Şimdi Ara

HP Pavilion DV7-3020ET (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
339
Cevap
2
Favori
26.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tolga68

quote:

Orijinalden alıntı: Zyonat

walla bios nasıl yüklenir bilmioyurm ama o ses bende geçmedi , tam olarak numpadin altından bi yerden geliyo gibi, o dediğin yuvarlak şey boofer sanırım ordan geldiğini sanmıyorum çünkü bi dosya filan açınca geliyo ses onun dışındada geliyo ama o zmnlarda daha da artıo

denetim masasına gir sese tıkla ordan kayıta gir tümleşik mikrofon matrisine tıkla mikrofon zenginleştirmelerini kapatı tıkla ortaki hepsini kapat o cızırtı bende kesilti sende ordan dene

dediğini yaptım ses tamamen kesilmedi ama azaldığını düşünüyorum, bu arada arkadaşlar oyun oynarken mennunmusunuz bu aletten ? birkaç oyunda ben sıkıntı çektimm..
    birde F tuşlarındaki şeyleri nasıl kullanıyoruz ?? ben çalıştıramadım

• quote:

quote:

quote:

walla bios nasıl yüklenir bilmioyurm ama o ses bende geçmedi , tam olarak numpadin altından bi yerden geliyo gibi, o dediğin yuvarlak şey boofer sanırım ordan geldiğini sanmıyorum çünkü bi dosya filan açınca geliyo ses onun dışındada geliyo ama o zmnlarda daha da artıo

denetim masasına gir sese tıkla ordan kayıta gir tümleşik mikrofon matrisine tıkla mikrofon zenginleştirmelerini kapatı tıkla ortaki hepsini kapat o cızırtı bende kesilti sende ordan dene

dediğini yaptım ses tamamen kesilmedi ama azaldığını düşünüyorum, bu arada arkadaşlar oyun oynarken mennunmusunuz bu aletten ? birkaç oyunda ben sıkıntı çektimm..
    birde F tuşlarındaki şeyleri nasıl kullanıyoruz ?? ben çalıştıramadım

bilgisayarı kapatıp açtıkdan sonra ses tekrar gelmeye başladı malesef

• quote:

Orijinalden alıntı: hece

üçüncü ışık harddik ışığı. disk okuma yaptığı zamanlarda yanıyor ve o zaman duyulan ses harddiskin sesi. 7200 rpm disk olduğundan diğer notebooklara göre sesin biraz daha çok duyulması normal. yani o ses cihazın bir problemi ya da kusuru değil.
    quote:

arkadaşlar laptopun sol alt köşesinde ışık yanıp sönüyor ya... birincisi acık olunca yanan ışık ikincisi şarz olurken yanan ışık acaba ücüncü ışık ne anlama geliyor? o ışık yanıp sönünce cızırtı oluyor..

peki hard diski değiştirme şansımız var mı? değişdirince ses gidermi acaba?

• Sağolun tavsiyeleriniz için.2.200 tl idi fatura ama bu laptopu Hp 2.500 gibi bir fiyata satıyor ayrıca ücret talep edilmeyecekmiş ama 1,60 ghz olması benim kafamı karıştırmıştı neden bu kadar düşük işlemci 1,60 ghz? çekirdeğine göre değişirmi yani 4 çekirdek 6,4 ghz gibi mi?
  • arkdaşlar acaba bu üründen başka alan varmı?? aynı cızırtı sesi alan diğer arkadaşlarda da varmı? bu cızırtı kafama takıldı? ses hoparlörden gelmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolga68 -- 21 Aralık 2009; 22:14:38 >
  • harddik değiştirmek bu konuda çözüm olmayacaktır. çünkü takılacak yeni harddiskte aynı sesi yapacak.

bence bu durum problem edilecek bir şey değil. daha doğrusu bir problem değil. başka notebooklara da bakma şansın olursa harddik okuma esnasında aynı sesi yaptığını görebilirsin.

bence için rahat olsun.

