Şimdi Ara

hp servis (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
7.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bkerem

Dün sabah Hp aradi, bende onlara cihaz değişimi değil, para iadesi istediğimi söyledim. Ve ardından fatura ve bir dilekçe faksladım. Faksı gönderdiksen sonra birkaç kez benim konumla ilgilenen bayana ulaşmaya çalışsamda başaramadım. Not bırakıp duruyorum..:))
    Bu arada yeni makineler bakmaya başladım. Bir yanıt alsam daha parayı iade almadan yeni bir makine alacam ama daha parayi iade edecekleri teyidini alamadım. Beklemekteyim.

Toshiba A200-1VL yada ASUS F3Sa düşünüyorum. Ne önerirsiniz? Yada başka marka/modeller?

syglr
    B.Kerem

Bende hala bekliyorum birinin aramasını aynı aşamadayız seninle. Ben Asus F3SA alacağım. Sanada Asus F3SA'yı öneririm çünkü aynı fiyata daha yüksek konfigrasyonda ancak ben İstanbul'da hala bulamadım F3SA Yarın sabah HP'yi arayacağım tekrardan bakalım ne diyorlar işi yokuşa sürmekten başka yapacakları birşey yok tabi ki. HP'ye yine

• Arkadaşlar Asus gerçekten harika bir bilgiasayar. Batarya ömürleri de hayvani diyebilirim. Arkadaşımda var bir tane biraz kısıtlama yaptımı 4 saat gidiyor Normalde tam performans da 2-2.5 saat..

HP nin 1 saat
  • ewet asus larınki baya uzun dayanıyor.onun haricinde ömürleri de uzun.mesela m6wr ;alalı 4 yılı geçti hala ilk zamanlardaki gibi dayanıyor.beni de şaşırttı açıkçası.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DoKuZuNCuKaPI

quote:

Dün sabah Hp aradi, bende onlara cihaz değişimi değil, para iadesi istediğimi söyledim. Ve ardından fatura ve bir dilekçe faksladım. Faksı gönderdiksen sonra birkaç kez benim konumla ilgilenen bayana ulaşmaya çalışsamda başaramadım. Not bırakıp duruyorum..:))
    Bu arada yeni makineler bakmaya başladım. Bir yanıt alsam daha parayı iade almadan yeni bir makine alacam ama daha parayi iade edecekleri teyidini alamadım. Beklemekteyim.

Toshiba A200-1VL yada ASUS F3Sa düşünüyorum. Ne önerirsiniz? Yada başka marka/modeller?

syglr
    B.Kerem

Bende hala bekliyorum birinin aramasını aynı aşamadayız seninle. Ben Asus F3SA alacağım. Sanada Asus F3SA'yı öneririm çünkü aynı fiyata daha yüksek konfigrasyonda ancak ben İstanbul'da hala bulamadım F3SA Yarın sabah HP'yi arayacağım tekrardan bakalım ne diyorlar işi yokuşa sürmekten başka yapacakları birşey yok tabi ki. HP'ye yine

Selam,
    2 gündür birkaç kez aramama ragmen benim cihazımla ilgilenen müşteri temsilcisi bayana ulaşamamıştım. Sonunda bu sabah ulaştım. Faksladığım fatura kendilerine ulaşmış. Merkezden para idadesi için onaya başvurulmuş. Benden aksesuarların iade edilmesini ve biraz sonra fakslıyacakları forma banka hesap bilgilerimi ( ben dilekçemde yazmıştım gerçi ama) yazmamı istediler. Para iade onayı bugün yada pazartesi gelirmiş. Bende aksesuarları teslim ettikten sonra para odenmesi için talimat verilecekmiş.
    Bu işlemden sonra ne kadar sürede para transfer edilir dediğimde aldığım cevap maksimum 3 hafta içinde oldu..

Bu süreyi yeni bilgisayar için araştırmada kullanacağım sanırım. Zaten ASUS F3sa piyasada yok.

