Şimdi Ara

HP PAVILION-DV5-SERİSİ KLÜBÜ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.253
Cevap
12
Favori
144.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • www.hp.com adresinden gücelleyebilirsin..sorun halolmassa..sistemi tekrar başlat ve f11 ile recover yapabilirsin..

eğer yapamıyorsan aldığın andan itibaren 30 gün dolmadıysa ayıplı mal kapsamına girdiği için.. ürünü yenisi ile değişim yapabilirsin..bende bu olmadı yani laptop perte çıktı..

evet arkadaşlar..

sorunu hp desteğe ilettim..

sorun yazılımla..güncelleştirmeyle.. halolmadı bende..

boşuna donanımdan ya da yazılımdan diye yaygara yapılmasına gerek yok..açıp telefonlar yardımda alınabilir..

ve üretici firmaya gidip ürün değişimi yapabilirsiniz dendi..

bugun yarın gidip ürünü iade edip yenisini alıcam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi youli -- 19 Aralık 2008; 18:54:16 >
  • Alıcak olanlar iyi düşünsün
    gerçekten aşırı derecede fazla ısınıyor hele batarya kullanımında arkadaki plastik kaplama nsl dayanıyor anlamıyorum
    çünki elinizi 3 saniyeden fazla tutamıyorsunuz.
    dizde çalıştırmak içinde
    baya cesaretli olmasız lazım şimdiki aklım olsa ben çok daha değişik farklı bir marka model tercihi yapardım almadan önce düşünün .)

ediT:yazım imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I Love GS -- 19 Aralık 2008; 20:15:21 >
  • Cihazımı satın alalı 3 ay oldu ve Hp Battery Check'ten kalibrasyon yapmamın zamanının geldiğini öğrendim. Help center'a baktım ve orada "pilinizi tamamen doldurun ve daha sonra sonuna kadar boşaltın" şeklinde bir açıklama vardı. Bu işlemi de yaptım ancak cihaz %5'deyken kapandı yani %0'a kadar gelmedi.

Şuan Hp Battery Check'te hala kalibrasyona ihtiyacım olduğu yazıyor. Gerekenleri yaptım ama gözden kaçan birşey var mı,kalibrasyon konusunda bilgisi olan yardımcı olursa harika olur
  • YOULİ : o zmn kalıcak böyle nabalım :D nasıl olsa ilerde bulular çözümünü ;) çoğu 1041et de bu sorun var adamların bunların kökünü değiştirceğini sanmam...

İ LOVE GS: oyun oynamazsan sorun yok o kadar ısınma , abartma bnce oyun oynarsan kasıyor oda altına bir soğutucu al buz gibi oluyor bende zalman var buz gibi oynuyorum sorun yok bu pc yi alıyorsan o soğutucuyuda alacak paran vardır bence al keyfine bak ;)
  • Başka forum sitesi reklamı yapmayalım...

Edit by visceroid
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Uzun zamandır pavilion 6143 kullanıyordum. yaklaşık 15-20 gündür dv5-1006 kullanıyorum. ikinsinde de öyle abartılı derecede bir ısınma problemi olmadı. hatta dv5 daha az ısınıyor. ama ikisini de düz bir zeminde kullandığın zaman herhangi bir sorun yok. tabii ki yumuşak zemine kyup havalandırmasını kapatırsan ısınacaktır.
    Dokunmatik ekrana gelince kesinlikle eski kasanıın dokunmatik ekranı daha iyidi... dv5'i ilk aldığım zamanlarda kendi kendine ses açılıp kapanıyordu. çoğu zaman çalışmıyordu. çok sinir bir durum. x64 ultimate kurduğumdan beri tıkır tıkır çalışıyor. hiç sorun çıkarmadı... bu da yazılımla alakalı olduğunu gösterir. boş yere laptopları geri iade falan etmeyin :D

Bu arada bir sorum olacak. 6143'den bir garanti etiketi çıkmıştı. üzerinda kısa bir numara olurdu... garanti için onun laptopa yapıştırılması gerekiyordu. bundan öyle birşey çıkmadı. artık o etiket işini kaldırdılar galiba.

