Şimdi Ara

HP 17-AB201NT 1DN09EA İ5-7300HQ 8GB 128GB SSD+1 TB HDD 4 GB GTX1050 17.3 FREEDOS (ANA KONU) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
841
Cevap
16
Favori
36.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O zaman

baslangictan "hp wireless button driver" kaldırabiliriz
  • Selamlar. Bu model hakkındaki düşüncelerimi sizinle paylaşmak istemiştim. Aras kargo'nun şubesinden teslim aldım. Buradaki şube çalışanları kültürlü saygılı insanlar ama dağıtım personelleri bir o kadar apaçi... Şubedeki kargocu arkadaşlar beni şaşırttı. Teslim almadan önce kutuyu açmama ve ürünü denememe izin verdiler "ben şok :)" Tabi kanunen zaten böyle olmalı ama biliyorsunuz kargo şirketleri bunu uygulamıyor.

Laptopın iki yerinde tombik el'den olma iki adet yağlı el-parmak izi vardı ürün nasıl böyle fabrika çıkışlı oluyor biraz düşündürücü ve bazı yerlerinde de yapışkanlı lekeler vardı. Evde güzelcene sildim bir de laptopın altında ufak bir çizik vardı, o da olabilecek şeyler deyip geçtim.

Kasanın tasarımını ve genel görünümü sevdim, başarılı ama dvdromun alt tarafından tutup kasayı taşımamak gerek çünkü o kısım hafif esneme yapıyor. Dvdrom yerine pil koysalar resmen efsane olurmuş ama yine de pilin performansından ben memnunum. Yani düşünün standartlarım öyle aman aman değil. Kasanın genel plastik yapısını, sağlam stabil halini sevdim ama klavye kısmındaki plastiği daha metale yakın bir plastik koyabilirlermiş atıyorum oradaki maliyet 5 dolarsa başka bir alışımla oraya kapak koysunlar ve maliyet 10 dolar olsun gibi...

Klavye vasattan bir tık ötesi. Klavyeden çok beklentim yoktu ama klavye gezinme aralığı sığ. Yön tuşlarını neden böyle minik yaparlar mantıklı bir açıklaması yok. Enter tuşu da biraz küçük. Virgül tuşunun yeri bana çok yabancı bir yerde, alışacaz (sanırım) Klavye aydınlatması çok hoş ve genel mana da iyi bir klavye.
    Ben bu touchpad için iyi-eh demek istiyorum. Touchpadin büyüklüğü güzel bir şey. Ama tıklamalar zayıf kalıyor onun yerine eski usul düğmeli tıklama konsaymış bence iyi olurmuş. Windows 10'da dokunmatik kısmından duyarlılığı yüksek yaptım, faydası olacaktır. Windows 10'nun yabancısıyım, öğrenecem...

Hoparlör tarafında ben de biraz problem var. Sağ hoparlörün gücü düşük değil ama sol hoparlör gibi doğru ses frekansında çalışmıyor. Bu durum film izlerken diyalog seslerin sanki sol hoparlör tarafından geliyormuş hissi yaşatıyor. Ama kulaklıkla dinlediğim de böyle bir sorun yok. Bu durumu sorun etmeyecem çünkü bilgisayarın genel performansından memnun kaldım. Ama kulaklık çıkışı bildiğiniz çok sert aman dikkat kulaklık kablosu elinizde kalmasın. Ses kartının kulaklık-ses çıkışı muazzam, bu konuda memnun kaldım. Ses kartı için uzatmadan puanım 10/10
    Ethernet girişi biraz tuhaf. Takarken plastiği az aşağıya çekip takılıyor. Çıkarırken de dikkatli olunmalı.

Ben bu modelin büyük fanını, siyah alışımla kaplanmış ve farklı yollardan ayrılmış termal soğutucularını çok beğenmiştim. Bu kısmı gerçekten kalite kokuyor. Kasanın alt ve yan kısmından alınan taze hava ve egzoz çıkışları gerçekten kaliteli bir işçilik.

