Bilgilendirme için teşekkür hocam, cihaz henüz elime geçmemişken içimi rahatlattın. |
Honor 200 / 200 Pro Ana Konu (16. sayfa)
-
-
-
Swiftkey tuş boyutunu nasıl ayarlarız? Üst sayılar çok büyük harfler küçük görünüyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam sizin cihazda bir sorun olduğu aşikar. Akşam 23:30 gibi buraya detaylı şekilde kullanım senaryomu ve batarya tüketimini paylaşacağım. Benim kullanım şeklime ve kullandığım uygulamalara göre fazlası ile tatmin edecek bir cihaz çıkmış ortaya.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar net söylüyorum. Honor 200 ü 20k fiyatıyla alın geçin. Hiç de şöyleymiş böyleymiş falan diye düşünmeyin. Sebeplerini kısa kısa sıralayayim.
-Batarya performansı gerçekten çok iyi. 10 saat üzeri net ekran süreleri mevcut. Bu iyi bir değer. Kaldı ki normal kullanımda %20 civarında şarja takıldığında yarım saatte doluyor. 100w şarj var ve adaptörü kutudan çıkıyor.
-Kutudan kullanışlı bir koruyucu kılıfı ve ekrana uygulanmış koruyucu film de geliyor. Bunların hepsi diğer markalarda çoğunlukla ekstra masraf.
-Cömert depolama ve RAM miktarları.
-İşlemci için çöp yorumu yapanlar falan var da iyi saçmalıyorlar. 7 Gen 3 bir amiral gemisi işlemci tabiiki değil ama hiç öyle kötü bir işlemci de değil. Çoğu senaryoda ortanın üstü performans veriyor. Zaten telefonda en ufak bir takılma, yavaşlama yok uzun süreli kullanımda bile. Bunda cihazdaki soğutma sisteminin de etkisi mevcut. İşlemci de batarya verimliliği üst düzey bir işlemci.
-Kamerası 20k fiyatının çok çok üzerinde bir performans sunuyor. Sadece gece çekimlerinde yeterince deneyimleme fırsatım olmadı. Ama video olsun, portre olsun, manzara olsun gayet net ve renkleri yerinde fotolar alıyorum.
-Ekran kalitesi çok iyi. Tasarımsal olarak da dört köşedeki ince kavisli ekran tasarımı güzel uygulanmış. Dikkat edin telefon kavisli edge ekran değil Pro modeldeki gibi. Ben de özellikle böyle olduğu için tercih ettim.
-Tasarimsal anlamda arka kamera yerleşimi hariç telefon dört dörtlük hissiyat veriyor. Vay efendim metal değil, yok cam olaymış falan boş işler bunlar. Cam ve metal olsa ısındığı zaman eli daha çok rahatsız edecek. Camın ayrıca kırılma durumu var. Metal olanlar da kilifsiz kullanırsan ekstra parmak izi yapıyor. Her ikisinde de telefon daha ağırlaşıyor ki bu telefon 187 Gr ve kasaya iyi dağıtılmış ağırlığı ile elde mükemmel bir tutuş rahatlığı veriyor. Kaldı ki öyle kasanın genel malzeme kalitesi çok iyi.
-Ses olayına şimdiye kadar kimse deginmedi sanırım. Ben iPhone ve Android tarafındaki bir iki amiral gemi modeli hariç stereo hoparlörden böyle dolgun bas sesi veren bir telefonla ilk defa karşılaşıyorum orta segmentte. Hem de bunu tiz ve midleri perdelemeden yapıyor. Baslar bir iPhone modelleri kadar dolgun değil ama hissedilir derecede iyi.
-Sonuç olarak alın geçin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Neredeyse her kelimesine katılıyorum. Son dönemde denediğim amirallerden giriş seviyesine bir çok model mevcut. Bu fiyata alınacak tek cihaz. Fiyatının çok çok üstünde kamera, ses kalitesi mevcut.
Rica ederim sadece kendi deneyimimi paylaşmak istedim.
-
Doğrudur Üstat,ben kendi kullanımıma göre durumu paylaşmak istedim,sizin kullanımınızda kendinize göre şikayetiniz olmuş bende kendi kullanım şeklime göre memnun olduğumu paylaşmak istedim umarım durumunuz düzelir sizde memnun kalırsınız :)
-
Üstadım yazdıklarının altına aynen altına imza atarım,cihaz özelinde benimde memnun olduğum detayları paylaşmışsınız,emeğinize sağlık.
-
Teknoloji Şans işi hocam belki de bana öyle denk geldi olabilir 😅😂 sıfırdan kurulum yapıp deneyeceğim tekrar
Hocam sorun şu kullanımım yok 😂 olsa az gitse anlayacağım. Sıfırdan kurulum deneyeceğim olmadı iade edip yeniden alacağım
Samsung ara yüzüne alışmış ve seven biri olarak A55'in ebat,ağırlık ve ekran/kasa oranının artık yorması nedeniyle Honor 200'ün fiyatı 20.000 dolaylarına düşünce,cihazı Vatan'da bir canlı görüp,inceledim akabinde de başka yerden aldım geçtim.
