Şimdi Ara

...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.141
Cevap
1
Favori
65.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-HP nizi kesinlikle bir UPS a bağlı çalıştırınız!! hatta mümkünse ayrı bir "Voltaj Regülatörü"
    ile kullanmanızı tavsiye ediyorum!

2-Brightness;20
    Contrast ;80

Color>>Custom color(R-G-B) 122/127/127
    Quick View>>Text (normal PC uygulamalarında)

ayarlarsanız normal PC uygulamalarında "Parlaklık" sorunu yaşamazsınız!
    --------
    Ayrıca Resim,Video(film-music clip v.s)Oyun ve diğer ayarları kendi
    izleme durumuna göre ayarlarsınız+
    ----------
    Parlama(parlak ekran sorunu) HP ve diğer tüm panellerde söz konusudur,buna yok demek
    yanlıştır!ancak her kişi kendi göz durumu yada bu olaya nasıl baktığı v.s gibi nedenlerden
    dolayı herkeste farklıdır,kimisi felaket parlıyor derken,kimisi hiç anlamıyor bile!!!

Ancak bir parlaklık sorunu kesinlikle vardır,yine odanızın panele gelen ışık durumu sebebiylede
    ciddi bir sıkıntı verebilmeside söz konusudur,salt parlama filan yoktur lafı geçersizidir!
    Parlama zaten bu panellerin yapısı itibarıyla vardır!!!ancak bana sorun olmadı+

Bununla kalkıp VCD ve düşük çözünürlülüklü Video izlemeye kimse kalkmasın lütfen!!
    Zira panel sadece 1680X1050/60Hx pixelde çalışmaktadır,başka Pixel desteği yoktur,bu durum
    diğer 160X1050/60Hz marka/modeller içinde aynıdır hemen hemen,dolayısıyla Pixel ayarı
    daha doğrusu değişimi söz konusu değildir.....

A-örneğin ayarı 1280X720p dahi yapsanız bir HD/720p görüntüyü daha kötü izliyorsunuz ama

Native pixel de bırakırsanız güzel görüntü alırsınız!!burasına dikkat!

B-1080i ve p desteğide yoktur,ancak GCard ınızın işlediği görüntü sebebiyle HD nin bu pixel deki
    görüntülerini çok güzel izleyebiliyorsunuz

Catalyst ten 1080i ve p değişikliğide yapamıyorsunuz!!

C-HD görüntüler ile diğer yüksek oyun ve görüntülerde olay süper!!!

D-Ama SD görüntülerde sınıfta kalıyor(sakın hayal kırıklığına uğramayın lütfen!!)
    Yada böyle görüntüleri eski ve şayet varsa CRT Flat panelinizde izleyiniz!

E-Kısaca HD görüntüde Samsung dahil hepsinden daha iyidir!
    SD de ise çok başarısız(diğer LCD panellerdeki SD görüntüleri bilemiyorum)
    ----------
    Selamlar

• Aydınlatıcı bilgiler için tşkler....

Sanırım kararımı verdim,bu monitörü alacağım...

Zaten pencere monitörün arkasında kalacak,sadece 1-2 metre arkamda tepede odanın sarı lambası olacak,bi sorun olmaz galiba ?!?

Bir de bugün eskişehir'de dükkanlara baktım,2 yer getirtebileceğini söyledi ama model isimlerinin sonunda V'liler vardı ikisinde de (RK282AA W2207 V)

Şayet V'li ise ne farkı olur V'sizden...Araştırdım ama somut birşey bulamadım...

Bu 2 sorum hakkında aydınlatırsanız beni ben de HP sahibi olacağım
  • quote:

Orjinalden alıntı: salih70

Arkadaşlar bügün bu monitöre sahip oldum bimeksten (maslak) 620/10 taksitle aldım .yansımamı kimin umrunda görmek istemezsen görmezsin saygılar

Dostum öncelikle hayırlı olsun ben 1-2 Bimex'e sordum tek satmıyoruz dediler. Aldığın yerde başka varmıydı? Birde deneyerekmi aldın? Cevaplayabilirsen çok teşekkür ederim. Tekrar hayırlı olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kyle007

Aydınlatıcı bilgiler için tşkler....

