Ben şu an 1366 olan yani amazondakini deniyorum. ubuntu ile yüklemeden kullan yaptım. masaüstü kocaman oluyor, 1920 1024e çıkaramıyorum anladığım kaarıyla çözünrlüğü. Dolayısıyla tüm uyuglamalar o çözünürlükte açoılıyor. chrome ya da word gibi uygulamaları zoomlayarak küçültrebiliriz sorun değil. Oyunlara bakmam gerekecek. Bir de şu an şirketin hp laptopundayım led. Gözlerim bir ona bir ona bakıyor. Ağrımaya başladı hafiften. Biri mat gibi.diğeri parlıuyor filan. şarj azalmadı fazla. hızlı da doldu. çok bir şey yapmadım internette takıldım nasıl diye. Ses fena değil. ubuntuda yüklü geld sanırım ses driveri. imnternet yüklüg elmedi driver. onu uğraşıyorum. Telefonu bağladım type c ile ve tethere yaparak internet verdim. vodafonedan da 20 gb kazandım, o yeter şimdilik :D Açılması hızlı bayağı. biostan secure boot disabled yapmak gerek . Bu arada bunun da rami 3200 mhz. bunu koymuşlar sk hynix marka. cl önemli mi bilmiyorum ama içindekli cl22 gibi. terminalden blduklarım bubnlar. yani 8 gb cl22 3200 mhz 350 civarı https://www.akakce.com/ram,1,2.html/6010,35439,1042,35443,156995 -- Bu arada linuxta 1920x1024 moda çektim sudo ile filan. laptop bu Çözünürlük 1366 x 768 Pixels ben şu an 720p output olan laptopu, outputu 1080pye çevirmiş mi oldum? GPU saniyede daha fazla frame işleyecek ve kasacak bayağı.videda özellikle. boşa yapmış gibi oldum. yine de görsel şeyler olmayacaksa 1920 yapılabiliyor işte. bu arada hb zam yapmış 4000e geri çıkardı. noldu anlamadım edit: cs go yükledim otomatik olarak high ayarlarındaydı. yine de oynadım. arada takılıyor ama fena değildi. high leri lowa çeksem daha iyi olabilirdi. dota 2 yükledim açamadım. youtube videoalrını sorunsuz gösteriyor. aynı anda 6-7 video bile açtım. fakat mesela diz iizleme sitelerinde videoları açamadım hala. ubuntu kaynaklı olabilir. amazon ve hbdekinin 2sinin de işlemci vs aynı. panelleri farklı. Birinde daha fazla frame mi işleniyor da görüntü güzel, orayı anlayamadım hala. Çünkü ben 1920ya çektiğimde kasmaya başladı. Benim hb olanı iade etme durumum var bir kaç güne. İsteyen olursa aldığım fiyata verebilirim, istanbulda elden. Kutuyu açmadım henüz. Amazondaki fena değil gibi. EDIT sık sık donuyor amazondan aldığım. Programlama ve dota 2 açtığımda mesela. Çok sayıda video sekme vs açınca bir şey olmuyor. intellj idea progrmaını kullanıyorum. O çok alıyor 2-4 gb arası. dota da 4 gb normalde. Acaba ram ekleyince bu donmalar biter mi? çünkü amacım programlamaydı daha çok. dizi izlerken pek sıkıntı olmuyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyid Battal Gazi -- 27 Mart 2021; 17:2:31 > |
HP 15S-FQ2045NT i3 1115G4 / 4 GB / 256 SSD / 1.69 kg / 3799 TL(iade ile 3320 tl) (3. sayfa)
-
-
Satıcısı hepsiburada olan bitmiş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Trendyolda 3616 TL ye paneli iyi olan model satışa girmiş. Çok düşünmekten bıktım ve aldım
Bu full hd olsn mı?
Evet. Hatta birkaç kart kampanyası vardı, Trendyol cüzdana attım. Puan kazanımı sağladım. Bir de Trendyol eliteden yüzde 2 geri dönüş oldu. 3500 altına geldi. HP geri iade ile çok iyi bir fırsat oldu. Değerlendirmede bulunan herkese teşekkürler
Bende almayı düşünüyorum. İade için daha hp mh arayacağım. İnşallah kampanya bitmez.
quote:
Orijinalden alıntı: Seyid Battal GaziEn az 2 kat pixel demek gerçekten.