(tabi bu sesin seviyesi konusunda tam olarak fikir sahibi değilim. disk okuma esnasında duyulan ve kesik kesik gelen bir ses olduğunu farzederek bu yorumu yapıyorum. )

quote:

quote:

üçüncü ışık harddik ışığı. disk okuma yaptığı zamanlarda yanıyor ve o zaman duyulan ses harddiskin sesi. 7200 rpm disk olduğundan diğer notebooklara göre sesin biraz daha çok duyulması normal. yani o ses cihazın bir problemi ya da kusuru değil.
    quote:

arkadaşlar laptopun sol alt köşesinde ışık yanıp sönüyor ya... birincisi acık olunca yanan ışık ikincisi şarz olurken yanan ışık acaba ücüncü ışık ne anlama geliyor? o ışık yanıp sönünce cızırtı oluyor..

• şimdi şöyle söyleyim bilgisayarı kullanınca birde dikkat ediyorum o harddisk ışığı yanıyor ya sol alt köşede o ışık yanınca laptopun içinden sanki elektrik telleri çarpışınca bi cızırtı cıkarırya onun gibi(tabi ses o kadar güçlü değil) hafif bir cızırtı geliyor.
  • quote:

harddik değiştirmek bu konuda çözüm olmayacaktır. çünkü takılacak yeni harddiskte aynı sesi yapacak.

bence bu durum problem edilecek bir şey değil. daha doğrusu bir problem değil. başka notebooklara da bakma şansın olursa harddik okuma esnasında aynı sesi yaptığını görebilirsin.

bence için rahat olsun.

(tabi bu sesin seviyesi konusunda tam olarak fikir sahibi değilim. disk okuma esnasında duyulan ve kesik kesik gelen bir ses olduğunu farzederek bu yorumu yapıyorum. )

quote:

quote:

quote:

arkadaşım ilgilendiğin için teşekkür ederim.. tam söylediğin gibi ses hard diskten geliyor .. hani laptopun aldında yuvarlak küçük bir hoparlör varya onun yanına kulağımı tayayınca hard diskin dönme sesi geliyor ve ordan cızırtı sesi oluyor. sorun olmaz diyorsan benim içinde sorun olmaz

• HP Pavilion DV5-1021ET, intel P8400 2.26 ghz işlemciye sahip bir notebook.

işlemci hız testinde kullanılan super pi ile iki cihazı test ettim.

ortalama işlemlerde ondan %50 daha hızlı çalışırken iş yükü arttıkça aradaki fark 3 kata kadar çıktı.

Super PI mod 1.5 XS'de 1M içi test sonuçları:

1 adet super pi çalıştırılarak:

3020et : 16s
    1021et : 23s

2 adet super pi çalıştırılarak:

3020et : 20s
    1021et : 26s

4 adet super pi çalıştırılarak:

3020et : 26s
    1021et : 52s

8 adet super pi çalıştırılarak:

3020et : 36s
    1021et : 98s

test esnasında aynı anda 1, 2, 4 ve 8 ayrı pencerede super pi programını açarak işlemi tekrarladım.

ayrıca photoshop cs3 ile uyguladığım bir işlemde 3020et işlemi 115 sn'de tamamlarken 1021et 170sn gibi bir sürede tamamladı.

bir de TurboBoost özelliği ile işlemci hızını 2.8 ghz'e kadar yükselterek performans artışı sağlıyor.

kısacası işlemci yük arttıkça gerçek gücünü göstermeye başlıyor. ama normal şartlarda da zaten çok hızlı.

ancak oyunlarda malesef bu başarıyı gösteremiyor. işlemcinin tüm haşmetine rağmen ekran kartı olan GT 230M orta halli bir performans sağlıyor. yani ne çok iyi ne de kötü. full detay ve yüksek çözünürlükte oyun oynatacak bilgisayar isteyenlere göre değil kesinlikle.

quote:

