Şimdi Ara

Hotpoint Ariston Beyaz Eşya...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
75.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buzdolabı + çamaşır makinesi + bulaşık makinesini 2500 liraya aldım ve daha açmadım. fakat Hotpoint Ariston un iyi olmadığına dair yorumlar gördüm sonradan. gerçekten de aldıklarımı iade etmeli miyim?

• Ben de kurutma makinesi alacağım sırada sordum ama sağlıklı cevap alamadım. Sonra kendim almaya kara verdim.

Sizin de yorum beklediğinizi görünce yazmaya karar verdim. Mümkün olduğunda tarafsız anlatmaya çalışacağım:

2004 den beri fırın hariç tüm beyaz eşyalarımı ariston olarak kullanıyorum. Her elektronik/elektrikli eşya gibi bir şekilde hata veriyor yada arıza yapıyorlar, fakat servis ilgileniyor. +4 yıl garanti özellikleri var belli ücret kaşılığında. Kesinlikle ama kesinlikle yaptırmalı derim, faydası olur zararı olmaz. 7 yıl garanti zaten "ürün iyimi kötümü" sorusunu kafamızdan sildi. 7 yıl sonra zaten insan yenisine özenip değiştirmek bile istiyor.

Genel olarak ben hepsini biraz sesli çalışıyor diye düşünüyorum. Belki de bizim evin ortamından da oluyodur. Çünki sadelikten yana olduğumuz için evi tıkış tıkış gereksiz eşyalarla doldurmak yerine az ve kaliteli ve de dekoratif ürün alıyoruz. Dolayısıyla odalarda boşluktan gürültü düzeyinin "soğurulmaması" durumu oluyor (bilirsiniz, mesela taşınmadan önce boş bir evin salonda konuşurken ses adeta yankılanır ve kafanız şişer, ama eşya geldiği anda ses yankısı gider ve konuşmalar rahatsız etmez) Belki de bu nedenden bizim eşyaların sesi bize çok geliyo olabilir.

Merak ettiğiniz başka birşey olursa yazabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 7 Ekim 2010; 11:56:29 >

• Şunu da yazmadan edemeyeceğim.

Bir markayı kullanmadan uzman edasında "alın almayın" diyen kişilerden dolayı hep kafamız karışıyor. "Kulaktan dolma bilginin", gerçekleri ne kadar yansıtabileceğini siz hesaplayın.

Mesela bosch markasını hepimiz "kemik gibi, taş gibi ürün ama pahalı " deriz. Alın örnek: Bir arkadaşım buzdolabını aldı. O kadar çok arızası ile uğraştı ki, asla evime bosch sokmam diyor. Şimdi bu arkadaşımın "bosch hakkında ne düşünürsün" sorusuna cevap verdiğini bir düşünün.

Diyeceğim şudur: Elektronik/elektrikli ürünler tamamen Allah'a kalmış. Ne kadar da kalite kontrol departmanının elinden geçseler, mutlaka sorum yaşatıyor. Kimi "dandik marka" dediğimiz ürünü alıyor "müthişmiş" diyor, kimi gidip 3 katını veriyor aynı ürüne ve marka alıyor ve ürün bozuk çıkarsa "rezilmiş diyor.

• Ariston'dan sadece fırın alınabilir. buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makineleri son derece dayanıksızdır. Bence de iade etmeniz yerinde bir karar olacaktır. Ariston'un ortalama sorunsuz çalışma ömrü 2-7 yıl arasıdır, bu da iyi bir ihtimalle. Her ürün kul yapısıdır ama beyaz eşya deneyim ve kalite işidir. İşi şansa neredeyse hiç bırakmayan firmalar da var, işinizin tamamen şansa kaldığı da.
  • Hocam iyi hoş diyorsunda kendi aile fertlerimin birinde ariston buzdolabı var 10 yıl oldu kullanıyor ve eve servis uğramamış henüz Şimdi ben bunu görerek Ariston a yöneldim ve Nbmt 1912 Fı Combi (inox) aldım. Hatta Davlumbaz, çamaşır makinesi(106s tk), setüstü ocak hepsi Ariston. Henüz bu ürünlerin hiçbirini kullanmadım. Çevremde Ariston kullanan çok sayıda insan var (fiyat dolayısıyla) evet bazıları sorun yaşamış genelde basit problemler çözülmüş buda yaklaşık %5 lik bir dilim. Şimdi neye dayanarak (istatistik vs ) bu marka kalitesizdir diyebiliyorsunuz biraz açıklarmısınız ? Kim inceleyip kalitesiz olduğuna karar vermiş ?

