< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vjdrsjejv -- 22 Nisan 2023; 13:14:1 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
HP Victus 16.1'' FHD 144 Hz IPS, Ryzen 5 5600H, 8 GB Ram, GeForce RTX 3060 6 Gb, 512 GB Ssd 19.999
-
-
Enflasyonun en az vurdugu sektör bu pc sektöru heralde .d Aralik ayinda firsat diye bu fiyata almiştik
-
laptoptan memnunmusunuz?
-
edit : max-q yazıyormuş 60-80watt arası falan herhalde
kaç watt belli değil sanırım birde ddr4 olması beni bir tık geri çekiyor, r5 6600h 3050ti li acer var 17.7k onu alasim var ne dersiniz ? masaüstüm var ztn bunu öylesine dursun diye alacam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shovel Knight -- 22 Nisan 2023; 15:14:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ddr4 umursanacak bir konu değil, zaten bu işlemciyle ddr5 mümkün bile değilken ddr4'ü eksi saymak hiç mantıklı değil bence.
3050 ti 4 gb olduğu için yine çok büyük bir eksi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
80+15 W şeklinde. Arkadaşım aldı fena değil.
Öylesine duracaksa coinde dursun…
Hocam iki sene laptop fiyatları çok uygundu masaüstü bilgisayar ve donanımları aşırı pahalıydı. Şu anda tam tersine döndü. Laptoplar gereksiz pahalı fakat masaüstü donanım ve bilgisayarlar çok çok uygun. Değişik bir dönem valla.
İki sene önce GTX 1070 laptop aldım 8200 e 2. El olarak. GTX 1070 ekran kartı 5000-6000 falandı
DDR4 te bir sürü önemli faktör var. Sadece MHz ye bakılıp yorum yapılmamalı. Ramlerin CL değeri ve x8 x16 genişlikleri de var. Sırf x16 bellek kullanıyor diye %20 performans kaybı yaşayan laptoplar var. Lenovo legionlar bunun en klasik örneği. Jarrod's tech diye bir YouTube kanalı var oradan videosuna bakabilirsin.
Kısacası RAM performansı etkileyen unsurlardan biri ve umursanması gerekir.
Actually hardcore overclocking izleyicisiyim ve ramlerimi 100'lerce saat test sonucunda dibine kadar overclocklu kullanıyorum, ram frekansı ve zamanlamaları evet önemli fakat rtx 3060 80 watt için performans farkı yaratması mümkün değil, kaldı ki sırf ddr5 diye daha düşük işlemcili ve ekran kartlı sistem almak abes bir hareket olur kastettiğim şey sadece bu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
daha düşük işlemcili derken 6600h 5600h dan daha mı kötü ?
benim acelem yok aslında seneye evlenecem ondan önce alayım sürekli bir yerlere gidecez yanımda taşıyacağım bir şey olsun istiyom AAA oyunları laptopta oynamam zaten 9 taksit avantaji varken amazonda fırsatı değerlendirsem mi acaba diye düşündüm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shovel Knight -- 22 Nisan 2023; 17:23:3 >
E tabiki 3060 varken 3050 alınmaz. 5600 be 6600 arasındada belirgin fark olmaması lazım
Ayrıca dediğim gibi Jarrod tech izle x8 ve x16 arasında çok ciddi performans farkı var. Linus bile bu konuyla ilgili video yaptı. AMD, Intel hiç farketmiyor hepsinde önemli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CHiBLaST -- 22 Nisan 2023; 17:27:33 >
Hala 8 gb ram koyuyolar arkadaşlar almayın şu laptopları artık 8 gb ram ile her durumda darboğaz yaşarsınız.
-
Bu modelde durum nedir bilmiyorum ama üstelik bazı firmalar 2x4 GB olarak koyuyor. Al burdan yak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1x8 olsa bile ben sıfır aldığım laptopun kasasını açıp 1 adet daha ram takmak zorunda kalacaksam 20 küsur bin lira vermemin bir anlamı kalmıyor.
Gerçekten şaka gibi 8gb ram dönemi biteli yıllar oldu.
İşlemcisi güzel, ekran kartı güzel ama ramden dolayı tam performans alamayacak kimse
-
16 da yetmiyor artık.
2*16 GB olmalı . Yani eskiden üst seviye ramler zamanla 4 GB fiyatına denk gelirdi . 8 GB ramler bayağı artınca 16lık ramler bir türlü ucuzlamadı . Bu aynen laptoplar konan 4 GB ram satışına benziyor . Zaten adam gibi oyun yapmıyorsunuz . Bu tür ram barındıran laptoplar Oyuncu bilgisayarı diye yazılmasın o zaman.
Giriş seviye denebilecek oyuncu laptoplarına 16 gb yeter şimdilik hatta 24-48-96 gb şeklinde kit çıkarmışlardı giriş seviyeye 24gb ram takılabilir ama bunların kafa hala 8 gb ramde.
-
başka yokmu bu rakamlara 3060 lı sistem 3050 ti alıcam yoksa
bu nasıldır. bunu almayı düşünüyordum
amazonHP Pavilion Gaming Dizüstü Bilgisayar, 15.6'' FHD IPS 144 Hz 7 ms, Intel Core i5-11300H, 8 GB Ram, NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti, 512 GB SSD, FreeDOS, 68N59EA, Siyahhttps://www.amazon.com.tr/gp/product/B09YJ1ZKG5/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1 -
Fena degil hocam. Bu paraya o dönem baska yoktu . aradan 4 ay geçmiş hala ayni para.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Ddr4 umursanacak bir konu değil, zaten bu işlemciyle ddr5 mümkün bile değilken ddr4'ü eksi saymak hiç mantıklı değil bence.
3050 ti 4 gb olduğu için yine çok büyük bir eksi. |
1x8 olsa bile ben sıfır aldığım laptopun kasasını açıp 1 adet daha ram takmak zorunda kalacaksam 20 küsur bin lira vermemin bir anlamı kalmıyor. Gerçekten şaka gibi 8gb ram dönemi biteli yıllar oldu. İşlemcisi güzel, ekran kartı güzel ama ramden dolayı tam performans alamayacak kimse |
Laptop fiyatlarında düşüş var genel olarak. Dünyada pc vs satışları çakıldığı için stokları eritmek adına zamanında kol gibi karla sattıkları cihazların karlarından kısmaya başladılar.
Şuanda 4060 laptobun çok rahat 20 bine alınması lazım ama bizim ithalatçılar karından vazgeçmek istemiyor ısrarla. |
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X