Şimdi Ara

HP-DV6 1235 kullanan yok mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
460
Cevap
2
Favori
34.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yarın muhtemelen gidip mediamarkttan alıcam... zaten kafama yatan başka bir alet bulamadım. samsung ve acer dışında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MzLgNy

haydaa bu eksende sapıttı yaa fiyatını da artırmıslar ustelık.. hem de 28 agustos yapmıslar ... önsipariş vermediler 1-2 kişi verdi diye gidip güncellenir 28 agustos yapılır fıyatı da artılırmı yaaa

Ne kadardı ki önceki fiyatı?.. Ben de gidip almayı düşünüyordum bir tane...

• Çok abartıyor bazı arkadaşlar olayı. Yazmayım etmiyim takılın diyorum da gene dayanamadım. Eksen fiyatı 10 tl arttırmış. Büyük ihtimalle dolar kurundaki oynama o da. Eksen bilgisayar mediamarkt tan 100 küsür tl daha ucuzken hala media markt ı seçmek için eksen bilgisayar ile başınıza çok kötü bir olay gelmiş olmalı.
  • Abartılcak bi durum _undead_.. Bimeks gelir fiyat koyar kataloglardaki fiyatın 200TL üzerinde Eksen gelir bugün stoklara girecek yere 3-4 gün sonraya atıyor.. Piyasa hareketlendikçe adamlar sürekli ileri atar oldular tarihleri.. Bimeks 1241de yaptı diye eksen de yaptı aynısı.. adamlar piyasaya taleplere göre uzatıp duruyorlar kısacası.. doların bugün-yarın ne olacağı belli değil.. dünle bugün arasında eğer 20tl kadar oynuyor ise 3gün içinde ne olacağını da kimse bilemez..Eğer armışsa da bu firmalar daha çıkarcı olduğu için elbet bi yerlerden duyum almışlardır ki (doların yükseleceğine dair) böyle bir çaba içerisine girişmeye başlıyor firmalar..Ki laptoplar stoklara geldi diye başlatsalarsa da stoklar hemen tükendi diyecekler ve yine uzatacaklar düşüncesi de gelmiyor değil aklıma . Size göre abartı bana göre gerçek, tercih meselesidir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MzLgNy -- 25 Ağustos 2009; 23:16:14 >
  • arkadaşalr eksende pc 1650 tl 6 taksit fiyatı media markt te ise 1699 sadece 50 tl oynuor.
  • Buyrun teknomarketin stokları tükenmiş!!!

http://www.teknomarketim.com/asp/show_stock.asp?product=VJ842EA
  • Şimdi olayı baştan gözden geçirmek gerekirse:

Bimeks in yaptığını tamamen yanlış buluyorum. Adamlar yaklaşık 1 aydır oyalıyor milleti. Benim param 1241et ye yetseydi büyük ihtimalle ben de şimdi onu bekliyor olacaktım. 1241et yi bir ara katalogdaki fiyatın baya bir üstünde siteye de koydular. Bence anında tepki gördüler ve kaldırdılar onu. Yeni verdikleri tarih de yanlış bilmiyorsam bu hafta sonu. Bekleyip göreceğiz...

Eksen Bilgisayarda durum biraz farklı. Eksen bilgisayar 10tl lik bir artışa gitmiş olabilir belki bir kaç gün içinde daha da arttıracaklar fiyatı. (dolar kuruyla 10tl artmaz doğru) Ön sipariş olayının avantajı da burada değil midir zaten? Mal stoğa gelmeden parayı gönderiyorsun ve mal stoktayken almaya karar verenlerden daha ucuza sahip oluyorsun. Firma da paraya daha kısa zamanda ulaşıyor... En azından eksen henüz 1 kere yaptı bu erteleme işini:) Eğer bu son tarih de söz verdikleri gibi tutmazsa o zaman açarım ağzımı yumarım gözümü.

Teknosa nasıl getirmiş, bunlar niye getirtemiyo diye sorarsanız cevap veremem ama teknosa nın fiyatlarındaki kallaviliği de görmeyen bilmeyen yoktur herhalde.