Bu yazdıklarımı sakın yanlış anlamayın kimseyi suçlamıyorum sadece ben kullananların çok sorun yaşamadığını gördüğüm için soruyorum bunları.

Not: Kendi evimizde kullandığımız arçelik buzdolabı (9 yaşında) şuana kadar 5 kez arıza yaptı ve servis geldi. 5 arızada garanti süresi dolduktan sonra yaşandı ve şuana kadar 300tl para ödendi servise.)

• quote:

Orijinalden alıntı: master35

Hocam iyi hoş diyorsunda kendi aile fertlerimin birinde ariston buzdolabı var 10 yıl oldu kullanıyor ve eve servis uğramamış henüz Şimdi ben bunu görerek Ariston a yöneldim ve Nbmt 1912 Fı Combi (inox) aldım. Hatta Davlumbaz, çamaşır makinesi(106s tk), setüstü ocak hepsi Ariston. Henüz bu ürünlerin hiçbirini kullanmadım. Çevremde Ariston kullanan çok sayıda insan var (fiyat dolayısıyla) evet bazıları sorun yaşamış genelde basit problemler çözülmüş buda yaklaşık %5 lik bir dilim. Şimdi neye dayanarak (istatistik vs ) bu marka kalitesizdir diyebiliyorsunuz biraz açıklarmısınız ? Kim inceleyip kalitesiz olduğuna karar vermiş ?

Bu yazdıklarımı sakın yanlış anlamayın kimseyi suçlamıyorum sadece ben kullananların çok sorun yaşamadığını gördüğüm için soruyorum bunları.

Not: Kendi evimizde kullandığımız arçelik buzdolabı (9 yaşında) şuana kadar 5 kez arıza yaptı ve servis geldi. 5 arızada garanti süresi dolduktan sonra yaşandı ve şuana kadar 300tl para ödendi servise.)

Hemen değiştirme imkanın varsa değiştirmeni tavsiye ediyorum evimde bir adet Ariston buzdolabı var, çok şükür sadece dolap var o zaman araştırmadan 2004 senesinde aldım 1 adet kompresör 1 adet fan değişimi 1 defada gaz basıldı kanallar tıkanmış ve 2. fan değişimide yolda fan mili bir ileri bir geri gidiyor traktör maşallah hepside garanti bittikten sonra oldu.
    4 senede başına bunlar geldi ama yiğidi öldür hakkını ver derler ya arızaları dışında dolap süper soğutuyor koku falan olayı sebze ve meyve muhafazsı güzel yani yapması gereken işi iyi yapıyor aslında ama kullanılan malzemeler yerlerde...

• Evimde hotpoint ariston marka buzdolabı, bulaşık makinası,ankastre fırın,ankastre mikrodalga,ankastre ocak kullanıyorum.Hepsinden çok memnunum.İthal olmasına rağmen iyatları diğer markalara göre daha uygundu.alırken tereddüt ettim fakat şimdi de iyiki ariston almışım diyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende arisontan bulaşık makinesi çamaşırmakinesi buzdolabı aldım 5 yıla tamamladı media markt garantisini yani toplamda 4 kere arıza veya aynı arızayı 2 den fazla yapan ürün değiştiriliyor diye bir kanun var bu ülkede çokda dert değil bence :) 2500 verip buzdolabı alanada saygı duyarım o 10 yıl kullansın ben 5 yıl kullanayım ben karlıyım diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enemy -- 13 Ekim 2010; 12:13:05 >
  • 1500TL'ye buzdolabı alıp 10-15 sene kullanmak da var, 1700'e buzdolabı alıp 7 senede çöpe atmak da
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

