Şimdi Ara

hoparlör için crossover

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
2
Favori
11.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bir kabinde 2x150 watt gücünde bass hoparlör 1 adet 100 watt midrange 1 adet ise tweeter olacak şekilde tasarlandı bu hoparlörler için crossover gerekli 2 tane crossover köprüleme ile bağlamak mı gerekir yoksa 4 yollu crossover dan bağlamak mı gerekir watt değeri ne olmalıdır yada bu konuda yardımcı olacak bir yer varmıdır arkadaşlar yardımınızı bekliyorum
    HOPARLÖR AŞAĞIDAKİ GİBİ OLACAK
     hoparlör için crossover

• Crossover ince hesaplama gerektirir. Watt ile hareket edemeyiz. Hoparlörün tam özellikleri lazım.

Bu link yardımcı olabilir
    ccs.exl.info
    Crossover Calculators : Custom Car Stereo - Complete Car Audio Building Guide
    http://ccs.exl.info/calc_cr.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Creedence Clearwater R. kullanıcısına yanıt
    bu sitede 2 yollu crossover ölçüleri var sanırsam benim kabinimde 4 yollu gibi düşünmek gerekiyor yada 2-2 ayrı crossover ile hareket etmek gerek çok ta anladığım konu değil aslında tek kabinde 2 bass 1 mid 1 tiz olcak işte
  • dincburhan kullanıcısına yanıt
    İsterseniz bir crossover nasıl tasarlanır onu bir düşünelim...
    * Önce kullanılacak hoparlör sürücüleri seçilir. Bu hoparlör sürücülerinin hangi frekans bantlarında rahat çalıştığı göz önünde tutularak crossover dönme frekansları ve eğimleri tespit edilir. Bunun için sürücü üreticisinin verdiği teknik bilgiler ve/veya bizzat yapılan ölçümler belirleyici olur.
    * Crossover dönme frekansları belirlenince sürücülerin bu frekanslardaki gerçek empedansları ölçülür. (4 Ohm, 8 Ohm gibi tek rakamla belirtilen empedans değerleri üreticilerin teknik bilgisi olmayan tüketicinin kafasını karıştırmamak için uydurdukları varsayılan ortalama değerlerdir. Hoparlör sürücüsünün gerçek empedansı frekans ile büyük değişim gösterir.)
    * Sürücülerin dönme frekanslarındaki gerçek empedanslarına göre crossover tasarlanır.
    * Sürücüler ve crossover kabine yerleştirilerek ilk prototip üzerinden ölçüm çalışmaları başlar. Ölçümlerin yansımasız odada yapılması gerekir.
    * Ölçümler neticesi gerekiyorsa crossover'a notch filtre, zobel network, attenuator dirençler eklenir.

Piyasadan temin edeceğiniz jenerik bir crossover'ı da belirli ölçüde başarılı olarak kullanmanız mümkün olabilir. Ama gördüğünüz gibi konu "Kaç Watt?" meselesi değildir.

Bu arada, B&W 800 4-yollu değil 3-yolludur. İki tane woofer kullanılmış olması 4 yollu olmasını gerektirmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 14 Şubat 2016; 3:23:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dincburhan

merhaba arkadaşlar bir kabinde 2x150 watt gücünde bass hoparlör 1 adet 100 watt midrange 1 adet ise tweeter olacak şekilde tasarlandı

orijinal hoparlör sürücüleri mi kullanacaksınız? cümlenin gidişişatına bakılırsa muadil ürün kullanılacak sanırım. öyle mi!?
    bu hoparlör 3 yollu. tiz, mid ve iki bas sürücü ile 3 yollu bir kabindir.
    tiz ve mid HF -High Frequency- bölümü olarak, bas bölümü LF -Low Frequency- bölümüyle ayrı iki bölüm, bi-wiring filtre dizaynı olacak.

seslendirme piyasasındaki watt'lı lambalı filtreler ile olacak iş değil. yani orijinal kurallara uyulmazsa biraz şüphedeyim.

linkte B&W 800'ün Crossover şeması var. inceleyiniz.
    docdro.id
    800D-TM.pdf
    http://docdro.id/uiv9UEf

• the_cantan kullanıcısına yanıt
    Dinç Bey'in amacı B&W 800'ün birebir aynısını değil aynı kabin görüntüsünde farklı bir hoparlör yapmak.
    http://forum.donanimhaber.com/m_114110984/f_//tm.htm#114134523
  • bir an B&W 800D yapılmak isteniyor sandım. anlaşıldı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    amfi için uygun hoparlör
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    keşke bütçem el verse aynısını yapabilsem ama kabinin hemen hemen aynısını yapıyorum yapmaya başladım iskelet bitti gibi ben kendi bütçem doğrultusun da hoparlör alıp bu kabine takmak evde dinleme amaçlı crossover yapan bir firma var çanakkalede firmayla görüştüm bilgi aldım bass lara 1 crossover mid ve tiz e 1 crossover işi çözümleyecek inş aslında direk 3 yollu crossover da işi çözebilir o sonraki aşama önce bir hoparlör bulup alsam hı-fı çıplak hoparlör bulamadım daha arıyorum tavsiyeniz varsa sevinirim tabi tanesine 300-500 tl verecek bütcem de yok aslına bakılırsa orta kalite bişiler bakıyorum
    fikirleriniz ve destekleriniz için teşekkür ederim şimdiden kabin bitince paylaşacağım sizlerle
     hoparlör için crossover hoparlör için crossover

