Şimdi Ara

Honor 200 / 200 Pro Ana Konu (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: bigbird Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil1 Android
5 sn
5.961
Cevap
143
Favori
276.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
87. Sırada  bugün en iyi #13
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Honor 200 / 200 Pro Ana Konu

51 dk ekran süresiyle %93 şarj kalmış. Hiçbir şey yüklü değil, hat yok ve WiFi bağlı. Bekleme süresi de uzun değil. Arka planda yenilenecek bir uygulama yok. O 51 dakika da opera vs gezdim oyun vs yok altta görünüyor. Dediğiniz gibi güncellemerle düzelir umarım. Kamerası güzel, şarjı hızlı,arayüz seri. Henüz bug veya takılma yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsun__ -- 30 Ağustos 2024; 19:8:28 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• samsun__ S kullanıcısına yanıt

Hocam, honor 200 e HB de yapılan yorumlarda "şarjı çok kullanımda bile günü çıkarıyor, normal kullanımda iki gün" şeklinde yorumlar var, sizin tel. e özel bir sorun olabilir.

Üstte pro nun bataryasını paylaştım onla karşılaştırın ondan kötü olmamalı zira düz modelin işlemci daha verimli

• quote:

Orijinalden alıntı: TURLİKAT

Merhaba arkadaşlar öncelikle 20.000 TL'den Honor 200 alan arkadaşlara hayırlı olsun diliyorum. 32000 TL'ye Honor 200 pro alan biri olarak bu fiyatlara düz modelin düşeceğini bilseydim bekler düz model alabilirdim.

Şimdi yaklaşık 20 gündür kullanmış olduğum cihazımla ilgili iki farklı ekran süresi sizinle paylaşacağım bilgilenmeniz adına ve cihazı almak isteyenler için iki farklı senaryoda iki farklı ekran görüntüsü.

5 saat 12 dakikalık görüntü de cihazın ekran yenileme hızı adaptif, konum ve senkronizasyon sürekli açık ve parlaklık çubuğunun çeyreğinde olacak şekilde sabit ve çoğunlukla wi-fi kullanımı mevcut. Genellikle sosyal medya ve diğer günlük uygulamalar kullanıldı. 

8 saat 13 dakikalık ekran süresi görüntüsünde ise her şey aynı sadece ekran parlaklığı otomatik, çoğunlukla dışarıda bundan dolayı yüksek parlaklıkla kullanıldı ve çoğunlukla mobil veri kullanımı yapıldı onun dışında yukarıda bahsettiğim özellikler aynen geçerli. 

Sonuç olarak bence ortalama üstü bir performans veriyor ama daha iyisini hak eden özelliklere sahip bir cihaz ve güncellemelerle iyileştirebileceklerini düşünüyorum ha şu haliyle de kötü değil ama hakkı bu değil daha iyi olmalı. Ayrıca cihazdaki ekran süresi döngüsü günlük olarak sıfırlanıyor Samsung'lardaki gibi cihazı fullediğiniz zaman sıfırlamıyor sadece günlük sıfırlama var. Eksik yazdığım veya merak ettiğiniz bir şey varsa sormaktan çekinmeyin lütfen.

Honor 200 / 200 Pro Ana Konu Honor 200 / 200 Pro Ana Konu

Burda

Hocam, Turlikat arkadaşımızın batarya performans grafiğini gördükten sonra, bir orantı kurarak matematiksel hesap yaptım, her ne kadar o grafik pro versiyon için olsa da onu göz ününe alarak şu sonuca vardım, düz versiyon için pil harcaması sizin bahsettiğiniz koşullarda 12 saat sonra pilin biteceğini hesapladım.

Açıkçası 24 saat olmasını beklerdim.

Yani demem o ki 2 üyemizin verdiği bilgilere göre honor ların pil tüketimi fazla görünüyor. Sanki hiç bir şey yapmasan bile sadece wifi ile bile durduğu yerde fazla enerji tüketiyor gibi. Bence cihaz bataryasında fiziksel olarak sorun yok, güncelleme ile düzeltilmesi gereken bir sorun gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 30 Ağustos 2024; 21:25:8 >
  • Cihazın pilinden ben memnun kaldım. 40 saat önce çıkardım şarjdan, şu an %36 batarya 6 saat ekran süresi mevcut. Kuruluma devam ediyorum hala, hattı taktım geçiş yaptım cihaza. Yarın akşama daha sağlıklı bir yorumda bulunabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • draqpit42 kullanıcısına yanıt

Evet, işte olmasını beklediğim cevap buydu, bence sizin batarya tüketiminiz normal.

O zaman aklımıza şu sorular geliyor, tel ler arasında bu fark niye, bazı bataryaların miliamperi mi düşük ?

şeklinde deli sorular.

