Şimdi Ara

HP-G62 Kapanma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
12.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    HP G62'ye sahibim. Yüksek performanslı gpu(Ati)'da iken laptop bir süre sonra kendi kendine kapanıyor. Değiştirilebilir grafikler sayesinde intel'e geçtiğim zaman ise oyunlara giremiyorum. Fakat kapanma gibi bir sorunu olmuyor. Çevremdeki bazı kişiler ısınmadan olabileceğini söyledi 3 adet soğutucu fan denedim fakat işe yaramadı. Bana daha çok donanımsal gibi geliyor fakat bilemiyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir
    Teşekkürler.

• dostum aynı sorun bende de oldu film bile seyredemiyorum kapanıyor bilgisayar sorunu nasıl çözdün bana dönersen sevinirim
  • merhaba arkadaşlar aynı cihaz bende de var ama benimki ileri seviyede kapanma sorunu
    açılmayı 1 dk geçtikten sora kapanıyor :S
    garantisi bittiğinden içini açtım fanını falan temizledim ama tık yok yine aynı :S
    varmı bir önerisi olan? :S
  • bende g62 b52st sahibiyim amd işlemcili 4 defa garantiye gönderdim her seferinde fix fan ve hoparlörler değişiyor fan için temizlemekten başka yapabileceğiniz birşey yok diye biliyorum ayrıca fanın çalıştığından emin misiniz geçmiş olsun en kısa zamandan hp den kurtulmanız ümidiyle
  • ben çare buldum galiba hafta sonu zar zor bulup chipset'ini değiştirttim şuan format atıyorum sonucu bildiririm.
  • ben de aynı bilgisayarı kullanıyorum daha kaliteli macun ve laptop fanı alarak sorunu çözdüm şu an bana mısın demiyor bilgisayar.
  • Arkadaşlar çipseti falan değiştirmiyorlar anakartınızda yanmadı bunlar sahtekar bilgisayarcıların yalanları.Bilgisayarlarda ısıyı soğutucuya iletmeyi sağlayan iki faktör var birincisi termal macun ikincisi termal pad
    genelde işlemcilerde termal macunu değiştirmek yeterli oluyor ama ekran gpu ları ekran çipleri soğutucu metale temas etmediği için termal pad kullanmak zorundasınız yapmanız gereken bilgisayarı açıp anakarta ulaşın soğutucu bloğu sökün termeal macunları termal padleri silin temizleyin ve soğutucu bloğu (fana bağlı olan bakır düzenek) termal macunları sildikten sonra geri takın ve soğutucu blokla cipler temas ediyormu bütün çipler için bakın eğer temas ediyorsa genellikle işlemci çipi temas eder termal macun sürün çok az bezelye tanesi kadar sürmeniz yeterli olacaktır eğer soğutucu blok çipe temas etmiyorsa genellikle ekran çipleri (onun için oyun video açtığınızda bilgisayar kapanıyor) termal pad bulmanız lazım 8 10 lira fiyatı var pahalı bişe değil termal pad yapıştırıp soğutucu blokla çip temasını sağlarsanız sıcaklığınız düşecektir. kolay gelsin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP ısınma sorunu
    11 yıl önce açıldı
    DELL ISINMA PROBLEMİ
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar bende hp g62 b16st sahibiyim bendede kapanma sorunu var yalnız içini açtım temizledim fanını falan temizledim ısınma gibi bir problemim yok ama herhangi bir oyun açtıgım zaman 5 10 dk içerisinde sanki elektirik kesilmiş gibi aniden kapanıyor . yardımcı olursanız sevinirim kafayı yiycem artık bu sorun yaklaşık 1 haftadır var . Forumda yeniyim yanlışım varsa affola
  • Sa arkadasşar çözüm bulabıldın aynı sorun benim basıma geldi hp G62 oyun oynuyor 1 -2 saat sonra otamatıkmen kapanıyor sankı elketrık gıtmıs gıbı yardımcı olurmusun kardesımhttps://www.facebook.com/mete53mete eklersen cok memnun oluurm konuruz Normarldede 2 - 3 saat sonra kapanıyor otamatık yardımıznız beklıyorum
  • Arkadaşlar Hp G62 Kullanıcısıyım Oyun oynarken 1-2 saat sonra bi anda kapanıyor normalde de 3-4 saate kapandııgda oluyor otamatık yardımclarınzı beklıyorum arkadasşlarhttps://www.facebook.com/mete53mete ekleyın cevap atın yardımlarınzı beklıyorum cok sıkıtı yaptım
  • Merhaba arkadaşlar aynı laptop bende de var. Fanını daha yeni değiştirdim. Isınma sorunu yok gayet seri bir şekilde çalışıyor soğutucum da var fakat laptop'un altında bakmak için kaldırdığımda falan tak diye kapanıyor sizce bu neden olabilir termal macununu değiştirsem düzelir mi dersiniz?
  • Termal macununu yinelersen sorun düzelecektir kardeşim
  • Selamlar arkadaslar, ayni sorun bende de var. Laptopun icini acip gerekli baglantilari kurup laptopu calistirdigimda hic bir sorun vermeden calisti. Daha sonra geri topladigimda kapanma sorunu yine oldu. Ben de vidalarin anakarta temas ettigini dusunerek her bir vidayi sokup pcyi calistirdigimda hep kapanma sorunu oldu. En son klavyenin altindaki touchoadin bagli oldugu kapagi cikarttigimda hic bir sorun olmadan calisti. Takinca sorun oldu. Uzerine koydugumda sorun yasamiyorum ama citcitlarini gecirince sorun oluyor. Bir yerde kisa devre yapip anakart uzerinde akim olusturuyor olabilir. Koli bandi ile kapagin temas edebilecegi yerleri bantlayarak tekrar deneyecegim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar . Hp G62 notebook modelinde bu sorun kroniktir. Banada sık sık bu arızadan cihaz geliyor. Bu arızanın kesin çözümü cihazı onboarda çevirmektir. Tabiki oyun vs oynuyorsanız artık ekran kartınız olmayacağı için bazı kısıtlamalar olacaktır. Bu işlemde ati chipiniz anakarttan sökülür ve anakart üzerinde devre elemanları değiştirilerek cihaz sadece intel vga olacak şekilde çalıştırılır. Ondan sonra kapanma vs kalmaz . Benden garantili :)
  • Hp DV serilerinde olan kronik Mangal gibi sıcaklığıyla meşhurdur.Çip değiştirenler vardır ömrü yinede uzun olmayacaktır
  • çözüm yok sanırım dimi..
  • Arkadaşlar bende de HP g62 var i3 gayet çalışıyor fakat prize takmadan açılmıyor prizden cikarttigim an kapanıyor. Ayrıca pil göstergesi devamlı böyle (1) sadece geçenlerde normal prizde kullanıyordum aynen böyle oldu (2) sonra tekrar düzeldi sebebi nedir yardımcı olabilirmisiniz dışarıda priz olmayan yerlerde kullanamıyorum en acilinden yardimmmm

(1) normalde devamlı olan bu

HP-G62 Kapanma Sorunu
     HP-G62 Kapanma Sorunu

(2) son bir kaç gündür ara ara böyle oluyor prizden çıkardığım an kapanıp (1) deki resme dönüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Matkap27 kullanıcısına yanıt
    O laptopta termal pad vardı termal macunları ve termal padleri dikkatli şekilde yenile bakalım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.