Zaten pencere monitörün arkasında kalacak,sadece 1-2 metre arkamda tepede odanın sarı lambası olacak,bi sorun olmaz galiba ?!?

Bir de bugün eskişehir'de dükkanlara baktım,2 yer getirtebileceğini söyledi ama model isimlerinin sonunda V'liler vardı ikisinde de (RK282AA W2207 V)

Şayet V'li ise ne farkı olur V'sizden...Araştırdım ama somut birşey bulamadım...

vli olanda hdcp denilen olay yok.şu ana kadar eksıklıgını hıssetmedıgımız bi olgu.kopya koruması olan dvdler ve bluray disklerı direkt olarak (dvd player bluray player) varken seyredemeceksın demek.ama pcden ne takarsan tak çatır çatır seyredersin..

• quote:

Aydınlatıcı bilgiler için tşkler....

1-Pencere panelin arkasında ise en önemli kısmı geçtin demektir!!!!

2-Lamba ise, paneli dik kullanırsan(90o) hiç sorun olmaz ama paneli arkaya doğru itersen panel yukarıya
    doğru kalkacağından lamba çok fena sırıtır!!

3-"v" olmaz,şayet HD/Konsol gibi HDCP uygulamalar kullanacaksan,ama kullanmayacaksan "v" elbette olur,
    bunun cevabı sana kalmış

4-Bu panel çok zor bulunuyor ve genelde HP sistemlerle satılıyor,yada internetten görmeden/bilmeden alacaksın!
    fiyatı ise E.Şehir de........ getiririz diyen adamlardan daha ucuzdur ancak!!!
    Netten alma ve görerek mağazadan al,pahalı bile olsa!!!kimisi YTL 30/50 hesabı yapıyor ama Ölü pixel riski
    için değmez(bence)

5-HP de ayrıca ölü pixel garantisi yoktur!
    Ancak genelde bütün panelleri sorunsuz vede ölü pixelsizdir,ölü pixel riski diğer firmalara göre
    çok daha azdır
    -----------
    HD de görüntüler süper ama SD de kötüdür(genelde)+Pixel aralıklarını çok net olarak görebiliyorsunuz(sorun olurmu
    size bilemem artık!)

Selamlar

• Tşkler cevaplar için....

Öncelikle sondan başlayayım,nokta aralığı ne de olsa tüm 22"ler ile aynı(HP'de daha belirgin diyorsan bilemem),arkadaşımda 225bw var,ondan tecrübem var,pek sorun değil o mevzu...

Mağazadan alma konusu ise malesef öyle görerek almakla olmayacak...Soruyorum ölü pixel testi yapabilir miyim diye,adam da haklı olarak diyo ki eğer test yapıp iade etmek istesen çok satabileceğimiz bi ürün olmadığı için sorun çıkar diyo...

Yani siparişle gelen monitörü direk alacaksın diyolar...Eeee ozaman ne farkı kalıyor ki internetten almak ile....Kaldı ki burada 650'den aşağıya fiyat vermezlerken,internette nakitte 600'e bile satan var,ki ben nakit alacağım...

V,olayı da dediğinden anladığım kadarı ile konsol bağlamak için gerekli çıkışın v'lilerde
    olmadı,doğru anlamışımdır umarım,eğer öyleyse sorun değil,konsol bağlama niyetim yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyle007 -- 1 Ekim 2007; 20:57:58 >

• mors arkadaşım deniyerek aldım ama zaten açıkta birtane vardı 226bw ikisini yan yana koydum ve tercihimi yaptım son ikiydi birini ben aldım diğeri ise teşhirde olandı piksel içinde kendimce bir kontrol yaptım 642 fiyatı vardı 620 indirdi bimeksteki çocuklar ilgilendiler yardımcı oluyorlar omu bumu yan yana getiriyorlar 19,20 ,22 yan yana koydum 19 inç 500 ytl di 120 ytl için 22 inç feda edilmez dedim samsung lar 22inç 40 dolar daha pahalı yardımcı olabildiysem ne güzel
  • quote:

Tşkler cevaplar için....