Ha bir de dv5'lerin çoğunda garanti 3 yıla kadar uzatılabiliyor. hp'nin web sitesinde ürün özelliklerinde gösteriyor. ancak distiribitör firmaya kadar ulaştım sitesinde garanti 3 yıla uzatılabilir demesine rağmen garanti uzatma paketi stoklarda yok ve temin edilemiyor denildi. Bu şekilde garanti uzatma paketi satın alan arkadaşlar var mı.

• slm arkadaslar,
    bende dv5 1050ed var. acaba 32 bit vistadan 64bite gecmelimiyim.
    recovery i hic denemedim ordan 64 i kurma imkani varmi yoksa kendimmi bulmaliyim.
    acikcasi 32 bitmi yoksa 64 bitmi?
    tskler
  • quote:

Orjinalden alıntı: argo88

slm arkadaslar,
    recovery i hic denemedim ordan 64 i kurma imkani varmi yoksa kendimmi bulmaliyim.
    tskler

Kendi recoverysinden 64 bitlik işlerim sistemi kuramazsın recovery mevcut işletim sistemini içeriyor..
    Ben 64 bit kurdum ama gözle görülür bir farklılık yok ama kesinlikle Hp nin kendi vistasından başka vista kurun o gereksiz programların yavaşlatmasından kurtulursunuz. Bendekinin hızı baya değişti şimdi daha memnunum ama bunun 64 bitten değilde temiz bir vista ultimatten olduğunu düşünüyorum

La bu arada bize kimse cevap vermiyor yahu HD videolarda donma yapanlar ne gibi bir işlem yaptılar yada yapabildilermi?? Laptopta izlerden bir sorun yok ama Full HD tv ye bağlayınca videoda seste donma yapıyor yahuuuu

• quote:

Orjinalden alıntı: firozat

quote:

slm arkadaslar,
    tskler

Kendi recoverysinden 64 bitlik işlerim sistemi kuramazsın recovery mevcut işletim sistemini içeriyor..
    Ben 64 bit kurdum ama gözle görülür bir farklılık yok ama kesinlikle Hp nin kendi vistasından başka vista kurun o gereksiz programların yavaşlatmasından kurtulursunuz. Bendekinin hızı baya değişti şimdi daha memnunum ama bunun 64 bitten değilde temiz bir vista ultimatten olduğunu düşünüyorum

La bu arada bize kimse cevap vermiyor yahu HD videolarda donma yapanlar ne gibi bir işlem yaptılar yada yapabildilermi?? Laptopta izlerden bir sorun yok ama Full HD tv ye bağlayınca videoda seste donma yapıyor yahuuuu

Bahsettiğin Full HD TV'lerde yaşanan donma sorunu gerçekten kaygı verici. Böyle bir durumda HDMI çıkışın daha ne esprisi kalıyo...

• Laptopda full HD izlesen de 1280*800 izliyorsun fakat tv'ye verince full hd tv 1920*1080 olduğu için büyük ihtimalle ekran kartı zorlanıyor ve aşırı ısınıyor. Her ne kadar işin büyük kısmını işlemci yapsa da aklıma tek gelen bu. Ayrıca HDMI olması çıkışın olması demek tamamen sorunsuz izleyeceksiniz anlamına gelmez hiçbir zaman. Konfigürasyon çok önemli....
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Full HD tv ye bağladığımdada önce çözünürlük full Hd değildi ayarlardan 1920x1080p ye getirdim ısı değerleride gayet normaldeydi.. Sonra çözünürlüğü düşürdüm ama hala donuyordu.. HD Ready tv de devamlı izliyorum ama bir donma yok.. ısınmadan dolayı pek olacağını sanmıyorum ki oyun oynarken 100 derecelere kadar çıktığı oluyor donma yaşamıyoruz.. Hakkatten çok saçma sapan bir durum. Komşum sony fullHd almış birde onda deneyim olmadı HP ye bir sorarım belki aklıma birşey gelmez oldu yaa
  • Tamam gelişmelerden haberdar et bizi de
  • Aklıma ilk olarak HDMI kablonun kalitesi geldi...
    ekran kartının ısınmasından dolayı olduğunu zannetmiyorum. öyle olsaydı ilk birkaç dakika sorunsuz, sonra takılmalar olurdu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eaglemania

quote:

Orjinalden alıntı: firozat

quote:

slm arkadaslar,
    tskler

Bahsettiğin Full HD TV'lerde yaşanan donma sorunu gerçekten kaygı verici. Böyle bir durumda HDMI çıkışın daha ne esprisi kalıyo...

