Şimdi Ara

HP Pavilion dv6-6100 ve dv7-6100 Serileri (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
2
Favori
19.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: coloroftheblue

quote:

Orijinalden alıntı: rachael

Çok güzel olmuş ellerine sağlık. Dolar bugün %0.50 civarında geriledi. Bayram sonuna kadar 1.6'lara düşerde 2000 liraya alırız inşallah.

Teşekkür ederim, Bimeks bazen günübirlik indirimler yapıyor, sitesini takip etmenizi tavsiye ederim.

Evet, devamlı orayı takip ediyorum. Fakat 6115 modeli 6150'den 120 lira daha pahalı :) Fiyatlarda biraz saçmalı kvar şuan. Neyse bakalım bayramdan sonra nasıl olacak. Tekrar teşekkürler.
  • @coloroftheblue;

Oyun esnasında mouse'u aniden sağa sola oynattığınızda aşağıdaki SS'teki gibi görüntüde yırtılmalar meydana geliyor mu?

HP Pavilion dv6-6100 ve dv7-6100 Serileri
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

@coloroftheblue;

Oyun esnasında mouse'u aniden sağa sola oynattığınızda aşağıdaki SS'teki gibi görüntüde yırtılmalar meydana geliyor mu?

Hayır, bu sorunu 6020'de gördüm, özellikle dikkat ettim benzer yırtılmalar yok, en azından Crysis 2'de.

• quote:

Orijinalden alıntı: rachael
    Evet, devamlı orayı takip ediyorum. Fakat 6115 modeli 6150'den 120 lira daha pahalı :) Fiyatlarda biraz saçmalı kvar şuan. Neyse bakalım bayramdan sonra nasıl olacak. Tekrar teşekkürler.

Umarım düşer fiyatlar, aradaki tek fark bluray zaten, piyasaya yeni girdiği için 6150 daha ucuz olabilir. Bayramdan sonraya kadar fiyatı yükselir sanırım. Çünkü ilk girdiğinde 6115 de daha ucuzdu diye hatırlıyorum. Neyse umarım ucuzlar, kampanyaya falan denk gelirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coloroftheblue -- 3 Ağustos 2011; 19:16:56 >
  • quote:

@coloroftheblue;

Bende de bu şekilde hiç görüntü problemleri olmadı

Akşam GPU-Z'yi yüklerim demiştim ancak coloroftheblue ile aynı

Ben 6020 başlığındaki mesajlarınızı da gördüm. Eski probook notebookta multiplexer ile x16 görünmekte ancak x8de olması da hiç bir şeyi değiştirmiyor. Bu biraz biostan dolayı da olabilir, konumlandırmayla da. Benzer durumu masaüstü bilgisayarlarda usb 3.0'ı deaktive ederek değiştirenler varmış ancak hiç ama hiç problem edilecek durum değil

HWINFO'dan aldığım satır aynen böyle: PCIe v2.0 x16 (5.0 Gb/s) @ x8 (5.0 Gb/s)

Önemli olan veri transfer hızı. %1 bile fark etmemekte

• quote:

Orijinalden alıntı: jakida

Bende de bu şekilde hiç görüntü problemleri olmadı

Akşam GPU-Z'yi yüklerim demiştim ancak coloroftheblue ile aynı

Ben 6020 başlığındaki mesajlarınızı da gördüm. Eski probook notebookta multiplexer ile x16 görünmekte ancak x8de olması da hiç bir şeyi değiştirmiyor. Bu biraz biostan dolayı da olabilir, konumlandırmayla da. Benzer durumu masaüstü bilgisayarlarda usb 3.0'ı deaktive ederek değiştirenler varmış ancak hiç ama hiç problem edilecek durum değil

HWINFO'dan aldığım satır aynen böyle: PCIe v2.0 x16 (5.0 Gb/s) @ x8 (5.0 Gb/s)

Önemli olan veri transfer hızı. %1 bile fark etmemekte

Evet DV6-6020ET başlığında ekran kartının PCI Express x8 hızında çalışıyor gözükmesiyle ilgili mesajlarım vardı ancak sizin makineden GPU-Z SS'i istememin sebebi PCI Express çalışma hızını görmek değil de ekran kartı belleğinin paylaşımsız 2GB olduğunu erdall35 isimli üyeye göstermekti. Muhtemelen diğer konuda bu arkadaşın yazdığı mesajları da görmüşsünüdür; "az önce pc den anlayan birine sordum paylaşımlı dedi ekran kartınıza." Bu ekran görüntüsünden sonra umarım ekran kartının paylaşımsız 2GB olduğuna ikna olmuştur...

