaptıracaksın, muayaneden geçmesi için de plakası düzgün, ışıkları sorunsuz, frenleri tutsun yeter.
    Şu sıralar 50cc ye ihtiyaç var kolay satarsınız hatta cebinize para da girer.
  • Dostum sigorta mecburiyeti kalkmış yazıyor kimi yerde, araştırmak lazım tabi.

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/179252-50-cc-motosikletlerde-sigorta-zorunlulugu-kalkti.html

Sigorta borcundan kurtulursam muayene 400-500 gibi tutuyor sanırım. Süper olur.
  • ersanaskin kullanıcısına yanıt
    Sigorta borcu diye bir şey yok zaten. Sadece yaptırmak istersen yüksek prim ödüyorsun. Ama bu da seni ilgilendirmez, noterde sigortaya bakılmıyor. Vergi borcu olmasın yeter. E bunda vergi de yok. Geriye sadece muayene masrafı kalıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son muayene geçerlilik tarihi 2013'müş, Tüvtürk'ten baktım 100 lira'da muayene ücreti çıktı. Ben 400-500 çıkar diye düşünmüştüm.

Ne zamandır 1000-1500 lira masrafı çıkar, satsam belki ancak masraflarını öderim diye düşündüğüm motor masrafsız çıktı :)

İlk fırsat bakım, muayene işlerini halledeyim.

Cevap için çok teşekkürler dostum.
  • ersanaskin kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani zaten normali 101.48TL . Gecikme faizi ile birlikte 350TL yi bulur.
    Şuradan hesapla istersen
    http://www.tuvturk.com.tr/gecikme-bedeli.aspx

Plakaya vida atıldıysa muayeneden geçmiyor bilgin olsun.
  • Haklısın.
    Ben hesaplama değil de randevu al kısmından ilerleyince sadece muayene ücretini göstermiş.

Muayene Ücreti : 101,48 TL
    Gecikme Cezası : 294,29 TL
    Toplam : 395,77 TL

Ben de küçük motor olduğu için muayenesi de ucuz herhalde diye düşündüm.

Sağol uyarı için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selam konu dışı olacak ama bir sorum var size , 2009-2010 todaya 4000 TL vermek mantıklı mı? Değilse kaç liralara makul fiyattır ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuvturkte en muayene gecerlilik tarihi i girip kontrol ettiniz mi? 100 lira az geldi bana bu kadar suredir yapilmayan muayene icin(cok da birsey bildigimden degil sadece bir hafta gecikmis motor muayenesine 6 lira fark aldiklarindan yola cikarak yorumluyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1984 -- 5 Ocak 2018; 20:08:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.