Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.073
Cevap
6
Favori
95.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Affliction

Orijinalden alıntı: x-side

Bu PC'de Battlefield 3'ü açanlar nasıl açabildiğini anlatabilir mi ?

Sırf Battlefield 3 için bu laptop'ı aldım ama Origin'den parasını verip aldığım oyun açılmıyor.

yönetici olarak çalıştır seçeneğiyle dene istersen

Oyun tepki vermiyor nedense işte.

Yönetici olarak çalıştırmayı denedim banamısın demiyor Origin.

TM yazısını bile sildim yok açılmıyor oyun nedense.

Oyunu aç diyorum ve otomatik olarak battlelog sayfası açılıyor browser'dan. Başka olan birşey yok.

valla originden oyun almadığım için bilmiyorum ama bendede açılmıyordu yönetici olarak çalıştırdan yaptım hatta bazen oyunda donuyodu sonra kendi kendine düzeldi

Oyunun exe'sini mi yönetici olarak çalıştırdın yani ?

Ben Origin'i yönetici olarak çalıştırmayı denedim. Hay be.

Tekrar indiricem gece oyunu. Umarım dediğin yöntem işe yarar.

Laptop'ı Battlefield 3 için aldım oyun açılmıyor. İşe bak. (:

İnternete şöyle bir çözümlere rast geldim deneyebilirsin hocam

Çözümüne gelirsek İlk olarak klasördeki Tm yi kaldırın
    başlat>regedit>h_key local machine>software>Wow6432Node>Ea Games>Battlefield 3>şimdi Battlefield 3 ün yanındaki tüm ™ leri siliyoruz.Kayıt defterini kapatıp battlerogdan oyuna giriyoruz(tabi bende siyah ekran oluyor o ayrı)

oyunu origin'dan yüklediğiniz zaman C/Program files/Origin Games klasörünün içinde bulunmalıdır.İsterseniz oyunu pc'dan silin (her iki sürümünü korsan ve orjinal) sonra origindan yeniden indirin

• tm olarak dediğin yolda sadece Battlefield 3'ün yanında vardı tm onu daha en başından kaldırmıştım ama yinede girmiyordu oyuna.

Şu yöntem ile online oynayabiliyorum oyunu ama oyunun single menüsüne falan giremiyorum çokta mühim değil, Xbox360'da hard da bitirmiştim single'ı. :)

• Tamam tamam tüm modlara girebiliyorum şuan da. Yukarıdaki yöntemi bir kere yaptım devamlı işliyor şuan. Laptop'ı kapatınca ne olur bilmem. (:
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu PC'de Battlefield 3'ü açanlar nasıl açabildiğini anlatabilir mi ?

Sırf Battlefield 3 için bu laptop'ı aldım ama Origin'den parasını verip aldığım oyun açılmıyor.

yönetici olarak çalıştır seçeneğiyle dene istersen

Oyun tepki vermiyor nedense işte.

Yönetici olarak çalıştırmayı denedim banamısın demiyor Origin.

TM yazısını bile sildim yok açılmıyor oyun nedense.

Oyunu aç diyorum ve otomatik olarak battlelog sayfası açılıyor browser'dan. Başka olan birşey yok.

valla originden oyun almadığım için bilmiyorum ama bendede açılmıyordu yönetici olarak çalıştırdan yaptım hatta bazen oyunda donuyodu sonra kendi kendine düzeldi

Oyunun exe'sini mi yönetici olarak çalıştırdın yani ?

Ben Origin'i yönetici olarak çalıştırmayı denedim. Hay be.

Tekrar indiricem gece oyunu. Umarım dediğin yöntem işe yarar.