Bu arada ben DV6-6020ET kullanıcısı değilim, o konuya eklediğim ekran görüntüsünü bir mağazadaki DV6-6010ET'den almıştım. Bu konularla ilgili olduğum için teknoloji mağazalarına giderken içinde CPU-Z, GPU-Z ve CoreTemp programları olan bir flash disk götürürüm yanımda, ilgimi çeken modellerden de SS alırım.

• quote:

Evet DV6-6020ET başlığında ekran kartının PCI Express x8 hızında çalışıyor gözükmesiyle ilgili mesajlarım vardı ancak sizin makineden GPU-Z SS'i istememin sebebi PCI Express çalışma hızını görmek değil de ekran kartı belleğinin paylaşımsız 2GB olduğunu erdall35 isimli üyeye göstermekti. Muhtemelen diğer konuda bu arkadaşın yazdığı mesajları da görmüşsünüdür; "az önce pc den anlayan birine sordum paylaşımlı dedi ekran kartınıza." Bu ekran görüntüsünden sonra umarım ekran kartının paylaşımsız 2GB olduğuna ikna olmuştur...

Kendisinin ikna olduğunu düşünüyorum artık 6020'deki ve buradaki açıklamalardan sonra.

6020 konusunda soruldu BIOS güncellemesi neler getiriliyor diye:
    -Virtualization teknolojisini açıp kapatabiliyoruz. Bu Virtualbox, WMWavre ya da Microsoft Virtual PC gibi yazılımları kullananlar için önemli bir özellik. (Önceki sürüm)
    Bu sürümde ise:
    -Pil şarj-deşarj düzeltmeleri.
    -Artık BIOS üzerinden Intel ve AMD ekran kartı geçişini uygulama bazlı mı yoksa isteğimize göre mi olacağını seçebiliyoruz. Yukarda jakida isimli arkadaşın anlattığı gibi BIOS'a girerek Switchable Graphics'i Fixed olarak ayarlıyoruz. Ondan sonra Masaüstüne sağ tıklayıp Değiştirilebilir Grafikler'i Ayarlayarak Yüksek Performanslı GPU'yu seçerek AMD'ye geçiş yapabiliyoruz. Bilgisayar pilden çalışmaya geçerse uyarı çıkıyor ve dilersek Intel'e geçiyoruz, istemezsek ATI ile devam edebiliyoruz ve böylesi kesinlikle çok daha iyi.
    - Güncellemeden sonra bazı oyunlardaki sorunlarda düzelmiş. Örn: NFS Shift 2, The Sims 3
    - Güncellemeden sonra ATI ekran kartı puanınız 6.6'dan 6.9'a yükseliyor.

-> HP'nin sitesinden sürücü indirme bölümünü kullanarak BIOS güncellemesini indirin. Pili tamamen şarj edin ve makineyi prize takın. Tüm programları kapatın ve USB'leri sökün. Ondan sonra indirdiğiniz dosyayı çalıştırın. Bilgisayar yeniden başlayacak ve açılırken BIOS güncelleme ekranı çıkacaktır HP'nin. Orada güncelle gibi bir şey olması lazım ona basıp yüklüyoruz. Ekran kararıp açılabilir, klavyedeki ışıklar yanıp sönebilir (fan deli gibi dönecektir.) Bekleyin bitene kadar.

Güncellemeden sonra bilgisayar açılırken ESC tuşuna basarak BIOS Configuration'a ulaşabilir ve Virtualization ve Switchable Graphics ayarlarını değiştirebilirsiniz.

