Şimdi Ara

HOTPOINT ARISTON AQ93F 29 TK ile EU arasındaki fark nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
5.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HOTPOINT ARISTON AQ93F 29 TK ile EU arasındaki fark nedir? Bilen arkadaşların yardımını bekliyorum.

• Bugün iki makinadan birisini alıcam arkadaşlar yok mu bilen ?
  • rebel23 kullanıcısına yanıt
    selam,

EU olan kod avrupa regulasyonunu simgeler. bu koda sahip üründe üzerinde Türkçe serigraf yoktur. genel üretimdir. üzerinde sadece simgeler vardır. dolayısı ile avrupanın her ülkesinde satılır.

TK olan kodlar Türkiye için üretilmiş modellerdir. program simgelerinin yanında Türkçe açıklaması vardır. beyazlar - renkliler - yünlüler gibi..

ikisi arasında teknik bir fark yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kokomoko

selam,

EU olan kod avrupa regulasyonunu simgeler. bu koda sahip üründe üzerinde Türkçe serigraf yoktur. genel üretimdir. üzerinde sadece simgeler vardır. dolayısı ile avrupanın her ülkesinde satılır.

TK olan kodlar Türkiye için üretilmiş modellerdir. program simgelerinin yanında Türkçe açıklaması vardır. beyazlar - renkliler - yünlüler gibi..

ikisi arasında teknik bir fark yoktur.

Hocam verdiğin bilgiler için çok ama çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebel23 -- 25 Şubat 2014; 2:34:47 >
  • Süper ürünler, Allah başka dert vermesin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orphanage

Süper ürünler, Allah başka dert vermesin.

Hocam aldığım ürünü yanlışlıkla iptal ettim. Her işte bir hayır vardır deyip yazdığını dikkate mi almalıyım ? Önerin varsa veya Hotpoint ile ilgili bir sıkıntı dinlemek isterim
  • quote:

Orijinalden alıntı: rebel23

quote:

Hocam aldığım ürünü yanlışlıkla iptal ettim. Her işte bir hayır vardır deyip yazdığını dikkate mi almalıyım ? Önerin varsa veya Hotpoint ile ilgili bir sıkıntı dinlemek isterim

Forumu arat yeter.
    Candoğan62 bul.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Forumu arat yeter.
    Candoğan62 bul.

Hocam Candoğan62'nin tüm yorumlarını okudum ürünü almadan önce. Tamamen önyargılı olduğunu düşündüm yaptığı yorumların. Belki çok fazla biliyor ama bana samimi gelmedi. Sen kullanıyorsan ve bir sıkıntı yaşamışsan paylaş lütfen. Kullanmadan atıp tutanların değil birinci ağızdan kullananların ve tecrübe edenlerin yorumları önemli benim için. Mercedes'im yok, bir BMW sempatizanı olarak istediğim kadar Mercedes hakkında atıp tutabilirim. Ama Mercedes kullanan adam ne diyor ona bakmak lazım

• quote:

quote:

quote:

quote:

Forumu arat yeter.
    Candoğan62 bul.

Hocam Candoğan62'nin tüm yorumlarını okudum ürünü almadan önce. Tamamen önyargılı olduğunu düşündüm yaptığı yorumların. Belki çok fazla biliyor ama bana samimi gelmedi. Sen kullanıyorsan ve bir sıkıntı yaşamışsan paylaş lütfen. Kullanmadan atıp tutanların değil birinci ağızdan kullananların ve tecrübe edenlerin yorumları önemli benim için. Mercedes'im yok, bir BMW sempatizanı olarak istediğim kadar Mercedes hakkında atıp tutabilirim. Ama Mercedes kullanan adam ne diyor ona bakmak lazım

Candoğan bu işin piridir ne derse doğrudur.
    Onu ciddiye almayacaksanız siz bilirsiniz.

• Samimiyetime inanmıyorsanız Youtube'dan açıp videoları izleyin, spotçulara yolunuz düşerse 2. El Aqualtislerin ne durumda olduğunu görün, servislerle konuşun. Halen size yeterli gelmediyse satın alın ve yaşayarak görün. Sırf sizin gibiler için bir gün kelepir Aqualtis alıp videolarla noksanlıklarını teker teker göstereceğim. Gerçi o zaman da bana bir kulp bulur Ariston satıcıları. Bazen anlıyorum ki insanlara fazla yardımcı olunca kötü oluyorsun; dilediğinizi alın sonuçta ben kullanmayacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rebel23 kullanıcısına yanıt
    fiyat performans göz önüne alındığında piyasadaki en iyi üründür.

her markanın her ürününün memnun olanlar yada olmayanlar vardır. olacaktır. hayatta kimseyi memnun edemezsin.

satın almak istediğin ürünün o fiyat aralığında tasarım - ergonomi ve teknik özellikler bazında Türkiyede muadili yada rakibi yok..

ben bu forumda çamaşır makinesi üzerine setüstü ocak koyup sıkma esnasında ocak bekleri titrediği için bu makine kötü diye yorum yapanı gördüm..

