Şimdi Ara

hoparlör için crossover (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
105
Cevap
2
Favori
11.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Konuyu hortlatmış olacağım ama yeni konu açmak yerine burada sormak istedim.

Kasun US-485C Crossover satın almayı düşünüyorum.
    aliexpress.com
    US $104.67 |Tüketici Elektroniği'ten Taşınabilir Hoparlörler'de Kasun US 485C 4Way Yüksek Kaliteli Hoparlör Ses Crossover Kesiştiği Frekans Noktası 380Hz 850Hz 4600Hz Aliexpress.com'da | Alibaba Grup
    https://tr.aliexpress.com/item/32279053003.html

hoparlör için crossover hoparlör için crossover hoparlör için crossover

Ancak bu ürünü kullanmış birinden aldığım yorum şöyle idi. "Porselen direnç kullanıldığı için amfi çıkışlarım yandı kasun crossover ı tavsiye etmiyorum"

Sizin fikriniz nedir porselen direnç veya kondansatörler amfi çıkısını yakabilir mi? Bu ürünün şemasında bir hata var mı ?
    Ustalardan cevap bekliyorum şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbsahan -- 8 Nisan 2019; 15:53:2 >

• mbsahan M kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz markayı hiç duymadım.
    Porselen direnç ve aluminyum dirençler telli dirençtir. Kapasitesi aşılır da yanarsa kısa devre yapmaz açık devre gösterir.
    Bu nedenle daha önce bu ürünü kullanmış kişinin yorumunun hatalı olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen hatalı bir bağlantı yapıp amfisini yakmış olabilir.
    Bu tür dirençler "attenuator" olarak en pahalıları dahil bir çok hoparlör sisteminde kullanılır.
    Ayrıca gösterdiğiniz crossover devresinde kullanılan bütün dirençler seri bağlı. Yani yanması halinde kısa devre olması halinde bile zarar vermesi mümkün değil.

Ancak hazır crossover devresinde bu tür "attenuator" dirençleri konulması pek mantıklı değil. Zira bunların, kullanılacak sürücüler belirlendikten sonra, mid ve tiz seviyelerini woofer ile uyumlu hale getirmek üzere hesaplanıp konulması gerekir.

Ama en önemlisi hoparlör sistemi tasarımı konusunda uzmanlık düzeyinde özel bir eğitiminiz yoksa 4-yollu bir hoparlör sistemi tasarımı işine hiç girişmemenizi öneririm.

• Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Yanit icin tesekkurler bende bir cok crossover devrede gordum bu direncleri hatta su anda kullandigim 2 yollu crossoverdada mevcut ve devre gayet basarili. Ben ikinci el bir cift makul fiyata buldum bu devreyi denemek amaciyla aliyorum bakalim sonuc ne olacak. Tekrar tesekkurler...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu maceranın sonu ne oldu, merak ettim.
  • Bende tekrar hortlatayım....Sonuç ne oldu acaba?...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.