Şimdi Ara

HP 17-AB201NT 1DN09EA İ5-7300HQ 8GB 128GB SSD+1 TB HDD 4 GB GTX1050 17.3 FREEDOS (ANA KONU) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
841
Cevap
16
Favori
36.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mehmet80_

arkadaşlar tavsiyenize ihtiyacım var. Hp'nin 15" ile 17" arasında monitör büyüklüğü arasında deneyim açısından önemli bir fark var mıdır. Sizin kişisel düşünceleriniz nelerdir? 15" alıp sonradan yanına 23" monitör almak pratik bir düşünce mi yoksa tam tersi mi?

Bence performans olarak pek fark yoktur. (SSD hariç) 15" aldıktan sonra yeniden 23" monitor almak sonuçta masraf yani direk 17" alıp tek düze devam etmek daha iyi olmaz mı acaba?
  • mehmet80_ M kullanıcısına yanıt
    Boşa ekran alıp takmaktansa 17 ekran alıp tek kalemde işi bitirmek daha mantıklı .

Bu arada PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS Low ayarlardaki test videosunuda yükledim. Güncelleme gelmiş dün, fps'te artış olduğu söyleniyor, bu akşam deneyip video atabilirim eğer öyleyse .

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet80_

arkadaşlar tavsiyenize ihtiyacım var. Hp'nin 15" ile 17" arasında monitör büyüklüğü arasında deneyim açısından önemli bir fark var mıdır. Sizin kişisel düşünceleriniz nelerdir? 15" alıp sonradan yanına 23" monitör almak pratik bir düşünce mi yoksa tam tersi mi?

17" daha mantıklı hem görsel genişlik olarak tatmin ediyor,hem de min 250 tl lik m2 SSD masrafından kurtulmuş oluyorsun.
    Mobilite konusunda çok da ağır bir bilgisayar değil.
    8 gb ram in de şu an yetmeme gibi bir durumu yok gayet yeterli.
  • HP 17-AB201NT 1DN09EA İ5-7300HQ 8GB 128GB SSD+1 TB HDD 4 GB GTX1050 17.3 FREEDOS (ANA KONU)

Böyle bir yorum geldi HP için. Almakta kararsızım siz ne diyorsunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MDemirbas14 kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaş muhtemelen daha önce hp kullanmuş ve dili yanmış. Eskiden öyleydi bende alırken çok önyargılı yaklaştım ve elimde patlasada alacağım dedim çünkü 3230 tl ye bu bilgisayarı ve çantayı almak imkansız .

Donanım uyumsuzluğu safsata bana göre . Aynı donanımı başka markalı cihazlarda kullanıyor . Donanımı hp üretmiyor, ayrıca donanımsal çoğu sıkıntı yazılım ile aşılabilir, ve yazılım desteği konusunda hp diğer firmalardan geri kalmaz.

Zaten dış kasa kalitesinin vasat olduğunu incelemede belirttim . Geri kalanı tamamen markaya saldırı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTHUR. -- 28 Nisan 2017; 14:56:45 >
  • MDemirbas14 kullanıcısına yanıt
    Daha önce almış olsa bile yine de karalamadan ibaret bu yazılanlar. Şöyle ki, benim ablam HP pavilion aldı zamanında, evet saçma sapan ısınıyordu. Sadece film izlerken bile ısınıyordu. Geçenlerde ( yani bilgisayar alınalı neredeyse 7 sene sonra ) bilgisayarın ilk temizliğini ben yaptım. Bir güzel açtım parçalara ayırdım. Tozunu çektim, fırça ile yapışan tozları da temizledim. Macunlarını yeniledim ve tekrar birleştirdim. Üstüne bir de format attım. Bilgisayar çok iyi çalıştı. Bak 7 seneden bahsediyorum ve kullanıcının bilgisayar bilgisi yok denecek kadar. Günlük sürekli kullanılan bir cihaz. Ben sürekli alıp okula götürüyordum bu bilgisayarı. Oyun olarak anasını ağlatıyordum. GTA 4 oynuyordum kare kare :D.

Sonuç olarak bilgisayar ile mevzuya girmediğin sürece, ne bilim çivi çakmayıp üstüne oturmadığın sürece malzeme kalitesini kafana takma. Fabrika çıkışlı olan kusurlar bunların dışında !

Ben de bu 17" lik modeli almadan önce tek korkum ısınmaydı. Arthurun incelemesini okuyunca incelemesini samimi buldum ve bu bilgisayarı aldım. ( 4.000 TL girdi, öğrenci olunca giriyor )

Deneyimlerimden tekrar kısa bahsedeyim :

- Emulatorler ile oyun oynayınca fan bağırmıyor. Normalde HP lerde fanın ve ısı değerlerinin çıldırması gerekirdi.

- Yüksek performans isteyen oyunlarda fan bağırıyor. E bırak da bağırsın ısınsın, notebook sonuçta.

- 3D max ve maya çalışırken poligon testi yaptım. Orta seviye bilgisi olan birinin başı ağrımadan bu bilgisayarda çalışabilir. Zaten gereksiz poligon ve gereksiz yüksek çözünürlükte kaplama kullanılmazsa daha da verimli çalışabilir.

- Donanım kalitesine gelince hiç anlamam, fakat şu kadar fikir verebilirim. 6-7 ayda bir açıp temizlersen, bilgisayarın ömrünü uzatabildiğin kadar uzatırsın. Gerçi burada kendimle çelişmiş oluyorum. Temizlikte oluşabilecek bir sıkıntı vida yuvalarının gevşemesi olabilir. Bu durumda bütün risk sana ait :D

• 3150 TL , butun indirimleri kullanarak aldim , gelince yorum yapicam

• Mükemmel fiyat, Hayırlı olsun diyelim.

