Şimdi Ara

HP PAVILLION DV9000-9500-9600-9700-6000-6500-6600-6700-2000-2500-2600-2700 KULLANANLAR DERNEĞİ :) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.545
Cevap
24
Favori
1.058.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende de bilgisayarı açmadan dvd ye basınca xp yazıyor sonra dvd açılıyor sizde de mi öyle yoksa bi sorun mu var dv6097 kullanıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: ege_asigi

Bende de bilgisayarı açmadan dvd ye basınca xp yazıyor sonra dvd açılıyor sizde de mi öyle yoksa bi sorun mu var dv6097 kullanıyorum

Bende de aynı şekilde xp logosu görünüyor fakat ardından hemen QuickPlay başlıyor. Windows xp başlamıyor. Aslında linux altında ben QP tarafından oluşturulan bölüme baktım. Windows xp yüklü

Benim merak ettiğim iki konu var.

1. Kumandayı xp pro'da kullanan var mı? Benim kumanda hiçbirşey yapmıyor.

2. Linux kuran olduysa ethernet kartında sorun yaşayan oldu mu?
  • ya biliyorum msj kirliliği yaratıyorum ama napıyım acemiyim arkadaşlar. sata yı disabled edip yükledim bugun. integrated dediğiniz türden diilmiş cdim galiba. bu geri düzeltilebilir mi? ya da böyle disable vaziyette kullanmanın ne gibi etkisi olur?
  • wireless açıkken müzikl dinleidiginizde kesilme oluyor mu
  • ARKADAŞLAR PİL İÇİN HP'YE MAİL ATTIM. CEVAP AŞAĞIDADIR:

HP Pavilion urunlerinde kullanilan batarya ile urunun sarji ortalama 2 saat kadar dayanmaktadir. Bu
    sure, yapilan islemlere, calisan uygulamalara gore daha da azalabilir. Ornegin oyun oynanmasi,
    DVD'den film izlenmesi, kablosuz ozelligin kullanilmasi gibi durumlarinda bu surede azalma
    gorulebilir. Guc tasarrufu saglayarak bataryanizin kullanim suresini arttirabilmek icin
    yapılabilecek işlemler asagida aciklanmistir:

- Windows Denetim Masasindan guc yonetimi ayarlarinizi yeniden duzenleyiniz.

- Microsoft Word gibi “otomatik kayit” ayari olan uygulamalar kullaniyorsaniz; sabit disk
    gecislerini azaltabilmek icin kayit etme sikliginin suresini uzatiniz ya da kapatiniz. Bu zaman
    araliginin kisa tutulmasi harddiskinizi kisa araliklarla tekrar calistiracagi icin bu zaman
    araliklarini kisaltiniz ( ilgili ayarlar icin program ureticinizle irtibat kurabilirsiniz )

- Ekran parlaklik ayarini kullanabilceginiz en dusuk seviyeye ayarlamaniz ve ekran koruyucusuna
    gecis surenizi kisaltiniz

- Sectiginiz ekran koruyucunun yuklu animasyon ve grafik sekilleri icermemesine ozen gosteriniz

- Yogun sekilde modem kullanmamaya ozen gosteriniz.( Ozellikle de wireless acik oldugu surece yuksek
    miktarlarda guc tuketmektedir. )

- Batarya kalibrasyonunu duzenli olarak yapiniz. ( Batarya kalibrasyonunun nasil yapilacagi asagida
    aciklanmistir. )

- Kulaklik veya ses cikisi seviyesini kullanabileceginiz seviyelerde mumkun oldugunca azaltiniz

- Modem, CD veya DVD, hafiza kartlari gibi aygitlari kullanmadiginiz surece urunden cikartiniz.

- Kullanmadiginiz programlardan cikiniz.

- Dizustu bilgisayarinizi kullanmadiginiz zamanlarda kapatmak istemiyorsaniz uyku moduna ya da
    askiya aliniz.

- Batarya kullanim sureniz azaldi ise ve bataryanizi kullanim sureniz bir seneden fazla yada iki
    seneyi asmis ise , bataryanin degisimi gerekli olabilir.

Batarya Kalibrasyonu:

Baslat-Ayarlar-Denetim Masasi-Guc Secenekleri Ozellikleri’ni seciniz.

Guc Secenekleri Ozellikleri basligi altinda “Her Zaman Acik Guc Duzeni Ayarlari” basligi altindaki
    altindaki “Pille Calisirken” seceneginin ayarlarinin hepsini “Hicbir Zaman” olarak
    ayarlayiniz.(Kalibrasyon isleminiz bittikten sonra ayarlari tekrar kullanim aliskanliklariniza gore
    duzeltebilirsiniz.) Pili tamamen sarj ediniz.

