Şimdi Ara

***HTC 10 REHBER (ROOT-RECOVERY-BL UL-SOFF-CUSTOM ROM)*** (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.273
Cevap
17
Favori
43.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam bootloader açık olunca ne işe yarıyor? ben fastboot komutlarını girmek için sanıyordum ama durum başka galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: satuk_bugra

hocam bootloader açık olunca ne işe yarıyor? ben fastboot komutlarını girmek için sanıyordum ama durum başka galiba.

TWRP yükleyebilmek ve root atabilmek için bu kilit açık olmalı. Bir nevi koruma yani.
    Fastboot komutları için Geliştirici seçeneklerinden USB hata ayıklaması etkinleştirilmeli,ve tabiiki adb ve fastboot için gerekli dosyaların pc'de olması lazım.
  • elementalx kernel yukledim,ota guncellemeleri alırmıyım?guncelleme gelmezse nasıl yukleriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dbaggio

elementalx kernel yukledim,ota guncellemeleri alırmıyım?guncelleme gelmezse nasıl yukleriz?

güncelleyemezsiniz. stock ruu kurun download moddan.
  • satuk_bugra kullanıcısına yanıt
    o zaman kernel de gidecek degilmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dbaggio

o zaman kernel de gidecek degilmi?

Zaten kernel yüzünden güncelleyemeyeceğiniz için mecbur gidecek.
  • Eyvallah teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bootloader açık ve rootlu telefonum. Us unlocked ruu yüklemek için cid değiştirmem gerek sanırım sonrasında download moda alıp ruu yüklemek yeterli diye biliyorum. Cid değiştirmek için s-off şart mıdır ? Yaklaşık 90 lira malum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nuroxy

Bootloader açık ve rootlu telefonum. Us unlocked ruu yüklemek için cid değiştirmem gerek sanırım sonrasında download moda alıp ruu yüklemek yeterli diye biliyorum. Cid değiştirmek için s-off şart mıdır ? Yaklaşık 90 lira malum :)

Us roma geçmek için cid ve mid değişikliği gerekir. Bu işlemler için de s off şart.

• quote:

Bootloader açık ve rootlu telefonum. Us unlocked ruu yüklemek için cid değiştirmem gerek sanırım sonrasında download moda alıp ruu yüklemek yeterli diye biliyorum. Cid değiştirmek için s-off şart mıdır ? Yaklaşık 90 lira malum :)

Ama ben boşuna yormuşum kendimi özel mesajda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ordeniz

quote:

Garantiye mi alıyor kendini hocam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: lawyer25

quote:

quote:

Garantiye mi alıyor kendini hocam :)

Özelden sorduğu sorulara yazdığım cevaplar:

-Sunshine bölgenizi değiştirmek için lazım. Yani Avrupa sürümüne güncelleme gelmedi, Siz de Amerika sürümüne geçmek istiyorsunuz,o zaman cid ve mid değiştirilmesi lazım.
    Yani tr cihazına Amerika romu atmak için önce s-off sonra cid mid Amerika yapılacak.sonra ruu yüklenecek.
    Ruu Yükledikten sonra root recovery vs. değiştirmeyip stock kalırsanız us unlocked güncellemeleri ile devam edersiniz artık.

-RUU herşeyi temizleyip tertemiz stock yapar. Firmware yazılım tabanı için atılır.
    Yani bir custom rom yükleyeceksiniz. sizin rom ve firmware xx.yyy.z ve yüklemek istediğiniz custom rom için firmware tabanı aa.bbb.c olmalı diyor.
    2 yöntem var ve ikisinde de s-off ve cid mid değiştirmek şart.
    1-s-off yapıp cid mid değiştirip aa.bbb.c ruu.exe yükleyip ardından twrp ve twrp içinden o custom rom yüklenir.
    2-s-off yapıp cid mid değiştirip aa.bbb.c firmware'ini ya twrp ya da download moddan (hatırlayamadım şimdi) yükleyip ardından twrp içinden o custom rom yüklenir.

HTC 10 için TR rom son sürüm 2.41.401.3. US Unlocked son sürüm 2.51.617.1.
    401 ve 617 kısımları bölge.
    Ne yapıyoruz?
    S-off yapıyoruz
    HTC__M27 olan cid imizi BS_US001 yapıyoruz
    2PS620000 olan mid imizi 2PS650000 yapıyoruz
    Komutlar :

fastboot oem writecid BS_US001
    fastboot oem writemid 2PS650000

Sonra download moddan önceden indirdiğimiz 2.51.617.1 ruu.exe'yi pc'den telefona yüklüyoruz.
    Bundan sonra gelecek her US Unlocked güncellemesini anında alıyoruz.
    TWRP ve/veya root atarsak güncelleme gelir ama yüklenmez.Rootsuz ve stock recovery olması lazım.

Umarım aydınlatıcı olmuştur. Diğer detaylar konu başlığımda var.

-Marshmallow'da çalışır,kendisi temproot atar.Ama Nougat için root lazım.
    ilk bootloader açın,telefon sıfırlanır ona göre,
    sonra sunshine ile s-off yapın ama burada "s-off locked" seçeneğini işaretleyin.
    Ruu yükledikten sonra root recovery kurcalamazsanız,stock bırakırsanız normal güncellemelerle sorunsuz devam edersiniz.
    BU SÖYLEDİKLERİMİN HEPSİ HTC 10 İÇİN GEÇERLİDİR.FARKLI BİR TELEFONA UYGULANIŞI NASIL OLUR BİLMİYORUM.

-Bootloader açın,ama twrp ve root şart sunshine için.