14 - 15 yaşındayken sıvı deterjan ile toz deterjan arasında analiz yapanıda..
  • Hepinize samimi fikirleriniz için çok teşekkür ederim forumda yazılanları okudukça kafam çok daha fazla karıştı.. Sonunda dellenip önüme çıkan ilk makinayı alacakmışım gibi geliyor

Sırasıyla hangi makinayı neden almadığımı/alamadığımı belirteyim ama önce aradığım özellikleri yazayım ;

* Benim için ilk ve en önemli özellik 8 kg ve üzerinde olması tercihim 9 ya da 10 kg (rahatlıkla yorgan yıkanabilsin istiyorum)

* Tekrar tekrar makinaya ve servise ayıracak bütçem olmadığından garantisi (özellikle motor) 7 yıl ve üzeri olsun istiyorum. (mümkünse inverter motorlu)

* 900 - 1250 tl seviyesinde olabilir. açıkçası 1200 tlden fazla vermek istemiyorum.

Gelelim baktığım markalara ;

VESTEL : Evimdeki kazanı bozulan makina Vestel o yüzden kafadan eliyorum.

ARÇELİK ve BEKO : Annemin evinde kullandığı ve her defasında ne ürün olursa olsun bozulan Çamaşır makinası, Buzdolabı, Aspiratör vb. ürünleri gördükçe daha da soğuyorum bu markalardan.

INDESIT : Aslında piyasada bulunan en fiyatı uygun modeller indesit'te. Ama gidip yerinde incelediğimde parça kullanımları çok basit ve ucuz görünüyor. Kullanılan malzemeler direk olumsuz etki yaratıyor bende.

AEG : Aslında almayı en çok istediğim marka. Ama istediğim özellikte makinaları çok pahalı ve sadece birkaç yerde var.

BOSCH : Gereksiz pahalı olduğunu düşündüğüm ve yedek parça fiyatlarının dehşet pahalı olduğunu okuduğum/öğrendiğim için düşünmüyorum

SIEMENS : Almak istediğim ikinci marka. Ama benim istediğim özellikteki IQ700 serisi 1600 tlden başlıyor ve bu da bütçemin çok üstünde..

HOTPOINT-ARISTON : Aslında yukarıda yazan makinayı kliksa.com'dan sipariş ettim. (Artık o fiyata dayanamadım. Hem Carrefourda gördük ve beğendik eşimle birlikte) 1149 tl + 100 tl chip para. Her ne olduysa 2 saat sonra "off yaa avantajix'i kullanmayı unuttum Allah kahretsin" deyip siparişi iptal etmemle birlikte ikinci kez almak için limit yetersizliğinden makinayı 1 gün boyunca alamadım. İade gerçekleşip limit açılınca da makina üzerinde "tükendi" ibaresini görünce yıkıldım. Ama her işte bir hayır vardır diyip deli gibi aranmaya devam ediyorum. Bu arada yorumlar daha da yoruyor beni Neyse kokomoko arkadaşın dediği gibi bence de en uygun f/p ürünleri bu markada. Kalitesi konusunda yorum yapamıyorum maalesef.

PROFİLO : Aynı şekilde almayı istediğim ama silentplus makinasının sadece birkaç yerde 1400 tlya satılıyor olması ve o parayı vermek istersem 150-200 daha koyup Siemens alırım daha iyi mantığımdan dolayı o da beklemede.

REGAL-ALTUS vb : Yazmama gerek yok sanırım

SAMSUNG : Evdeki LCD televizyonumdan o kadar memnun değilim ki maalesef Samsung hiçbir şeyim olsun istemiyorum açıkçası. Yoksa fiyatları fena değil.

LG : Çıldırıp alıcam ulan sonunda bi LG galiba diyip derin bir nefes alıp sakinleştiriyorum kendimi. F/P çok güzel. Ama sadece 2 yıl garantili olması beni feci düşündürüyor.