• Arkadaşlar bu günlerde Laptop almayı düşünüyorum..İncelediğim modellerden biriside bu..

Sizlerden öğrenmek istediğim bu laptop da 5.1 Ses alınıp alınamadığı..

Gördüğüm kadarıyla sesle ilgili 2 yerine 3 yuva tercih edilmiş..Buna istinaden;

Elimde Logitech X530 5.1 modeli var, eğer bu laptopu alırsam 1080p mkv film izlerken kolonlardan da 5.1 Gerçek Ses alabilecek miyim?Veya GTA 4 oynarken arkadan gelen aracın korna sesini sadece arka kolonlardan duyabilecek miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnGets -- 3 Ağustos 2011; 23:33:11 >
  • bu recovery (D:) bölümünü silebilir miyiz? zararları var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anıl27

bu recovery (D:) bölümünü silebilir miyiz? zararları var mı?

orjinal işletim sistemini kullanmayacaksan sil.. tek tuşla recovery özelliğini kaybetmek istiyorsan sil.. ama istemiyorsan silme..
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnGets

Arkadaşlar bu günlerde Laptop almayı düşünüyorum..İncelediğim modellerden biriside bu..

Elimde Logitech X530 5.1 modeli var, eğer bu laptopu alırsam 1080p mkv film izlerken kolonlardan da 5.1 Gerçek Ses alabilecek miyim?Veya GTA 4 oynarken arkadan gelen aracın korna sesini sadece arka kolonlardan duyabilecek miyim?

Ben de 5.1 yok ama 2.1'i taktığımda masaüstü bilgisayarımda olduğu gibi ayarlamalar çıkmıyor, örneğin ön arka seçimi olmuyor. İki çıkış da aynı sesi veriyor olabilir, belki ben bulamadım ya da ilerde güncellemeyle falan gelir. Emin değilim kullanabileceğinizden.

quote:

Orijinalden alıntı: Anıl27

bu recovery (D:) bölümünü silebilir miyiz? zararları var mı?

DVD'ye ya da başka bir yere sistem yedeğini aldıysanız silebilirsiniz.

• quote:

Arkadaşlar bu günlerde Laptop almayı düşünüyorum..İncelediğim modellerden biriside bu..

2.1 desteği var
    Dediğinizi yapmak için USB harici bir ses kartı almanız gerek
  • quote:

quote:

Ben de 5.1 yok ama 2.1'i taktığımda masaüstü bilgisayarımda olduğu gibi ayarlamalar çıkmıyor, örneğin ön arka seçimi olmuyor. İki çıkış da aynı sesi veriyor olabilir, belki ben bulamadım ya da ilerde güncellemeyle falan gelir. Emin değilim kullanabileceğinizden.

İlgin için teşekkürler arkadaşım..

İşte bende bunu merak ediyorum..Neden 1 kulaklık ve 1 mikrofon çıkışı yerine 2 kulaklık ve 1 mikrofon çıkışı koyulmuş bu seriye..Pratikte bir farklılığı olmalı ki bu tür bir donanım değişikliğine gitsinler..

Bu arada Ses kartı ne olarak gözüküyor sistemde..Realtek High Definition (HD) Audio mu yoksa Beats Audio falan mı? Buralardan girip 5.1 ses çıkışı ayarı falan yapılan arayüzler mevcut olabilir mi acaba? Masaüstü bilgisayarlarda oluyor, bu seride de laptoplara eklenmiş olabilir düşüncesindeyim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnGets -- 4 Ağustos 2011; 20:16:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanemre58

quote:

2.1 desteği var
    Dediğinizi yapmak için USB harici bir ses kartı almanız gerek

Alakan için sağol arkadaşım..

Peki bu kesin bilgi midir, yoksa öyle olduğunu mu düşünüyorsun?

5.1 Ses sistemi ile 1 yerine 2 kulaklık çıkışının bir artısı olması gerektiğini düşünüyorum..

Neticede masaüstü bilgisayarlarda 5.1 Ses çıkışı seçildiğinde Mikrofon çıkışı Sub\Center çıkışı olarak değişip, 2 kulaklık + 1 mikrofon çıkışından 5.1 ses çıkışı sağlanabiliyor..

