Şimdi Ara

Hoparlörün tekinden az ses gelmesi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
16.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 8 yıldır kullandığım Audiengine A5 model sistemimin 3-4 gündür sol hoparlörden ses çok daha az geliyor, sorun kabloda yada PC de falan değil, kulaklık takınca en ufak bir sorun olmuyor, kabloyu da değiştirdim ama sorun devam ediyor.

Şimdilik ses dengesini aşağıdaki şekilde ayarladım, bu sorunu nasıl çözebilirim? Tamiri vs nasıl olur yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Hoparlörün tekinden az ses gelmesi sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GunsNBeer -- 22 Ağustos 2016; 13:14:58 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hoparlörün Birinden Az Ses Gelmesi Sorunu

Araba hoparlörlerinden veya ev ses sistemlerinden birinden az ses gelmesi yaygın bir sorundur. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve çözümü de nedene bağlı olarak değişebilir.

Olası Nedenler ve Çözümler:

• Geçitli Ses Bağlantıları: Hoparlörlerin geçitli ses bağlantıları gevşek veya hasar görmüş olabilir. Bağlantıları kontrol et ve gerekirse sık veya değiştir.
    • Hasarlı Hoparlör: Hoparlörün kendisi hasar görmüş olabilir. Hoparlörün görünür hasarları olup olmadığını kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Midrange Sesi Yokluğu: Midrange sürücüleri, orta frekans aralığını üreten hoparlörlerdir. Midrange sesi gelmiyorsa, sürücü hasar görmüş veya bağlantısı kesilmiş olabilir.
    • Amplifikatör Sorunları: Amplifikatör, hoparlörlere güç sağlayan cihazdır. Amplifikatörde bir sorun olması, hoparlörlerden az ses gelmesine neden olabilir. Amplifikatörün doğru şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol et.
    • Sağ Hoparlörden Az Ses: Sadece sağ hoparlörden az ses geliyorsa, sorun kablolamada veya ses kartında olabilir. Kabloları kontrol et veya ses kartı sürücülerini güncelle.

Yukarıdaki çözümleri denedikten sonra sorun devam ediyorsa, profesyonel bir teknisyenden yardım alman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sorun ampli barındıran sol hoparlörde mi yoksa pasif sağ hoparlörde mi, önce ona bakmak lazım. Sürücülerde ya da ampli çıkış katında problem olabilir. Her iki durumda da kısık ses problemi oluşur.
  • hilhan kullanıcısına yanıt
    Sorun sol aktif olan hoparlörde, diğerinde bir sıkıntı yok.
  • Çıkış transisörleri (kanal başı TDA7294 kullanıyor sanırım, piyasada bulunur) , lehim çatlağı, kondansatör arızası gibi çeşitli iletkenlik sorunları olabilir. Crossover devresine de göz atmak faydalı olacaktır.
    Cevap için teşekkürler ama hiç anlamadığım konular, normal bir elektrikçiye götürsem yapabilir mi?
  • Herhangi bir elektronik tamircisinden ziyade ampli,mixer vs.. tamirinden anlayan birine göstermenizde fayda var. İşin ehli olmayan elektronikçiler sağlam kanaldan hat çekip sorunu çözdüğünü sanıyor; çift hoparlörde ses veriyor ama çıkan ses mono. Kimisi de kurcalayıp sorunu daha çözülmez hale getiriyor. Aman dikkat.
    Aradan baya bir zaman geçti, uzun süre bu şekilde idare ettim ama en sonunda seste baya bir azalma olunca iyi bir servis aramaya başladım, Kadıköy de Teknik Saat isimli firmayı buldum web sayfalarına bakınca işlerinde uzman bir ekip gibi görünüyordu ben de hoparlörü buraya teslim ettim.

İlk etapta çıkışında sorun tespit ettiklerini söylediler ve 250 TL masraf çıkardılar bende onay verdim ve bir hafta sonra hoparlörü teslim aldım ama sadece aktif hoparlörden ses geliyordu diğer hoparlörden ise rahatsız edici derecede uğultu çıtırtı geliyordu.
    Bu sefer iki hoparlörü de tekrar götürdüm ve bir ay gibi bir süre boyunca üzerinde çalıştıklarını söylediler, bugün en sonunda hoparlörleri teslim aldım ve sonuç sizin dediğiniz gibi oldu artık mono bir hoparlörüm var.

