Şimdi Ara

HP iPAQ rw6815 Kullanıcıları (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.231
Cevap
13
Favori
524.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya valla cok sinirleniyorum ya bu forumdaki pek ck topigi okuyorum topiclerde konu geliyor bu tip cekismelere takiliyor, baslik belli 6815 kullanıcıları diyor dimi, biz sizi buraya zorla mi sokuyoruz, lutfen girmeyiniz, yorum yapmayiniz, polemik hic yapmayınız, vakit kaybettirmeyiniz, polemik icin siyaset tavsiye ederim, lutfen bu topicleri su alet mi bu alet mi diye sonu olmayan tartismalara gebe birakmayinizzz, birbirimizi incitme moduna sokmayınız...

racerant bu tip tercih sorularına da cevap vermeyelim derim
    konu belli...
  • Arkadaşlar benim cihazda dün geldi görünüm olarak çok tatminkar wireless da gayet başarılı dün baya bi deneme şansım oldu wirelessi.Ama ondan önce cihazı alır almaz hard reset atmak zorunda kaldım ben yokken kargo cihazı arkadaşıma bırakmış ve nasıl olduysa alır almaz da kilitlemiş hic bi tepki vermiyodu kilitleme dedim normal tuş kilidi.herşeyi denememe rağmen açılmayınca ben de hard reset attım onun haricinde gayet iyi durumda.Görenler de baya bi hayran kaldı.
  • hayırlı olsun hocam, yorumlarını bekleriz...

quote:

Orjinalden alıntı: PasSioNTR

Arkadaşlar benim cihazda dün geldi görünüm olarak çok tatminkar wireless da gayet başarılı dün baya bi deneme şansım oldu wirelessi.Ama ondan önce cihazı alır almaz hard reset atmak zorunda kaldım ben yokken kargo cihazı arkadaşıma bırakmış ve nasıl olduysa alır almaz da kilitlemiş hic bi tepki vermiyodu kilitleme dedim normal tuş kilidi.herşeyi denememe rağmen açılmayınca ben de hard reset attım onun haricinde gayet iyi durumda.Görenler de baya bi hayran kaldı.
  • Saol fırsat buldukca yazmaya çalışıcam olumlu yada olumsuz.Umarım olumlu yonleri daha fazla olur.
  • Galiba bu cihazda açıp kapama dugmesine basıp stand-by a alma gibi bisiy yok oyle yapınca kıilitleniyo. Daha once alan arkadas da aynı sorundan şikayetçiydi
  • quote:

Orjinalden alıntı: rad

quote:

Orjinalden alıntı: laconf

quote:

Orjinalden alıntı: rad

iki cihazinda islemcilerinin modelleri farkli..karsilastirmada hata yapiyorsunuz

mimari farklı olabilir ama performans kıyaslamasına engel bir durum değil bu, çoğu kişi "s200'ün işlemcisi çift çekirdekli o nedenle 400 MHz tek çekirdek performansını yakalıyor" gibi eksik bilgili bir fikre sahip. s200'ün işlemcisi OMAP 850, çift çekirdekli ancak bu işlemcilerden sadece biri PocketPC'ye bakıyor, diğeri de ses ve GSM'e bakıyor. o nedenle performans açısından 200 Mhz < 400 MHz gibi bir sonuca geliyoruz. qtek s200 kötü bir cihaz değil, ancak çift çekirdek vs türünden tanıtımlar bir tür pazarlama taktiği.

merhaba

peki sonoma ile core duo islemciyi kiyaslerken frekansa bakmak yeterli mi? yani orda da ">" yada "<" hersey mi?
    yada farkli mimariye sahip amd ile intel islemcide frekansa bakarak mi karar veriyorsunuz?
    birde cift islemcide hangi islemcinin neyi yaptigina dair yazdiklariniza kaynak gosterebilirsiniz?

