Şimdi Ara

HP Pavilion dv6-6100 ve dv7-6100 Serileri (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
2
Favori
19.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Muse00

quote:

Orijinalden alıntı: rifatcan77

bu orjinal hp siteden alıntı bence erişelemeyen 2 slot daha var 6100 serilerinde tabii 8gb tek slot ram yoksa

HP Pavilion dv6-6100 ve dv7-6100 Serileri

resımdekı 16 gb lık laptop un tam kodu nedır

dv6-6115et var.. 8 gb ram olanı..

• bu notebooka sahıp olanlar cpu z den kac slot olduguna bakabılırlermı ? cunku 2 slot 16 gb destek sacmalıgın danıskası
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrounD_ZerO

quote:

Orijinalden alıntı: Muse00

quote:

Orijinalden alıntı: rifatcan77

bu orjinal hp siteden alıntı bence erişelemeyen 2 slot daha var 6100 serilerinde tabii 8gb tek slot ram yoksa

resımdekı 16 gb lık laptop un tam kodu nedır

dv6-6115et var.. 8 gb ram olanı..

Resimdeki Model Dv6 6114tx Ve Ürün kodu LZ766PA
    Fakat 6115et Aynı Model Değil Ve Kodu LZ489EA Kasa Tipleri Farklı

• ürün kodu zaten aynı olamaz.. her ülke için bilgisayar kodları farklıdır.. bazı modellerde o bölgeye uygun olarak modelde ufak tefek eksiklikler olabilir.. dikkat ederseniz vermiş olduğunuz ürün numarası PA ile bitiyor.. avrupaya gelen modeller EA olarak gelir.. kasa tipi farklı derken gördüğünüz farkı anlayamadım..
  • merhabalar;
    bir kaç güne eğer nasip olursa 6115 modelini almayı planlıyorum fakat merak ettiğim, "et" ve "st" modellerinin donanımsal özellikleri aynı gözüküyor iki model arasındaki fark nedir acaba? Önceki sayfalara baktım belki kaçırmışımdır ama göremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lirva

merhabalar;
    bir kaç güne eğer nasip olursa 6115 modelini almayı planlıyorum fakat merak ettiğim, "et" ve "st" modellerinin donanımsal özellikleri aynı gözüküyor iki model arasındaki fark nedir acaba? Önceki sayfalara baktım belki kaçırmışımdır ama göremedim.

Arkadaşların HP ve çeşitli mağazalardan aldıkları bilgiye göre Türkiye'ye geliş şekilleri ve parça birleştirme-takma işlemleri farklıymış.
  • Şık bir görünüme sahip gerçekten 1 yıldır kullanıyorum ve asla yıpranmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssv
    Arkadaşların HP ve çeşitli mağazalardan aldıkları bilgiye göre Türkiye'ye geliş şekilleri ve parça birleştirme-takma işlemleri farklıymış.

Cevap için teşekkür ederim, bugün laptopuma kavuştum fakat 6150et aldım :) çünkü 15'lerden hiçbiri yoktu. Şimdide ekran kartıyla uğraşıyorum, ısrarla makine Inteli görüyor Radeon a geçiş yapamıyorum. Güç seçeneklerinden Maksimum Perfomans seçmeme rağmen başaramadım herhalde biryerlerde yanlış yapıyorum :(
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ssv

Cevap için teşekkür ederim, bugün laptopuma kavuştum fakat 6150et aldım :) çünkü 15'lerden hiçbiri yoktu. Şimdide ekran kartıyla uğraşıyorum, ısrarla makine Inteli görüyor Radeon a geçiş yapamıyorum. Güç seçeneklerinden Maksimum Perfomans seçmeme rağmen başaramadım herhalde biryerlerde yanlış yapıyorum :(

bios update yapmanız gerekecek.. ilk geldiğinde bilgisayarınız oto olarak intelde çalışır.. ihtiyac halinde ati kullanır.. dynamic modda çalışır yani.. elle ayar yapmak isterseniz güncel bios yükleyip biostan switchable graphics seceneğini fixed yapmanız gerekir.