• quote:

Buyrun teknomarketin stokları tükenmiş!!!

http://www.teknomarketim.com/asp/show_stock.asp?product=VJ842EA

Gelmedi ki bitsin...
  • Evet o konuda haklısın.. Ön siparişin amacı o ama bunlar dolar kurundan değerlendiriyor senden o andaki fiyatı alıyorlar di mi.. Kapıya teslime geldiklerinde ise sana o andaki dolar kuru artışına göre ekstra para talep ediyorlar mı ? yani bugün önsiparişi verdiniz havalenizi yaptınız 1,600TL ama daha stoklara girmedi.. 5gün beklediniz stoklara girdi o andaki fiyatı da dolarla birlikte 1,650 oldu.. 5o TL lik fark ne olcak peki? bunu sizden talep etmiycek mi? Bu parayı da havale etmeden laptobunuzu göndermeyiz derse ne olcak ?

Teknosa için hiç birşey diyemem.. Adamlar zaten üzerinde fiyat söylüyorlar kampanyaları bile üst fiyatlarda.. Arada bir bazı modellerde denk geliyor o da kısa süreli oluyor zaten..

edit:

quote:

Gelmedi ki bitsin...

gelmedi mi :S sürekli bakıyorum ben mi yanlış görmeye başladım artık :S birinin stokta yok u diğerinin ön siparişi birinin bitior az kaldı koşun kafa allak bullak oldu iyice yaf.. heryerden $ KDV fiyatları görmeye başladım kimin neresi olduğunu sapıttım iyice :S

Nese abartmaya gerek yok.. olacağı varsa olur kime denk gelirse artık ne diyim .. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MzLgNy -- 25 Ağustos 2009; 23:35:38 >

• quote:

Evet o konuda haklısın.. Ön siparişin amacı o ama bunlar dolar kurundan değerlendiriyor senden o andaki fiyatı alıyorlar di mi.. Kapıya teslime geldiklerinde ise sana o andaki dolar kuru artışına göre ekstra para talep ediyorlar mı ? yani bugün önsiparişi verdiniz havalenizi yaptınız 1,600TL ama daha stoklara girmedi.. 5gün beklediniz stoklara girdi o andaki fiyatı da dolarla birlikte 1,650 oldu.. 5o TL lik fark ne olcak peki? bunu sizden talep etmiycek mi? Bu parayı da havale etmeden laptobunuzu göndermeyiz derse ne olcak ?

Teknosa için hiç birşey diyemem.. Adamlar zaten üzerinde fiyat söylüyorlar kampanyaları bile üst fiyatlarda.. Arada bir bazı modellerde denk geliyor o da kısa süreli oluyor zaten..

edit:

quote:

Gelmedi ki bitsin...

gelmedi mi :S sürekli bakıyorum ben mi yanlış görmeye başladım artık :S birinin stokta yok u diğerinin ön siparişi birinin bitior az kaldı koşun kafa allak bullak oldu iyice yaf.. heryerden $ KDV fiyatları görmeye başladım kimin neresi olduğunu sapıttım iyice :S

Nese abartmaya gerek yok.. olacağı varsa olur kime denk gelirse artık ne diyim .. :)

Yarın dolar 3tl olsun hiç bir şey talep edemezler. O ücret ödendi...

• HP ürün değişimi ile birlikte bana dv6-1235et önerdiler. Yarın onay vereceğim Vatan Bilgisayara. PC elime geçer geçmez fotoğraflı olarak ürün incelemesi yapacağım. Özellikle 12Xx serisi klavye ve multimedia tuşu çok eleştirildi bakalım durumlar nasıl.
  • @otmotvmhndsi

vatanbilgisayarın sitesinde o model görünmüyor yalnız ellerinde mevcutmuymuş? var da siteye mi koymuyorlar acaba?
  • hayır yeni laptobu vatan sağlamayacak. Yeni ürünüm vatan'a HP tarafından benim adıma gönderilicek.
  • Hmm anladım.. Teşekürler...
  • Arkadaşlar eksenin fiyatı hergün günlük olarak değişir.Zaten sitesini 3-5 gün takip ederseniz bunu anlarsınız. Hergün döviz kurundaki oynamadan dolayı aşağı ve yukarı hafif değişimleri görürsünüz. 10 tl lik fark olmaz diyorsunuz ama fiyatta yaklaşık 1200 dolarda 10 tl fark Türkiye şartlarında neden olmasın anlamadım.