tesekkurler

sonoma ile core duo kıyaslanırken, core duo'nun özdeş iki çekirdeğe sahip olduğunu görüyoruz, bu da paralel iş hattı kullanarak yüksek performans sağlıyor, core 2 duo mesela 1.83 MHz, rahatlıkla P4 prescott'u geçer performans olarak. Ama Qtek'de durum aynı değil. Çekirdeğin biri esas işlemci iken diğeri yan işlerle uğraşıyor(zaten çekirdekler özdeş değil, GSM'e bakan farklı işler yapabileceğini sanmıyorum), burada amaç 200 Mhz ile düşük güç tüketimi sağlarken, aletin GSM operasyonunu düzgün sürdürebilmesi. yani çekirdeğin biri devamlı GSM'e baktığı için diğeri (200 Mhz) tamamen işletim sistemine kalıyor. desktop'ta mesela, çekirdeğin biri (kabaca söylüyorum) DVD basarken, diğeri oyun oynatabiliyor. Qtek'te ise pocketpc işlevi tek çekirdeğe yüklü. o yüzden performansı düşük. yoksa tabi ki dual core 200 Mhz, solo core 400 Mhz kadar performans gösterebilir..ama burda yapı farklı..pazarlama aldatmacası var...

kaynak olarak da;
    http://focus.ti.com/general/docs/wtbu/wtbuproductcontent.tsp?templateId=6123&navigationId=12000&path=templatedata/cm/product/data/omap_850

• quote:

Orjinalden alıntı: 3nity

Galiba bu cihazda açıp kapama dugmesine basıp stand-by a alma gibi bisiy yok oyle yapınca kıilitleniyo. Daha once alan arkadas da aynı sorundan şikayetçiydi

benim sorunum stand byla alakalı değil nasıl telefonlarda kiliti aç dedikden sonra (*) tusuna basmanı istiyosa bunlarda da ekranda bi sekme çıkıyo ona dukununca açılıyo ama arkadaşım nasıl yaptıysa kilitlemiş unlock dediim zaman ekrandaki sekme tepki vermiyodu.normal de on/off tusuyla gayet normal çalışıyo.
  • hocam aynısı basımdan gecti detaylar onceki sayfalarda...

quote:

Orjinalden alıntı: 3nity

Galiba bu cihazda açıp kapama dugmesine basıp stand-by a alma gibi bisiy yok oyle yapınca kıilitleniyo. Daha once alan arkadas da aynı sorundan şikayetçiydi
  • ornek dıs mekan foto: gunes yok, hava kapalı
    netice: bence bir pda/gsm icin fena degil
    gece fotograflarını hic koymasam da olur
     HP iPAQ rw6815 Kullanıcıları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msb2005 -- 14 Aralık 2006; 16:47:45 >
  • Arkadaşlar 6815 de Turkcell Gprs ayarlarını yapıp nete girebilen varsa işin sırrını yazsın yaw.

Yoksa tımarhaneden gircem yakında foruma

Standart ayarlarla olmuyor kesin bi yerde bişi atlıyorum.

Güncelleme : Sorunu buldum arkadaşlar. Cihazın GPRS-MMS ayarları zaten hazır gelmişti. Dns server ip tanımları statik idi, dinamik yapınca düzeldi. Otomatik ip adresine aldım kısacası Dns sunucularını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 14 Aralık 2006; 23:44:19 >
  • Arkadaşlar daha yakın fotolar yayınlayabilirmisiniz Ben bu ay sonunda almayı planlıyorumda bide şarj durumu nasıl.
  • dün akşam teknosa'dan aldım ben de bir tane,
    yanında 1gb kingston minisd kart verdiler
    ilk pocketpc'im olmuş oldu 6815 :) daha önceden smartphone kullanıyordum :) alışmak tahmin ettiğimden daha kolay oldu
  • buyrun birkac fotograf daha...genel olarak tatmin edici ancak elbette bu aletlerden fotograf makinası kalitesi falan beklemek lazım, fotograf cekmek amaclı pda/gsm alınmaz yine de foto kalitesi olabildigince iyi...yalnız fotograf cekerken alet baya hassas elinizi hafif bir oynatisinizda foto kalitesi hemen degisip kotulesiyor yani mumkun oldugunca elinizi oynatmamız gerekiyor bu noktada fotograf makinalarından daha hassas harekete tepki buyuk...bu aletlerde soyle dusunmeli bu zaten bir pda+gsm bir de ekstradan fotograf makinası var diger tum ozellikleriyle birlikte bu da yan bir fonksiyon...yoksa fotograf kalitesi kotuymus diye yorum yapacak arkadasların gidip digital fotograf makinası almalarını tavsiye ederim...