Laptop'ı Battlefield 3 için aldım oyun açılmıyor. İşe bak. (:

evet oyunun exe sinden bahsetmiştim

• quote:

Orijinalden alıntı: wade96

quote:

Orijinalden alıntı: Muko40

quote:

http://leshcatlabs.net/index.php/2012/07/catalyst-12-7-jun28-official-beta-unifl-for-hybrid-graphics/
    Burdaki sürümü mü kullanıyorsunuz acaba?
    Yorumlarda da çok var benim gibi black screen sorunuyla karşılaşan , leshcat de kendisi eski dv6 serisinde bu sorunun olduğunu , en son driver ınızı mail atın bana diye yazmış.
    Yükleme sırasında günlüğü kontrol ettiniz mi hata vermiş olabilir catalystte farklı sürüm gözükmesini de açıklar bu. Ama sorununuz yoksa hiç kurcalamayın güle güle kullanın :)

Herhangi bi hata raporu vb bir sorunla karşılaşmadım. Cevabım aynıdır. Bugüne kadar daha da bi sorunla karşılaşmadım.. 12.7 beta sürüm. Resmi sitesinden indirdim..

Intel e geçmede herhangi bir sorun yoksa , bir de intele geçip uyku modunu test edebilir misiniz rica etsem , çok teşekkürler.
    ----
    Fixed moddayım
    Ben de son birkaç haftadır sorunsuz kullanırken 2 gündür yine donma yaşamaya başladım.Ama sorunun kaynağını buldum gibi.
    Şimdi şu amd sürücüsü kurtarıldı tarzı hata var ya , bu sistem "Timeout Detection and Recovery" diye geçiyor. Unifl driver ı kurarkende bunun için bir hp fix i var hani , o da driver ı değiştirip bu olayı kaldırıyor , fakat bu da gerçekten ihtiyac olunduğu zaman sürücüyü yeniden başlatmayınca hop ekranım donuyor. Nasıl bu kanıya vardım anlatayım :

1)Unifl driver ının issue resolver menusunden drivera yaptığı müdehaleyi geri aldırdım
    2)tdr ile ilgili registry kayıtlarıma baktım tdr açık gözüküyor (TdrLevel=3)
    3)Şimdi bu şekilde saints row 3 e girersem 3-4 dakika içinde hoop amd sürücüsü bomm masaüstüne...
    4)Tdrleveli 0 yapınca tdr yi kapatıyormuş ve böyle yapıp yeniden başlatıp oyuna girdiğimde yine 4-5 dakika sonra ekran benim browserda yaşadığım gibi donuyor tamemen.

Unifl nin path i ile oyunu sorunsuz oynayabiliyorum fakat bu da browser da donmalara sebep oluyor dediğim gibi.

Fixed moddayım. Dynamic mod da takılma olmuyor browserda fakat oyunlarda ciddi bir fps düşüşü yaşıyorum (flight simulator x ve saints row 3) örneğin fsx de fixed de amd ile 30,intel ile 7-8 fps alırken , dynamic mod da intel ile yinie 7-8 ama amd seçili iken 15-16 fps de kalıyorum.

Hocam Fixed modda olmadığım için şu an deneme imkanım yok. Müsait bi ara denerim dediklerinizi.. Bence Dinamik mod daha iyi ve kullanışlı eğer ki bazı oyunlarda fps düşümleri yaşıyorsanız o oyunlara yüksek performans atayın bu sorun ortadan kalkacaktır diye tahmin ediyorum..

• quote:

quote:

quote:

quote:

http://leshcatlabs.net/index.php/2012/07/catalyst-12-7-jun28-official-beta-unifl-for-hybrid-graphics/
    Yorumlarda da çok var benim gibi black screen sorunuyla karşılaşan , leshcat de kendisi eski dv6 serisinde bu sorunun olduğunu , en son driver ınızı mail atın bana diye yazmış.
    Yükleme sırasında günlüğü kontrol ettiniz mi hata vermiş olabilir catalystte farklı sürüm gözükmesini de açıklar bu. Ama sorununuz yoksa hiç kurcalamayın güle güle kullanın :)

Herhangi bi hata raporu vb bir sorunla karşılaşmadım. Cevabım aynıdır. Bugüne kadar daha da bi sorunla karşılaşmadım.. 12.7 beta sürüm. Resmi sitesinden indirdim..

