Şimdi Ara

hp iPAQ hw6515 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
0
Favori
18.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sana özellik olarak ve kullanım olarak tavsiye edeceğim tek cihaz xda mini'dir. Şu an kullanıyorum ve çok ideal bir cihaz. 416 mhz işlemcisi var. 64 mb rom, 64 mb ram var. 1 gb sd card kullanıyorum. ayrıca wifi içinde spectec firmasının küçük bir wifi cardını kullanıyorum. çok ideal. bluetoot ve kızılötesi ve sayısız program. boyut olarakta küçük ve heryerde kullanabileceğin bir cihaz. tek eksiği kameranın gece çekimleri biraz kötü. o kadar...
  • hp 6515'le ilgili en gizemli şeylerden biri GPS özelliği. Benim anladığım entegre GPS receiver'ı var. Yani ayrı bir donanıma ihtiyaç duymadan uygun yazılım + haritayla sokak sokak (mesela) gezebiliyoruz. Peki uygun yazılım nedir, harita'yı (İstanbul) nereden buluruz? NavTurk diye bişi var galiba, tamam mıdır o fiyatı nedir yaşayan bilen var mı?

Bir de şu SD kartları nerden kaça alıyoruz? Ben 1 GB bir tane almayı düşünebilirim.

Cradle harici bilgisayar USB'den nasıl bağlarız. Mesela bi arkadaşın Bluetooth/Infrared vs olmayan PCsinden bir şey alacağız. USB memory stick gibi kullanabilir miyiz yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _serkan_ -- 29 Aralık 2005 12:44:26 >
  • GPS ile ilgili bilgilerimizi paylaştığımız 2 tane forum var. onlara gözatabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _serkan_

hp 6515'le ilgili en gizemli şeylerden biri GPS özelliği. Benim anladığım entegre GPS receiver'ı var. Yani ayrı bir donanıma ihtiyaç duymadan uygun yazılım + haritayla sokak sokak (mesela) gezebiliyoruz. Peki uygun yazılım nedir, harita'yı (İstanbul) nereden buluruz? NavTurk diye bişi var galiba, tamam mıdır o fiyatı nedir yaşayan bilen var mı?

Bir de şu SD kartları nerden kaça alıyoruz? Ben 1 GB bir tane almayı düşünebilirim.

Cradle harici bilgisayar USB'den nasıl bağlarız. Mesela bi arkadaşın Bluetooth/Infrared vs olmayan PCsinden bir şey alacağız. USB memory stick gibi kullanabilir miyiz yani?

sd card heryerden alabilirsin, online alışveriş yapılan sitelerin birinden mesela...

direk olarak memory stick le baglantısı yok

• 6515 de active sync üzerinden quick gps connection u güncellemeye çalışınca saat ve tarih sapıtıyor.2 kere de hard reset atmama rağmen hem de. nedenini bilen veya aynı sorunu yaşıyan var mı?
  • canbaz,

acaba bu dediğin olay 6515 in gps alıcısını PC de kullanmak için bir özellik olmasın??
  • yok hayır, kesinlikle öyle değil.gps konumu güncelleme aparatı..zaten bilgisayarda çalıştırıcak bi program da yok.ppc ye verilerin indiği görülüyor.yüklüyor yani.gprs den indirme seçeneği de var alternatif olarak hatta.
  • ben henüz gps işinde kesin bir çözüme varamadım, tomtomu 191 mb olduğu için deneyemiyorum ama onun dışında denediklerimle de pek bir verim alamadım(navturk,gisrussa ve vito)

gps nasıl olsa çözülür,
    6515 hakkında aslında daha önemli konular var,

1-ekran küçük, çoğu yazılım 240x320'ye göre tasarlandığından uyarı mesajlarının butonları falan ekranın görünmeyen kısmına geliyor. uyumlu yazılımlar çıkana kadar bu konuya eğilmemiz gerektiğini düşünüyorum.
    geçici çözüm:
    ben bu sorun için nyditot diye bir yazılım bulup denedim, çözünürlüğü 240x240'tan 320x320ye yükselttim ve mesaj kutusu problemlerini çözdüm ancak okunabilirlik kayboldu. bu konuda daha iyi bir fikri olan var mı?