Ben HDMI dan sony 40d3500 full hd ye bağladım hiç bir sorun olmadı yalnız.ben elimde daha iyisi olmadığından 1280x580 çözünürlükte film denedim.

• quote:

Orjinalden alıntı: visceroid

Laptopda full HD izlesen de 1280*800 izliyorsun fakat tv'ye verince full hd tv 1920*1080 olduğu için büyük ihtimalle ekran kartı zorlanıyor ve aşırı ısınıyor. Her ne kadar işin büyük kısmını işlemci yapsa da aklıma tek gelen bu. Ayrıca HDMI olması çıkışın olması demek tamamen sorunsuz izleyeceksiniz anlamına gelmez hiçbir zaman. Konfigürasyon çok önemli....

Zaten anladığım kadarıyla sorun Full HD videodan değil,Full HD TV'den kaynaklanıyor. Deneme fırsatı olan arkadaşlar aynı videoyu (normal HD ready kalitesinde bir video uygun olabilir) hem HD Ready TV'de hem de Full HD TV'de denerse ve HD Ready TV'de çalışıp Full HD TV'de çalışmıyorsa sorun TV'den kaynaklanıyo diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eaglemania -- 21 Aralık 2008; 14:36:12 >
  • arkadaşlar merhabalar..

Herkesin hp si hayırlı olsun güle güle kullanın

ben de dv5 113o et aldım 8 aralık da bu dokunmatik tuşlarda zaman zaman kendi kendine gelin güvey olma durumu söz konusu bunu sordum bu tuşlar her ne kadar dokunmatik olsa da parmaklarımızın orada yarattığı ısıya duyarlı olarak işlem yapıyormuş dolayısıyla makina fazlaca ısınmış oldugunda pc bunu algılayamıyor ve kendi kendine işlem yapıyor..bu durumu diğer tuşlara basarak durdurabiliyorum.soğutucu alacağım bugun ondan sonra tekrar izleyeceğim bakalım nasıl tepki vereecek makina:)
    benim aklıma takılan diğer konu şu aslında:pc açılırken cd sürücüden sanki içinde cd varmış da on u okumaya çalışıyormuş gibi ses geliyor tık tık diye 5 6 defa yapıyor bunu..

bunun dışında kimse makinanın ilk yüklü sistemini beğenmiyor ama neyi nasıl yapacağımızında anlatıldığı düzenli bir sayfa yok.Geçenlerde bir arkadaşımız baya güzel anlatmıştı sayfayı kaydetmemişim dolayısıyla şimdi bulamıyorum o sayfayı.Netloig gibi bir programdan bahsediyordu onun sayesinde bir cd oluşturup kurulumun adım adım nasıl gerçekleştirildiği resimlerle desteklenmiş vaziyetteydi.Bu sayfa işime yaracayk gibiyse bu sayfaya denk gelenler ya da yardımcı olabilecek başka sayfa linklerini verirseniz sevinirim..

• quote:

Orjinalden alıntı: eaglemania

quote:

Orjinalden alıntı: visceroid

Laptopda full HD izlesen de 1280*800 izliyorsun fakat tv'ye verince full hd tv 1920*1080 olduğu için büyük ihtimalle ekran kartı zorlanıyor ve aşırı ısınıyor. Her ne kadar işin büyük kısmını işlemci yapsa da aklıma tek gelen bu. Ayrıca HDMI olması çıkışın olması demek tamamen sorunsuz izleyeceksiniz anlamına gelmez hiçbir zaman. Konfigürasyon çok önemli....