Intel e geçmede herhangi bir sorun yoksa , bir de intele geçip uyku modunu test edebilir misiniz rica etsem , çok teşekkürler.
    ----
    Fixed moddayım
    Ben de son birkaç haftadır sorunsuz kullanırken 2 gündür yine donma yaşamaya başladım.Ama sorunun kaynağını buldum gibi.
    Şimdi şu amd sürücüsü kurtarıldı tarzı hata var ya , bu sistem "Timeout Detection and Recovery" diye geçiyor. Unifl driver ı kurarkende bunun için bir hp fix i var hani , o da driver ı değiştirip bu olayı kaldırıyor , fakat bu da gerçekten ihtiyac olunduğu zaman sürücüyü yeniden başlatmayınca hop ekranım donuyor. Nasıl bu kanıya vardım anlatayım :

1)Unifl driver ının issue resolver menusunden drivera yaptığı müdehaleyi geri aldırdım
    3)Şimdi bu şekilde saints row 3 e girersem 3-4 dakika içinde hoop amd sürücüsü bomm masaüstüne...
    4)Tdrleveli 0 yapınca tdr yi kapatıyormuş ve böyle yapıp yeniden başlatıp oyuna girdiğimde yine 4-5 dakika sonra ekran benim browserda yaşadığım gibi donuyor tamemen.

Unifl nin path i ile oyunu sorunsuz oynayabiliyorum fakat bu da browser da donmalara sebep oluyor dediğim gibi.

Fixed moddayım. Dynamic mod da takılma olmuyor browserda fakat oyunlarda ciddi bir fps düşüşü yaşıyorum (flight simulator x ve saints row 3) örneğin fsx de fixed de amd ile 30,intel ile 7-8 fps alırken , dynamic mod da intel ile yinie 7-8 ama amd seçili iken 15-16 fps de kalıyorum.

Hocam Fixed modda olmadığım için şu an deneme imkanım yok. Müsait bi ara denerim dediklerinizi.. Bence Dinamik mod daha iyi ve kullanışlı eğer ki bazı oyunlarda fps düşümleri yaşıyorsanız o oyunlara yüksek performans atayın bu sorun ortadan kalkacaktır diye tahmin ediyorum..

Hocam zaten yüksek performans atıyorum. O problemin kaynağı " enduro " adı verilen sistemmiş. Ati GPU kullanıyor fakat %20 leri geçmiyor kullanım dynamic mod da yüksek performans olmasına rağmen.Güç tasarruflu gpu nun performansı aynı 7-8 fps , ama ati kartta feci bir fps düşüşü var. Her oyunda olmadığını söylemekte de fayda var

• mrb arkadaşlar
    uzun zamandır bu konuyu takip ediyorum ve çok faydalı bilgilere ulaştım, teşekkür edip aklima takilan sorulari sormaya başlıyorum;

1-Fan sesiniz ne alemde? önceki laptop'um eski bir HP olduğu için fan sesine tahammulum kalmamis durumda, bu bilgisayarda da sogutucu ile kullanmama ragmen oyunlarda fan kendinden geciyor fakat ısı olarak normal. Fan sesi sizce normal mi? biliyorum çok güc harcaniyor ama sizde ne alemde?
    2-Bilgisayarı alalı 3-4 ay olmasına ragmen yaklasik 15-20 defa ''stop 0x00000f4'' mavi ekran hatası aldım. yabanci forumlarda arastirdim bi sure kimisi yazılımsal kimisi donanimsal olabilecegini soyluyor. ben yine merak ediyorum bu hata ile karsilasan oldu mu? yazilimsal olma ihtimaline karsi bu gunlerde denemeler yapiorum. free Avira'yi kaldirdim, orjinal Norton kurdum. Avira'nin rutin taramalarinin harddisk'te sikinti yaratabilecegini dusundum :/ bir kac kere daha alirsam hatayi garantiye gonderirim herhalde.