HP'yi ve özellikle servisini kötüleyen birçok yazı okuyoruz. Birçok kişi gördüğüm kadarıyla bilgisayarının 30 günde tamir olmaması ve daha iyi bir model yenisinin verilmesi yada para iadesi almayi düşünüyor. Diğer firmalar/servisler de aynı hizmeti bu kadar sorunsuz, sorgusuz sulasiz veriyor mu?
    Sonuçta bu cihazlar narin cihazlar. Mozulma iktimalleri birçok elektronik alete göre daha fazla. Birkere sabit bir yerleri yok. Kazaya kurban gitmeleri yüksek. Onun için servis bence notebooklarda önemli.
    Bozulan bir cihazınızı tamir edip geri vermelerini mi tercih edersiniz? yoksa yerine yeni, daha üstün bir makinayı mı?
    Burada tek sorun bence HP nin 30 günlük süreyi bilgisayarı tamir edebilecek olsa bile etmemesi. Yada son günde tamir etmesi.

Yurt dışından alınan cihazların Türkiyedeki servis durumu/garantisi hakkında bilgisi olan var mı?

syglr
    B.Kerem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkerem -- 30 Kasım 2007; 12:35:48 >

• Şanslısın valla ne diyim benim hala işlemleri başlatamadı geri zekalılar. Bende açtım ağzımı yumdum gözümü dedim bakkaldanmı aldım ben bunu ki sahip çıkan yok. Pazartesi hakem heyetine başvuruyorum kesinlikle. Bu arada sikayetvar.com da 2 gündür hala işlem sırasında diyor destek ten mesaj attım acil yayınlayabilirmisiniz diye araştırma aşamasında dediler. Ya çok yoğun sıra gelmez deseler anlayacağımda araştırma aşaması nedir? Gerçekte öyle bir sorunun olup olmadığınımı araştırıyorlar? Danışıklı dövüş gibi birşey olur ozaman ki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wolverine_

slm kardeşim bu bilgisayardaa ne sorun çıktıda servise gönderdiğin konusunda bilgi alabilr miyim ?

quote:

Selamlar,

bende 22 ekimde hp dv5198ea pavillion bilgisayarımı servise vermiştim. Bugün arayıp cihazı tamir edemediklerini yerine DV6650et vereceklerini söylediler. Bunun yerine ben paramı geri mi istesem acaba? Şimdi faturasına baktım kdv dahil 3214ytl ödemişim. Nakip para iadesi almam kur bakımından çok daha karlı olacak sanırım. Ben geçen sene haziranda kur 1,55 gibi birşeyken almıştım. Şimdi 1.2...:))
    B.Kerem

Aslınca ciddi bir sorun bile değildi. Makinem çalışıyordu. Sadece fan'ı fazla sesliydi. Birde pili neredeyse 30dk gidiyordu. Bunlar için servise bırakırken birde bu kasalarda standar sorun olan hoparlör önü boyasının kalktığını belirttim.

• Biraz önce HP den ürün iade alma taklifi faksı geldi. Fatura tutarım, hesap numaram falan yazıyor. Geri faksladım bakalım. Adaptör ve kumandasınıda teslim edince işlemim tamamlanmış olacak anladığım.
    Sonra ne zaman para gelirse haber veririm. Sizlerinde prosedürden haberiniz olur.

Bu arada para geleceği biraz daha kesinleşince, internette bilgisayar bakınırken bugün için Vatan in kart finans a %20 indirim 5 taksit yaptığını gördüm. Kart finanslı bir arkadaştan riza ettim, şimdi gidip yeni bir makine alacağım. Büyük ihtimal Toshiba A200-1VL. Standart fiyatı 1799$+kdv. Bugün için %20 indirim+kdv nin ytl karşılığı 2029 ytl.