Bu durumda ne gibi önerileriniz olur başka nereye götürebilirim yada bu hoparlörden umudu kesmeli miyim?

ilgili firmanın sitesi:https://www.tekniksaat.com/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GunsNBeer kullanıcısına yanıt
    BENDE MİKADO 2 Lİ BÜYÜK HOPERLÖR VAR UYDY RECEVER ARKASINA BAĞLI ABİ BENDEDE OLUYORDU BAZEN UYDU RECEVER BAZEN TV ARKASINDAKİ SOKET TTE TEMASSIZLIK OLUNCA SES TEK HOPERLÖRDEN ÇIKIYOR BAZEN HAFİFTEN HIŞIRTI SESİ GELİYOR ARKADAKİ SOKETİ YERİNE SIKI OTURTUNCA DÜZELİYOR
  • Bahsettiğiniz firmayı tanımam ama web sitelerine bakarsak profesyonel bir firma imajı var.Durum böyle olunca nasıl olur da beceriksiz bir iş çıkarmışlar anlamış değilim. Halbuki çıkışları 5-6 liralık çipten ibaret, sıfırla gitsin. sorun başka yerde olsa bile komple board üzerinde değişime gitsen max 50-60 lira. Şu an için orjinal devre ne durumda bilemiyorum, sonuçta kurcalanmış. zaten TDA7294 kullanan bir yapı üzerinde çalışmak da pek mantıklı değil. En güzeli T sınıfı bir devre ile cihazı modifiye etmek, benim tavsiyem bu yönde, hem daha şahane olur.
    Bir de bana bir hafta boyunca test ettiklerini söylediler ve bu test sürecinde sesin mono geldiğinin farkına varmamışlar, işin ilginç tarafı bunlar profesyonel olarak bu işi yapıyorlar.

Bugün aradım para iadesi istedim hoparlörü getirin bakalım diyorlar, 1.5 ay boyunca ellerindeki hoparlörü yapamadılar hala getirin bakalım diyorlar.
    Yarın gidip konuşacağım bakalım durum ne olacak.

İlginç olansa uyardığınız konunun birebir başıma gelmesi, stereo giden hoparlör mono olarak geri geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GunsNBeer -- 7 Haziran 2017; 16:36:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GunsNBeer

Bir de bana bir hafta boyunca test ettiklerini söylediler ve bu test sürecinde sesin mono geldiğinin farkına varmamışlar, işin ilginç tarafı bunlar profesyonel olarak bu işi yapıyorlar.

Bugün aradım para iadesi istedim hoparlörü getirin bakalım diyorlar, 1.5 ay boyunca ellerindeki hoparlörü yapamadılar hala getirin bakalım diyorlar.
    Yarın gidip konuşacağım bakalım durum ne olacak.

İlginç olansa uyardığınız konunun birebir başıma gelmesi, stereo giden hoparlör mono olarak geri geldi

Aslına bakarsanız uyardığım nokta ses sistemleri konusunda bilgisiz ve tecrübesiz elektronik tamircileri içindi. Firma sanırım bu tip elektronik tamircileri ile çalışıyor, cihaz tamiri için bünyesinde profesyonel adam bulundurmuyor. En iyisini yapmışsınız, para iadesi almak hakkınız.

Diğer kanalıda o hoparlöre bağlamışlar .
    yapamadım deyip parasını iade et .
    yazık !.
  • Elimdeki sorunlu Technics power gibi ,Vumetre çalışmıyor ,sorun vu metreyi kontrol eden rölede .
    sonuç olarak usta elektronikçi ! .
    Bir kanalın çıkış transistörlerinin ikisini yakıp üstüne replika kullanıp birde yakmış olduğı vu metre entegeresi üstüne cihazın kalbi ICQ entegresini yakmış .
    diri verip ölü geri almak !!!.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 8 Haziran 2017; 11:38:46 >
    kadıkoydekı o lokasyon ıcın ne dusunuyorsunuz bende cıhazımı goturmeyı dusunuyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.