Şimdi Ara

HP PAVILION GAMING 15 SERİSİ ANA KONU (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
733
Cevap
35
Favori
39.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15-ec0006nt modelini kullanıyorum. 1gb SSD ilave ettim.. Bir süredir laptop çok yavaş.. Sonra fark ettim ki, yavaşlık prize takılıyken gerçekleşiyor.

Pilde normal olması gerektiği gibi çalışıyor..2 kez format attım. ne kadar cracklı yazılım varsa sildim.disklerde ne varsa sildim.. pc'de sadece windows kurulu..Çocuklar ben yokken zomma girip derslere bakıyor. fark ettim ki şarj soketi çok az oynuyor.. güç seçeneklerinden ne yaptıysam işlemci frekansını normale çeviremedim.. prize takılıyken 0,40 ghz de çalışıyor ve daha üstüne çıkmıyor..

Böyle bir sorun ile karşılaşıp çözüm önerisi olan arkadaşımız var mı?

Prize takılıyken performans sekmesi ve cpu ferkansı

HP PAVILION GAMING 15 SERİSİ ANA KONU

Pilde çalışırken performans sekmesi ve cpu frekansı

HP PAVILION GAMING 15 SERİSİ ANA KONU

• quote:

Orijinalden alıntı: bcanata

Klavyeyi nasıl böyle kırıyorsunuz koparıyorsunuz hayret. Sabah akşam kod yazıyorum bilgisayardayım, tek bir sıkıntısı yok klavyenin hala.

Şöyle; önce su döküldü. Silkeledim kuruladım klavyeye prinç serip, bilgisayarı poşete sardım. Genede klavyenin saçmalamaları bitmedi.

Bir hafta geçinçe bende zaten düzelmeyecek belli oldu dedim, saç kurutma makinası ile kurutayım derken tuşlar okadar sıcak olmamasına rağmen bir anda tık tık attı.

HP servisi 1300 ₺ istedi dışarda aynısını 400 ₺ e taktırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARKKNIGHT54 -- 11 Ekim 2020; 10:6:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KARTAL4509 K kullanıcısına yanıt

Hocam bu durum benim de başıma geldi iki defa, işlemcinin 0,40 GHz'de çalışıyor oluşu. Şarjdan çıkar-tak yaptığımda düzelmişti.

• Hugh Jackman kullanıcısına yanıt

1 haftadır böyle.. Prize tak çıkar yapsamda cpu hızı prizde iken 0,40 ghz geçmiyor..

• KARTAL4509 K kullanıcısına yanıt

Yüksek performansa almaktan başka çare gelmiyor aklıma hocam. Servis yolu görünmüş gibi.

• 1gb ssd ilave ettim demişsiniz orada sanırım bi yazım hatası var. Format atarken sadece windows un kurulu olduğu disk i sıfırlayamı seçtiniz yoksa tüm disklerimi. Yada ilave ettiğiniz ssd yi söküp aynı sorunun devam edip etmediğini kontrol ettinizmi. Anakarttan parça söküp takmadan önce ilk olarak anakartdan batarya bağlantısını sökün.

Ama sadece tahmin yürütüyorum sorununuz tahminlerimin ötesinde gözüküyor en iyisi hiç ellemeden iyi bir bilgisayarcıya gidip işin ehline teslim etmek.

Sizin sorununuz büyük ihtimalle garanti kapsamına girer diye tahmin ediyorum HP ile görüşün.

Yalnız hp servisine vermeden önce ilave ettiğiniz ssd yi söküp bir deneyin. Servise verirsenizde ssd yi içine geri takmadan verin. Garanti şartları için söylüyorum, malum kafalarına göre hareket edebiliyorlar.

Olduki HP ye gittiniz fiyat çıkardılar çok geldi. Sorunun ne olduğunu sorun. Dışarda yaptırmayı deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARKKNIGHT54 -- 11 Ekim 2020; 15:31:43 >

• DARKKNIGHT54 kullanıcısına yanıt

1 gb SSD'yi 2 ay önce alıp takmıştım.. sorunsuzdu... Bir hafta önce bu sorun ile karşılaşınca virüs olabileceği ihtimaline karşı format sırasında tüm diskleri silip biçimlendirdim. Windows orjinal kendi yayınladığı adresten indirdim.

Bir ihtimal kızımın güç kablosunu çekiştirdiğini düşünüyorum, şarj soketi çok az oynuyor ve kabloyu tam oturtamazzsam şarj olmuyor. İçini açıp baktım şarj soketinde göze görünür bir hata yok..tabiki yuvanın içini göremiyorum. Sonuçtaht şarj oluyor.. Şarj soketinden böyle bir hata kaynaklanabiir mi?

