Şimdi Ara

Hoparlör kablosu farkı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, kısaca bir konuda yardım gerekiyor.İnce ve Kalın hoparlör kablosunun ses aktarma bakımından bir farkı olur mu?
    resimde ince olan kablo Türkiyeden medimarktan aldığım bir kablo, diğer kalın olan ise yurtdışındayken jbl ve Harmankardon bayisinden aldığım kalın ve sanırım bakır alışımı daha yoğun olan bir kablo.
    şuan ince olan takılı .Tozlu raflarımdan diğer kalın kabloyu buldum ve takmayı düşünüyorum ama tabi yorucu ve ölçü ayarlayacağım için değer mi diye önce danışmak istedim? Konu hakkında net bilgisi yorumu olan arkadaşlarımızdan yardım bekliyorum.
    selamlar.
     Hoparlör kablosu farkı?

• Bu iki kablo arasında fark olup olmayacağını anlamanın tek yolu denemek. Zaten ikiside mevcutmuş...
  • Teoride, aynı kaliteye sahip 2 kablo'dan kalın olanı daha kaliteli ses aktarmaktadır. Kabloların kalitelerini bilemeyeceğimiz için en iyisi kabloları denemek. Başka çare yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

Teoride, aynı kaliteye sahip 2 kablo'dan kalın olanı daha kaliteli ses aktarmaktadır. Kabloların kalitelerini bilemeyeceğimiz için en iyisi kabloları denemek. Başka çare yok.

Hayır,2mm kesitten sonra kaliteden ziyade ses rengi değişir.Basslar daha öne çıkar tizler geriler.Sistemin ihtiyacı neyse ona göre seçim yapmak lazım.

Kablo işleri kolay formule edilen bir alan hiç olmamıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

Teoride, aynı kaliteye sahip 2 kablo'dan kalın olanı daha kaliteli ses aktarmaktadır. Kabloların kalitelerini bilemeyeceğimiz için en iyisi kabloları denemek. Başka çare yok.

Hayır,2mm kesitten sonra kaliteden ziyade ses rengi değişir.Basslar daha öne çıkar tizler geriler.Sistemin ihtiyacı neyse ona göre seçim yapmak lazım.

Kablo işleri kolay formule edilen bir alan hiç olmamıştır.

Birşey daha öğrenmiş olduk...
  • Daha iyi kablo hoparlor ile sistem arasindaki kayiplari en aza indirir.. Arkadaslarinda dedigi gibi kablonun birisini deneyin.. Sag ve sol yaparak sese dikkat kesilin. Uzunluguda ayni olmali, uzunlukta ayri bir etkileyici faktor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.