Bu paraya ssdsiz 15 ekran gtx950m satılıyor .
  • cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar. aslında gönlümde şöyle metal kasalı bir pc vardı ama bütçe olarak o segmente erişmem mümkün değil.

neyse 27 akşamında gamers arenadan, hp 17'i siparişini geçtim. 3 iş günü geçti ama kargo hala bana ulaşmadı. Satıcı ayın 28'inde kargoya verdiklerini söylüyor ama gittigidiyor sisteminde bir hata olduğunu takip numarasını bana veremediklerini söylüyor. Gittigidiyor üye sayfamda ise ürünün kargoya verilmediğini söylüyor. Şans mı / yoksa suistimal mi ediliyorum bilmiyorum. pazartesi olsun hayır olsun öğrenecez bakalım.

• arkadaşlar linkteki ürünü aldım lakin bonusum yüklenmedi :S bir süresi mi var acep bilenler aydınlatabilirler mi

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/hp-gaming-nb-17-ab201nt-1dn09ea-i5-7300hq-8gb-ddr4-128ssd-1tb-gtx1050-4gb-ddr5-17-3-fullhd-freedos-278951980
  • Manav kullanıcısına yanıt
    Kampanyaya üye olmak için sms attınızmı ?
  • mehmet80_ M kullanıcısına yanıt
    Genelde öyle oluyor hocam vermişlerdir büyük ihtimal . Kargo firmasını arayıp sorabilirsiniz . Eğer aras kargo ise çok sorunlu. Ben dahil bir çok kişinin adresini sallamasyon giriyorlar . Benim kargo adresni başka biri yazmıştı aras. Teslim olmayınca arayıp durumu öğrendim kendim giidip almıştım.
  • Aynen hocam Aras kargo. Araya haftasonu girdi yoksa şubeye gidecektim. Yarın sabah direk şubeye gidecem. Takip no'da elimde olsa akıbetini online öğrenirdim. Bakalım sabah belli olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet80_ -- 30 Nisan 2017; 23:28:26 >
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    bonus flashtan kampayaya katıl dedim. acaba belli bir süre geçtikten sonra mı geliyor bonus ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manav

bonus flashtan kampayaya katıl dedim. acaba belli bir süre geçtikten sonra mı geliyor bonus ?

bonus flashda bende de gözükmüyo hocam :( bonus konusunda sanırım garantiden kaynaklı sıkıntı olduğundan bahsetmişler zamanında bonus gelmezse duruma göre halletmeye çalışırız
  • Reaident evil 7 de sonuclar cok iyi. Yalniz reaolution scale secenegini acinda fpa 10-15 arasi dolasiyor. Bu ayari 2.0 a getirince de hic bir fark goremiyorum. Dokular ve genel olarak netlik ayni.

Cemu ( Wiiu emulatoru ) simdilik sadece mario kart 8 i denedim. Cok akici sekilde oynuyorum, tahmini fps 55-60 arasi. Ayrica cihaz fazla da isinmiyor. Donanim tam olarak kullanilmiyor, ilerde bu emulator geliatirilirse cogu oyundan guzel sonuc alinabilir.

• soge kullanıcısına yanıt
    Bu emulatör işine bende gireceğim sonunda:D

Gamepad ilemi oynuyorsunuz yoksa klavye ilemi .
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    Logitech F310 var bende. Onunla mario kart 8 i rahat oynayabiliyorum. Fakat bu sabah oynamaya çalıştım "failed to launch" diye bir hata aldım. Onu çözmeye çalışıyorum şimdi.

PS2 ve gamecube içn de aynı gamepadi kullanıyorum.

Dolphinde Wii mote plus ve nunchok ( Wii saibi olduğum için vardı bende ) ve GG den zamanında aldığım 20 TL lik sensör. Bunda sürekli pil kullanmak yerine, +- yollarını USB ye çevirdim. Wii notebook edition oldu.

Bu bilgisayar tam bir emulator canavarı çıktı valla :D

Aklıma gelmişken bir soru soracağım sana. Oyun oynarken WSAD tuşlarını kullanıyoruz ya, bazen sanki birden fazla tuş kombinasyonu yapmaktan dolayı basılı tutulan tuş işlemiyor gibi. Örnek: W tuşuyla İnfernoda Bananadan rush atacam, Scout ile tek yememek için sağ sol yaparken W tuşu işlemiyor, ya da Bhop yaparken... Tuşu bırakıp yeniden basmak gerekiyor. Böyle olunca da HS yi yiyip bütün roundu izliyorum :D

Bios güncellemesi ile hiç uğraşmadım daha. Bununla bir alakası olabilir mi ? Ayak üstü yine soru sordum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soge -- 1 Mayıs 2017; 14:18:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Z.Jackly

3150 TL , butun indirimleri kullanarak aldim , gelince yorum yapicam

GG gamers_arena üzerinden satın almıştım.
    28.04.2017 Cuma 15:00 , ancak sonrasında bu saate kadar öldümü kaldımı haber yok.Alımı iptal etitm.150TL gg indirimle almıştım.Neyse beklemeye devam.
  • soge kullanıcısına yanıt
    Bu coklu tus kullanınca durma olayı banada oluyor ama denediğimde çok lu tuş kullanımından olmadığını anladım . Ama sorun ne bilmiyorum klavye driveri var onu kurunca belki düzelir.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.