Öncelikle sondan başlayayım,nokta aralığı ne de olsa tüm 22"ler ile aynı(HP'de daha belirgin diyorsan bilemem),arkadaşımda 225bw var,ondan tecrübem var,pek sorun değil o mevzu...

Mağazadan alma konusu ise malesef öyle görerek almakla olmayacak...Soruyorum ölü pixel testi yapabilir miyim diye,adam da haklı olarak diyo ki eğer test yapıp iade etmek istesen çok satabileceğimiz bi ürün olmadığı için sorun çıkar diyo...

Yani siparişle gelen monitörü direk alacaksın diyolar...Eeee ozaman ne farkı kalıyor ki internetten almak ile....Kaldı ki burada 650'den aşağıya fiyat vermezlerken,internette nakitte 600'e bile satan var,ki ben nakit alacağım...

V,olayı da dediğinden anladığım kadarı ile konsol bağlamak için gerekli çıkışın v'lilerde
    olmadı,doğru anlamışımdır umarım,eğer öyleyse sorun değil,konsol bağlama niyetim yok...

OK,pixel aralığı sorun değil o zaman(bende de değil)

E.Şehir de bu iş(HP monitör)anladığım kadarıyla sıkıntılı ama satıcıda iyi kıvırıyor demekki,yani ürünü göreceğim
    ölü pixel var yine alacağım,o işi geçsin o uyanık satıcı!!!

O zaman netten al sende(ben şahsen böyle cihazları asla almam) YTL 600 satan yer ben görmedim ama
    sen bilirsin yinede,ben şahsen görerek-deneyerek ve sıfır değilde sisteme bağlanmış cihazı aldım(200saatlik)
    Mağazada 2 tane vardı,birisi vitrinde kapalı duran ama ben 200 saatlik olanını tercih ettim,ölü pixel işi
    her monitörde en büyük handikaptır,sonra sıkıntı veriyor,dolayısıyla fiytına hiç bakmadım,yarım saat elledim!!!
    sonra aldım!fiyat YTL 675,-(CFinans ile-12 taksit;peşin de ise fiyatı YTL 635,- idi)

"V" olayı aynen dediğin gibi,Konsol(PS3) ve BluRay-HDDVD izleme olayın yoksa,V li olmuş olmamış zaten
    dert değildir,kolay gelsin

Ben geçen hafta satılığa çıkarmıştım(BenQ24" alacaktım) sonra bu işi erteleyince satıştan vazgeçtim zira BenQ larda
    ölü pixel garantisi olsada,ürünlerinde aşırı sayıda(yüzde olarak) ölü pixel çıkmaktadır,kapıdan değişim/teslim olayı
    olsada,bana pek uygun gelmedi,ondan bu yüzden vazgeçtim,zaten yakında bir sürü markada(24" FullHD ler) yeni
    modeller geliyor!!

Selamlar

• Hocam bu gidişle ya internetten alacam,ya da basıp Ankara'ya gidip ordan alacam (Otobüsle ama )

Busefer de hem internete göre fiyat farkı olacak hem taksi parası otobüs parası derken,baya bi pahalıya malolcak...

Aslında bakarsan ben de internetten lcd alma yanlısı değilim ama şuana kadar sadece bu forumda 2 kişide ölü pixel çıktı,o yüzden gaza geldim...

Bakalım artık...Muhtemelen mecburiyetten gideceğim zaten Ankara'ya,duruma göre halletcez artık
  • Bende bu akşam Vatan Bilgisayardaydım, yaklaşık 1 saat kadar bu monitörü inceledim, o kadar spot ışıklarına rağmen monitörde beni rahatsız eden bir parlama durumu sözkonusu değil, ayrıca muhteşem bir görüntüsü var, diğer monitörlere göre, (hemen yanında hyundai 22'', diğer yanında acer vardı) sonra gittim üst katta 226BW ye baktım son bir kez daha,(ne de olsa uzun süredir aklımda hep bu monitör vardı, son bir kez bakmalıydım) bir arkadaşın 226bw konusunda söylediği şekilde contrast ve parlaklığı sıfır yapıp source tuşuna 3-5 saniye kadar bastım ve seri numarası, panel tipi, kullanım süresinin filan olduğu menü geldi karşıma, panel tipi beklediğim gibi 0 yazıyordu, o an kararımı verdim ve tekrar aşağı inip reyon görevlisi arkadaşla HP w2207 hakkında son kez görüşme yaptım(ölü piksel testi ve açıp deneme imkanı konusunda, -ayarlarız- dediler) ve çarşamba akşamı almaya karar verdim bu monitörü, oldukça uzun süren monitör arayışım bu şekilde son bulmuş oldu, çok mutluyum, heyecanla çarşamba akşamını bekliyorum...