Honor un böyle bir şey yapacağına ihtimal vermiyorum ama o zaman bu farklar niye ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 30 Ağustos 2024; 21:34:12 >
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt

Herkesin kullanımı bir değil, cihaz ayarları aynı değil. İllaki farklar olacak, herkeste aynı süreleri vermesini beklememek lazım.

O dediklerinizin imkanı yok hocam, artık cihazların her detayına kadar kullanıcılar hakim. En ufak saçma bir durumda firmanın tepesine çöküyorlar.

hocam, samsun adlı arkadaş "sadece wifi açık, başka bir şey kullanmadım, 50 dakkada %7 gitti" diyor, bu normal değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 30 Ağustos 2024; 21:45:40 >
    Hat takılı halde tam gün için bilgi verirseniz sevinirim. Hala bataryadan dolayı tam olarak geçmedim haber bekliyorum.

12 saat hatsız yine az hocam. Muhtemelen güncellemeyle çözülür. Telefonu komple taşımak da yoruyor insanı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: samsun__

12 saat hatsız yine az hocam. Muhtemelen güncellemeyle çözülür. Telefonu komple taşımak da yoruyor insanı :)

normal değil.

Yarın detaylı şekilde test edeceğim hocam, akşam bu saatlerde yazarım konuya. Stok bitti ama konusunda cihazı kullanan hiç yokmuş gibi bir hava var :)

Bencede normal değil, dün gece sabaha kadar %2 şarj yemiş hat takılı değilken. Yarın akşam detaylı şekilde yorum yaparım hocam.

beklemede 8 saate % 1-2 tüketim normal hocam.

batarya ve yazılım teknolojileri gelişti, benim "huawei matepad pappermate" tablet akşam şarj dan çıkarıyorum, 8 saat sonra sabah kalktığımda yalnızca %1 eksiliyor.

Günümüzde ister tablet olsun isterse telefon beklemede en fazla 8 saatte %1-2 tüketim olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 30 Ağustos 2024; 22:48:6 >
  • TURLİKAT kullanıcısına yanıt
    Fps kaç pubg de ve sıcaklık kaç oluyor yazarmısınız

• Özellik olarak iyi ama güncelleme konusunda berbat bir marka, güvenlik güncellemesi bile vermiyor.

• 51 dakika ekran açık kullanımla %7 gittiyse orantısal bakarsak arkadaşların dediği gibi 12 saat ''ekran açık süresi'' verir yani 12 saat ekran açık süresi demek telefonun pili 12 saat gidiyor anlamına gelmez,ekranı 12 saat açık kullandın anlamı taşır,hunharca aralıksız 12 saat telefonla uğraşan kimse de yoktur sanırım.

Ben ki kendime çılgınca kullanıyorum derim takribi 18-19 saat içinde 10-11 saat ekran süresi alıyorum,polemik olsun diye yazmadım ama aralıksız 12 saat gidebileceği bir senaryonun ötesinde ne bekleniyor anlamadım ?

3 gündür kullanıyorum Galaxy A55'ten geçtim,geçme nedenim de A55'in hantal hissiyatı yani ağır ve ekran/kasa oranı olarak beni memnun etmemesiydi,oyun vs oynamam dediğim gibi günlük sosyal medya vb standart kullanımla 18-19 saat aralığında kullanırım ve ilk gün güncellemesi,kurulumu,hunharca kullanımı derken 11 saatin üzerinde ''ekran açık''süresi aldım.

Sonraki iki günde de yine wifi/mobil veri karışık kullanımda yine ortalama 10 saatin üzerinde ''ekran açık'' süreleri aldım.Örneğin sabah 8 kullanıma başlayıp bana göre hunharca kullanıp gece saat 2-3 dolaylarına kadar 11-12 saatlik ekran süresi alarak şarja taktım.

24 saatlik sürecin 18-19 saati gibi insanlık dışı bir kullanım yaptığımı düşünen biriyim bunu normal bir mantığa oturtursak ; benim gibi 24 saatlik döngüde böyle kullanırsan uyuduğun süre hariç bir tam günü rahat çıkarırsın daha normal bir kullanım süresi senaryosunda orta yoğunlukta bir kullanımda 1.5 gün ve normal bir kullanımda da 2 güne varan bir kullanım süresi alınır.

Genel beklentiyi bilemem ama benim bir cihazdan beklediğim pil performansı için yeterli derim,yukarıda da yazıldığı gibi herkesin kullanım şekli,uygulama sayısı,wifi/mobil veri kullanım süresi vs bunlar farklılık gösterir kimi 48 saat içinde totalde 7 saat ekran açık kullanmıştır kimi 24 saat içinde 12 saat ekran açık kullanmıştır ve kullanım senaryoları farklıdır ama sık aralıkla (şu aralar 3 ay ama öncesinde neredeyse ayda bir) cihaz değiştiren ve farklı marka/model cihazlar kullanan biri olarak Honor 200 pil olarak beni daha önce kullandığım sayısız cihazdan daha memnun etmiştir.