Aklima takilanlar bunlar, bunlarin disinda bilgisayardan cok memnunum, yardimci olursaniz sevinirim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

----
    Fixed moddayım

Hocam zaten yüksek performans atıyorum. O problemin kaynağı " enduro " adı verilen sistemmiş. Ati GPU kullanıyor fakat %20 leri geçmiyor kullanım dynamic mod da yüksek performans olmasına rağmen.Güç tasarruflu gpu nun performansı aynı 7-8 fps , ama ati kartta feci bir fps düşüşü var. Her oyunda olmadığını söylemekte de fayda var

Valla hocam nedenini bilmiyorum ama şu an 12.8 versiyonu çıkmış şimdi onu indiriyorum bir de onu dene istersen..

• quote:

Valla hocam nedenini bilmiyorum ama şu an 12.8 versiyonu çıkmış şimdi onu indiriyorum bir de onu dene istersen..

Hocam deneyince durumu yazarsanız memnun olurum. Teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wade96 -- 20 Ağustos 2012; 1:04:28 >
  • hp pavilion dv6 a7n36ea modElinde ışıklı klavye varmı?
  • arkadaşlar bir türlü anlamıyorum yorumları biri + lıyor biri - hep bir yerde tıkanıyor. Şöyle özetleyeyim.

Ben erciyes üni bilgisayar mühendisliğini kazandım. bana laptop lazım ama 2000 Tl civarında bir cihaz arıyorum.

Oyun felan önemli değil yani oyun oynayacak olsam alırım masaüstü ne kendi canımı sıkar nede bilgisayarı kalorifer peteği yaparım.

Ama arasıra oyun yüklerim onlarda grafik olarak düşük yani en dandik bilgisayarlar çalıştırır ama madem alıyorum şöyle sağlam birşey alayım diyorum.

Benim yapacaklarım Faceye girmek birde mühendislik öğrencisinin programlarını kullanmak. ben hiç bir zaman crisis felan oyunları oynamam zaten o tür oyunları da dizüstünde açıpta performans beklemem. zaten adamlar kitap kadar yere koymuşlar nasıl soğuyacak.

şu donma olayını anlamayamıyorum. yani arkadaşlar notebooklarınıza ne yapıyorsunuzda o hallere sokuyorsunuz. şuan ben bunları hp pavilion dv9000 den yazıyorum. açılırken felan sorun yaşıyor. çokta sıcak oluyor ama beni hiç internette dolaşırken yarı yolda bırakmıyor. siz nasıl oluyorda bilgisayarın üretildiğini güne lanet ettiriyorsunuz?

benim için önemli olan hızlı olsun ben bilgisayarı zorlamayacağım. internette dolaşırken sorun çıkartmasın. açılırken beni bekletmesin ben bunları istiyorum. şuan bunları yazdığım bilgisayar benim değil o yüzden sahibi ağlatmış bilgisayarı ama bilgisayar normalde gayet iyi torrent felan hepsini çalıştırıyor rahat rahat. şuan sol elim klavye üstünde olduğu için biraz sıcak :D :D

bana bu bilgisayarı önerecek varmı daha çok ofis tarzı kullanacağım. oyunları artık geride bıraktık. oyunlar için öldürecek vaktim yok !! . şuan 2000 e 12 taksitle alabiliyorum. varsa başka ürün tavsiyeleriniz onlarıda alayım. ama bilgisayarın tasarımıda biraz güzel olsun yani ;)

• Isinma sorunu varmı ? Ben bu yüzden iade etmiştim dv6 yı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben de bu modelden almayı düşünüyorum. Ancak ses çıkarma durumu benim için önemli. Normal düzeyde çalışırken, film izlerken, internette takılırken falan insanı rahatsız edecek, sinirlendirecek seviyede bir ses geliyor mu ? Yoksa sadece fazla yüklenme yapınca mı sesli çalışıyor ? O sesli çalıştığı zamanlarda çıkardığı ses abartı mı yoksa normal seviyede mi ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alireyiz

arkadaşlar bir türlü anlamıyorum yorumları biri + lıyor biri - hep bir yerde tıkanıyor. Şöyle özetleyeyim.

Ben erciyes üni bilgisayar mühendisliğini kazandım. bana laptop lazım ama 2000 Tl civarında bir cihaz arıyorum.