ELECTROLUX : Nerede satılıyorsa bu meret bir türlü bulamıyorum

sanırım başka kalmadı :)

Başınızı şişirmek istemezdim ama umarım bir yardım eden çıkar diyerek yazdım bunları..

Şimdiden yardım edebilecek herkese teşekkürler

undefinedundefinedundefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebel23 -- 25 Mart 2014; 18:45:08 >

• world kartın varsa 1099 lira şuanda hepsiburadada. 9 taksit.
  • quote:

world kartın varsa 1099 lira şuanda hepsiburadada. 9 taksit.

Hocam kliksa'da stoğa yeniden girdi ve şu an makinayı almış bulunuyorum. Umarım iyi olur.
    Destek olan öncelikle kokomoko arkadaşa ve tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

world kartın varsa 1099 lira şuanda hepsiburadada. 9 taksit.

Hocam kliksa'da stoğa yeniden girdi ve şu an makinayı almış bulunuyorum. Umarım iyi olur.
    Destek olan öncelikle kokomoko arkadaşa ve tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Ben makineyi alalı nisanda 2 sene oluyor, yerde halı yıkanan, gayet nemli bi banyoda kullanıyoruz, makine kesin gün aşırı çalışıyor, çünkü 9kg nun olmasını beklemek uzun sürüyor, küçük çocuk var, günde 5 fasıl elbise değiştiriyor... mekanik güç düğmesi yok, standby soft güç kapama var ama çocuk kurcaladığından makine 2 senedir çocuk kilitli elektrikte açık yani,

şimdi candoğan üstad doğru söylüyor ama eksik söylüyor, şöyle böyle kötü yanları olabilir ama makine parasının cihazıdır, ben alırken 950 tl idi, 12 taksitle çerez parasına almıştım, ilk büyük arızasında kaldırır çöpe atar gram üzülmem, hayvan gibi kullanıyoruz afedersin, ne ayakkabılar yıkadı, dengesiz yükte kazan şasiye çarpıyor muş, (bugüne kadar 2-3 kez) sıkmada amortisörler ses yapıyor, muş aman incilerimiz döküldü , pompa yüksek sesli çalışıyor, muş, sanki 2-3 saat makineyle birlikte çalışıyor ... bazı şeyler forumda çok abartılıyor, bunlar kimisi için önemli kimisi içinde hiiiç önemsiz şeyler, benim için hiçbir önemi yok, çekiyorum kapıyı döndüğümde makine işini yapıyormu yapıyor, ona bakarım, temiz yıkamış mı ona bakarım, yatağımı yorganımı kilimimi yıkıyormu ona bakarım,

al (dın artık) tepe tepe kullan sakın ihtimam etme, bozulursa zaten garanti döneminde bozulsun, sonra gittiği yere kadar, ne trak orda bırakacaksın, tamirle idame ettirme dönemi günümüzde geçerli değil, daha masraflı oluyor, öyle bir hata eski makinede tecrübe ettim, tecrübe hayattaki en önemli deneyimdir, amerikada böyle bir sistem yok, sadece kullanıcılar kendileri cihazlarını tamir eder, (çoğunlukla yani)

konu nerden nereye geldi, anlatmak istediğimi umarım aktarabilmişimdir, hepsi kul yapısı bozulmayacak sorun çıkarmayacak süper über sonik kozmik birşey yok, son olarak yine diyorum forumda bazı markalar çok abartılıyor, kafaya şapkadan başka bişey takma tepe tepe kullanın inş...

• Hocam çok teşekkür ederim samimi yorumların için. O kadar emek verip yazmışsın ellerine sağlık.
    +4 yıl garanti yaptırıcam 7 yıl kafam rahat olacak. zaten 10 yıl motor garantisi var. 7 yıl sonra kim öle kim kala Dediğin gibi bozulursa makina bozulsun başka dert olmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Samimiyetime inanmıyorsanız Youtube'dan açıp videoları izleyin, spotçulara yolunuz düşerse 2. El Aqualtislerin ne durumda olduğunu görün, servislerle konuşun. Halen size yeterli gelmediyse satın alın ve yaşayarak görün. Sırf sizin gibiler için bir gün kelepir Aqualtis alıp videolarla noksanlıklarını teker teker göstereceğim. Gerçi o zaman da bana bir kulp bulur Ariston satıcıları. Bazen anlıyorum ki insanlara fazla yardımcı olunca kötü oluyorsun; dilediğinizi alın sonuçta ben kullanmayacağım.

maalesef bikaç haftadır çamaşır makinesi araştırıyorum nereye baktıysam genelde profilo çamaşır makinesi diyorsunuz başkada bişey demiyorsunuz.