İlginiz için teşekkürler..

• Ne demek sadece yapmanız gerekenleri döylemek istedim :)

Baktımda benim şarj soketide takılıyken ileri geri oynatırsam tık tık oynuyor. Yani bilemiyorum.

Dediğimi yapın biraz uzun süreç malesef. Yarın pazartesi şehrinizde resmi HP servisi var ise direkt cihaz ile gidin yok ise telefonla arayıp müşteri hizmetlerine bağlanın. ( Uzun bir süre müzik dinletip bekletiyorlar. ) Sonra size arıza kodu açıyorlar adresinizden ertesi gün kargo gelip cihazı alıyor.

Sorunun neden kaynaklandığını bulup ya garanti kapsamında onaracaklar yada garantiye girmiyorsa size fiyat çıkarıp kabul edip etmediğinizi soracaklar.

Sonrası size kalmış.

Ama o ssd 1tb olmasın? Yada 1TB hdd olmasın? Çünkü 1 gb ssd olmaz orada sizin anımsamanızda bir hata var bence konumuzla alakalı değil pek ama sadece söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARKKNIGHT54 -- 11 Ekim 2020; 18:31:33 >
  • DARKKNIGHT54 kullanıcısına yanıt

Yanlış yazmışım.. Evet ssd 1 tb olacak.

Şarj soketinin içinde bir şeylerin deforme olduğu yönünde düşünüyorum.işlemci yeterli gücü alamadığı için performan vermiyor olabilir..

Emin olabilsem şarj soketini kendim değiştirebilirim..

Tabiki en son garantiye göndermek kalacak .

Teşekkürler

• Arkadaşlar cihazlarınızın temizliğini nasıl yapıyorsunuz? Benim klavye çok çabuk kirleniyor, toz tutuyor sürekli silmem gerekiyor. Özel bir temizlik sıvısı falan var mıdır acaba?

• BrazzerstakiKelAdam kullanıcısına yanıt

Kolonya ve kağıt havluyla üzerinden geçiyordum ben hocam.

• Arkadaşlar klavyenin "W" tuşu çıktı. Çıkarken sağ çengel de yerinden çıkmış. Çengeli takmaya çalıştım ama zarar vermemek için zorlamayınca maalesef düzelmedi. Ben de o şekilde taktım. Şimdilik tuşun basmasında herhangi bir sıkıntı yok ama tuşta eğiklik var. Ben laptopu servise göndersem tuşu takarlar mı? Kırılan herhangi bir parça yok.
    Klavye sorunlarıyla uğraşmış arkadaşlar yardım ederse sevinirim. HP PAVILION GAMING 15 SERİSİ ANA KONU

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• hariçten ram aldım. bunu takmak garantiyi bozmaz değil mi?

• bende hp pavilion 15 almayı düşünüyorum. oyun oynarken ısınma oluyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: In Vino Veritas

bende hp pavilion 15 almayı düşünüyorum. oyun oynarken ısınma oluyor mu?

şu ana dek en ağır olarak ac origins oynadım, anormal bir ısınma söz konusu değil.

• han83 kullanıcısına yanıt
    grafik ayarları nasıldı?

• quote:

grafik ayarları nasıldı?

Yüksekte. Oto belirlemede yüksek çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Bir ara aralıksız 5 saat falan oynadım soğutucu kullanmadan. Isınma oldu tabi hiç olmuyor değil.

Sonra ara ara 1 2 sn lik donmalar başladı. Ben ayarları ortaya çektim ama sorun düzelmedi.

Sonra bunun ram yetersizliği nedeniyle olduğunu okudum bir yerde ve dün ram takviye ettim. Henüz test etmedim ama.

• han83 kullanıcısına yanıt
    anladım. teşekkür ederim.

• quote:

anladım. teşekkür ederim.

Kardeşim HP eskisi gibi değilmis artık 16 ramlık al alabiliyosan ısınma hepsinde oluyor ama hp de artık anormal ısınma olmuyor fan sistemi güzel yapmışlar. Alınabilecek güzel cihaz tavsiye ederim

• Giriş seviyesindeki gaming laptopların neredeyse hepsinde ısınma sorunu var zaten. Bu seriye özel bir durum yok, HP o kronik ısınma sorunlarını büyük ölçüde giderdi. Bu fiyat aralığında mantıklı bir tercih olur HP Pavilion 15.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.