Pili tamamen bosaltiniz.(Pil bitip dizustu bilgisayariniz kapanana kadar urununuzu calistiriniz.)
    Pili tamamen sarj ediniz.

Urununuzde bir sorun oldugunu dusunuyorsaniz, urununuzun testlerinin yapilip gerekirse onariminin
    saglanmasi icin, urununuzu onayli garanti belgenizin ya da faturanizin bir fotokopisi ile asagidaki
    linkten kontak bilgilerine ulasabileceginiz onarim merkezimize ulastirabilirsiniz:

• ya arkadaşlar amd x2 ile ilgili iki cekirdek aynı anda kullanılıyor mu ben everst programıyla baktım %40 larda cpu2 ama cpu1 %0 sizce neden olabilir??

Acilll
  • Arkadaşlar dv6062ea model laptop aldım pili tamamen boş kaç saat şarj etmem gerekiyor acaba,laptopu aldığım yerde pil tamamen bittikten sonra aralıksız 12 saat şarj et dedi doğrumu acaba? birde ege aşığı nvidia7200 ekran kartının ramini 64+192 yazmış 128+128 ekran kartına sahip bu aletler.Ayrıca need for speed most wanted oynadım canavar gibi açıyo grafikler süper ekran kartı bence iyi.
  • arkadaşlar pavilion 6007ea almıştım
    öğrenmek istediğim ekran kartı ve ram yükseltme olanağı varmı acaba??
  • RAM YÜKSELTİRSİN DE EKRAN KARTINI SANIYORUM YÜKSELTEMEZSİN.
  • ram en fazla 2 gbyte yapabiliyosun sanırım o kadar yükseliyo ekran kartını da değiştiremezsin(external ekran kartı var mı bilmiyorum yoktur heralde hiç bi yerde görmedim)birde kullandığın laptopun rami çalıştırma hızına bak mesela Turion 64 X2 TL-52 bi işlemci DDR2-667 rami 640Mhz de çalıştırıyor ama Turion 64 X2 TL-56 işlemci aynı rami 600 MHz hızında çalıştırıyoSonuçta bellek isteyen uygulamalarda falan düşük olan işlemciyle yüksek olan işlemci arasında fark yok gibi bişey oluyo sen ilk işlemcinin cinsine dikkat et bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nicomedya

Baştan kurmana gerek yok. diskinde 1,5gb formatlanmamış alan oluştur. partition magic ile bunu çok kolay bir şekilde yapabilirsin. Ardından quick play direct play i kurabilirsin.

yav nicomedya üstadım nasıl oluşturucam öyle formatlanmamış alan bi anlatabilir misin? yükledim partition magici ama o dediğini beceremedim.

sanırım quicklaunch butonlara basınca pc nin de açılması, HPQPD yi kuramamdan kaynaklanıyo. hata veriyo onu yüklerken. tuşların hedeflerinde de normal quickplay komutları var directleri yerine sanırım ondan böyle onlara basınca pcde açılıyo.

çok makbule geçer anlatırsan kısaca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomahawk361 -- 5 Ekim 2006; 17:02:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: imogencist

arkadaşlar merhaba.3 gün önce bir HP Pavilion dv6007ea Notebook PC aldım.hpnin sitesinden güncellemeleri yaptım.ama bu recovery cd si olayını yapamadım.bana basitçe bu olayın nasıl yapılacağını anlatırsanız cok sevinirim.şimdiden teşekkürler

nasıl memnun musun notebooktan?
  • quote:

Orjinalden alıntı: chinaski

wireless açıkken müzik dinlediginizde kesilme oluyor mu diger pavilion serileri gibi?

????
  • bu bilgiye nasıl ulaştın merak ettim açıkcası tl-56 , tl-52 den daha iyi olması lazım değil mi 667 mhz değilmi ?? neden 600 mhz hızda çalıştırıyor rami doğrusu merak ettim kaynak gösterir misin????
    quote:

Orjinalden alıntı: kanu5

ram en fazla 2 gbyte yapabiliyosun sanırım o kadar yükseliyo ekran kartını da değiştiremezsin(external ekran kartı var mı bilmiyorum yoktur heralde hiç bi yerde görmedim)birde kullandığın laptopun rami çalıştırma hızına bak mesela Turion 64 X2 TL-52 bi işlemci DDR2-667 rami 640Mhz de çalıştırıyor ama Turion 64 X2 TL-56 işlemci aynı rami 600 MHz hızında çalıştırıyoSonuçta bellek isteyen uygulamalarda falan düşük olan işlemciyle yüksek olan işlemci arasında fark yok gibi bişey oluyo sen ilk işlemcinin cinsine dikkat et bence.