çamaşır makinesi olan her konunun içinde varsınız.

profilo nun biyerinde falan mı çalışıyorsunuz anlamadım.

ben elektronikçiyim bende serviste çalıştım.son çalıştığım serviste 4 büyük markanın servisliği vardı.tv almak isteyen olursa bende yorum yaparım ama serviste çalıştığım 4büyük marka hakkında yönlendiririm gidipte mesela samsung tv nin servisliği yoktu bizde.özellikle söylerim şu tv nin şu özelliği güzel ama samsung hakkında hiçbir bilgim yok diye.

Profilonun buzdolabını aldık illallah ettik 2aylık dolap elimizde kaldı koyduk balkona 6senedir duruyor.gittik birinden çok temiz 1999yılı üretimi vestel marka digital panelli buzdolabı aldık canavar gibi çalışıyor.

afedersinizde BU SAATTEN SONRA KESİNLİKLE PROFİLO ALMAM.ÇAMAŞIR MAKİNELERİ TAŞ GİBİ OLSA BİLE.

hotpoint ariston aqualtislere dandik diyorsunuz ama servisliği yapıp bırakan arkadaş var sordum kesinlikle almanı tavsiye ederim dedi.yalan mı söylüyor.

BİRDE SÖYLE BİR KONU VAR örneğin samsung alacam adamın biri iyi yıkamıyor dedi.

ya arkadaş altı üstü çamaşır makinesi.hepsi gibi çamaşır makinesi tamburda çamaşırları döndürüp duruyor.iyi bir deterjan kullanıldıktan sonra ve uygun sıcaklık ve süreli program seçildikten sonra neden güzel yıkamasınki...
    tamam kalite olarak dandik olabilir ona eyvallah ama iyi yıkamıyorda nedir arkadaş.sen gidip çamaşır makinesine çamaşrları tıka basa doldurursan çamaşırlar tamburda suyun içine girip çıkar.boşluk olacakki çamaşırlar tamburda düşüp düşüp yıkanacak.

Onu bunu bilmem samsung ve hotpoint aristonda kaldım 2 markadan birini alıcam.

• Alıntı yaptığınız yerde zaten size gereken cevabı vermişim.

Samsung'un cep telefonunu veya televizyonunu seviyorsunuz diye gidip Samsung çamaşır makinesi alın. Tıpkı önermediğim Profilo no frost buzdolaplarına karşılık çamaşır makinelerine karşı da ön yargılı olduğunuz gibi.

Böyle markalar sizin gibiler için var zaten. Üzerinde Samsung mu yazıyor, özelliklerde 9kg mi yazıyor, al geç. Tambur dokusu ne, program süreleri ne, durulamaya ne kadar vakit ayırıyor, tambur dokusu nasıl, körük lastiği üzerine çamaşır taşıp zarar veriyor mu, dengeleme yazılımları nasıl. Bunlar zaten çamaşır makinesi ile ilgili değil de, uzay bilimi ile ilgili konular. Siz fiyata ve kağıt üzerindeki özelliklere bakıp alın geçin, zaten ilgilendiğiniz de bu kadarı.

Dediğim gibi ne alıp almadığınız beni ilgilendirmiyor. Benim yardımcı olmaya çalıştığım insanlar öğrenmeye hevesli insanlardır. Tıpkı benim de her daim yeni bir şeyler öğrenmeye çalıştığım gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Alıntı yaptığınız yerde zaten size gereken cevabı vermişim.

Samsung'un cep telefonunu veya televizyonunu seviyorsunuz diye gidip Samsung çamaşır makinesi alın. Tıpkı önermediğim Profilo no frost buzdolaplarına karşılık çamaşır makinelerine karşı da ön yargılı olduğunuz gibi.

Böyle markalar sizin gibiler için var zaten. Üzerinde Samsung mu yazıyor, özelliklerde 9kg mi yazıyor, al geç. Tambur dokusu ne, program süreleri ne, durulamaya ne kadar vakit ayırıyor, tambur dokusu nasıl, körük lastiği üzerine çamaşır taşıp zarar veriyor mu, dengeleme yazılımları nasıl. Bunlar zaten çamaşır makinesi ile ilgili değil de, uzay bilimi ile ilgili konular. Siz fiyata ve kağıt üzerindeki özelliklere bakıp alın geçin, zaten ilgilendiğiniz de bu kadarı.