Ekrana ise bayıldım! Çok güzel. Nazar değmesin :) Bunca zaman 15 inç nasıl kullanmışım diye kendimi sorguladım. 17den 15'e bir daha dönülmez. 15inch oyuncak gibi kalıyor. Bence laptop ekranı için ideal boy 17inch ama taşıma konusu tabi ayrı bir konu ona bir şey diyemem. Bu konudaki önerileriniz için yine çok teşekkür ederim.
    Notebookcheck, monitörün dpi oranını biraz düşük buluyordu ama gerçek kullanım tecrübesiyle gördüğüm bence gayet iyi. Monitörün sol üst köşesinde hafif bir ışık sızması var ama tabiki hiç sorun değil her haliyle memnunum. Monitörün etrafındaki koruyucular nazik ve başarılı ama yolculuklarda taşırken önlem amaçlı araya bir koruyucu koymak yine de iyi olur.

Laptopın dış cephesindeki düşüncelerim böyle. İç donanım ve yazılımsal olarak fikirlerime geçeyim. Windows 10 creators sürümüne driverları ve biosu şiir gibi yükledim. Intel'in sayfasından sürücü yükleme asistanıyla birlikte wireless ve bluetooth driverlerını güncel olarak yükledim. İİntel sürücü yükleme asistanı üstünden işlemcinin grafik kartının güncel driverını yüklememe Windows müsade etmedi ben de HP'nin kendi sayfasında önerdiği driverı yükledim. Ekran kartını da nvida'dan güncel olarak yükledim.

Hp support asistan ile driverları yükleyim dedim ama bazı driverların inmesi çok vakit alınca manuel olarak indirip kurdum ama hp support asistanı kurun kullanın güzel bir program.
    Windows ve sistem şiir gibi çalışıyor. Her şey hızlı ve ferah. Dert, tasa yok. İstediğim de PC'nin bütünsel, sorunsuz çalışmasıydı.

WiFi, Ethernet, sd kart okuyucu donanımları, hepsi kaliteli ve driverlarıyla birlikte iyi çalışıyorlar.

150 watlık güç adaptörü çok iyi. Adaptör bana hafif geldi, güzel bir şey ve biliyorsunuz hızlı şarj özelliği var.

Oyunlardan anlamıyorum ama bu makineyle bana hitap eden oyunları oynayacam kaçmaz :) 2014 çıkışlı Alien isolation oynamaya başladım. Sistem biraz fan açtı gayet iyi.

Mütevazi grafik kartımız güncel sürücüsüyle birlikte temiz çalışıyor. Unigine valley ve heavenı çalıştırdım. İzlemesi çok zevkli. Bir hoş oluyor insan. Ağaçların, yaprakların hareketleri, yağmurun yağması, damlaların hareketleri, bu benchmark testi çok duygusal :) Benchmark yaparken bilgisayarı hafif yukarı kaldırdım. Egzoz çıkışlarındaki hava daha rahat çıktığını ben de tecrübe ettim üstelik gpu sıcaklığının bu method ile en az 2-3 derece inmişti. Bilgisayarı masaya yerleştirirken buna uygun bir düzenekle kullanmalı.

Unigine walley benchmark windows 10 creators sürümünü win 8 olarak gördü. 1080p çözünürlük, high ayarda ortalama 64 fps dedi. Benim canlı olarak benchmarkı takip ederken ortalama 70fps dolaylarında görünüyordu. Bazı anlar 80-114 dolaylarında oynadığı oluyordu. Yağmurlu sahnelerde 50fps civarındaydı. Gpu sıcaklığı ortalama 73-74 dereceydi.
    Unigine heaven benchmark, bu sefer sistemi windows nt olarak gördü. 1080p çözünürlük, high ayarda ortalama 56 fps dedi. Heaven benchmark testi daha doğru çıktı. Gpu sıcaklığı yine ortalama 73-74 dereceydi.