10/1200= 0.00833 tllik dolar artmış demekki neden bu kadar kafaya takıyosunuz yarın belki düşer belki daha da artar. Bilgisayar piyasası böyledir. Birçok şeyde olduğu gibi ülkemizde bu söktör dışabağımlı ve ithalat odaklı olduğu için döviz kuruna paralel değişiklikler olur. Ama bu ölçekte firmalar 10 tl filan için yok döviz artacak diye filan stok geciktirmez. Eğer o mantıkla bu işi yaparsalar Türkiye'de döviz değişecek diye mal satamazlar. Sizde böyle şeylere çok takarsanız Türkiye de benzin bile alamazsınız

Geçikmeler toptancılardan, gümrükten mal çekiminde olan geçikmelerden kaynaklanıyodur büyük ihtimalle.

Bir başka konu da internetten alış veriş konusunda eğer bilgisayarınızı eksenden alacaksanız internetten ya da mağazadan almak arasında hemen hemen hiçbir fark yok. Fark şu olabilir mağazada biraz pazarlık yapma ve sağlam ısrarcı iseniz yanında mouse çanta filan koparabilirsiniz:) Hemen hemen internetle mağaza arasında fark yok dedim çünkü eksende alacağın laptop bir kutunun içinde tezhın üzerine depodan getirilir. Hp kutusunda açılma durumunu önlemek için öle bir yapışkan varki yerinden oynattığınız zaman sökmeye çalıştığınız zaman kesinlikle belli olacak türden. Eksen de sana kutuyu parasını ödemeden açtırmazlar. Sana ilk olarak yasal ölü piksel hatırlatılması yapılır. şu sayıya kadar normal şu sayıdan sonrası değişim filan sonra ürünün kutusunu açtığın an o ürün senindir. Eğer üründe hata çıkarsa değişim formu ile değişim yapılır. Eksenin 1 aylık kendi ithalatçı tedarikçi garantisi altında senle ilgilenirler. yani Hp ile aranda köprü olurlar 1 aydan sonra Hp servisiyle kalan 1 yıl 11aylık muhattap sürecin başlar. Yani internetten alsanda gidip mağazadan alsan da ürünü almadan şöyle okşama altını koklama şansı filan yok. Samimi olacağın Hpler teşhir ürünleridir. Birkaç firma dışında uygulama genelde hep böyle.
    Hatta eğer bilindik büyük firmaların sitelerinde yapılırsa bence tüketici yasaları gereği internetten alış-veriş mağazadan alış-verişe oranla daha sağlam.

• eleştirilen klavye olsun 2 tane multimedia tuşu olsun :))
  • Bilgiler için teşekkürler Akhunturk

quote:

Eksenin 1 aylık kendi ithalatçı tedarikçi garantisi altında senle ilgilenirler. yani Hp ile aranda köprü olurlar 1 aydan sonra Hp servisiyle kalan 1 yıl 11aylık muhattap sürecin başlar.

Bu ilk bir ay içerisindeki garanti ile kalan 1 yıl 11 aylık süre arasındaki garanti farklılığı nedir? Sadece Muhattaba aldığını kurum mu yani? Mesela şöyle birşey ben laptop arızalandığında mağaza yerine direk hp servisini arayıp gönderdim ve şuanda mağazayla ilgili de sadece faturamda adı geçip imzalı olması dışında bi alakam olmadı.. Fakat hp fatura garantisi olduğundan para iadesi sürecini başlattı.. Yani aynı şekilde bu mağazadan da online olarak yaptığım alışveriş sonucu 2 yıllık fatura garantisini veriyor dimi?? asıl sormak istediğim nokta bu yani sonra fabrika garantisi bitti garanti dışı kaldı derlerse,ama benim faturam var garantisi devam ediyor dediğim halde beni tınlamama durumunun oluşma ihtimali varmıdır ..?

