Bildirim
HP 2730 ET Recovery Hakkında
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Arkadaslar tekrar selam,
Bana biriniz yardım edin :( bana C nin komple klonu lazım, yani imajı lazım, bazı dosyalar varmış C içinde onlar silinince bir daha olmuyormuş. Lütfen 2730ET kullanan bir arkadas bana özelden ulaşşın, teşekkür ederim, -
merhaba,
C nin içindeki dosyalardan kasıt sw setup mıdır eğer kastettiğiniz sw setup sa( yuklü tüm driverler ve prog. setupları) gönderebilirim. benimle haberleşin lütfen. Ama asıl probleminiz nedir hdd ye recovery disk oluşturmadan format mı attınız.
Şayet format attınız sa recovery partition a da mı attınız formatı detaylı bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışayım saygılar.
Eğer diskteki recovery bölümünü silmediyseniz telaşa gerek yok. -
Merhaba,
Senden ricam bir imaj programı ile hem E nin (ya da D, recovery nerede ise o) hemde C nin komple imajı, yapabilir misin bunu benim için, bilgisayarın çok dolu değilse diskin tamamının imajı lazım. -
Arkadaşlar merhaba,
Sevgili caneraras arkadaşla telefonla da görüştüm , diğer açılmış bir konu da bu bilgileri paylaşmıştım
ama görünen o ki birçok arkadaş benzer problemler yaşıyor.
Öncelikle HP pavilion dizüstü pc alan yada kullanan arkadaşların dikkatine!!!!!!!!!
Hp firması uzunca bir zamandır ürettiği birçok dizüstü ve masaüstü pc de Recovery dvd yada cd (kurtarma dvd si) ve
driverlerin yada yüklü programların bulunduğu bir dvd vermiyor. Sebebi ise firma ürün içinde hdd nin imajını oluşturduğu
küçük bir Partition a yüklüyor ve bu blümün adını mutlaka Recovery koyuyor.
Bu bölümü asla ve asla silmeyin diskinizi formatlasanız bile bu bölüme dokunmayın çok önemli.
İkinci önemli konu ise c: diskinin içinde swsetup klasörü var c: tıkladığınızda görürsünüz bu klasörü mutlaka ve mutlaka yedekleyin
ya bir cd ye atın yada başka diskiniz varsa oraya kopyalayın elinizin altında dursun bu klasörün içinde pc nizde kurulu tüm programlar
ve driverler mevcut.
Son olarak hp kurtarma dvd yada cd oluşturma programı (başlat+tüm programlar listede göreceksiniz)
program aşama aşama sizi yönlendirecek bu işe başlamadan önce 2 adet boş dvd edinmeyi unutmayın
recovery (kurtarma) dvd si oluşturma işi yaklaşık 20-25 dakika sürüyor ama sıkılmayın üşenmeyin yapın
sonra çok işe yarıyor.
Kolay gelsin.
-
Tekrar merhaba,
Kurtarma işlemi nasıl oluyor diye mesaj atan arkadaşlar için yazıyorum,
bunun iki yolu var ama ikiside aynı kapıya çıkıyor.
1 yol : Hp yi kapatın tekrar açın bios ekranında F11 e basın kurtarma konsolu gelecek
2 yol: Şayet kurtarma bölümünü sildiniz yada F11 tuşu ile Kurtarma konsoluna giremiyor ama Kurtarma dvd si oluşturmuşsanız
Hp nizin dvd sürücüsüne oluşturduğunuz kurtarma dvd sinin birincisini koyun ve hp yi dvd sürücüsünden boot edin.
karşınıza çıkacak konsol size ne yapmak istediğinizi soracak eğerki seçiminiz fabrika çıkış haline dönmeyi seçerseniz size
tüm verilerinizin silineceği diskin ilgili bölümünün formatlanacağı bilgidsi verilecek devam ederseniz size yükleme dili sorulacak
eng- türkçe
seçiminizi yaptıktan sonra yüklemenin kurtarma dvdsinden mi yoksa (silmedi iseniz) hdd kurtarma partition undan mı yapılmasını istediğinizi soracak
buradaki tek fark eğer hdd yi seçerseniz yaklaşık 15-20 dakk. bu iş tamam demektir.
Kurtarma bölümünü sildiyseniz 2 dvd den yaklaşık 30-35 daki civarı çok emin değilim yükleme yaparsınız.
Tataaaaa sonuç işte pc niz ilk gün aldığınız gibi.
Unutmayın xp yükleme işi sata driver sorunu çıkartıyor diye biliyorum tekrar vistaya dönmede yada xp kurmada sıkıntı yaşamamak için forumda ilgili başlıkta
anlatılan noktalara dikkat edin.
Eğer bu konuda hp destek den yardım isterseniz sizi servise yönlendiriyor ve bu kurtarma işi 100-150 ytl ye çözülüyor.
Son olarak bir hp nin kurtarma dvd leri başka bir aynı model hp ye olmuyor bilginize ama hdd sindeki kurtarma bölümü sağlam
arkadaşlar başka bir aynı modelin 1. dvd si ile kurtarma konsolunu başlatıp hdd sinden kurtarmayı yapabilirler.
saygılar.
-
Arkadaslar aranızda HP 2730et kullanan varsa bana bir tane Recovery DVD si gönderebilirmi çünki komple format attım...Xp format attım ama sorunlar bitmedi orjinal vistayada dönemiyorum lütfen yardım....
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X