Şimdi Ara

Hp DV5-1021ET KULLANICILARI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
2
Favori
19.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Filinta.89

quote:

Orjinalden alıntı: musbjk

Merhaba Arkadaşlar,

Bende yaklaşık on gün önce bimeks'ten dv5-1021et aldım ve kullanmaya başladım,fakat dün durup dururken ekranda dikey ince yeşil bir çizgi belirdi ve düzelmedi. Nedeni hakkında bir fikri olan var mı?

Senin sorun donanımsal olsa gerek, bence hiç zaman kaybetmeden değiştir bilgisayarını arkadaşım...

Dün akşam bilgisayarı Bimekse götürdüm,teknik servise yollamak gerektiğini söylediler,fakat bimeks'in 15 gün içerisinde arızalı ürünü mağazada değiştirdiğini hatırlatınca geri adım atıp hemen bilgisayarı değiştirdiler.
    Umarım yenisinde bir problem yaşanmaz.

• dizüstü bilgisayar konusunda çok titizimdir nerdeyse 2 yıldır sürekli araştırıyordum ta ki 3 gün önce bimeksin verdiği ilanı görünceye kadar. yine geniş çaplı bir araştırmayla ve buradaki yazılanları okumamla karar verdim dün Mersin bimekse gidip HP 1021 ET aldım. 1 hafta içinde 70 tane geldiği ve sadece 5 tane kaldığını söylediler (birini de ben aldım 4 kaldı) bu da iyi bir bilgisayar olduğunu gösterir bence. dizüstü bilgisayar konusunda çok yeniyim ve her konuda sizin de bilgilerinizden yararlanacağımı düşünüyorum herkese teşekkürler..
  • ben de uzun araştırmalar sonunda ve bimeksin 1870 tl'lik fiyat/performans uygunluğunu düşündüğüm için dün dv5 1021et aldım ve benim ram 4 gb gösteriyor:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: tevekkül

ben de uzun araştırmalar sonunda ve bimeksin 1870 tl'lik fiyat/performans uygunluğunu düşündüğüm için dün dv5 1021et aldım ve benim ram 4 gb gösteriyor:)

4 Gb yazıyorda işte kullanabilğimiz 3 Gb
  • Arkadaşlar merhaba bende en sonunda kampanyadan 1021 et modelini aldım (bi önce ki kampanyayı kaçırmıştım).. Vistadan memnun olmayıp xp kurmak isteyen varsa xp driverlarının olduğu bi link buldum, fakat denemediğim için ne derece doğru bilmiyorum, eğer denemek isteyen olursa linki:
    http://www.notebook.gen.tr/modeller/285/HP-Pavilion-DV5-DV5-1021ET-FW694EA.html

Eğer deneyen olursa sonucu buraya yazarsa sevinirim..

***: notebook
    gen

tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PELOTON -- 16 Ocak 2009; 21:26:43 >
  • laptopu daha bugün yeni aldım ve sadece 1 saat açık kaldı.
    tam forumda bu konuya mesaj atarken ( hoparlörden belirli aralıklarla gelen pıt pıt sesi )
    bi anda ekran dalgalandı ve arka plan ışığı gitti.
    kapatıp açtım fakat ekran ışığı yok ( klavyedeki ekran aydınlatması ayarlarıda işlemiyor )
    kampanya diye bozuk malları satıyorlar.hpdeki bu ilk sorunum da değil.
    hatta sadece bu sebepten almamayı düşündüm fakat özelliklerine göre fiyatı iyi.

yarın aynen iade...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b.s.o.d -- 17 Ocak 2009; 0:35:08 >
  • Ya bence bu iş tamamen şans arkadaşlar. Bozuk çıkarsa arızalı çıkarsa gider değiştiririz olur biter ancak onun haricinde yok çok ısınıyor yok ısınmıyor. Görüldüğü gibi bunlar hep kişilere göre değişen şeyler. Ben çok istiyorum bir laptop almayı ama çok pahalı ya. Ben şeyi merak ettim.4 GB ram kullanamıyormuşuz ya. 32 Bit XP Pro kursak tam performans alabilir miyiz? Bide bazı arkadaşlarım bana laptop un ekranının zamanla yalama olup sabit durmadığını söyledi. Bu sizin de başınıza geldi mi yoksa arkadaşların hayvanlıklarından mı ekran bozuldu.

Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: osman2594

Ya bence bu iş tamamen şans arkadaşlar. Bozuk çıkarsa arızalı çıkarsa gider değiştiririz olur biter ancak onun haricinde yok çok ısınıyor yok ısınmıyor. Görüldüğü gibi bunlar hep kişilere göre değişen şeyler. Ben çok istiyorum bir laptop almayı ama çok pahalı ya. Ben şeyi merak ettim.4 GB ram kullanamıyormuşuz ya. 32 Bit XP Pro kursak tam performans alabilir miyiz? Bide bazı arkadaşlarım bana laptop un ekranının zamanla yalama olup sabit durmadığını söyledi. Bu sizin de başınıza geldi mi yoksa arkadaşların hayvanlıklarından mı ekran bozuldu.