• quote:

quote:

wireless açıkken müzik dinlediginizde kesilme oluyor mu diger pavilion serileri gibi?

????

Öyle bişey yok!
  • quote:

Orjinalden alıntı: tomahawk361

yav nicomedya üstadım nasıl oluşturucam öyle formatlanmamış alan bi anlatabilir misin? yükledim partition magici ama o dediğini beceremedim.

sanırım quicklaunch butonlara basınca pc nin de açılması, HPQPD yi kuramamdan kaynaklanıyo. hata veriyo onu yüklerken. tuşların hedeflerinde de normal quickplay komutları var directleri yerine sanırım ondan böyle onlara basınca pcde açılıyo.

çok makbule geçer anlatırsan kısaca

partition magic'te en son bölümün üstüne gel ve sağ tıklayıp Resize/Move a tıkla. Ardından gelen penceredeki yatay oku birazcık sola çek, Alt ksımdaki değerleri de takip ederek 1.5gb kadar küçült. Ardından Apply tuşuna bas tamam.

HPQPD ile normal QP farklı. Aslında aynı yazılımlar ama çalışma mantıkları farklı. HPQPD'nin kendi işletim sistemi vardır(win xp) ve bilgisayar kapalı ilen QP tuşa basarsan çalışır. Diğer Quickplay i ise bildiğimiz dvd yazılımı gibi düşün, windows ortamında isen ve yine düğme ayarlı ise çalışır. Kısaca ikisini de ayrı ayrı kurmalısın.

• öncelikle mrb bende 6062 kullanıcıları arasına katıldım yaklaşık 20 gün önce... üründe canımı sıkan tekşey şarzının az gitmesi her yolu denedim hp nin alsancaktaki merkezine gittim hp ye mail attım max 90 dk dayanabiliyor ve açarken %5-6 lık kısmı gidiyor ...

quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

Arkadaşlar bu bilgisayar görünümüyle işleviyle, dışıyla içiyle beni çok memnun etti de bu şarj olayını anlayamadım gitti. Cafede netten gazete okuyup bir kahve içeyim dedim bir gazeteyi bitirmeden şarjı bitti. O şaşkınlıkla eve gelip şarj ettim ve süre tutarak kullandım, sadece Internet Explorer kullanımıyla 1 saat 20 dakika dayandı. Güç seçeneklerinden pildeyken performansın düşmesi ve parlaklığın azalması seçeneğini işaretledim ama süre anca bu kadar. Allah muhafaza grafikli oyun falan oynasam 20 dakika gidecek. Bu sorunu nasıl çözeceğiz? 1 saat 20 dakika bana mümkün değil yetmez, bu durumda benim işimi görmesi için en azından üç tane pil gerekir. Herkeste piller bu şekilde az mı dayanıyor, sanki 5-6 senelik laptop gibi 1 buçuk saat kullanılıyor bilgisayar.

• quote:

abi memnunum da bu recovery anlamadım.cd falan hiçbişey wermediler bana.sadece hp nin sitesinden güncellemeleri yaptım.lütfen yardım edin.bu olay nasıl ooloacak ?
  • recovry dvd oluşturacaksın bunun için başlat programlar sistem kurtarma gibibisey var orda recovery disk oluştur var onu tıklayıp iki dvd ile oluşturacaksın bu kadar basit
    quote:

Orjinalden alıntı: imogencist

quote:

abi memnunum da bu recovery anlamadım.cd falan hiçbişey wermediler bana.sadece hp nin sitesinden güncellemeleri yaptım.lütfen yardım edin.bu olay nasıl ooloacak ?
  • quote:

ecovry dvd oluşturacaksın bunun için başlat programlar sistem kurtarma gibibisey var orda recovery disk oluştur var onu tıklayıp iki dvd ile oluşturacaksın bu kadar basit

2 dvd mi? öle oluyomu.ya bilgisayar cahiliyim walla .kusura bakma:) onu yapınca iş bitiyomu.başka bişey yapmam gerekiyomu.bi de ben de c ile hp recovery d war.bu c yi 2 ye nasıl bölecem?programla falan mı? böldükten sonra hp recovery d kalacak mı ya da bilgisayar çökse bile ona bişey olmuyomuş.doğrumu?ilgin ve sabrın için saol bu arada:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imogencist -- 5 Ekim 2006; 20:40:35 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.