Alıntıları Gösterarkadaslar bu laptop mu yoksa Asus da509 mu
quote:
Orijinalden alıntı: Eminn72arkadaslar bu laptop mu yoksa Asus da509 mu
Alıntıları GösterHP iadesi kampanyasından yararlanmayacaksan hp almamak daha iyi olabilir. Ama ileride 2-3 sene sonra tekrar bu kampanya olursa şu an alacağımn laptopla iadeden yararlanabilirsin.
asusun işlemcisi ryzen 3 , U serisi. u olanlar düşük deniliyor özellikleri
hp nin 11. nesi işlemcisi. 2020 senesinin. işlemcisi daha iyi gibi hp nin. diğer özellikleri aynı gördüğüm
-
Hepsi buradadan aldığım HP 15S-FQ2045NT(1080p olan) laptopun faturadaki seri numarası ile bilgisayarın seri numarası uyuşmadı. Bunu nerden farkettin derseniz hp supportta garanti tarihi 2020 kasımda başlamış olarak gözüküyordu üç önce aldığım bilgisayarın. Bende faturamla birlikte garanti itiraza başvurduğumda hp nin cevabı karşısında öğrendim. Hepsi buradadan faturadaki pcnin seri numarasının düzeltmesini ve yanında verilen hediye online eğitim faturada 0 tl olarak gösterilmesini istedim. Hem yanlış seri nolu fatura hemde 3599 tl aldığım laptop faturada 3050 tl olarak işlenmiş, yanında hediye olarak nitelendirdikleri online eğitime 500 küsür tl olarak işlemişlerdi. Hpnin 480 tl kampanyası için 3200 tl ve üzeri alışveriş gerekliydi. Hala bir düzeltme gelmedi. Benim sorum şudur arkadaşlar eğer hepsi burada faturadaki seri noyu ve faturadaki laptopun bedelini 3599 tl olarak düzeltmezse iade etmeyi düşünüyorum. İade alır mı ? Bütün her şeyi poşetine kadar durmaktadır. Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.
-
Hp laptobumda aldığımdan beri wifi bağlantı problemi yaşıyorum. Kendi kendine kopuyor ve otomatik bağlanmıyor. Win10 kullanıyorum. Bu sorunu yaşayan var mı?
Ben sanırım fq2049nt yani amazondaki 1368/720 olanı alacağım. 1920 1080 bnim için çok farketmiyor. Oyunlarda da zaten yüksek çznürlük daha fazla yük getirecek.
Ben linux kurdum. sıkıntı olmadı hiç.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Seyid Battal GaziBen sanırım fq2049nt yani amazondaki 1368/720 olanı alacağım. 1920 1080 bnim için çok farketmiyor. Oyunlarda da zaten yüksek çznürlük daha fazla yük getirecek.
Ben linux kurdum. sıkıntı olmadı hiç.
Video,film,oyun gibi durumları kafaya takmıyorsanız elbette alınır. Ben 120 TL farkla 1920x1080 çözünürlüklü ekran tercih ettim. Ofis amaçlı kullanım için 4 GB ram zaten yeterli. 200 TL gibi bir fiyatla 4 GB ram daha takınca daha da iyi olacağı kanaatindeyim.
quote:
Orijinalden alıntı: destannnVideo,film,oyun gibi durumları kafaya takmıyorsanız elbette alınır. Ben 120 TL farkla 1920x1080 çözünürlüklü ekran tercih ettim. Ofis amaçlı kullanım için 4 GB ram zaten yeterli. 200 TL gibi bir fiyatla 4 GB ram daha takınca daha da iyi olacağı kanaatindeyim.
Alıntıları GösterRam arttırımıyla güzel olur bence de. Ram dolunca cpuya da yük biniyor.
-
hocam ürünün hediyesini 592 tl olarak faturaya dahil etmişler fakat alt kısımda totalde 592 tl indirim bedeli olarak faturadan düşülmüş 3050 tl ham laptop fiyatı 550 kdv eklendiğinde 3599 tlye çıkıyor. ben bu şekilde hp'ye başvurdum 480 tl alamazsam bilgi veririm size.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nirvana_ -- 29 Mart 2021; 13:6:34 > -
Hb deki laptop 3799 olmuş hala alınır mı sizce ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu modelin 1080 p lisi için boştayken bile fan çalışıyormuş. Sessiz değilmiş herhalde birkaç yorumda gördüm . Sessiz ortamda rahatsız oluyorum. Fan durumu olmasa kaçırmazdım
.
quote:
Orijinalden alıntı: hidensa
Bu modelin 1080 p lisi için boştayken bile fan çalışıyormuş. Sessiz değilmiş herhalde birkaç yorumda gördüm . Sessiz ortamda rahatsız oluyorum. Fan durumu olmasa kaçırmazdım
.1080p olduğu için işlemci çok güç mü harcıyor diye oluyor acaba?
-
Ben de okudum ama onun çözümü şu: pil ayarlarından en üst performansı kısmak . Youtube üzerinden kullanan insanlar çözümü böyle anlatmış
Trendyolda Türkiye HP garantili satan güvenilir bir satıcı 3600 TL ye satıyor. Aynı satıcı Hepsiburada da satıyor ve iyi yorumlar almış. Hb üzerinden sattığı ürünün fiyatı biraz fazla muhtemelen sitenin komisyonu ile ilgilidir
bilmiyorum ki hocam .
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X