• O sorunuda halletmiş bulunmaktayım. :) yavaş yavaş geri kalan şeyleride çözeceğiz inşallah. Şimdi diğer sorum da şu olacak, "Dynamick" settings deyken Grafik olarak sistem puanı yanlış hatırlamıyorsam "6.6" gibi bir rakam veriyordu, şimdi "Fixed" ve Radeon a aldığımda "4.1" gibi bir puan veriyor. Herhalde buna takılmamam lazım değilmi?
  • quote:

O sorunuda halletmiş bulunmaktayım. :) yavaş yavaş geri kalan şeyleride çözeceğiz inşallah. Şimdi diğer sorum da şu olacak, "Dynamick" settings deyken Grafik olarak sistem puanı yanlış hatırlamıyorsam "6.6" gibi bir rakam veriyordu, şimdi "Fixed" ve Radeon a aldığımda "4.1" gibi bir puan veriyor. Herhalde buna takılmamam lazım değilmi?

Hp'nin sitesindeki driver'ı yüklemelisin. Bir önceki sayfada mesajlarım vardı bununla ilgili. Puan önemli değil ancak driverlerında bir problem olabilir. Ben overclocksuz 6.9, overclock ile 7.1 puan alıyorum.
  • Intel(HD)Graphics ; 8.830.6.2000
    Radeon(HD)6770m : 8.830.6.2000

Şuandaki durumu
    Yanlız Intelin "2011-05-06 , Sürüm:8.15.10.2291, 79.78M" sürücülerini yükleyemiyorum hata veriyor. "Sistem Gereksinimleri Karşılanmıyor" diye onu anlamadım. Birde o puan düşüşü "Dynamick" ten "Fixed" e geçtiğimde oldu. Henüz başka ayarlarıylada oynamadım ama kafamı kurcalıyor bu durum, özellikle Intel'in grafik sürücüsü neden hata veriyor çözemedim.
  • Birde ekleme yapayım, aşağıda görüldüğü üzere "Grafikler" sekmesinde "Windows Aero" gözüküyor, benim baktığım diğer SSlerde orda direkt ekran kartı var.

• AMD'nin ve Intel'in bütün drivelarını silin.
    C:\SwSetup\Drivers\Video içinde bulunan driver'ı yükleyin. (Recovery Manager'dan da yükleyebilirsiniz. Bilgisayarla gelen driver)
    Sürümünüz 8.830.6.1000 olacak
    Daha sonra 8.830.6.2000 sürümünü çalıştırın ancak içindeki Intel sürücünün tik ini kaldırın yani yüklemeyin.
    Problemin çözüleceğini sanıyorum. Hp'nin istesindeki Intel Grafik driverında problem var.

Şunu da deneyebilirsiniz.
    Buraya Tıklayarak 11.8'i yükleyin. Daha sonra kurulum aşamasında sadece Display Driver Seçeneği aktif olacak şekilde diğerlerini deaktive ederek yükleyin.

• en kısa sürede deneyeceğim dediğini pek fırsat bulamadım dün. :( pff
  • Recovery yaptım, dediğiniz gibi driverları baştan yükledim sorunum düzeldi, teşekkür ederim :)
  • intelin son çıkan sürücüsü (8.15.10.2509) yüklenmiyor, hata alıyorum. sebebi nedir? sadece hp'nin sitesindeki sürücüyü mü kurabiliyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anıl27

intelin son çıkan sürücüsü (8.15.10.2509) yüklenmiyor, hata alıyorum. sebebi nedir? sadece hp'nin sitesindeki sürücüyü mü kurabiliyoruz?

HP sitesindeki intel sürücüsü de yüklenmiyor. HP'nin sitesinden en sonra ATI sürücüsünü yükleyin. Sonra AMD sitesinden en son Catalyst sürümünü indirip üstüne kurun. HP'nin sitesindeki sürücü Intel'i de güncelliyor sanıyorum.
  • yani dediğin gibi yaptıktan sonra intelin son sürücünü mü kuracak?
  • 6770M için son sürücü HP'nin sitesinde yayınlanmıştır.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.