Bu cihaz kullanım şeklim nedeniyle başka cihazlara ait ''forum yorumlarından ya da eniştem x saat pil ömrü alabiliyor'' söylemlerinden öte bizzat kullandığım cihazları baz alan biri olarak fikrimi paylaştım.

Kabaca son dönemde kullandığım cihazlar ; Honor 70,Oppo Reno 7,Realme GT2 Pro,Galaxy A53,Galaxy A54,Galaxy S22,Galaxy S23,Poco X6 Pro,Poco M6 Pro,Realme 10 Pro Plus,Realme 11 Pro,Galaxy S23 Plus,Galaxy A35 ve son olarak 3 ayda Galaxy A55 kullandım süreçte aklıma gelmeyen modeller de kullanmışımdır yani gerek orta gerek üst segment cihazları da deneyimledim ve hız,işlemci vs durumlarını dikkate alırsak üst segmentte S23 ve S23 Plus bence harika pil performansları verdi ve diğer orta segment denecek cihazlar içinde kıyas yaparsam da Honor 200'ü tek geçerim.

Sonuç olarak ; cihaz performansı,hızı,tutuş ve kullanım hissiyatı vs hem performansı hem de konforlu ve keyif alarak kullanma olarak genele bakacak olursam üst olarak S23 onun dışındakiler içinde de Honor 200 en keyif alarak kullandığım cihazlar oldu.

Herkesin beklentisi de kullanım tarzı da farklıdır ben sadece kendi açımdan,kullandığım diğer cihazlarla ve kendi kullanım senaryoma göre durumu paylaşmak istedim.Polemiğe girme,mevzu çıkarma ya da Honor Fan Boyluğu yapma gibi bir durumum yok :)

Son olarak A55'i %20'den %100'e 2 saat 15 dakikada şarj edebilip prize bağımlı kalmak durumundayken (prize bağlı kalmaktan kastım şarjının hemen bitmesi ve sürekli şarja takmam değil zaten pili A55'ten iyi giden bir Samsung daha önce denk gelmedi takribi 10 saat ekran süreleri alıyordum,pil ömrünü uzatma düşüncesiyle hızlı şarj özelliği kapalı olarak orjinal şarj aletiyle şarj ederken geçen süre için yazıyorum) bu arkadaşı %20-%100 arası şarjda 30-35 dakika anca tuttum yani ''size göre hızlı biten bir pili varsa gayet hızlı şekilde de doluyor fazla dertlenmeyin derim,yeni alıp kullanan herkese de hayırlı olsun umarım benim gibi memnun kalan bir deneyim yaşarsınız diyerek uzun paylaşımıma gösterdiğiniz anlayış için de teşekkür ederim.

Son Not : A55 ile kullanım kıyaslaması/bana göre farkları vs konusunda başka zaman yine bir ahkam keserim bu kısım fazlaca uzadı çünkü :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdbjk -- 31 Ağustos 2024; 11:11:59 >

• UmutCAN41 U kullanıcısına yanıt
    Honor 200 / 200 Pro Ana Konu
    Bu ayarlarda oynuyorum hiç ölçüm yapmadım rahatsız edici bir ısınma veya fps düşüşü yaşamadığım için yapar atarım müsait bir zamanda.

• Azstek kullanıcısına yanıt
    Honor firmasından bahsediyorsunuz sanırım. Huawei Mate 10 Pro dan geçmiş biri olarak söylüyorum. Aynı anlayışla Honor devam ederse güncellemeden yana kafanız rahat olsun. Mate 10 Pro 3 büyük android güncellemesi ve 2017-2022 arası 5 yıl güvenlik güncellemesi aldı. Hem de bunu hiçbir güncelleme garantisi vermeden yaptı. Kaldı ki Samsung, Vivo gibi markalar böyle sözler veriyorken Honor da en az 3 büyük güncelleme ve 4 yıl gibi bir süre ile güvenlik güncellemesi vermek durumunda kalacaktır rekabette geride kalmamak adına. Daha önceki telefonlarında bunu yapmamış bile olsa bundan sonra böyle olacaktır muhakkak. Güncellemeden daha onemli bir husus var bana göre. Yazılım stabilitesi. Huawei de(Google desteği aldığı süre boyunca),Honor da bunu yıllardır başardılar. 4 büyük guncellme sonunda fazlaca bug içeren ve şarjın anasını ağlatan bir yazilim yerine 2 güncelleme ile stabilitesini uzun yıllar koruyan bir yazılımı her türlü tercih ederim. Bana göre fazla abartılıyor bu upgrade olayi

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.