Senin 5.1 Ses Sistemi ile bu laptopta böyle bir denemen oldu mu?

• quote:

quote:

quote:

İlgin için teşekkürler arkadaşım..

İşte bende bunu merak ediyorum..Neden 1 kulaklık ve 1 mikrofon çıkışı yerine 2 kulaklık ve 1 mikrofon çıkışı koyulmuş bu seriye..Pratikte bir farklılığı olmalı ki bu tür bir donanım değişikliğine gitsinler..

Bu arada Ses kartı ne olarak gözüküyor sistemde..Realtek High Definition (HD) Audio mu yoksa Beats Audio falan mı? Buralardan girip 5.1 ses çıkışı ayarı falan yapılan arayüzler mevcut olabilir mi acaba? Masaüstü bilgisayarlarda oluyor, bu seride de laptoplara eklenmiş olabilir düşüncesindeyim..

Ses kartı olarak IDT High Definition Audio gözükmekte. Bahsettiğiniz tarzda bir arayüz yok masaüstü bilgisayarım Realtek'ti örneğin onda vardı. Ya da ben bulamadım bu bilgisayarda. İki kulaklık çıkışı iki kişinin aynı anda müzik dinlemesini sağlamak için düşünülmüş olabilir.

• quote:

Ses kartı olarak IDT High Definition Audio gözükmekte. Bahsettiğiniz tarzda bir arayüz yok masaüstü bilgisayarım Realtek'ti örneğin onda vardı. Ya da ben bulamadım bu bilgisayarda. İki kulaklık çıkışı iki kişinin aynı anda müzik dinlemesini sağlamak için düşünülmüş olabilir.

Sağol arkadaşım..

Bu arada 2 kulaklık çıkışını, 2 kişinin aynı anda müzik dinleyebilmesi için koydularsa; bu HP yi kızılcık sopasıyla kovalayasım geliyor içimden..

Bu konuda eksikliğin ses kartı üreticisinde de olabileceğini düşünüyorum..Öyle pek ahım-şahım bir marka değil anladığım kadarıyla bu IDT firması.Genellikle ucuz yollu çözümler sunan bir markaya benziyor araştırmalarımda..İnternette en son driver ınıda 2009 yılında yayınladığını gördüm..Versiyonuda aşağıda..Bilmiyorum sizinki bundan yeni mi?
    v6.10.6222.0

Mesela 2009 yılında satışa başlanan Dell Inspiron 1525 modelinde Yamaha çip set kullanılmış ve o zaman 5.1 ses imkanını 2 kulaklık ve 1 mikrofon çıkışından sağlamışlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnGets -- 4 Ağustos 2011; 23:48:09 >

• 6.10.6329 bizimkisi. Ses kalitesi olarak güzel bilgisayar. Sürücüler ve ek özellikler HP tarafından da düzenlenmiştir. Beats Audio kontrol paneli var mesela. Ayrıca kulaklık çıkışlarının kalitesiyle falan ilgili de reklamları vardı HP'nin. İleri doğru bir güncelleme gelir mi bu konuda bilmiyorum.
  • başka bir başlıkta da bahsetmiştim ama burada da bahsedim ben de bugün hp pav.dv6 6150et aldım bimeksten...ama henüz oyun falan denemedim.fan sesi sanki azcık yüksek gibi geldi ama beni rahatsız etmiyor açıkcası,henüz yüklenmediğim için ısınma ile ilgili birşey diyemicem,ama şuan iyi....
  • Hayırlı olsun.

Hp Coolsense ile sessiz modunda ben hiç fan sesi duymuyorum. Oyun ve işlemciyi yoracak programlar kullanmadığınızda sessize alabilirsiniz.

Bilgisayarın ses kalitesinden ben de menunum. Belki kimilerine tiz gelebilir ama beats audio'da gelişmiş ayarlardan windows ses özelliğini açıp ordan da sesle ilgili değişimler yapılabiliyor ben kendime göre ayarladım.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.