Şimdi Ara

hp servis

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
7.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hp pavilion dv6148 model bilgisayarımı anakart problemi yüzünden servise verdim. min 5 max 30 iş gününde ürününüz teslim edilecek dediler.

sorularım şunlar:

1) hp servis cumartesi günleri çalışıyor mu?

2) süre aşımında yenisini mi alabilicem yoksa parasını talep edebilir miyim?

teşekkürler...

• Cumartesi günü çalışmıyorlar. Kanunen Cumartesi iş günü olarak sayılır. Ama bunu sana söylemezler Evet 30 iş günü geçti ise arayıp istersen ürün iadesi ister para iadesi istersin

Tavsiyem para iadesidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: kostebek

Cumartesi günü çalışmıyorlar. Kanunen Cumartesi iş günü olarak sayılır. Ama bunu sana söylemezler Evet 30 iş günü geçti ise arayıp istersen ürün iadesi ister para iadesi istersin

Tavsiyem para iadesidir
    köstebek doğru söylüyor, 1 yıl önce bilgisayarım bozulduğunda 30 iş gününü bekleyip durdum gene de cihazı tamir edemediler. Şikayetvara yazdıktan sonra ancak cihazın yenisini gönderdiler. cumartesinin iş günü sayıldığını bilmiyordum ve de 30 iş günü sonunda para iade hakkımın da olduğunu bilmiyordum.

15 iş günü geçtiktek sonra yedek cihaz temin etme zorunlulukları da olduğunu unutmayın.
    benimki 14. iş gününde, pazartesi yedek cihaz isteyeceğim. sonra 30 iş günü geçene kadar arayıp sormayacağım, yeni bir cihaz veya tamir istemiyorum çünkü hp tamamen sorunlu hem laptopları hem teknik servisi

• quote:

Orijinalden alıntı: alpdinc

köstebek doğru söylüyor, 1 yıl önce bilgisayarım bozulduğunda 30 iş gününü bekleyip durdum gene de cihazı tamir edemediler. Şikayetvara yazdıktan sonra ancak cihazın yenisini gönderdiler. cumartesinin iş günü sayıldığını bilmiyordum ve de 30 iş günü sonunda para iade hakkımın da olduğunu bilmiyordum.

15 iş günü geçtiktek sonra yedek cihaz temin etme zorunlulukları da olduğunu unutmayın.
    benimki 14. iş gününde, pazartesi yedek cihaz isteyeceğim. sonra 30 iş günü geçene kadar arayıp sormayacağım, yeni bir cihaz veya tamir istemiyorum çünkü hp tamamen sorunlu hem laptopları hem teknik servisi

Alıntıları Göster
    bugün 30 iş günü doldu ve servise gittim. kendilerinin bu konuda birşey yapamayacaklarını ve müşteri hizmetlerini aramam gerektiğini söyledler. bundan sonra yapılcaklar açısından bilgilendirirseniz sevinirim.para iadesi istesem çok uğraşır mıyım? yeni cihazın gelmesi ne kadar sürer?
    teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: yanikomer

bugün 30 iş günü doldu ve servise gittim. kendilerinin bu konuda birşey yapamayacaklarını ve müşteri hizmetlerini aramam gerektiğini söyledler. bundan sonra yapılcaklar açısından bilgilendirirseniz sevinirim.para iadesi istesem çok uğraşır mıyım? yeni cihazın gelmesi ne kadar sürer?
    teşekkürler...

Alıntıları Göster
    pazartesi sabah hp telefonla ara durumu anlat 30 iş günü dolduğunu belirt ve para iadesi istediğini söyle onlar sana bir kayıt numarası verecekler daha sonra sen şarj,kumanda vb vermediysen onları isterler.Senden faturanı isterler faksla gönder sonra banka hesap no yu isterler faksla gönder bunları yaptınmı 7 işgününde paranı öderler.Aynen benim başıma geldi çok kısa sürede paramı aldım.Cumartesiyi hp işgünü sayar,başka birçok firma saymıyor.Faturadaki meblağ ne ise onu alırsın ve bu işten karlı çıkarsın daha iyi laptopu daha ucuza alırsın HP yede pek yanaşmazsın.Senin işinle ilgilenene telefonla ulaş ve ona biraz masal oku acil notebook alacağım parayı hemen gönderin falan de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutcuk -- 10 Kasım 2007; 9:21:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: umutcuk

pazartesi sabah hp telefonla ara durumu anlat 30 iş günü dolduğunu belirt ve para iadesi istediğini söyle onlar sana bir kayıt numarası verecekler daha sonra sen şarj,kumanda vb vermediysen onları isterler.Senden faturanı isterler faksla gönder sonra banka hesap no yu isterler faksla gönder bunları yaptınmı 7 işgününde paranı öderler.Aynen benim başıma geldi çok kısa sürede paramı aldım.Cumartesiyi hp işgünü sayar,başka birçok firma saymıyor.Faturadaki meblağ ne ise onu alırsın ve bu işten karlı çıkarsın daha iyi laptopu daha ucuza alırsın HP yede pek yanaşmazsın.Senin işinle ilgilenene telefonla ulaş ve ona biraz masal oku acil notebook alacağım parayı hemen gönderin falan de.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: umutcuk