Şimdiden teşekkürler.

Hocam 4gb rami 64bit lerde kullabiliyoruz 32bitler de ise 3gb ram kullanıyoruz yani 4gb 64 bitliğe göre yazılmış
    ekran konusuna gelecek olursak bu sorunu genelde asus modellerinde duydum ancak bunlarda da varmıdır bilmiuorum belki ekranı falan çok açıp kapatmışlardı buda zmanla bu sorunu ortaya çıkatmıştır diye düşünüyorum(yanlışım varsa lütfen düzeltin)

• quote:

Orjinalden alıntı: b.s.o.d

laptopu daha bugün yeni aldım ve sadece 1 saat açık kaldı.
    tam forumda bu konuya mesaj atarken ( hoparlörden belirli aralıklarla gelen pıt pıt sesi )
    kapatıp açtım fakat ekran ışığı yok ( klavyedeki ekran aydınlatması ayarlarıda işlemiyor )

yarın aynen iade...

Hocam diğer arkadaşın söylediği gibi bu birazda şans işi benim aldığım elektronik aletlerde çok kısa zmanda bozuluyor(telefon,joystik vb.) ama babamın aldığı herşey rahat 5-6 yıl gidiyor o yüzden birşey alacağım zaman babama aldırıyorum;
    ses konusna gelecek olursak ben o sesi hard diskten geliyor diye biliyorum bir sürücü yüklendiği zaman ses sorunu ortadan kalkıyormuş ama ekran ışığı,dalgalanma hakkında inan hiçbir bilgim yok sen en iyisi iade et yenisini al...

• quote:

Orjinalden alıntı: b.s.o.d

laptopu daha bugün yeni aldım ve sadece 1 saat açık kaldı.

yarın aynen iade...

dostum o kadar çok satılıyorkı arada bozuk çıkması gayet normal geçmiş olsun götür yenisini versinler ve bnm gıbı yap ac kullan orda bı 10 dk kontrol et

• arkadaşlar xp'de c,d,e sürücüleri belirleyip önemli verilerimizi d'ye filan atıyoduk. böylece xp'ye format çekersek sadece c'yi boşaltıyodu ve bizim bilgiler korunuyodu. vistada bunu nasıl yaparız?
  • quote:

arkadaşlar xp'de c,d,e sürücüleri belirleyip önemli verilerimizi d'ye filan atıyoduk. böylece xp'ye format çekersek sadece c'yi boşaltıyodu ve bizim bilgiler korunuyodu. vistada bunu nasıl yaparız?

hard dıskı yıne parcalara bölersın aynı şekılde aynı sıstem yanı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fianna

quote:

arkadaşlar xp'de c,d,e sürücüleri belirleyip önemli verilerimizi d'ye filan atıyoduk. böylece xp'ye format çekersek sadece c'yi boşaltıyodu ve bizim bilgiler korunuyodu. vistada bunu nasıl yaparız?

hard dıskı yıne parcalara bölersın aynı şekılde aynı sıstem yanı

nasıl bölebiliriz acaba C sürücüsünü, arkadaşlar lütfen yardım edin yaa, bilgisayara bişey yüklemek içimdewn gelmiyor; herhangi bi formatta silineceğini düşünmekten, şunu D veya E olarka bölsemde rahat rahat verilerimi yuklesem... Lütfen açıklkayın arkadaşlar kafama takıldı fena şekilde
    cok mantıksız yaa bütün kapasite C de bi formatta herşey sıfır bütün arşiv DELETEE.... yardımlarınızı bekliyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: strong84

Galiba sorunu çözdüm güncel sürümü indirip kurdum sorun kalmadı gibi gözüküyor indirme adresini veriyorum hp dv5 pavilion 1021 32bit vista içinhttp://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-66804-1&lc=tr&dlc=tr&cc=tr&product=3793479&os=2093&lang=tr
    dosya adı yazan kısımda sp41698.exe, (1/1 , 24.76M) tıklayın indirme başlasın

Bu güncellemeyi ben de yaptım ve sesle takılma sorunu yok oldu.Ama şimdi de bilgisayarı Hdmi çıkıştan LCD'ye bağlayınca ses TV'den değil bilgisayardan geliyor.Eski haline döndürünce Hdmi sorunu ortadan kalkıyor.

• Adım Adım Anlatıyorum Arkadaşım Şimdi Kendimde Denedim..

1.Bilgisayarıma sağ tıkla-yönet

2.disk yönetımını sec

3.sağda c kısmını belırten mavı bolum war oraya sağ tıklayıp birimi küçült diyoruz.

4.ayyırabılcegın boyut cıkıyor karşına kucult dıosun

5.mavı bı bolum war demıstık oranın ynında sıyah bır kısım gelıcek ayırdıgın bölum yanı

6.sağ tıklayıp yenı basit bölum dıyoruz.