Aida64 Raporu:

Ssd: Samsung mznty128hdp-00h1 s128gb sata-III
    Hd: Hitachi hgst hts721010a9e630 1tb 7200 rpm sata-III
    Bios üreticisi: Insyde software corp.
    Anakart üreticisi: Hp, Hm175 Chipsete sahip
    Cpu: Gerçek Hızı: 3092.4 Mhz. %24 Overclock yapabiliyormuş
    Gpu: Nvida Gtx 1050, Saat hızı: 1493 Mhz, Bellek Hızı: 3504 (Maşallah :)
    Gpu Pci-Aygıt: 10DE-1C8D / 103C-8219 (Rev A1) Rev Dediğine göre bu Nvida Grafik kartı yenilenmiş bir versiyon sanırım
    Gpu Sürücü Sürümü: 381.89
    Monitör Kimliği: LGD046E Üretim tarihi: 2014
    Dvd-rom: Hp'ye aitmiş

Aida64 Stress Testi:
    Cpu, Fpu, Cache, System memory aynı anda açık Stress Testini 20dk sürdürdüm.
    Cpu Max Sıcaklık: 76
    Cpu Max Gerçek Kullanım Görüşüme Göre Max Sıcaklık 74-75 Dereceydi
    Birinci Çekirdek Cpu 3492 Mhz turboda çalışmış ve hiçbir çekirdekte mhz-hız düşmesi olmamış.

Durum bu. Almadan önce cihazın bütünselliği açısından düşününce "donanımın yazılımla birlikte işleyişi ve fiyat" açısından üzülmeyeceğimi düşünüyordum. Bu açıdan baktığımızda bu pc'yi almak doğru bir karar.

• selamlar yeniden. temiz bir key satınalıp, telefondan etkinleştirip win 10 kurulumumu tamamladım. Gerçek deneyimleri şimdi almaya başladım gerçekten.

Backlight bleeding mevzusunda biraz içimi rahatlatır mısınız normal deyip geçmeli miyim? Yoksa değişim için Hp ye talepte bulunmalı mıyım sizce? Sol üst bölgeden yaklaşık 3-4 cm aşağı doğru sızıntı var. Sizce sıfır sızıntılı bulunur mu? Sizin ekranlarda durum nasıl? Ben birkaç karanlık sahneli video izledim. Biraz göze çarpıyor karanlık sahnelerde açıkçası. Göz alışır mı sizce ya da zamanla düzelir mi? Hiç ölü pixel yok, bu iyi bir durum.
  • musti35 kullanıcısına yanıt
    mehmet80_ M kullanıcısına yanıt
    silebilirsiniz gereksiz bizim için .

@mehmet80_; hayırlı olsun cihazınız.
  • Sağol hocam. Sizin de hayırlı olsun. Gerçekten memnun kaldım. Yaz zamanı kendimi taksite soktum neyse :)

@River24 hocam aynı yerden bende de hafif ışık sızması var. Fener tutmuş gibi bir ışık yoğunluğu varsa değiştirilebilir ama hafif hafif bir sızıntı şeklindeydi boşver kalsın..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun laptobunuz :)). Klavye konusunda söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. Ayrıca bende bazı tuşların küçük olmasından şikayetçiydim esc fonksiyon ctrl de biraz küçük gibi... Ama makinanın performansı iyi olunca ekstra bir klavye ile çözdüm işi aslında almadan önce karar vermiştim harici bir klavye alacağıma biraz kullanayım dedim tecrübe için sonra tabi aldım. Bu arada bende ortamdan kaynaklıdır %100 sıcaklıkların 70i geçtiğini hiç görmedim. oda biraz kuzeyde kalıyor soğuk oluyor genelde muhtemelen ondandır ama çoğu zaman 61 civarında oluyor(maksimum yükte) :D
  • Callofkinq C kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam siz de güle güle kullanın :) Şu an havalar yaz moduna girdi. Test yaptığım zaman oda sıcaktı. Ben de sıcaktan hafif bunalmıştım. Bana göre normal değerler. Yazın biraz dikkatli olmak gerek. Aleti serin çalıştırıp termal macunları hemen kurutmamalı ama bu fabrika çıkışlı macunları ilk sene içinde değiştirmek gerek. Kasayı açacak bir aparat uydurmalı. Bilgisayarcılardan bunu bir soruşturacam. Kredi kartı kullanmak pek kolay bir yöntem değil gibi.
    Hocam bu arada siz hangi benchmark testlerini yapmıştınız?@Callofkinq

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet80_ -- 7 Mayıs 2017; 20:16:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet80_