syglr
    B.Kerem
  • Dün akşam gidip bir HP daha aldım. Hemde bu sefer 17'. Nasılsa bozulduğunda HP tamir etmeyip yenisini veriyor..:)) modeli DV9630.
    2,4ghz - 2x250gb hdd - 8600GS ekran kartı. Programları kurmaya başladım bakalım.
  • arkadaşlar anlamadığım bır nokta burda yazan herkes hp den magdur oldugunu soyluor ama adamlar herkese paşa paşa para iadesi yapıor yada bozulan cıhaz yerıne 2 kat daha ıyuı makıne teklıf edıyor sız ıse sıkayet edıyorsunuz bıde acerın elıne dussenız yapamadıkları halde cıhazı yaptık dıye verıp 3 kere aynı arızadan dolayı tamır olursa ıade alınır maddesını kullanmayı tercıh eden markalarda var sız bulmussunuz hp gıbı servıs aglıyosunuz aklınızdan zorunuz var heralde
  • quote:

Orjinalden alıntı: justify34

arkadaşlar anlamadığım bır nokta burda yazan herkes hp den magdur oldugunu soyluor ama adamlar herkese paşa paşa para iadesi yapıor yada bozulan cıhaz yerıne 2 kat daha ıyuı makıne teklıf edıyor sız ıse sıkayet edıyorsunuz bıde acerın elıne dussenız yapamadıkları halde cıhazı yaptık dıye verıp 3 kere aynı arızadan dolayı tamır olursa ıade alınır maddesını kullanmayı tercıh eden markalarda var sız bulmussunuz hp gıbı servıs aglıyosunuz aklınızdan zorunuz var heralde

Arkadaşım yapamadığı halde verdiği oluyor mesela şuan kullandığım aleti yapmadan vermişler saçma sapan orası burası oynuyor yerinden. Para iadesi alan 3-4 kişi burada yazanlardan gerisinin ya cihazı hala serviste yada aldıktan sonra tekrardan bozulmuş. Bende 1 haftadır para iadesi için boğuşuyorum öyle ha deyince vermiyorlar para iadesini. Üstelik aradığında da muhatap bulamıyorsun devamlı ya meşgül ya başka yerde. Yani anlayacağın para iadesi herkese has birşey değil çoğunluk 25-30 iş gününde tamir oluyor ama nasıl tamir daha yerine doğru düzgün takamıyorlar parçayı. Acer ın servisi daha berbatmış ona diyecek birşeyim yok. Ama HP de para dağıtmıyor herkese öyle.

• quote:

Orjinalden alıntı: DoKuZuNCuKaPI

quote:

arkadaşlar anlamadığım bır nokta burda yazan herkes hp den magdur oldugunu soyluor ama adamlar herkese paşa paşa para iadesi yapıor yada bozulan cıhaz yerıne 2 kat daha ıyuı makıne teklıf edıyor sız ıse sıkayet edıyorsunuz bıde acerın elıne dussenız yapamadıkları halde cıhazı yaptık dıye verıp 3 kere aynı arızadan dolayı tamır olursa ıade alınır maddesını kullanmayı tercıh eden markalarda var sız bulmussunuz hp gıbı servıs aglıyosunuz aklınızdan zorunuz var heralde

Arkadaşım yapamadığı halde verdiği oluyor mesela şuan kullandığım aleti yapmadan vermişler saçma sapan orası burası oynuyor yerinden. Para iadesi alan 3-4 kişi burada yazanlardan gerisinin ya cihazı hala serviste yada aldıktan sonra tekrardan bozulmuş. Bende 1 haftadır para iadesi için boğuşuyorum öyle ha deyince vermiyorlar para iadesini. Üstelik aradığında da muhatap bulamıyorsun devamlı ya meşgül ya başka yerde. Yani anlayacağın para iadesi herkese has birşey değil çoğunluk 25-30 iş gününde tamir oluyor ama nasıl tamir daha yerine doğru düzgün takamıyorlar parçayı. Acer ın servisi daha berbatmış ona diyecek birşeyim yok. Ama HP de para dağıtmıyor herkese öyle.

Batarya değişimi için verdim (sadece) Anakartı mı bozup göndermişler ertesi gün gidip anakart arızası olarak verdim servise

Anakartı değiştirdiler almaya gittim yapılmaamış sorun hala devam ediyor. Sonra tekrar verdim

2 aydır bilgisayarımı görmüyorum bile...