-Yok anlatamadım sanırım. TR romda iken bootloader açılacak, telefon sıfırlanacak,twrp yüklenecek,root atılacak ,sunshine ile soff yapılacak,cid ve mid değiştirilecek,us unlocked ruu.exe yüklenecek ki bu işlem zaten herşeyi sıfırlayıp stock yapar. Twrp root hiçbir şey kalmaz, güncelleme alınır.

-Tamamdır.

-HTC 10 da şart değil, zaten s-off locked seçeceğiniz için bootloader locked olacak.

Fazla garanticilik olmuş. Üzülüyorum ama , bu kadar harcadığım vakit ciddiye alınmıyormuş gibi oluyor.

• Düzeltme: Hocam bezdi sonunda. Ben de çok yordum hakkınızı helal edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi satuk_bugra -- 7 Ağustos 2017; 23:57:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: satuk_bugra

Düzeltme: Hocam bezdi sonunda. Ben de çok yordum hakkınızı helal edin.

Yok bezme değil de hani ilk sorusuna özelden verdiğim cevap zaten buradaki sorusunun cevabı,hani madem burada sorulacaktı özelden neden soruldu,ya da o cevabın nesini beğenmediniz?
    Hani emek vermek mesele değil de, he he der gibi başka tarafta aynı soruyu sormak hoş olmuyor. Yoksa hepinize helal ediyorum emeğimi,sıkıntı yok.
    Anlatabilmişimdir umarım neye üzüldüğümü.
  • Ordeniz hocamın herkeste emeği vardır. Sağolsun usanmadan yılmadan yardımcı olmaya çalışıyor. Arada böyle birkaç farklı olay vuku buluyor malesef. İdare edin artık hocam :)

• Öğretmen olunca o his daha bir sinir bozucu oluyor galiba hocam . Anlayabiliyorum sizi ben de pek sevmem bu durumu.

• Eyvallah.Yorgunum biraz.Gereksiz alınganlık etmiş olabilirim.kimse kusura bakmasın lütfen.
  • Bir arkadaş bu konularda çok uğraşan cid için S-off a gerek yok dedi para harcarsın boşuna demişti sonrasında cevap atmadı ve ben de sizi tekrar yormiyim diye buradan genel sorayım demiştim işin özü buydu aslında, teşekkürler yine de yardımlarınız için garanticilik değildi lakin amacım :)

Bana gelen mesajın tam metni bu hocam, bunun içindi ben de s-off u sadece cid için yapacaktım hani bi yöntem var da bilmediğim ondan mı acaba dedim.
    "cid ve mid değiştirmek için s-off olmana gerek yok. onlar bootloader açık ve root isen çok basitçe fastboot ile değiştirilebiliyor. s-off hiç bir işine yaramaz. s-off sadece developer, yani çekirdek dosyalara erişmeni sağlar. ben garanti için bootloaderi kilitlerim diye s-off yaptırdım ama onun da çözümü yok. gidip 70-80 liraya telefoncuda yaptırabilion"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuroxy -- 8 Ağustos 2017; 0:34:54 >
  • quote:

Bir arkadaş bu konularda çok uğraşan cid için S-off a gerek yok dedi para harcarsın boşuna demişti sonrasında cevap atmadı ve ben de sizi tekrar yormiyim diye buradan genel sorayım demiştim işin özü buydu aslında, teşekkürler yine de yardımlarınız için garanticilik değildi lakin amacım :)

Bana gelen mesajın tam metni bu hocam, bunun içindi ben de s-off u sadece cid için yapacaktım hani bi yöntem var da bilmediğim ondan mı acaba dedim.
    "cid ve mid değiştirmek için s-off olmana gerek yok. onlar bootloader açık ve root isen çok basitçe fastboot ile değiştirilebiliyor. s-off hiç bir işine yaramaz. s-off sadece developer, yani çekirdek dosyalara erişmeni sağlar. ben garanti için bootloaderi kilitlerim diye s-off yaptırdım ama onun da çözümü yok. gidip 70-80 liraya telefoncuda yaptırabilion"

Eyvallah. Dediğim gibi yorgunluktan alınganlık yapmış olabilirim.
    Kendi telefonumuz için söyleyeyim :
    Eğer telefonunuzda TR romu var ise
    Ve sizde son güncellemelere en hızlı şekilde ulaşabilmek adına telefonunuza US Unlocked sürümünü yüklemek istiyor iseniz
    Telefonunuzu US Unlocked bölgesine göre ayarlamanız lazım önce
    bunu da telefonun cid ve mid'ini US Unlocked cid ve mid'ine dönüştürerek yapabilirsiniz sadece
    Bu cid mid değişikliğini de sadece s-off iseniz yapabilirsiniz,bizde başka yolu yok.

TR rom/firmware>US rom/firmware olması için TR cid-mid>US cid-mid yapılması lazım
    cid-mid sadece s-off iken değişir. Ötesi yok.

Sizin telefon A9 du sanırım,onda farklı bir yöntem var ise,ya da s-off gereksiz ise bilemem.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: masacre45

2.41.401.4 ruu exeyi yukledikten sonra bootloader kilidini acip twrp yuklemeyi dusunuyorum. sonrasinda viper rom yukleyip s-off yapabilirim herhalde.

S-off sadece stock iken olur Viper sıkıntı çıkarabilir.Nougat stock iseniz root da lazım. S-off yaparken s-off locked seçeneğini işaretleyin ve telfon 2 kez yeniden başlayacak 1.den sonra hemen müdahale etmeyin.

Hocam merhaba. Aosp romu sonun da kurdum Şuanlık bir sıkıntı gözükmüyor. Birkaç sorum var. Parmakizi sense tabanlı romlara göre biraz yavaş kalmış galiba. Parmağı tam kapatmak istiyor. Bunu nasıl ayarlayabiliriz? Ayrıca romda ki kamera uygulaması hiç odaklamıyor. Sizde nasıl?

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.