İlk etapta A55'in her ne kadar diğer her şeyinden çok memnun olsam da ebat,ağırlık ve ekran/kasa oranı kısmı bana çok batar oldu ve beni gerçekten yordu,ilk anda beni etkileyen iki cihaz arasındaki bu farklardı o nedenle çok da düşünmeden Honor aldım.
*Pil Performansı
İlk gün güncellemeler,kurulum ve sürekli kurcalama derken 10 saati aşkın bir ekran süresi verdi daha pil oturmamışken böyle başlaması gerçekten güzeldi ayrıca 100 watt şarjla 30-35 dakikada doluyor.25 watt ve 2 saat 15 dakikada (hızlı şarj kapalı olarak şarj ettiğimden) dolan A55 sonrası ilaç oldu.Sonraki bir kaç günde de 10 saat üzeri ekran süreleri aldım daha önce mesajımda uzunca pil kısmından bahsettiğimden burada uzatmayayım :)
*İşlemci
SD 7 gen 3 Tsmc üretimi de olunca gayet başarılı olmuş,samsung döküm işlemcilerde olan ısınma ve kötü pil performansı durumu neyse ki Tsmc dökümlerinde yaşanmıyor,günlük kullanımda kıyaslarsam a55 işlemcisi de samsung'un iyi işlerinden biri ama aradaki hız farkını Honor'da olumlu anlamda hissedebiliyorsunuz,oyun oynamam o nedenle onla ilgili ahkam kesemem,günlük kullanımda ne ısınma,ne donma/kasma ne de olumsuz bir durum yaşatmadı.
*Kamera
Çok kamera odaklı bir kullanıcı değilim ama gerek arka gerekse ön kameranın kalitesi kendini fazlasıyla belli ediyor,ilk izlenimim gerçekten kamera odaklı olmayan ben için oldukça etkileyici oldu.
*Ekran
120 hrz,1 milyar renk,hdr vs. paket olarak beni memnun etti,dört tarafındaki hafif kavis ve ekran/kasa oranı a55 sonrası çok iyi,4000 nit parlaklık olayı da iyi güneş altında on numara iş çıkarıyor.
*Tutuş/Hissiyat
A55'in rahatsız eden tek kısmı olan ebat,tutuş hissiyatı sonrası beni en mutlu eden kısmı hafifliği,ergonomisi,ekran/kasa oranı,ekranın şekli ve genel olarak tutuş ve kullanım hissiyatı tek kelimeyle muhteşem diyebilirim.
*Ses Performansı ve Diğer Notlar
A55 ile kıyaslarsam stereo kalitesi çok daha başarılı,hoparlör ses çıkışı hem gayet yüksek hemde temiz bir ses kalitesi veriyor,bt kulaklık performansına gelirsem honor'un oldukça alternatifli kullanım imkanı veren bir ses yazılımı var,yüksek ve kaliteli ses veren bir müzik dinleme deneyimi yaşatıyor.
Genel anlamda toparlayacak olursam ; gerek geçiş yaptığım telefonun hantallığı sonrası çok iyi hissettirmesi,günlük bir kullanıcı olarak beklentilerimi bence eksiksiz karşılaması derken s23 sonrası kullanmaktan keyif aldığım bir cihaz oldu diyebilirim.
Yazılımsal ufak buglar ve one ui arayüzünü seven biri olarak sadece bu kısma alışmam biraz zaman alacak bunun dışında kalan her şey fazlasıyla tatmin etti.
-
Üstadım cihazınız yeni malum gerek ve ihtiyaç yoktur ama siz bir hard reset/wipe cache yapıp akabinde yeniden bir kurulum yaparak deneyin hala sorun varsa o zaman dediğiniz gibi iade edersiniz umarım düzelir düzelmezse de yeni alacağınız cihazda bir sorun olmaz diye ümit ediyorum :)
-
Honor 200 Yeşil versiyonunu 19.999 - 988(kart puanı anlık indirim) ile : 19011TL ye aldım. Bugün teslim edilecek. Şimdiki fiyatı ise 20.249TL. Yakın bir dönemde tekrar kampanya yapılacağını 19.500 lere kadar düşeceğini düşünüyorum. Ürün geldikten sonra deneyimlerimi aktaracağım.
-
Hangi kart kampanyası ile aldınız ?
-
-
Hangi model kullanıyorsunuz ?
-
Güzel soru mesaja ekliyorum, hatırlattığınız için teşekkürler.
Hocam yorumlarınız için teşekkür ederiz. Son zamanda s23, s23+ da kullanmışsınız. Kamera olarak honor 200 bu cihazlara ne kadar yakın?
3 haftalık bir s24+ alacağım (33bine) ya da aklımda honor 200 var. Kararsız kaldım açıkçası
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X