|
HOPARLÖR TAMİRİ
-
-
öncelikle crossover kartın yapıştırıldıgı yapıştırıcının ismini unuttum ama onları sökmek için başka bir sıvı bulunuyor onu biliyorum ama adını sorarsan hiç kullanmadıgım için bilmiyorum
bobin sarımı
https://www.youtube.com/watch?v=vdMM5xxrTx8
bobin montajı
https://www.youtube.com/watch?v=UuxpmGMDSWs
hoparlörün esnemesini saglayan suspaniyon deniyor sanırsam
https://www.youtube.com/watch?v=4o1zHf-NHPc
başka birşey daha nerde satılır bilmiyorum ama bu işi yapanlara bir sor istersen pek söyleyeceklerini sanmıyorum ama dene şansını kolay gelsin
-
belirttiğiniz vidyoları seyrettim.
sökme işi, tekrar yapıştırma,
malzeme temini bunları yapan ustalardan öğrenmek lazım.
bu noktada evet söylemiyorlar yapıştırıcı nedir. sökücü sıvı nedir. söylemiyorlar
ama bunları satanlar kimdir. söylenmesini onlardamo istemiyor yani satmak onların işine gelmezmi.,
bunu anlamış değilim.
devlet sırrımı bu işi yapan içinde bu malzemeleri satan içinde değilmi -
her malzemeyi bulsan bile ustalaşmak için bayağı tamiray yapman lazım sana hasta lazım talimle olmaz o iş. -
önce şu çözeltici maddeyi bulalım. benim tahminim ya saf alkol yada saf aseton olabilir. hoparlör üzerindeki yapıştırıcıyı çözeltip yumuşatıp sökmeye yaraıyor -
-
sellozik tiner. -
selülözik tiner işe yaramıyor. kuaförden aldığım aseton ile denedim yumuşattı
sanki işe yarayacak gibi. tiner kesinlikle hiç yumuşatmadı bile -
Solvent timer kullan plastige zarar vermez
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
7 yıl sonra bu konuyu tekrar hortlatmak isterim.
hoparlör tamiri konusunda merak edilenler. malzeme nereden alınır. bir hoparlör nasıl sökülür, bobin nasıl sarılır,merkezleme nasıl yapılır, tüm merak edilen ve sorulanlara cevap verebilirim.
bu işi şu an profesyonel olarak açtığım işyerimde yapmaktayım
-
Hocam iş yeri hikayesini ayrı, konu olan tamiratı ayrı dinlemek isteriz. Soru beklemeden....
-
yani soru cevap şeklinde olursa cok daha iyi olur kanaatindeyim. çünkü anlatmak istesem nereden nasıl anlatılır bilmiyorum. bir öğretici olmak başka bir şeydir, bildiğini anlatmak başka bir olgudur, ama sorulana cevap vermek daha öğretici ve anlatımı rahat olacak şey dir diye düşünüyorum.
işyerim olarak emekli olunca bu işe ağırlık verdim ve halen yapmaktayım.
-
yani soru cevap şeklinde olursa cok daha iyi olur kanaatindeyim. çünkü anlatmak istesem nereden nasıl anlatılır bilmiyorum. bir öğretici olmak başka bir şeydir, bildiğini anlatmak başka bir olgudur, ama sorulana cevap vermek daha öğretici ve anlatımı rahat olacak şey dir diye düşünüyorum.
işyerim olarak emekli olunca bu işe ağırlık verdim ve halen yapmaktayım.
-
bobinde ve kağıt için hangi yapıştırıcı kullanıyor
-
bobin sarımında 150 derece ve üstü sıcaklığa dayanıklı epoksi yapıştırıcıkullanılır.
cift karışım 404 epoksi, yine alteco marka cift karışım epoksi şu sıralar hernon denilen black coil, yani siyah bobin anlamındaki amerikan yapıştırıcı kullanılıyor.
bu yapıştırıcılar hemen sür bobini sar şeklinde değil bazı fırınlama, bekleme tekrar fırınlama gibi işlemlerden gecirilir.
sarılan bobin koniye yani hoparlör kağıdına hızlı kuruyan cift karışım epoksi, kullanmasını bilene bildiğiniz hızlı yapıştırıcı ile tutturulur. hızlı yapıştırıcıyı bazı hoparlör tamirci arkadaşlar kabul etmesede cok iyi iş görür.
-
hoparlöre tornivada ile delik açılıyor istemeden lastik kısımları oralar ne ile yapıştırılır
-
plastık konı ise, ve delik tornavida deliği ise siyah renkli çift karışım epoksi yapıştırıcı ile doldurma işlemi yapın. yani küçücük bir deliği macunla doldurur gibi iki tarafı düzgün hale gelecek şekilde doldurun, yırtılma şeklinde ise alt taraftan o bölgeyi kapatacak şekilde aynı hoparlör kağıdının hurda malzemesinden bulup alttan epoksi ile yapıştırın, üst taraftan yırtılan yerleride epoksi ile kapadın , duvar sıvacılarının mala ile sıvayı sürme misali düzgünce epoksiyi çekin.
-
şu yapıştırıcıları 1 2 örnek link atsanız bunlar kuruyunca kemik gibi oluyormu.
-
link atma belki reklam olur, çelik 404, hızlı kuruyan ve 24 saatte kuruyan iki modeli var, bu ikisi hoparlörün bobin sarımı ve bobinin koniye tutturulmasında yeterlidir, diğer üçüncü yapıştırıcı ballyc8 dir
-
Benzer içerikler
- aida64 key
- evde voltaj düşüklüğü nasıl giderilir
- duyda elektrik var ama lamba yanmıyor
- doğalgaz borusu elektrik kablosu mesafesi
- sensörlü lamba sürekli yanıp sönüyor
- lehim nasıl yapılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X