• Sen ürünü aldıktan sonra üretici firmanın bilgisayarın için 2 yıl pillin için 1 yıl garanti süresi başlar. Pilin 1 yıl garantisi olmasının sebebi de lityum ion pillerin üretildiği andan itibaren ömrünün gittikçe azalmaya başlamasıdır. Neyse bu ayrı konu... Sen istersen araya satıcıyı sokarsın istersen ilk günden itibaren Hp ile muhattan olursun mağaza sana 1 ay yardım eder sonrasında aradan çekilir gibi düşün yani.
    Bu arada teredütlerinin giderilmesine belki yardımcı olması için Eksenin sayfasının en altında yardım konuları var oradan mesafeli sözleşmeler bölümüne, alışveriş prosedürü bölümüne garanti şartları bölümüne filan göz gezdir bence.

eksen dışında sadecenotebook.com ve bimekste iyidir tavsiye ederim deneyimlerimden ama medya mark için hiç bir bilgim yok.
  • O bölümleri okudum zaten garanti sürecinde ise

Mağazamızdaki ürünler imalatçı veya ithalatçı firmaların garantisi altındadır ve her markanın kendi garanti koşulları geçerlidir.

yazıyor.. tereddütlerim yeterli ölçüde gitti fakat halen takılan nokta var.. o da şu
    örnekle anlatmak gerekirse..
    Benimtelefon vardı Nokia arızalandı garantiye gönderdim bana garantisi doldu dendi.. Fakat benım faturamda halen 1 ay daha garanti süremin olduğu yazıyor.Ama onların bana söylediği garanti bitme olayı FABRİKA ÇIKIŞI garantisinin bitmesi yönünde.. Ben de o beni ilgilendirmiyor benim faturamda yazıyorsa eğer bu tarihte bitecek ben bu tarihe bakarım dedim. Onlar da faturayı gönderin o zaman o şekilde işlem yapılır dendi. Gönderdim sorun halloldu.. Şimdi benim bu yönde sütten ağzım yandığı için sıra yoğurdu soğutarak yemede.. O yüzden soruyorum işte bu kestikleri fatura da yine aynı şekilde bana garantisini verir geçerliliği olur ve onaylanır mı?Malum yaşadığım bu nokia daki olay gibi bi olay başıma gelmesin diye..

Ben daha once hiç online alışveriş yapmadığım için belkide tüm bu tereddütler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MzLgNy -- 26 Ağustos 2009; 2:52:02 >

• anlıyorum arkadaşım terretdütler çok normal çünkü az paralar vermiyoruz bu aletlere ve hergün laptop alacak halimiz de yok ben de almadan önce yaklaşık bir iki ay baya bir incelemeler yaptım birçok kişi gibi. Aslına bakarsan herkese komik gelebilir ama laptobu seçme araştırma kararsız kalma süreci de güzel bir zaman hatılıyorum da şimdi biran önce almak istiyosun karar veremiyosun falan baya bir uğraş yani bilgisayarda oyun oynamaktan zevkli Diğer bir konu online alışveriş ülkemizde hala çok yaygın birşeyde değil heleki pahalı büyük malları almak için çokta alışık değiliz ama gitgide yaygınlaşıyor ve online alışveriş için baya ciddi yasalar var.

nokia da yaşadığın sorunu ben hiç duymamıştım ve onlar saçmalamışlar bence fabrika garanti süresini ilk kez duyuyorum yani örneğin bir laptop yada telefon stoklarda 2-3 sene bekleyince garantisi bitiyormuymuş :) o zaman onlar satıcıya garanti veriyolar sen bu ürünü satana kadar garantisi var gibi ne saçma ve bence yasal da değil. Son kullanıcıya belirlenen sürelerde garanti vermek zorundalar uluslararası yasalar var bu konuda ve her ürün çeşidine göre değişebilen zorunlu garanti süreleri var. keyfekeder değil yani.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.