Orijinalden alıntı: Desthal1903

Sağolun tavsiyeleriniz için.2.200 tl idi fatura ama bu laptopu Hp 2.500 gibi bir fiyata satıyor ayrıca ücret talep edilmeyecekmiş ama 1,60 ghz olması benim kafamı karıştırmıştı neden bu kadar düşük işlemci 1,60 ghz? çekirdeğine göre değişirmi yani 4 çekirdek 6,4 ghz gibi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 23 Aralık 2009; 21:01:04 >

• bahsettiğin ses benim cihazda da var. özellikle defrag falan yaparken çok daha belirgin duyuluyor. bence problem olmaz ama daha önce de dediğim gibi bir başka notebook'ta da harddisk sesini dinleyip karar vermen daha doğru olacaktır.

ayrıca bu cihazdaki diskin 7200 rpm olması ses olarak diğerlerinden biraz daha fazla olmasına sebep olabilir.

quote:

şimdi şöyle söyleyim bilgisayarı kullanınca birde dikkat ediyorum o harddisk ışığı yanıyor ya sol alt köşede o ışık yanınca laptopun içinden sanki elektrik telleri çarpışınca bi cızırtı cıkarırya onun gibi(tabi ses o kadar güçlü değil) hafif bir cızırtı geliyor.
  • arkadaşlar bende bu laptopu ciddi düşünüyorum bişey aklıma takıldı.ekran kartı cidden oyunlarda o kadar sıkıntı yaratıyormu birde parmakizi okuyucusu varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: batu91baykara

arkadaşlar bende bu laptopu ciddi düşünüyorum bişey aklıma takıldı.ekran kartı cidden oyunlarda o kadar sıkıntı yaratıyormu birde parmakizi okuyucusu varmı?

malesef parmak izi okuyucusu yok. Ekran kartı meselesinde ise üstte yazılanlara tamamen katılıyorum ne yazık ki orta halli bir performansa sahip. Bu noktada laptopu alış amacınız devreye giriyor, eğer en son oyunları rahat oynamak istiyorsanız başka modellere yönelmeniz daha iyi olabilir. Ha eğer oyunlar çok önemli değil arada sırada oynarım ama diğer özellikler daha önemli diyorsanız gözünüz kapalı alabilirsiniz.
  • oyun oynamayı hedefliyorum ancak bu laptoptan daha iyi bir laptop bulabileceğimi zannetmiyorum enazından bu fiyata. bu fiyatın üstüde beni aşıyo, önerebilceniz bi laptop varsa bu aralıkta intel core i7 li çok sevinirim.
  • Oyun performansını merak eden arkadaşlara fikir vermesi açısından Street Fighter 4 Benchmark sonuçları.

Antialiasing kapalı diğer tüm detaylar full olarak testi gerçekleştirdim.

HP Pavilion DV7-3020ET

HP Pavilion DV7-3020ET

HP Pavilion DV7-3020ET

HP Pavilion DV7-3020ET

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 22 Aralık 2009; 0:36:40 >

• arkadaşlar acaba laptopların tuş takımının ışığı varmı yoksa normal masaüstü bilgisayarın tuş takımı gibi mi acaba
  • hece teşekkürler yolladığın benchmark için bide crysis denedinmi acaba?varsa benchmarkları nasıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: batu91baykara

hece teşekkürler yolladığın benchmark için bide crysis denedinmi acaba?varsa benchmarkları nasıl

ben yükledim sorunsuz oynuyorum.
  • çok sağol tolga.bide bişey da sorcam biraz fazla soru sordum ama:) Isınma problemi var mı hiç?
  • almadan önce bende çok sordum o yüzden bir sakıncası yok... oyunu oynayınca biraz ısındı ama aşırı değil o da normal... birde arkadaşlar kurtarma cdsi oluşturdum ...acaba bilgisayara format atsam bilgisayar dahada hızlanırmı? bazı arkadaşlar yeni aldığı laptoplarda format atınca daha da hızlandığını idda ediyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolga68 -- 23 Aralık 2009; 0:58:41 >
  • Bence hiç kurcalama...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.