• Selamlar,
    Arkadaşlar ben yeni üye oldum hp6815 çıkmadan önce qtek s200 de karar kılmıştım fakat hp çıkınca alt üst oldu tüm düşüncelerim hemen teknosaya gittim müdür arkadaşım sayesinde cihazı bayağı bi inceledim açtık kurduk hatta foto çektim laptopa bluetooth ile aktardım fakat best kalitede çektiğimiz 1600e 1200 resimler anlayamadım ama 800e600 olarak aktarıldı bunu anlıyamadık fakat resimlerdeki renk kalitesi gayet güzeldi fakat net değildi yani pixeller gözüküyor gibiydi diyim gerçi resimleri akşam çektik ama carefour gibi bi mağazanın içinde akşam gündüz bişey farketmiceğini biliyoruz sanırım.Neyse bu bende biraz hayal kırıklığı yaratmadı desem yalan olur çünkü alacağım pda nın birazcıkda olsa 2mp ise en azından sony ericson k750 ye yakın resim çekmesini istiyorum benim için bu önemli,qtek s200 ünwww.gsmarena.com daki rewievinde cihazla çekilmiş resimler mevcut ve gerçekten kalitesi bayağı ii gözküyor ama ben hp nin daha ii foto çekeceğini düşünüyordum çünkü elimde eski bir hp digital foto makinası var 3.mp lik nerdeyse ve harika resim çekiyor yani hp bu konudaki tecrübelerini bu hp6815 ede camera olarak yansıtmıştır diye düşünüyordum fakat hala tatmin olamadım gündüz çekimlerinede bakmak istiyorum.Fakat sıfır aleti teknosadan çıkarıp dışarda foto çekecek halimizde yok sanırım :( , yanılmıyorsam msb2005 arkadaşımız bayağı bi resim koymuş yukarıda fakat merak ediyorum bu resimleri neden orjinal boyutundan görebileceğimiz bir link verilmiyor çünkü fotoları gerçek boyutu ile değerlendirmek istiyorum bu benim ,için çok önemli çünkü karar vermek istiyorum artık bu yüzden yardımcı olabilirseniz sevinirim gündüz çekilen fotoları gerçek boyutu ile görmem benim için önemli qtek inkileri gördüm yukarda bahsettiğim sitede hp ninkileride sayenizde görmek istiyorum ki karar verebileyim gönlüm hp den yana işlemci tip fiyat olarak göze alacaksam sadece bu foto ayrıntısı kaldı yardımlarınızı bekliyorum tşkler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @S -- 15 Aralık 2006; 11:59:32 >

• buyrun bunlara da bakın;

http://img223.imageshack.us/my.php?image=hpim0009rn9.jpg
    http://img154.imageshack.us/my.php?image=hpim0011bv7.jpg

quote:

Orjinalden alıntı: supreme33

Selamlar,
    Arkadaşlar ben yeni üye oldum hp6815 çıkmadan önce qtek s200 de karar kılmıştım fakat hp çıkınca alt üst oldu tüm düşüncelerim hemen teknosaya gittim müdür arkadaşım sayesinde cihazı bayağı bi inceledim açtık kurduk hatta foto çektim laptopa bluetooth ile aktardım fakat best kalitede çektiğimiz 1600e 1200 resimler anlayamadım ama 800e600 olarak aktarıldı bunu anlıyamadık fakat resimlerdeki renk kalitesi gayet güzeldi fakat net değildi yani pixeller gözüküyor gibiydi diyim gerçi resimleri akşam çektik ama carefour gibi bi mağazanın içinde akşam gündüz bişey farketmiceğini biliyoruz sanırım.Neyse bu bende biraz hayal kırıklığı yaratmadı desem yalan olur çünkü alacağım pda nın birazcıkda olsa 2mp ise en azından sony ericson k750 ye yakın resim çekmesini istiyorum benim için bu önemli,qtek s200 ünwww.gsmarena.com daki rewievinde cihazla çekilmiş resimler mevcut ve gerçekten kalitesi bayağı ii gözküyor ama ben hp nin daha ii foto çekeceğini düşünüyordum çünkü elimde eski bir hp digital foto makinası var 3.mp lik nerdeyse ve harika resim çekiyor yani hp bu konudaki tecrübelerini bu hp6815 ede camera olarak yansıtmıştır diye düşünüyordum fakat hala tatmin olamadım gündüz çekimlerinede bakmak istiyorum.Fakat sıfır aleti teknosadan çıkarıp dışarda foto çekecek halimizde yok sanırım :( , yanılmıyorsam msb2005 arkadaşımız bayağı bi resim koymuş yukarıda fakat merak ediyorum bu resimleri neden orjinal boyutundan görebileceğimiz bir link verilmiyor çünkü fotoları gerçek boyutu ile değerlendirmek istiyorum bu benim ,için çok önemli çünkü karar vermek istiyorum artık bu yüzden yardımcı olabilirseniz sevinirim gündüz çekilen fotoları gerçek boyutu ile görmem benim için önemli qtek inkileri gördüm yukarda bahsettiğim sitede hp ninkileride sayenizde görmek istiyorum ki karar verebileyim gönlüm hp den yana işlemci tip fiyat olarak göze alacaksam sadece bu foto ayrıntısı kaldı yardımlarınızı bekliyorum tşkler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msb2005 -- 17 Aralık 2006; 15:55:32 >

• 1. sayfadaki 6815 kullanıcıları listemiz kalabalıklaşıyor. Unuttuğum arkadaşlar varsa ekleyeyim listeye.

Valla cihaz daha önce kullandığım 6828 den farklı değil. Gayet memnunum. Stand-by gayet iyi. 2 gün rahat gidiyor. Hatta sırf Gsm ve Bluetooth kullanan bir arkadaşım 3 gün kullandı.

Nazar değmesin inşallah

Cihazın şu anki durumuna bakarak hiç rom update düşünmüyorum. Zorunlu kalmadıkça tabi.

Bu arada Edge gerçekten çok hızlı. 128 kbps olduğunu hissediyorsunuz. Ancak biraza tuzlu. Wifi olmayan yerde kısa süreli işinizi halledebilirsiniz.

Skype de gayet iyi bide kulaklıktan çıksa sesi tam süper olacak. Malesef handsfree olarak çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 15 Aralık 2006; 15:14:48 >

• Merhabalar,

Bir şey sormak istiyorum. Skype tüm pda'lardamı hansfree olarak çalışıyor yoksa sadece 6815'te mi?

teşekkürler
  • Hepsinde öyle diye biliyorum. Şundan eminim daha önce K-Jam ve Qtek S200 de aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar oldu. Bu arada çözümü ile ilgili gelişme varsa yardımcı olsun arkadaşlar.
  • Bir karşılaşırma yapacak arkadaş var mı? Fujitsu-Siemens T830 bu
    http://www.fujitsu-siemens.com/home/products/handhelds/pocket_loox_t_series.html

Hem 3G var hem klavyesi var hem de GPS var bunda. Yoksa HP derdim ama şu anda çok kararsızım.Şu anki telefonum Siemens SX1 ve feci sorun çıkarıyor.Ama Fujitsu uçuk bir fiyat vermezse onu düşünüyorum. Pazar günü alacağım. Acilen yorum yazarsanız iyi olur.
  • evet arkadaşlar bende alıcam bir pda ama "qtek s200" ve ve bu "hp6815" arasında kaldım sizce hangisini alayım arkadaşlar gördüğüm kadarıyla burda her ikisinide kullanmış arkadaşlar var yardımcı olursanız sevinirim. (şıklık açısından s200 çok güzel bi alet ama ) görüşlerinizi bekliyorum, lütfen yardımcı olun
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.