Niye ağlıyoruz ha?

• quote:

Evet arkadaşım aklımdan zorum var!
    20 Eylül'de cihazımı teslim ettim.Bugün 2 Aralık ve ben neredeyse 1 aydır para iadesi bekliyorum.Ben bilgisayarımı eğlence amaçlı kullanmıyordum ki onlara zaman vereyim!Müşterilerimi mağdur ettim.

Sen sanıyorsun ki isteyene hemen para iadesi yapılıyor.Ben bir aydır para iadesi bekliyorum.Eee aklımdan zorum mu var benim dimi ama?!

• quote:

Dün akşam gidip bir HP daha aldım. Hemde bu sefer 17'. Nasılsa bozulduğunda HP tamir etmeyip yenisini veriyor..:)) modeli DV9630.
    2,4ghz - 2x250gb hdd - 8600GS ekran kartı. Programları kurmaya başladım bakalım.

para iadesini alabildin mi sen?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mstgngr0

quote:

Dün akşam gidip bir HP daha aldım. Hemde bu sefer 17'. Nasılsa bozulduğunda HP tamir etmeyip yenisini veriyor..:)) modeli DV9630.

para iadesi yerine yeni ürün tercih etmiş....

:kreyzi:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kostebek -- 2 Aralık 2007; 11:20:51 >
  • arkadaş sen para iadesi alıp bi acer al bıde o bozulsun o zaman goreyım ben senı bırak 2 ay 6 ayda makınenı alamazsın
  • quote:

arkadaş sen para iadesi alıp bi acer al bıde o bozulsun o zaman goreyım ben senı bırak 2 ay 6 ayda makınenı alamazsın

E biliyoruz ki Acer'ın teknik servis daha rezil. Ancak ağlamayın felan demişsinde şimdi acer öldürüyor direk buda komaya sokuyor ikisinde de mağduriyet var. Biri kötünün iyisi yani HP.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kostebek

quote:

quote:

para iadesi yerine yeni ürün tercih etmiş....

:kreyzi:

Yok daha para bana gelmedi. Ama işlemler yolunda gözüküyor. HP den para iadesiyle ilgili cuma günü onay geldi. Bence cuma akşamı ofisten çıkarken bir internetten araştırma yapayim dedim. Bir baktım ki Vatan 30 kasım da %20 indirim yapmış. Aklımdaki birkaç modeli yazdım ve gece gittim.
    Yine HP aldım. Kredi kartı odemesi ocak ayında olacak, herhalde 1 ay içinde HP hesabıma parayı yatırır.

Syglr
    B.Kerem

• hiç o kadar emin bakma :)

ben 1 aydır alamıyorum,hala daha 1 hafta içinde ödenir diyorlar.Tahminimce bu hafta içinde mutlaka yatacak.Kaymakamlığa gitmeden önce son bir kez daha aradım ve ulaştım.Muhasebe departmanına gönderilmiş evraklar.Bu hafta içinde yatmasını umuyorum dedi ordaki bayan.

10 Aralık'a kadar istediklerini yapsınlar,sonrası için ilgilenmeyeceğim Hakem Heyetine kesin olarak gideceğim.

Hayırlısı :)
  • quote:

hiç o kadar emin bakma :)

ben 1 aydır alamıyorum,hala daha 1 hafta içinde ödenir diyorlar.Tahminimce bu hafta içinde mutlaka yatacak.Kaymakamlığa gitmeden önce son bir kez daha aradım ve ulaştım.Muhasebe departmanına gönderilmiş evraklar.Bu hafta içinde yatmasını umuyorum dedi ordaki bayan.

10 Aralık'a kadar istediklerini yapsınlar,sonrası için ilgilenmeyeceğim Hakem Heyetine kesin olarak gideceğim.

Hayırlısı :)

Para iade sürecinde de mi 30 iş günü olayı var ...enteresan ya:S
  • keşke olsa :(
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.