Web sitesin koyacağım host'un (brinkster değil) SQL verilerini nasıl öğrenebilirim? Host'a kayıtlıyım ve bir Web alanım var. Bana lazım olan bilgiler:
SQL Server Name SQL DB UserName SQL DB Password SQL DB Name
Buradaki username ve password sql veri tabanına herkesin ulaşabilmesi, yani site aracılığı ile veri yazabilmesi için gereken genel bir username ve password. diye biliyorum. yanılıyormuyum?
Bu bilgileri sorgulayabileceğimiz bir site veya program varmı arkadaşlar. (Mesela IP'mizi öğrenmek içinwww.whatismyip.com gibi veya domain adı sorgulayabildiğimiz Neo Trace Express programı gibi birşey.) Bilginiz varmı. Yoksa illaki Host şirketinle görüş mü diyeceksiniz?
yokmu bilen...
Dostum hangi host'u kullanıyorsun belirtirmisin. SQL veritabanı hakkında bilgi alman olanaksız. Server sahibi ancak bu bilgilere ulaşabilir. Sana Telnet izni veriliyorsa eğer telnet üzerinden bilgilerine girip bakabilirsin. Şu şekilde bilgi alabilirsin. Sistem veri tabanı izinin var ise, Telnet üzerinden bağlantı kurduğun makinanın içerisinden SQL'in nerede yüklü olduğuna bak. ve kısa bir komut ile SQL/? işareti yaz sana version hakkında bilgi verebilir. Veya google üzerinde SQL Whois Server diye arama yapabilirsin...