Şimdi Ara

HONOR 90 ANA KONU 12/512 GB (TR DE SATIŞA ÇIKTI) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.989
Cevap
95
Favori
147.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Secinimiz hayirli olsun, ex islemcili s20 fe kullanicisi olarak s21 fe de farkli olmadigini okuyoruz forumdan.

Burda kimse yuzde 50 farkdan bahsetmedi ki, yuzde 10 belki 15 fark olur dedik. Sen oda olmaz diyorsan bilemem, herkesin kendi görüşü.

Telefonu almadan kullanmadan savunma gibi bir durumumuz olmadi, yada ilk gun bu cok kötü gibi.

Bu is birazda beklentiyle alakali, batarya cok iyi olsun deniyorsa samsung telefonlar sd islemcili 5000 batarya yada 6000 bataryalilardan baskasi pek iyi degil. Xiaomi telefonlar zaten batarya konusunda iyiler.

Batarya önceliğimiz varsa kendini kanitlamis telefon bakilmali, bu telefon yeni ve ilk izlenimler bataryanin suanki yazilim ile orta seviyede olduğu. Ileride ne olur gorecegiz...
  • Yukarıda binlerce girdisi olan çok bilmiş bir arkadaş var. 1 sene önce hintlinin tekinin paylaştığı videoyu bana delil olarak gösteriyor ona hitaben yazıyorum. Telefonu 2 hafta önce aldım, android 13 ile geldi. Herhangi bir ince ayar yapmadan 1 gün 5 saat bekleme süresiyle 5-6 saat arası ekran süresi alıyorum. Mobil veri senaryosunda doğal olarak 4-5 saate düşüyor. Ama her türlü senaryoda telefonu sabah %85 şarjı varken prizden alıyorum ve yatarken geri takıyorum.

Yukarıdaki adam 4nm orta sınıf işlemcili 5000 mah bataryalı bir telefonla günü çıkaramadığını söylüyor. Ortada açık bir optimizasyon sorunu olduğu ve telefon donanımlarının pili doğru kullanamadığı açık. 10 gün içinde pil performansının maksimum %10 artacağı söylenebilir ki bu yine yetersiz olduğu anlamına gelir.

Bildiğim kadarıyla bu telefonun (s21fe) zaten ilk çıktığında ciddi bir pil problemi varmış ve bunu kimse inkar etmiyor. Eğer gidip ana konuya bakarsan, özellikle son gönderilere, pil probleminin sorun olmadığını zaten anlarsın. Telefonda render ve benzeri işlem yapmıyorsan ya da yatağa yatıp 2 saat pubg mobile falan oynamıyorsan FE sınıfı telefonların işlemcilerinin kolay kolay sıkıntı çıkarmadığını bilmen lazım.

Yine de meseleyi kişiselleştirmemek adına tanımadığı etmediği adama salladığı lafları görmezden geliyorum. Bu tutumunun arkasında , alacağı telefonun günlerce süren gecikmesine ve yaşadığı kötü deneyimlerden dolayı kaynaklandığını varsayıyorum. Ama yine de kendimi tutamayacağım ya. 20 gün sonra elime geçeceği, hediye olarak geleceği vaadedilen kulaklığın verilmeyeceğini hatta üstüne de kulaklık yerine hediye çekinin tanımlandığını bunun da üstüne onu da göndermediklerini gördüğümde BİR ZAHMET s21 FE aldığım için sevineyim değil mi:)

• Arkadaşlar telefonu nerden kapatacagimi bulamadim güç düğmesine basılı tutunca Google asistan çıkıyor birisi yardımcı olabilir mi?
  • Telefon çok güzel; fakat kullandığım diğer telefonlarda yaşamadığım şöyle saçma bir durum yaşıyorum:

Telefonu kullanım esnasında, kilit ekranına geçiyor. Ekran üzerinde işlem yaparken kilide geçmemesi lazım telefonum, çok saçma geldi bana. Sosyal medyada video vs izlerken, hadi olabilir dedim. ama aktif bir şekilde oyun oynarken de yaşayınca şaşırdım açıkçası. Ayarlarda vs de çözümünü göremedim. Benzer birşey yaşayan oldu mu?

• Sabrın sonu selamettir demişler. 24 Ağustos ta 1000 TL indirimli kulaklık hediyeli honor 90 sipariş verdim. 16 eylül de kulaklık ile beraber teslim oldu. Hem gecikmeden dolayı hemde kulaklık gri yerine beyaz geldi diye hepsiburada 1000 TL kupon tanımlamış hesabıma. Teşekkürler hepsiburada.
  • Arkadaşlar honor90 kamerası renkleri çok canlı yapıyor. Gerçek renklerle alakası yok. Sizde de öyle mi?

• Yukarıdaki eleman ne söylediğimi anlamamış bile. Hintli arkadaşın gönderdiği videonun gerçeği ŞU AN yansıtmadığını söyledim. Beni insanları kandırmakla itham ediyor ama sırf s21 FE övdüm diye utanmadan 1 sene önceki bir videoyu günümüze referans gösterdiğini görüyoruz, aslında kimin kimi kandırmaya çalıştığo biraz ortada :)

Telefonun güncel durumuyla şu anki durumu arasında bariz fark olduğunu göstermek için s21 FE'nin android 13 ve ek güncellemeler aldığını söyledim. Bu güncellemelerin de telefonun kronik problemlerini ortadan kaldırdığını vurgulamak istedim.

