Merhaba, HP Pavilion g6 2205st modelini kullanıyorum. Özellikleri aşağıdaki gibi. Çok yavaşladığı için SSD almak istiyorum. Sizce hangi SSD benim pcye uyar? Sandisk ultra modelini önerir misiniz? HDD yi çıkarıp taktirmam mi daha mantıklı? Başka neleri değiştirmem faydalı olur? Ürün Adı g6-2205st Ürün Numarası C0Y48EA Mikroişlemci 2,5 GHz Intel Core i5-3210M Intel HM76 Express Mikroişlemci Önbelleği 3 MB L3 önbellek Bellek 4 GB DDR3 Maks. Bellek 8 GB'ye yükseltilebilir DDR3 Bellek Yuvaları 2 DIMM Video Grafik Intel HD Grafik Kartı 4000 (1,65 GB'ye kadar) Sabit Sürücü 500 GB SATA (5400 rpm) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
HP g6 SSD tavsiyesi?
-
-
Bende de HP G6-2176ET var. 2019da Adata su650 240 gb takmıştım, hala kullanıyorum.
Sandisk Ultra da olabilir, eğer 870 evo ile aralarında fiyat farkı yoksa Samsung tercih edersiniz. Yoksa SanDisk Ultra3D / WD Blue 3D bakılabilir
Ssd boyutu (sanırım tanıma kısmında) sorun olabiliyormuş.
Maliyet odaklı şuna bakabilirsiniz.
Gigabyte 240GB 500-420MB/s SSD (GP-GSTFS31240GNTD) - 368 TLamazonGigabyte 240GB 500-420MB/s SSD (GP-GSTFS31240GNTD)https://www.amazon.com.tr/dp/B07G2DVW6S/ref=cm_sw_r_awdo_navT_g_KXGA6D97E1VPM3WF8MRN
SSD alırsanız harddisk yerine takınız, optik sürücü kısmına sata 1.5 gbit port konmuş benimkinde. Sizin ki de böyle olabilir.
4 gb ram daha eklenirse günlük kullanıma yeterli olur. Sizinki de DDR3L 1600 MHz CL11 kullanıyor olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkürler tavsiyeleriniz için. Kendi ramime ilave olarak mi 4 GB ram taktirayim? Hangi marka Rami önerirsiniz? Eski HDD ye ek olarak SSD takilamiyor mu? Sadece SSD mi takmak mantikli?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benimkinde 4 gb ddr3 1600 MHz Micron marka ram vardı. 2. Elden aynı model 4 gb ram alıp taktım, uyum sorunu olmasın diye. Daha önceden arkadaşın hp masaüstü pcsinde ram uyum sorunu yaşamıştım, ihtiyatlı davrandım. Başka marka ama aynı hız ve CL değeri olan bir ram de çalışabilir.
Yukarıda ss bıraktım kendi laptopımdan. Görüldüğü üzere ssdnin bağlı olduğu SATA portu, optik sürücünün bağlı olduğu SATA portundan 4 kat daha hızlı. Yavaş olan porta ssd bağlamanın bir anlamı yok. Muhtemelen benzer anakartlarımız var. Sizde de aynı durum olabilir. Hatta hwinfo indirip bakabilirsiniz.
https://www.hwinfo.com/files/hwi_716.zip
Harddiski de takabilirsiniz. Optik sürücü kısmına takılabilen harddisk caddy denilen kızaklar var. 12.7 mm ve 9.5 mm olmak üzere 2 farklı kalınlıkta satılıyor. Optik sürücünün kalınlığını ölçüp ona uygun kızak alırsınız.
Zaten laptopın alt kapağını çıkardığınızda her vida bir simge ile etiketlenmiş. CD şekliyle (kasa işlenmiş) etiketlenmiş bir vida var. İşte o vida optik sürücüyü kasaya sabitliyor. Onu çıkarıp optik sürücüyü dışarı doğru iterseniz yuvadan kurtulur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X