1500TL'ye buzdolabı alıp 10-15 sene kullanmak da var, 1700'e buzdolabı alıp 7 senede çöpe atmak da

inşallah şanslıyızdır diyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

1500TL'ye buzdolabı alıp 10-15 sene kullanmak da var, 1700'e buzdolabı alıp 7 senede çöpe atmak da

ailemde bütün ürünler ariston 7 yıldır kullanıyorlar 1 kez servis geldi oda çamasır makinasının plastik aksamını degisti yıpranmıs baskada bir sıkıntımız olmadı bende evimin tamamını aristondn aldım ve hiç bir sıkıntım olmadanda kullanıyorum.
    Bu arada genelde Önerdiginiz Ürünlerden sadece dolap fiyatına yakın aristondn kendime Siyah takım olarak 8 kiloluk oçm 12 program Bulaşık Ve kombi Buz dolabu oldum bilgilerinize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aggressor19 -- 14 Ekim 2010; 10:42:40 >
  • Hocam naptınız? Soruyu sordunuz kayboldunuz :).

Nedir kararınız: iade mi kullanmak mı?

quote:

Orijinalden alıntı: aphioner

Buzdolabı + çamaşır makinesi + bulaşık makinesini 2500 liraya aldım ve daha açmadım. fakat Hotpoint Ariston un iyi olmadığına dair yorumlar gördüm sonradan. gerçekten de aldıklarımı iade etmeli miyim?
  • hocam biraz şans meselesi bu aletler. markaya çok takılmayın. hayırlı olsun.bir de kullandıkça ürünün performansını yansıtırsanız herkes için aydınlatıcı olur.
  • benim ariston buzdolabı çok dayanıklı çıktı. 11 yıldır çalşıyor.ama bu durumdan memnun değilim.keşke bir an önce bozulsa. bu elektrik manyağı traktörden kurtulmak istiyorum artık.
    bir yıllık tüketimi 1200 KWh.
  • 4 sene önce Ariston marka buzdolabı-fırın-bulasik ve camasır makinası aldım. bulasık makinası arızalandı defalarca 3 farklı servis (ümraniye-çekmeköy-dudullu) geldi götürdü. Tamir edemedikleri gibi pislik yapmaya calıstılar. şimdi diğerlerinin arızalanmaması için dua ediyorum..
  • Değerli arkadaşlar. Benim sorunum kalitesiz ürün üreterek satan hotpoint-ariston ve indesit ile alakalı değil. Amacım bosch markasının reklamını yapmakta değil. Sorun verdiğim 4500 tl de değil. Ben hepsini gerek duyduğum üzere çöpe atar, yüksek tutarlı başka markaların son teknoloji setlerinden de alırım. Maddiyatın hiçbir sorun oluşturmamasının mağdur olmamın önünde engel olmasını istemediğim için bu durumu paylaşmak istedim. Burada çevresinde kullanarak memnun kaldıklarını anlatan arkadaşlarından duyduklarından dolayı bir marka veya modeli tavsiye edeni 'REKLAMCILIK' ile suçlarsak, emeğinin karşılığında hakkını almak istediği bir ürünün satıcıların anlattıklarının aksine çok kalitesiz ve sorunlu ürünler çıkmasını anlatarak 'Ben mağdur oldum, başkası aynı ürünü alarak aynı duruma gelmesin' mantığı ile yardımcı olmaya çalışanları da mağdur olmalarına sebep markaları 'PROPAGANDA' yapmakla suçlamalıyız ki bu; olayın isteyerek veya istemeyerek başka yönlere çevrilmeye çalışıldığını bize gösterir. Hukuğun hayatının bir parçası olmuş olan insanların hukuksuz bir davranış karşısında mağdur olmalarını anlatarak başkalarını bu durumdan kurtarmak istemeleri karşısında haksız ithama ugramaları yakışıksızdır. Konu ile ilğili olarak bir arkadaşımız ürünün kalitesinin karşılaştırma mevzusunda aynı kalite ve teknolojideki başka markanın modeli ile karşılaştırılmasının uygun olacağından bahsetmiş. Değerli arkadaşım, benim ürünüm aldığımda ve halen hotpoint-aristonun son teknoloji ürünlerinden bir tanesidir ve leke çıkarma,sıkma,koku verme gibi özellikleri ile karşılaştırdığım makineler(arçelik,bosch,vestel)'den biri vestel marka ve günümüz teknolojisinden geride kalmış olan, piyasa değeri 300 tl ye kadar bulunması mümkün bir üründür.Buradan da anlaşıldığı üzere karşılaştırmaya söz konusu olan model-marka ve fiyat üçlüsü bende mevcut olan üründen çok geridedir fakat leke çıkarmama, koku vermeme, sıkmama gibi bir sorunu bulunmamaktadır.Siz değerli arkadaşlara evlerine ürün almadan önce söz konusu (hotpoint-ariston) model hakkındaki mevcut TÜM görüşleri gözden geçirmelerinin onlara fayda sağlayacağını temenni eder,mağdur olmamanızı dilerim...

