Şimdi Ara

Hoparlör kablo değişimi ve izlenim/inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Pc üzerinden Yamaha R S500 stereo anfi ve Heco victa prime 302 ile müzik dinlemekteyim.Ses kartım opampları upgrade edilmiş Audiotrak Progidy hd2(çok memnunum).
    Normal şartlarda çeşitli kablolar denemiş biri değilim.İnceleme/yorum yapmam ne kadar dogru olur bilmiyorum fakat yaklaşık 2 haftadır kablo için araştırma yaparken ortalama aynı konular karşıma çıktığı için değişim sonrası izlenimimi faydalı olur düşüncesiyle aktarmak istedim.
    Değişim öncesi kullandıgım kablo, heco 302'leri alırken mediamarkt'den metresi yanlış hatırlamıyorsam 5.50 tl olan Konig OFC Loudspeaker Cable 2x 1.5 Mm.
    http://glaxio.co.uk/konig-ofc-loudspeaker-cable-2x-1-5-mm-on-reel-15-m-transparent-the-conductor-o

Yaklaşık 4 aydır bu kablolar ile dinliyorum.Ses den genel olarak memnunum.Forumlar da genel olarak konuları okurken bir çok yer de kablonun en az 2.5mm olması gerektiği mesajıyla karşılaşınca kablo konusuna doğru sert bir yönelme oldu :)
    Yabancı/yerli çoğu konuyu araştırıp dikkatli okudum.Hatta yazan kişilerin geçmiş de ne yazdıklarına vs dahi dikkat ettim elimden geldiği kadar.Konuya ne kadar hakim onu anlamak için.

Bütçe olarak ve fiyat da fazla yükseltmemek için saf bakır olan Silent wire LS2 tercih ettim.Metresi 15.30tl olan bu kablodan aldım.3 3 totalde 6 metre 92tl gibi bir fiyata.

Kablolar değiştikten sonra gece/gündüz dahil toplamda 7-8 saat kadar dinleme fırsatım oldu.Dinlediğim parçalar 16bit/44100khz sacd'dan çevrilme flac parçalar.Kendi çapımda bir arşivim var ve sürekli bu arşivden müzik dinlerim Foobar+asio kullanarak.
    Çoğu hoparlör kablosu başlığında kabloya okadar para verip pskolojik olarak iyi sesler duyuldugu ve ona göre yorum yapıldıgını okuyoruz.Şimdi benim yazacaklarım ne derece olumlu bilmiyorum :) Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim, asıl uğraştıgım ve uzun zaman sonucu ortaya çıkan asıl ses sistemim aracımda olandır.Ki araçta eve göre çok daha zordur bazı şeyleri oturtmak.O yüzden tarafsız pskolojik olmayan bir izlenim olacagından eminim.

Sonuç olarak; Kablo değişimden sonra algılayabildiğim fark sanki hoparlörleri biraz daha geriye almışım gibi.Sahne genişledi sanki bir tık.Dediğim gibi bir tık ama :) Onu da şöyle izah edeyim.Pc başında oturdugum yerin ortalama 1 metre arkasında yatak var.Yatakta otururken bu bahsedilen hoparlör ve durulan konum eşkenar üçgen durumu oluyor.Yatakta aldıgım ses daha geniş pc başında oturdugum konuma göre.Bundan yola çıkarak bir tık dedim :)
    İlk olarak sağ yeni sol eski kablo sonra sağ eski sol yeni kablo şeklinde 1er saate yakın aynı parçaları dinledim.Sonra her ikisinede yeni kabloları taktım.Asıl değişim üst frekanslarda meydana geldi.Şöyle ki Heco 302'lerin özellikle enstrümantal seslerine hayranım(Bunu farklı ve bilinen bir kaç raf tipi hoparlör kullanmış biri olarak söylüyorum).Sanki alt frekans yani basslar biraz daha yumuşamış geldi bu göreceli olabilir de üst frekans da bariz bir değişim var.Sanki keskinleşmiş daha net çalıyor.Şimdi bu olumlu mu olumsuz mu karar veremedim çünkü enstrümantal seslerin ön planda oldugu, üst yani tizlerin yeri geldiğinde kendini hissettirmesini seven biriyim.Şöyle bir örnek vereyim; Gece 03'den sonra ses seviyesi olarak -62.0 da dinlerim sabittir.Evde uyuyanlar da oldugu için ufaktan çalar.Genellikle o saatler de Smooth jazz tarzı parçalar çalar ve kulagıma agırlık olarak enstrümantal sesler gelir.Şuan aynı seviye ve saat de tiz agırlıklı çalıyor.Hatta bir iki parça rahatsız etti bile diyebilirim.Yükses ses de müzik dinleyen biri değilim fakat eminim ses seviyesi arttıkça tizler beni rahatsız edecektir.Kablo önemli evet ama üst frekans neden bu kadar arttı hiç bir fikrim yok :) Kablo rodaj süresi olduguna inanlardanım.Umarım zamanla daha yumuşar.Şimdilik bu kadar yanlış bişey yazdıysam affola

• Elinize sağlık güzel bir inceleme olmuşbende daha önce heco victa 302 kullanmış biri olarak size aynen katılıyorum heco candır.
    yeni aldığınız kabloların ucundan 10 cm keserek jumper bağlantı yapın sesteki değişime çok şaşıracaksınız üst ferekanslar daha dengeli ve alt ferekanslar daha yumuşak ve uzamayacaktır
  • tema59 T kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ederim. Kabloların uçlardan 10cm kesip aradaki plağı çıkartıp diğer girişe takmam gerekiyor değil mi?
    Anfi de bulunan A+B kanallarıyla bi-wire adı verilen bağlantı şeklini denemek de istiyordum aslında ama bir kaç tecrübeli arkadaşın "senin sistem de fark etmez" cümlesi üzerine hiç bulaşmamıştım :)
  • evet hocam aynen öyle yapyoruz
  • selam arkadaşlar bende 5 veya 6 tane böyle hoparlör var bunları birleştirip tek bir girişli yapmak istiyorum lütfen yardım edermisiniz ?

• gece dinlenen muzik ile gunduz dinlenen muZik arasinda dış ortam gurultusu farki fazladir. Ayni saatte deniyor ama? oneri bakir -kalay ; gumus bakir - alasimli hibrid kablo kullanmak daha. dengeli fark yaratabilir.
    en iyi kablo olmayan kablodur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alaksız olucak ama aracınızdaki sistem nedir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

gece dinlenen muzik ile gunduz dinlenen muZik arasinda dış ortam gurultusu farki fazladir. Ayni saatte deniyor ama? oneri bakir -kalay ; gumus bakir - alasimli hibrid kablo kullanmak daha. dengeli fark yaratabilir.
    en iyi kablo olmayan kablodur

Evet katılıyorum gündüz dış ortam gürültüsü çok farkediyor.Ama geceleri ortalama 03.00 diyeyim oturdugum konum sessiz.Odanın konumu yola uzak araba geçen bir yer de değil.Kablo önerinizi araştıracagım.Önümüzde ki ay(kart biraz boşalsında) bir çift kablo daha almayı düşünüyorum.

@xe34 Aracımla ilgili bilgileri PM olarak atıyorum konu dagıtmamak adına

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.