Tartışmamızın sebebi ne s20 FE'nin kullandığı chipset ne de senin güncel olarak kullandığın telefonla ilişkli :) Söz konusu telefonla günü çıkaramayan adama pilinin oturmasını beklemenin ne kadar absürt olduğunu söyledim sadece belli ki baya kişiselleştirmişsin konuyu.

Tamam ya s21 FE kötü telefon hocam özür dilerim :) , yazdığın şeyleri ise acıyarak okudum, bir stajyer üye olarak bu attığım son mesajdır :)

• yusuftospakal Y kullanıcısına yanıt
    Aldığı güncellemeler ile S21 FE nin stabil hale geldiğini kendin söylüyorsun peki yeni çıkan honor 90 için neden aynı senaryoyu düşünmeden yargılıyorsun.
  • SLaYeR KiNG kullanıcısına yanıt

Paylaşım için teşekkürler merak ettiğim.konu idi fotoğraf kalitesi,( gayet i iyi gibi ) ama yukarıda da bir arkadaş belirtmiş normalden bira daha abartılı çıkıyor sanki bu arada telefondan foruma girince alt alta çıkıyor fotoğraflar sanırım ilk 2 Şi s23 ultra sonrakiler honor 90

• quote:

Orijinalden alıntı: fantome63

Aldığı güncellemeler ile S21 FE nin stabil hale geldiğini kendin söylüyorsun peki yeni çıkan honor 90 için neden aynı senaryoyu düşünmeden yargılıyorsun.

Hocam ben marka fanboyluğu ya da diğer telefonların fanboyluğunu yapmıyorum. 6 ay öncesinde s21 fe ile başka bir telefon arasında kalsaydım ve donanımhaber de olumsuz yorumları okuyarak seçimimi diğer telefon üzerine yapsaydım iyi bir seçim yaptığımı düşünürdüm. Yani s21 FE kötü çıksaydı ona da sallardım. Honor 90'ın kötü bir telefon olmadığını düşünüyorum. Tıpkı s21 FE'de olduğu gibi sonradan düzeltmelerle telefon kendisini düzeltecektir tabiki de. Nasıl ki S21 FE berbat biçimde çıkmışsa Honor 90'da belli ki berbat biçimde çıkmış. Ben prensip olarak yeni çıkmış telefonları tercih etmiyorum, ki gördüğünüz üzere ne kadar haklı olduğumu da biliyorsunuzdur umarım. Aslında bu kadar meseleyi büyütmek, hatta bu konuya hiç yazmak istemezdim, muhtemelen iki haftaya da bu hesabın şifresini unuturum bir daha girmem.

• Benim bugünkü ekran sürem gün gün değişse bile 13 eylülden bu yana gün içinde 2. Kez şarja takmadım cihazı. Cihaz oturdukça daha iyi pil süresi vermeye başlıyor sanki HONOR 90 ANA KONU 12/512 GB (TR DE SATIŞA ÇIKTI)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuXiN -- 21 Eylül 2023; 22:21:40 >
  • elinden honor 90 ile kıyaslayabileceğin amiral gemisi ayarında kaç tane telefon geçti ki s21fe'ye geçmişte kötüydü ancak şuan iyi diyebiliyorsun?

neye göre kime göre şuan iyi ? kaç tane telefon kullandın ki böyle hüküm verebiliyorsun?

Anlayışında bariz sıkıntı olduğu için basit anlatıyorum; kullandığın telefon orta alt seviye bir telefon.. s23 ultra da bile anlık takılmalar gecikmeler olabiliyor ki kullandığı chipset snapdragon 8 gen 2, sadece chipset de değil, samsung amiral gemilerinde smoothness yani geçişler arası pürüzsüzlük bir kaç tık daha iyi oluyor diğer modellere göre; sen ise o küçücük dünyanda exynos 2100 chipset'li bir telefonun one ui 5.0 optimizasyonuna çok iyi diyebiliyorsun? bu şuna benzer; adam van gölünden başka su birikintisi görmemiş ancak okyanus hakkında ahkam kesiyor..?

Poco F5'i övenleri bir nebze anlarım yine honor 90'a yakın bir telefon sayılır ancak bu başlığa gelip de s21 fe hakkında cümle kurmak büyük talihsizlik...

üstelik honor 90'nın da yok, youtubedan veya başkalarının yorumlarından hareketle patinaj yapıyorsun burada.

üstelik mesajının ilk halini de gördüm, sonradan yumuşattın mesajını.. bunlar omurgasız hareketler.. başta resmen anlamadan hakaret etmişsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 21 Eylül 2023; 23:41:58 >

• FuXiN kullanıcısına yanıt
    Dostum bu ekran süresini %60 şarjla mı verdi? Eğer öyleyse çok iyi, extra yaptığın bir ayar v.s var mıdır.
  • Extra birsey yapmadım hocam normal kulanın ama kullanıma göre değişiyor. Ekran süresini artırmak için her hangi bir şeyi kısmadım zaten uğraşmam o tür şeyler ile. Şuan 9 saate dayandı 29 şarjım var ama yatmadan önce şarja takarım sabah 6 gibi çıkartım.
    Forumda biri yazmıştı sanırım bir kere soft reset yaptım bir kaç gün önce onun etkisi olmuş mudur bilemedim
  • FuXiN kullanıcısına yanıt

Bu sarj olayini anlamadim ben, iki gun de bir telefonu sarj ediyoruz, toplam sureyi ve ekran suresini alamiyoruz. Gunluk yenileniyor sure. Bugun şu kadar ekran suresi aldin diyor.

Bunu sajdan cektikden sonra direk hesaplayip verse olmaz mi arkadas, ben sarjdan sonra da merak ediyorum, sadece günlük değil.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.