Cumartesiyi hp işgünü sayar,başka birçok firma saymıyor.

Cumartesilerin iş günü sayılması HP nin yaptığı bir sistem değil Tüketici Haklarına göre tüketiciye yapılmış bir kıyaktır
    Bütün firmalar için Cumartesi iş günüdür. Ha ister çalışır ister çalışmaz o onun derdi. HP gibi 30. günde bitirip verebiliyorsa sorun yok

• quote:

quote:

Cumartesiyi hp işgünü sayar,başka birçok firma saymıyor.

Cumartesilerin iş günü sayılması HP nin yaptığı bir sistem değil Tüketici Haklarına göre tüketiciye yapılmış bir kıyaktır
    Bütün firmalar için Cumartesi iş günüdür. Ha ister çalışır ister çalışmaz o onun derdi. HP gibi 30. günde bitirip verebiliyorsa sorun yok

Alıntıları Göster
    bütün firmalar ne yazıkki cumartesiyi iş günü olarak saymıyorlar.Cumartesiyi iş günü olarak sayan pek fazla firma bulamazsınız.Örneğin firmaların destek hattını telefonla arayın ulaşamazsınız cumartesi günü.Ben araştırmalarıma rağmen cumartesi gününün kanunen işgünü sayıldığına dair bir yasal dayanak bulamadım.Bimekstende aldığım bir ürünü garantiye verdim 2.5 ayda zar zor bütün uğraşlarıma rağmen alabildim,tüketiciyi koruma kanunu olmasına rağmen bir çok firma ile tüketiciler arasında sorun çıkmaktadır.HP sadece cumartesi işgünü uygulamasını uygulayarak birçok firmanın uygulamadığı bir olayı gerçekleştirmektedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutcuk -- 10 Kasım 2007; 11:44:07 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acer Nitro Teknik Servis Sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bütün firmalar ne yazıkki cumartesiyi iş günü olarak saymıyorlar.Cumartesiyi iş günü olarak sayan pek fazla firma bulamazsınız.Örneğin firmaların destek hattını telefonla arayın ulaşamazsınız cumartesi günü.Ben araştırmalarıma rağmen cumartesi gününün kanunen işgünü sayıldığına dair bir yasal dayanak bulamadım.Bimekstende aldığım bir ürünü garantiye verdim 2.5 ayda zar zor bütün uğraşlarıma rağmen alabildim,tüketiciyi koruma kanunu olmasına rağmen bir çok firma ile tüketiciler arasında sorun çıkmaktadır.HP sadece cumartesi işgünü uygulamasını uygulayarak birçok firmanın uygulamadığı bir olayı gerçekleştirmektedir

Alıntıları Göster
    yanı bundan ne anlıyoruz 15 iş günü sonrası verdıgımız cıhazmızın yerıne idarelık bı cıhaz vermek zorundalar ve 30 iş gübü sonunda halen cıhazdan ses yoksa para iadesı yada yenı bı cıhaz isteme hakkımızın bulundugunu anlıyoruz yanlısmyım acaba :)

• quote:

Orijinalden alıntı: @---B-L-U-K---@

yanı bundan ne anlıyoruz 15 iş günü sonrası verdıgımız cıhazmızın yerıne idarelık bı cıhaz vermek zorundalar ve 30 iş gübü sonunda halen cıhazdan ses yoksa para iadesı yada yenı bı cıhaz isteme hakkımızın bulundugunu anlıyoruz yanlısmyım acaba :)

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: @---B-L-U-K---@

Aynen öyle.

Diğer arkadaşa hitaben de;

Evet HP yi cumartesi arasan da ulaşamazsın. Dedim ya kanunen cumartesi iş günü ama adam çalışır veya çalışmaz orası kimseyi bağlamaz

• quote:

quote:

Aynen öyle.