7.ayırdıgın bölumu tek parca olarak bırakcaksan herseye tamam de sadece bırım etıketıne ısım yaz ıstersen

8.işlemler bıttıkten sonra bıcımlendırmesı başlıcak bu kadar:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fianna

Adım Adım Anlatıyorum Arkadaşım Şimdi Kendimde Denedim..

1.Bilgisayarıma sağ tıkla-yönet

2.disk yönetımını sec

3.sağda c kısmını belırten mavı bolum war oraya sağ tıklayıp birimi küçült diyoruz.

4.ayyırabılcegın boyut cıkıyor karşına kucult dıosun

5.mavı bı bolum war demıstık oranın ynında sıyah bır kısım gelıcek ayırdıgın bölum yanı

6.sağ tıklayıp yenı basit bölum dıyoruz.

7.ayırdıgın bölumu tek parca olarak bırakcaksan herseye tamam de sadece bırım etıketıne ısım yaz ıstersen

8.işlemler bıttıkten sonra bıcımlendırmesı başlıcak bu kadar:)

Çok teşekkür edeim kardeş, ilk fırsatta yapıcam.... Böyle böldüğümüzde; Attığımız formatta yine bilgisayardaki bütün herşey gitmeyecek değilmi, çünkü xp deki gibi cd ile değilde cd siz bölüyoruzya burda, oyuzden sordum...

• quote:

Orjinalden alıntı: talkie77

quote:

Orjinalden alıntı: strong84

Galiba sorunu çözdüm güncel sürümü indirip kurdum sorun kalmadı gibi gözüküyor indirme adresini veriyorum hp dv5 pavilion 1021 32bit vista içinhttp://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-66804-1&lc=tr&dlc=tr&cc=tr&product=3793479&os=2093&lang=tr
    dosya adı yazan kısımda sp41698.exe, (1/1 , 24.76M) tıklayın indirme başlasın

Bu güncellemeyi ben de yaptım ve sesle takılma sorunu yok oldu.Ama şimdi de bilgisayarı Hdmi çıkıştan LCD'ye bağlayınca ses TV'den değil bilgisayardan geliyor.Eski haline döndürünce Hdmi sorunu ortadan kalkıyor.

onunla ilgili olan yazılımıda güncelle eski ile yeni çakışabilir belki yada ayarlardan olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fastdriver. -- 19 Ocak 2009; 21:53:10 >

• bende yaklaşık 1 buçuk ay once bimeksin world card kampanyasıyla bu makinadan aldım arkadaslar.birde bimeksdeki tax free olayından faydalanıp verdiğim kdv yi geri aldım yanı bilgisayar bana yaklasık 1600-1700 civarı bişeye geldi ve bence cok karlı bi alışveriş oldu.ısınma sorununa bişek diyemicem çünkü laptop hep dizimde durdugu için doğal olarak ısınma problemi yaşıyom ama bu sadece dizimi yakan ufak bi problemden öteye gitmiyor :D dokunmatik tuşların takılma problemi bendede var ki bu zaten butun hepsinde olan bi problmmiş onu ögrendim ama arkadaslarında dediği gibi ufak bi güncellemeyle oda halloluyo herhalde.şuan için cihazımdan son derce memnunum arkadaslar almayı düşünenler için şiddetle tavsiye ederim :d
  • quote:

Orjinalden alıntı: fikret_gfb

bende yaklaşık 1 buçuk ay once bimeksin world card kampanyasıyla bu makinadan aldım arkadaslar.birde bimeksdeki tax free olayından faydalanıp verdiğim kdv yi geri aldım yanı bilgisayar bana yaklasık 1600-1700 civarı bişeye geldi ve bence cok karlı bi alışveriş oldu.ısınma sorununa bişek diyemicem çünkü laptop hep dizimde durdugu için doğal olarak ısınma problemi yaşıyom ama bu sadece dizimi yakan ufak bi problemden öteye gitmiyor :D dokunmatik tuşların takılma problemi bendede var ki bu zaten butun hepsinde olan bi problmmiş onu ögrendim ama arkadaslarında dediği gibi ufak bi güncellemeyle oda halloluyo herhalde.şuan için cihazımdan son derce memnunum arkadaslar almayı düşünenler için şiddetle tavsiye ederim :d

Tax free olayı nedir nasıl yararlanabiliriz ne durumlarda yanı bende bımeksten aldım we aldıktan sora 1870 e kdr dştu fıyatı bı ındırım dha ypıldı suan normale donduler gene ama...

ayrıca hdd bölumleme vıstanın bı özellıgıdır cdsız ypsakta aynı işlevı gorur dostum dert etme..

• arkadaşlar şsrj edildikten sonra pil ne kadar dayanıyor bu sorunun cevabı benim için çok önemli cevaplarsanız çok sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.