Zaten anladığım kadarıyla sorun Full HD videodan değil,Full HD TV'den kaynaklanıyor. Deneme fırsatı olan arkadaşlar aynı videoyu (normal HD ready kalitesinde bir video uygun olabilir) hem HD Ready TV'de hem de Full HD TV'de denerse ve HD Ready TV'de çalışıp Full HD TV'de çalışmıyorsa sorun TV'den kaynaklanıyo diyebiliriz.

Ben zaten HD videoyu, DVD filmi, DivX filmide hepsini HD ready ve FullHD Tv de aynı kablo ile denedim Full HD olanda yaptı takılmaları çözünürlüğü HD Ready deki tv nin çözünürlüğüne düşürdüm ama yine donma yaptı... Filmleri zaten HD ready TV de izliyorum bir sorunum olmadı daha..

Bugünde komşumun yeni aldığı Sony 40" full HD TV sinde yine aynı HDMI kablo ile denedim onda donma olmadı ama bu seferde sesi alamadık bir türlü ses çıkışı gayet normal bir şekilde HDMI üzerinden verdim ama ne yaptıysamda bu sefer sesi alamadım..
    Kablo pek kaliteli değil standart bir HDMI kablo ama sesi hiç iletmeme yada başka bir tv de ses ve görüntüde donma yapma gibi bir durumu nasıl olabilir bir kablonun??? ( Full Hd Rihanna - Unfaithful izlemelisiniz dehşet bir görüntü )

• quote:

Orjinalden alıntı: velivolkan

arkadaşlar merhabalar..

Herkesin hp si hayırlı olsun güle güle kullanın

ben de dv5 113o et aldım 8 aralık da bu dokunmatik tuşlarda zaman zaman kendi kendine gelin güvey olma durumu söz konusu bunu sordum bu tuşlar her ne kadar dokunmatik olsa da parmaklarımızın orada yarattığı ısıya duyarlı olarak işlem yapıyormuş dolayısıyla makina fazlaca ısınmış oldugunda pc bunu algılayamıyor ve kendi kendine işlem yapıyor..bu durumu diğer tuşlara basarak durdurabiliyorum.soğutucu alacağım bugun ondan sonra tekrar izleyeceğim bakalım nasıl tepki vereecek makina:)
    benim aklıma takılan diğer konu şu aslında:pc açılırken cd sürücüden sanki içinde cd varmış da on u okumaya çalışıyormuş gibi ses geliyor tık tık diye 5 6 defa yapıyor bunu..

bunun dışında kimse makinanın ilk yüklü sistemini beğenmiyor ama neyi nasıl yapacağımızında anlatıldığı düzenli bir sayfa yok.Geçenlerde bir arkadaşımız baya güzel anlatmıştı sayfayı kaydetmemişim dolayısıyla şimdi bulamıyorum o sayfayı.Netloig gibi bir programdan bahsediyordu onun sayesinde bir cd oluşturup kurulumun adım adım nasıl gerçekleştirildiği resimlerle desteklenmiş vaziyetteydi.Bu sayfa işime yaracayk gibiyse bu sayfaya denk gelenler ya da yardımcı olabilecek başka sayfa linklerini verirseniz sevinirim..

aynı sorun bendede vardı..

dilerseniz hp destek hattının yardımını alabilir.. dilerseniz..ürün iadesi yapabilirsiniz..ve ya yenisi ile değişim..(bu biraz uğraştırır ama emin olun yenisi ile değiştirebilirsiniz..)

ben bugun yeni ürün değişimi yaptım..

• suan kullandıgım bilgisayarım dv5-1130et şunu merak ediyorum print tuşu yokmu varsa nerede yardımlarınız bekliyorum.

2. sorum disable fanın daha cok ses cıkarmasınamı yoksa daha az ses cıkarmasına yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratx22 -- 21 Aralık 2008; 20:52:17 >
  • Disable olduğu için fan sesi kesilir. Print screen diyorsan eğer sağdan en üstte sağdan 2. ama fn tuşuyla çalışır...
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.