Oyun felan önemli değil yani oyun oynayacak olsam alırım masaüstü ne kendi canımı sıkar nede bilgisayarı kalorifer peteği yaparım.

Ama arasıra oyun yüklerim onlarda grafik olarak düşük yani en dandik bilgisayarlar çalıştırır ama madem alıyorum şöyle sağlam birşey alayım diyorum.

Benim yapacaklarım Faceye girmek birde mühendislik öğrencisinin programlarını kullanmak. ben hiç bir zaman crisis felan oyunları oynamam zaten o tür oyunları da dizüstünde açıpta performans beklemem. zaten adamlar kitap kadar yere koymuşlar nasıl soğuyacak.

şu donma olayını anlamayamıyorum. yani arkadaşlar notebooklarınıza ne yapıyorsunuzda o hallere sokuyorsunuz. şuan ben bunları hp pavilion dv9000 den yazıyorum. açılırken felan sorun yaşıyor. çokta sıcak oluyor ama beni hiç internette dolaşırken yarı yolda bırakmıyor. siz nasıl oluyorda bilgisayarın üretildiğini güne lanet ettiriyorsunuz?

benim için önemli olan hızlı olsun ben bilgisayarı zorlamayacağım. internette dolaşırken sorun çıkartmasın. açılırken beni bekletmesin ben bunları istiyorum. şuan bunları yazdığım bilgisayar benim değil o yüzden sahibi ağlatmış bilgisayarı ama bilgisayar normalde gayet iyi torrent felan hepsini çalıştırıyor rahat rahat. şuan sol elim klavye üstünde olduğu için biraz sıcak :D :D

bana bu bilgisayarı önerecek varmı daha çok ofis tarzı kullanacağım. oyunları artık geride bıraktık. oyunlar için öldürecek vaktim yok !! . şuan 2000 e 12 taksitle alabiliyorum. varsa başka ürün tavsiyeleriniz onlarıda alayım. ama bilgisayarın tasarımıda biraz güzel olsun yani ;)

valla kendime alıcak olsam yüz bin defa alırım sorunsuz olduğu için ama başkasına tavsiye konusunda zamanında dilim çok yandığı için bişey diyemicem.

• Neyse hocam bende zaten lenovo z580 alacağım :-D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

----
    Fixed moddayım

12.8 nerden çıkmış yahu. şimdi baktım sitede en son 12.7 beta görebiliyorum yanlışlık olmasın acaba?

• arkadaşlar bende 2000 lira civarında bir bilgisayar arıyorum hem oyun için hemde mühendislik öğrencisi olduğumdan mühendislik programlarını sorunsuz kullanmam için sizce bu bilgisayar nasıldır önerirmisiniz yoksa başka laptoplaramı bakıyım lenovo y580 var ekran kartı baya iyi bi laptop ama onun fiyatı pahalı şimdilik birde vereceğiniz tavsiyelerde internetten alışveriş yapmıyor ailem ona göre fikirler verirseniz sevinirim teşekkürler
  • Hocam eğer güncellemeyi taratabiliyorsanız orada gözükür yoksa direk resmi sitesinde olması lazım..

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-32.aspx#1

Bu adreste win7 32 bit 12.8 versiyonu var..
  • arkadaşlar ben de ara sıra böyle bi görüntü ortaya çıkıyor. Sizce sebebi nedir? Rahatsız olmaya başladım. İnternette gezinirken (google chrome) bazı sayfalar bu hale dönüyor. Genelde fazla sekme kullanan biriyim. O sekmeye döndüğüm zaman bu halde buluyorum. Bazen refresh yapınca geliyor bazen gelmiyor. Benden başka bu sorunu yaşayan var mı?

HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi
  • Oyun oynarken bilgisayar yanıyor. Touchpad'in so tarafı dokunulmaz hale geliyor. Bir de ses! Oyunun sesini duyamayacağım kadar çok bir fan sesi. Sanırsın uçak uçuruyoz! Soğutucu istemiyorum, kullanışlı değil! Keşke gidip bi' Dell XPS 15z alsaydım. Bu makine zaten çok kalın.
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.