Not: Reyon görevlisi ile yaptığım sohbet esnasında dikkatimi çeken bir konuda, görevlinin beni sürekli olarak 226bw ye yönlendirip, sürekli onu tavsiye etmesi oldu, tabi bu anlam veremediğim durumdan dolayı oldukça huzursuz oldum, konu hakkında yaorum bekliyorum neden olabilir...

Not2: Reyon görevlisi hiç bir şekilde akrabam filan değildir...

• Hocam cidden doğru diyosun,bugün ben de Eskişehir'de bu monitörün avına çıktım,Gold'a gittim kadın tutturdu 226bw vereyim diye....Dedim yok,ben HP istiyorum hem özelliklerini anlatmanıza gerek yok,sizden daha fazlasını biliyorum diye (Biraz ukalalık yaptım ama napayım deli ette kadın )

Eskişehir'den görüp alabileceğim yer yok malesef,siparişle getirtiriz diyorlar ama geleni almak zorundasın,peehh....

Son bir umudum kaldı,bi AVM'de Bimeks var,bir ihtimal orada olabilir...Orada da yoksa ya Ankara'dan yada internetten alacağız napalım
  • Fiyat olarak Vatan Bilgisayar gerçekten pahalı satıyor ancak görüp deneyip test edip alabileceğim bir yer olduğu için bende oradan alıcam, bende senin yerinde olsam, eğer çok zor olmayacaksa Ankara ya gidip orada bir firmadan alırdım, umarım istediğin gibi bulursun bir adet w2207, ancak bu 226bw yi ısrarla satmak istemeleri konusunda aklıma bin türlü şey geliyor ama neyse artık...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Da®ksiDe©

Fiyat olarak Vatan Bilgisayar gerçekten pahalı satıyor ancak görüp deneyip test edip alabileceğim bir yer olduğu için bende oradan alıcam, bende senin yerinde olsam, eğer çok zor olmayacaksa Ankara ya gidip orada bir firmadan alırdım, umarım istediğin gibi bulursun bir adet w2207, ancak bu 226bw yi ısrarla satmak istemeleri konusunda aklıma bin türlü şey geliyor ama neyse artık...

Vatan bilgisayarda HP monitörü sadece HP bilgisayar aldığın zaman veriyorlar diye biliyorum. Artık tek olarkta satılıyor mu?

• Ben de bu mönitörü aldım. Ama bazı sorularım olacak cevaplayabilirseniz sevinirim.

1-Bir arkadaş mümkünse ups e bağlayın diye yazmış. Bu durum elektrik dalgalanması olmayacağı için gerçekten görüntü kalitesinde artış sağlar mı?

2-Benim ekran kartımda 1 analog birde dvı giriş mevcut. Ben monitörümü hem ps3 hem de ekran kartına DVI dan bağlamak istiyorum. dolayısıyla DVI splitter kullanmak zorundayım. Böyle bir çoklayıcı kullansam görüntü kalitesinde kayıp olur mu?

3-PS3 üm ve sony amfim var. PS3 HP W2207 bağlı ama ben amfiden kulaklıkla ps3 ten gelen sesi nasıl alabilirim ?

Şimdiden bilgi paylaşımınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DFX -- 2 Ekim 2007; 11:28:34 >
  • DFX hayırlı olsun öncelikle...