Dediğim gibi ne alıp almadığınız beni ilgilendirmiyor. Benim yardımcı olmaya çalıştığım insanlar öğrenmeye hevesli insanlardır. Tıpkı benim de her daim yeni bir şeyler öğrenmeye çalıştığım gibi.

1.hiçbir çamaşır makinesinde üzerinde yazan kg ına güvenmem.zaten samsung kendi sitesinde dahi tambur hacmini yazmamış
    2.tambur dokusu elmas kazanmış mış ne yararı olur ve zararı bilemem ama diğer bahsettiğiniz durulama süresi program süresini her çamaşır makinesi ortalama bir süresini mutlaka ayarlamışlardır bu kadarda zor bişey değil.körük lastiği olayıda hesaplanmayacak kadar abartılı bişey değil.dengeleme konusuna gelince alt model çamaşır makinesinde dengeleme çogunda yok ama orta ve üst seviye makinelerde zaten otomatik ayarlanıyor.balans ayarı dahi var.hatta yıllar yıllar önce aldığımız bosch marka çamaşır makinesi en ucuz modeli sıkma yapmadan önce çamasırları bir o yana bi bu yana çevirerek tamburum içinde çamaşırları eşit dağıtmaya çalışıyor.

YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞMAK DERKEN GİDİPTE PROFİLO YA YÖNLENDİRMEYİN İNSANLARI.

YİNE SÖYLÜYORUM KAANATİMCE PROFİLONUN BİRYERLERİNDE GÖREV YAPIYORSUNUZ YOKSA PROFİLİNİZDE YAZAN İLGİ ALANI HOBİ BÖLÜMÜNÜZDE BEYAZ EŞYA YAZMAZDINIZ

YUKARDADA BAHSETTİĞİM GİBİ ÇAMAŞIR MAKİNELERİ İYİ OLABİLİR AMA ALDIĞIM BUZDOLABI SOĞUTMAMASINA RAGMEN OKADAR SİNİR STRES SORUN YAŞAMAMIZA RAGMEN BİR O KADARDA SERVİS GELMESİNE RAGMEN BUZDOLABI ELİMİZDE KALDI.O KAZIĞI YEDİKTEN SONRA MAKİNE DETERJANSIZ ÇAMAŞIRLARI YIKASA YİNEDE ALMAM.

• Markalar hakkında söyledikleriniz konusunda yorum yapamam, belki de haklısınızdır. Ama şu aşağıdaki bölümle bir iki sözüm var.
    BİRDE SÖYLE BİR KONU VAR örneğin samsung alacam adamın biri iyi yıkamıyor dedi.

ya arkadaş altı üstü çamaşır makinesi.hepsi gibi çamaşır makinesi tamburda çamaşırları döndürüp duruyor.iyi bir deterjan kullanıldıktan sonra ve uygun sıcaklık ve süreli program seçildikten sonra neden güzel yıkamasınki...
    tamam kalite olarak dandik olabilir ona eyvallah ama iyi yıkamıyorda nedir arkadaş.sen gidip çamaşır makinesine çamaşrları tıka basa doldurursan çamaşırlar tamburda suyun içine girip çıkar.boşluk olacakki çamaşırlar tamburda düşüp düşüp yıkanacak.
    Bu yorum olaya fazlaca dışardan bakan birinin yorumuna benziyor. Öyle makineler var ki gerçekten iyi yıkamıyor. Özellikle A+++ ya A sınıfından % bilmem kaç daha tasarruflu diye reklam yapan makinelerin bir kısmı çamaşırı susuz yikayarak tasarruf yaptığını zannediyor. 1997-98 de alinmis bir aeg, 2004-5 yillarinda alınmış bir Bosch ve 2012 yilinda alinmis bir arcelik makinede bu sorunu bizzat gördüm. Hele arçelik tam bir facia idi. Yıkama suresinin yarısı geçmişken tamburda bir taraflari hala kuru olan çamaşırları gozlerimle defalarca gördüm. Bu durumu servise de gösterdim. Camasir miktarına gore olabilecek en az suyla yikama yapan makinenin süper tasarruf yapmakta olduğu seklinde bir cevap aldım. Çamaır suya doymadan yapılan yikama ve durulama sonunda cikan camasir da tambir hayal kirikligi oluyor tabi ki. Bu yüzden bu tip tavsiyelere dikkat etmenizi öneririm. Markadan ziyade model bazında birisi bir makineyi kullanmış ve iyi yikamiyor demisse o makineden uzak durmakta fayda var. Makine öncelikle temiz yıkamalıdır, bunu başaramıyorsa gerisi boş.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.