2-wi-fi,http://www.spectec.com.tw 'de spectec firmasının ürettiği normal sd ve minisd wi-fi kartlar var, oldukça güzel ancak bunlar türkiye'ye nasıl gelir bilemiyorum. fikirler??

batarya konusunda sıkıntısı olan var mı bilmiyorum ama, ben 2-3 harekette pil ömrünü oldukça uzattım;

1-beam'i kapattım (orjinalde açık geliyor)
    2-backlight'ı 1. seviyeye indirdim
    3-işlem yapılmazsa 1 dk içinde kapanmaya ayarladım
    4-xcpuscalar'ı kurup, işlemciyi sabit 208 MHZ'e indirdim

bu şekilde pilim 36 saat gidiyor, ama pek telefon görüşmesi yapmıyorum, 1 saat kadar video seyredip 1 saat mp3 dinliyorum.

• değindiğin konular hakkaten çok önemli..ben de aynı sıkıntıları yaşıyorum.bu konudaki çözümleri tartışmayı unuttuk.
    batarya konusunda,dediğin ayarları aşağı yukarı uyguluyorum. gps e güç yetmediği için yedek batarya almaya karar verdim. standart.
    bi de bahsttiğin programı kullanarak çözünürlüğü yükselttiğin zaman , acaba font u büyütmek çözüm olabilir mi?
  • turkiyede satılan sd wifi var, alıp kullanan deneyende var forumda
    ben Amerikadan getirteceğim minis SD wifi card, uyumlu olarak calisiyor, bir sorun yok

ben pilden pek şikayetçi değilim dediğin ayarları işelmci hariç olan hariç hepsini bende yaptım...

yine de bilgiler için çok saol.
  • ben bugün full şarj edip, xcpuscalar'ın automatic modunu deneyeceğim, sonuçları yazarım
    ayrıca net'te gezerken şöyle güzel bir site buldum, sanırım hp'nin kendi satış sitesi, fiyatlar biraz pahalı ama belki türkiye'ye de ship ediyorlardır.
    http://www.ipaqchoice.com/Generic3.aspx?page=hw6500

bir de şu site var
    http://www.expansys.com/product.asp?code=125665

tatil dönemi olduğu için belki gümrüktebn falan da rahat geçer, bilemiyorum. sadece bayramda elimde bi wireless kart olsa iyi olurdu, sıkıcı ziyaretlerde falan

@inadinadadas

türkiye'de pretec dışında sd w-fi kart var mı?
    amerikadan ne zaman getirtmeyi düşünüyorsun?

• benim bildiğim şu an için pretecten baska yok, eskin vardı...bazı sitelerde acik artirmada satiliyor ama hafızalı tipleri...

valla heran gelebilir yani, siparisi verdim bilemiyorum ne zaman gelir, miniSD tr de yok cok merak ediyorum nasil olacak...
    gelince haber veririm herhalde buradan...
  • elimde bu karttan bir adet var isteyen olursa fiyat 200 ytl

mini sd wifi ..

hp iPAQ hw6515
  • quote:

Orjinalden alıntı: KOND

elimde bu karttan bir adet var isteyen olursa fiyat 200 ytl

mini sd wifi ..

hp iPAQ hw6515

KOND da da bir sürü şey var tabiki, dükkan maşallah...
  • Yaw arkadaşlar lütfen yardım edin bazen böölee istediğim konuyu bulamayınca kafayı yiyorum. Genel olarak HP ipaqlarla ilgili türkce forum yokmu? Bişey arıyorum bulamıyorum. Benim PDa hx2790'dır. Masaustu aletine bağlı olarak bilgisayara bağlı kaldığı sürece pil için problemmi ? Yani aynen notebook gibi yanımda priz varken pili kullanmamak için sürekli takılı kalırsa mahsuru varmı?
  • bütün piller için sürekli şarj problem oluşturur...
  • Arkadaşlar 6515 için yüksek kapasiteli bataryalar var mı ? bunları nereden bulabiliriz?bilgisi olan var mı?
  • Hp 6515 kullanan arkadaşlar cihazın gps sinin zayıf olduğunu söylüyorlar bu konuda ne diyorsunuz?
  • ben tomtom kullandım ve sürekli full çekiyordu uydu bulmasındada bi sorun yok ayrıca
  • Teşekkür ederim teğmenim forumlardan öğrendiğim kadarıyla 17 ocaktan sonra navtürk haritaları yüklü olarak çıkacakmış bende o zaman almayı düşünüyorum
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.