Sorulara cevap veremicem ama ben de bu sıralar almaya niyetli olduğum için izlenimlerini aktarır mısın (konsol konusu haricindekileri)
  • Valla dostum hala test ediyorum aslında. İlk izlenim mükemmel diyaznı. Eve gerçekten bir hava katıyor.
    Görüntüde gerçekten çok iyi. Ancak TN panel olmasından dolayı farklı açılardan baktığınız zaman görüntü renklerinde solukluk canınızı sıkıyor. Ama tabi sonuçta bu TN panel. Ama monitörü tam karşınıza aldığınız zaman harika bir görüntü yer alıyor. Hd video ları izleme fırsatım oldu. Benim 32" philips lcd TV mi aratmadı desem yalan olmaz. Şimdilik bu kadar bilgi verebilirim. Çünkü bende hala kurcalıyorum monitörü.
    quote:

DFX hayırlı olsun öncelikle...

Sorulara cevap veremicem ama ben de bu sıralar almaya niyetli olduğum için izlenimlerini aktarır mısın (konsol konusu haricindekileri)

• Tamam,sağol hocam,ha bi de sen söyle bakalım,odanda pencere ve ışıklandırma durumu nasıl ve buna bağlı olarak monitördeki yansıma ne derecede
  • Bu yansıma olayı bende sadece monitör kapalıyken oluyor. Başta bende şüpheli bakıyordum parlak ekrana ama bazı kişilerin abarttığı kadar da değil.

quote:

Tamam,sağol hocam,ha bi de sen söyle bakalım,odanda pencere ve ışıklandırma durumu nasıl ve buna bağlı olarak monitördeki yansıma ne derecede
  • quote:

Orjinalden alıntı: geronimo520

Vatan bilgisayarda HP monitörü sadece HP bilgisayar aldığın zaman veriyorlar diye biliyorum. Artık tek olarkta satılıyor mu?

Vatan Bilgisayar İzmir mağazasında HP 22'' w2207 monitör 450Usd+Kdv fiyatıyla tek olarakta satılmaktadır, mağazayı bilenler için üst kattaki monitör reyonunda değilde alt kattaki Hp PC reyonunda sergilenmektedir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Da®ksiDe©

Bende bu akşam Vatan Bilgisayardaydım, yaklaşık 1 saat kadar bu monitörü inceledim, o kadar spot ışıklarına rağmen monitörde beni rahatsız eden bir parlama durumu sözkonusu değil, ayrıca muhteşem bir görüntüsü var, diğer monitörlere göre, (hemen yanında hyundai 22'', diğer yanında acer vardı) sonra gittim üst katta 226BW ye baktım son bir kez daha,(ne de olsa uzun süredir aklımda hep bu monitör vardı, son bir kez bakmalıydım) bir arkadaşın 226bw konusunda söylediği şekilde contrast ve parlaklığı sıfır yapıp source tuşuna 3-5 saniye kadar bastım ve seri numarası, panel tipi, kullanım süresinin filan olduğu menü geldi karşıma, panel tipi beklediğim gibi 0 yazıyordu, o an kararımı verdim ve tekrar aşağı inip reyon görevlisi arkadaşla HP w2207 hakkında son kez görüşme yaptım(ölü piksel testi ve açıp deneme imkanı konusunda, -ayarlarız- dediler) ve çarşamba akşamı almaya karar verdim bu monitörü, oldukça uzun süren monitör arayışım bu şekilde son bulmuş oldu, çok mutluyum, heyecanla çarşamba akşamını bekliyorum...

Not: Reyon görevlisi ile yaptığım sohbet esnasında dikkatimi çeken bir konuda, görevlinin beni sürekli olarak 226bw ye yönlendirip, sürekli onu tavsiye etmesi oldu, tabi bu anlam veremediğim durumdan dolayı oldukça huzursuz oldum, konu hakkında yaorum bekliyorum neden olabilir...

Not2: Reyon görevlisi hiç bir şekilde akrabam filan değildir...

Bunu genelde her yerde yaparlar,olay sadece bir ticari konudur,yani prim yapma,kar marjı v.s v.s
    dolayısıyla sen takma kafanı böyle uyanıklık numaralarına+HP zaten görüntüde 226 dan biraz daha iyidir.

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.