PİYASA DA BİR ÇOK MARKA ADI ALTINDA ÇIPLAK HOPARLÖR SATILMAKTA BUGÜN BİR FİRMA İLE GÖRÜŞTÜM D SOUND MARKA HOPARLÖR SATMAKTA 8 OHM LU HOPARLÖR İÇİN FİYAT ALMAK İSTEDİM AYNI YAPMAK İSTEDİĞİM KABİNİ DE SÖYLEDİM İNCELEDİLER ONLARIN SATTIĞI HOPARLÖR LER BU KABİNTÜRLERİ İÇİN UYGUN DEĞİLMİŞ HI-FI HOPARLÖR OLARAK ARAMA YAPIN DEDİLER BENİMDE KAFA RESETLEDİ TABİ HI-Fİ HOPARLÖR OLARAK SİZDEN MARKA MODEL TARZI TAVSİYE ALABİLİRMİYİM
    TŞKLER
    Benim aklıma fostex geldi ama fiyatları biraz yukarıda diye hatırlıyorum.

• Rahat bulunabilir bir markamı acaba başka marka varmı fiyat anlamında ekonomik olması için

Piyasada bulabileceğiniz çıplak hoparlörler ya oto için ya da seslendirme içindir.
    Hi-fi hoparlör sürücüsü imalatçısı Scanspeak, Seas, Vifa, Peerless, Audax gibi markalar varsa da ürünleri oldukça pahalıdır.

Ucuz ama kaliteli, daha da önemlisi kabininize uyum sağlayacak sürücü bulunması geniş bir araştırma gerektiriyor.
    Bir başlangıç olarak uygun fiyatlılar gamında şu ürün gözüme çarptı:
    www.parts-express.com
    "Dayton Audio DS270-8 10" Designer Series Woofer Speaker" from www.parts-express.com!
    http://www.parts-express.com/dayton-audio-ds270-8-10-designer-series-woofer-speaker--295-432

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 16 Şubat 2016; 16:03:34 >

• Kursun_ kullanıcısına yanıt
    ülkemizde satışı yok bu ürünün türkiyede satışı olabilecek bir marka varsa daha uygun olabilir aslında
    http://www.bots.com.tr/products/155-pa-0810-30.aspx#.VsN6DsdPJc4
    şu nasıl sizce
    TVM hoparlör üretimi ile tanınan bir Çekoslovak firmasıdır. Üretimini hala sürdürüyor mu bilmiyorum. Bir zamanlar ürünleri Türkiye'ye bolca ithal edilirdi. Fiyatına göre oldukça kaliteli tweeter ve mid-range'ler üretirdi. Bass hoparlörleri ile bir tecrübem olmadı. Daha sonra Türkiye piyasasından kayboldular biliyorum.

Link verdiğiniz hoparlöre gelince, model adının PA ile başlaması bir"public address", yani seslendirme hoparlörü olduğu izlenimini veriyor. Körük şeklindeki koni süspansiyonu da bu izlenimi güçlendiriyor.

Seslendirme hoparlörleri yüksek güçlerine karşılık derin bass konusunda başarılı değildir. Bu zaaflarını yüksek güç ve kuvvetli orta-bass'ları ile kapatırlar. Ama hi-fi sistemlere uygun değildir.

Şunu da ekleyeyim: Böyle hiç bir teknik özellik verilmeden, domates satar gibi hoparlör satılmaz. Sizin bakıp da değerlendirebilmeniz için tüm teknik özelliklerinin verilmiş olması gerekir.

valla bu hoparlör konusunda kafayı yicem bulamıyorum kabinime göre hoparlör ler

Ben İzmir'deyim. Eğer İstanbul piyasasında hi-fi sistemde kullanmaya uygun çıplak hoparlör varsa belki diğer arkadaşlar yardımcı olabilir. Ancak sanmıyorum. Artık Türkiye'de her marka, her model cep telefonu var... Gösterişe yönelik ürünler var... Ama kendin-yap'çıya yönelik ürün yok. Zira ortalıkta kendin-yap'çı yok.
  • Yurtdışından monacor getirilebilir. Fiyat Türkiye piyasasına göre yüksek ancak kalite var ve de ürünlerin datasheet i tam...

• Bence bass ve mid ker için iyi gözüküyor ebay den de tr ye getirttirebiliriz alman malıymış galiba arkadaşım orda araştırıyor bakalım bu u. Çözerdem dome tweeter kalıyo geriye

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.