Evet HP yi cumartesi arasan da ulaşamazsın. Dedim ya kanunen cumartesi iş günü ama adam çalışır veya çalışmaz orası kimseyi bağlamaz

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kostebek

quote:

Aynen öyle.

adamlar normaldede calısmıyokı zaten bide cumartesı gelırsen ne yapsın paso yatış allah bılır servıstekı makıneler sırf garantiden yemek için bi odda dolmustur :) :) :)

• quote:

Orijinalden alıntı: @---B-L-U-K---@

quote:

quote:

Aynen öyle.

adamlar normaldede calısmıyokı zaten bide cumartesı gelırsen ne yapsın paso yatış allah bılır servıstekı makıneler sırf garantiden yemek için bi odda dolmustur :) :) :)

Alıntıları Göster
    ben HP den kurtuldum , servistekiler yatsınki 30 işgünü dolsun para iadesi alıp farklı bir notebook alırsınız ...

• quote:

ben HP den kurtuldum , servistekiler yatsınki 30 işgünü dolsun para iadesi alıp farklı bir notebook alırsınız ...

Alıntıları Göster
    quote:

inşallah daha ben 11. iş günündeyim

• quote:

quote:

inşallah daha ben 11. iş günündeyim

Alıntıları Göster
    inşallah ben de 21. güne girdim

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: alpdinc

oh oh az kalmış hacı senin ha gayret

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    ben para iadesi bekliyorum :) ayrıca servisteki süre garanti süresine eklenir.garantiden yemek için yatmaları gereksiz yani :)

arkadaşlar size tavsiyem 30 iş gününü doldurduğunda sık sık arayıp kaydı kontrol edin.Size döneceğiz diyorlar fakat dönen hiç bir zaman olmuyor.İade Teklifi Onay Fiş'inde onların doldurması gereken teklif ücreti vs gibi kolonları dahi ben doldurdum.

Fatura şirket adına değilse en geç 2 hafta içinde para iadesi olabileceğini söylediler.Şirket adına olunca 1 ayı bulabildiğini de bilin.Para iadesi istediğinizde aptal aptal şeyler söyleyip yeni cihaz göndermek istiyorlar.Tuzağa yakalanmayın :)

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

inşallah artık tamir edilmesin diye dua ediyorum

geçen sefer arızalandığında para iade hakkım olduğunu bilmiyordum, onlar da direk yeni bilgisayar yollamışlardı.
    gördük işte, iki hp laptop ikisi de bozuk
    artık beni kandıramazlar, para iadesi isteyeceğim tabii ki de

• quote:

quote:

quote:

inşallah artık tamir edilmesin diye dua ediyorum

geçen sefer arızalandığında para iade hakkım olduğunu bilmiyordum, onlar da direk yeni bilgisayar yollamışlardı.
    gördük işte, iki hp laptop ikisi de bozuk
    artık beni kandıramazlar, para iadesi isteyeceğim tabii ki de

Alıntıları Göster
    arkadaşlar peki para iadesi olarak faturada yazan ytl miktarı mı yoksa o günün dolar karşılığı mı veriliyor?

teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: yanikomer

arkadaşlar peki para iadesi olarak faturada yazan ytl miktarı mı yoksa o günün dolar karşılığı mı veriliyor?

teşekkürler...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: yanikomer

teşekkürler...

Faturada ne yazıyorsa yani şöyle yapalım :" Ogün cebinden YTL olarak çıkan para ne ise onu ödüyorlar, KDV yi bile"

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: yanikomer

teşekkürler...

Faturada ne yazıyorsa yani şöyle yapalım :" Ogün cebinden YTL olarak çıkan para ne ise onu ödüyorlar, KDV yi bile"

Alıntıları Göster
    köstebek bu konuda emin misin?
    benim de aklıma aynı soru takıldı, kendimce şöyle düşündüm.
    ben cihazı x dolar +kdv karşılığına o gün kaç ytl geliyorsa o paraya aldım.
    şimdi para iadesinde gene bugünün kuruyla x dolar + kdv öderler diye düşünüyorum.

eğer senin dediğin doğruysa kara geçeceğim çünkü dolar kuru düştü.

• quote:

köstebek bu konuda emin misin?
    benim de aklıma aynı soru takıldı, kendimce şöyle düşündüm.
    ben cihazı x dolar +kdv karşılığına o gün kaç ytl geliyorsa o paraya aldım.
    şimdi para iadesinde gene bugünün kuruyla x dolar + kdv öderler diye düşünüyorum.

eğer senin dediğin doğruysa kara geçeceğim çünkü dolar kuru düştü.

Alıntıları Göster
    arkadaş faturan YTL üzerinden düzenlenmiş ise yasa gereği YTL ödenir...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.