Sağolun hocam siz de güle güle kullanın :) Şu an havalar yaz moduna girdi. Test yaptığım zaman oda sıcaktı. Ben de sıcaktan hafif bunalmıştım. Bana göre normal değerler. Yazın biraz dikkatli olmak gerek. Aleti serin çalıştırıp termal macunları hemen kurutmamalı ama bu fabrika çıkışlı macunları ilk sene içinde değiştirmek gerek. Kasayı açacak bir aparat uydurmalı. Bilgisayarcılardan bunu bir soruşturacam. Kredi kartı kullanmak pek kolay bir yöntem değil gibi.
    Hocam bu arada siz hangi benchmark testlerini yapmıştınız?@Callofkinq

Ben aslında 1 tane özel bir program vardı adını unuttum pc de kuruluda değil şuan işlemci ve ram'e tam yük veren bir program vardı onla bir test yaptım onun dışında söylediğim sıcaklık değerleri hemen hemen tüm oyunlar için geçerli yani hemen hemen her oyunda test yaptım diyebilirim...

• Callofkinq C kullanıcısına yanıt
    Anladım. Aynı bios aynı Windows sürüm ortamında adını verdiğim benchmark testleri yaparsan fps ve sıcaklıkları karşılaştırabiliriz. Benim yaptığım testlerin hepsi donanıma tam yük senaryolarını simule ediyordu.

• Forumdan bir arkadaş klavyesini çok beğenmediğini söyledi. Acaba diğer kullanıcıların fikirleri nedir ? Klavye benim için çok önemli. Hem yazı yazmak için hem de oyun sırasında. Yön tuşlarının küçük olması önemli değil ama genel olarak harflerin olduğu tuşların boyutu, kalitesi, basma hissi, derinliği, dokusu nasıldır ? Ürünü görme imkanım maalesef olmuyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim arkadaşlar.

• Compley C kullanıcısına yanıt
    Hocam ben beğenmedim, beğenende var forumda, beğenmeyende . Basma hissi falan güzel hamurumsu bir yapısı var. Ben daha tahta gibi olan klavyeleri seviyorum.
  • mehmet80_ M kullanıcısına yanıt
    aliexpress.com
    US $1.56 5% OFF|4 adet Otomotiv Araba Radyo panelli kapı Klip Paneli Trim Dash Ses Temizleme Installer Pry Kiti Onarım Aracı Herramientas Para El otomatik AliExpress'da
    https://tr.aliexpress.com/item/Auto-Car-Radio-Panel-Door-Clip-Panel-Trim-Dash-Audio-Removal-Installer-Pry-Repair-Tool-4pcs/32692586912.html?spm=2114.13010608.0.0.QNXIjH

Bundan aldım ben . Sorunsuzca söktüm bu aletle .

• ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    Yani bu basarken direnç gösteren klavyelerden değil değil mi. Bu çok kötü oldu ya. Ben de o çıt çıt ses veren klavyelerden zevk alıyordum.

• Compley C kullanıcısına yanıt
    Basma hissi bence cok guzel seside iyi deneyebileceginiz bir yer bakin derim

• Hocam maalesef yok. Ürünü bulamıyorum mağazalarda

Adamsın :) teşekkür ederim. Vidaları çıkardıktan sonra kasayı hangi kısımdan başlayarak çıkardın? Bu arada tozlanmış fanlar için toz alıcı basınçlı hava spreyini önerebilirim. Yani spreyin içinde bildiğin hava var...
    Tozlanma olmadi hocam. Brn cikarirken touhpsd kismindan cikarmaya başladım. Menteselerin olduğu kısıma dikkst et gerisi kolay zaten.

Kasayı çıkarma işlemine Laptopı ters çevirdikten sonra mı arka kapağı aparat ile açtın? o kısmı aydınlatabilir misin?

Bu arada cinebench testi yaptım. OpenGL testi 82fps idi. Bence süper. CPU testini de ben gayet iyi buldum.

Arkasini cevirip vidalarinj sokun sonra notmal pozisyona alip gosterdigim elt ile hafif kastirarak acin. Sonra yine ters cevirip alt kapagi alin elinize.

Anlaşıldı teşekkür ederim...

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.