• quote:

Orijinalden alıntı: nowanda

benim ariston buzdolabı çok dayanıklı çıktı. 11 yıldır çalşıyor.ama bu durumdan memnun değilim.keşke bir an önce bozulsa. bu elektrik manyağı traktörden kurtulmak istiyorum artık.
    bir yıllık tüketimi 1200 KWh.

Bozulması şart mı?

Biz de Indesit kullandık 11 yıl boyunca. Kaç KWh tüketiyordu bilmiyorum fakat traktör gibi çalışıyordu. Hatta geçen hafta bir ara dikkat ettik sabaha karşı bir başladı akşama kadar aralıksız çalıştı. 1 hafta önce dayanamayıp yeniledik.

Ona vereceğin farkı yeni buzdolabının taksitine ekle.

Bu ayki elektirik faturasına baktım; 60 TL'lik tüketim vergilerle 100 TL fatura olmuş. Ödediğin vergilerde bari bir işe yarasa. TRT vergisi falan alınıyor. TRT'yi biz mi ayakta tutacağız?

Onun yerine yeni buzdolabı al en azından akıl sağlığın ve kulakların sağlam kalır.

Yılda 1200 KWh demek 0.25 TL ile çarpınca yılda 300 TL etmesi demek. Buna vergileri de ekledin mi yeni buzdolabının yarısına gelir neredeyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 3 Kasım 2010; 1:33:11 >

• haklısın. A+ buzdolabları yılda 350 Kw harcıyor. 1200-350=850 Kw yıllık karım olur. bu da yıllık 250 TL yapar.
    1800 TL'ye A++ bir buzdolabı alsam 7 yılda kendini amorti ediyor.
    yani bu buzdolabını 7 yıl daha kullanırsam, boş yere son model bir dolap parasını elektriğe yatırmış olacağım.
  • valla bizim ariston buz dolabı geldikten on beş gün sonra digitalden arıza yaptı sonra su akıttı sonra bir arada çalışmaz oldu o yüzden tavsiye etmem
  • sarfiyat değerini güncelleyeyim.bugün yaptığım 24 saatlik ölçüme göre 3.58 kwh harcamış. yıllık değer 1300 kwh
    quote:

Orijinalden alıntı: nowanda

haklısın. A+ buzdolabları yılda 350 Kw harcıyor. 1200-350=850 Kw yıllık karım olur. bu da yıllık 250 TL yapar.
    1800 TL'ye A++ bir buzdolabı alsam 7 yılda kendini amorti ediyor.
    yani bu buzdolabını 7 yıl daha kullanırsam, boş yere son model bir dolap parasını elektriğe yatırmış olacağım.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.