Şimdi Ara

***HTC 10 REHBER (ROOT-RECOVERY-BL UL-SOFF-CUSTOM ROM)*** (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.273
Cevap
17
Favori
43.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masacre45 M kullanıcısına yanıt
    O zaman sadece komut.

• cok tesekkurler umarim garantide sorun cikarmazlar.

• Selamlar, cihaza s-off yapıp US Unlocked'a çevirmek istiyorum. S-off yaptıktan sonra,

CID: BS_US001
    MID: 2PS650000

olarak değiştirip 2.51.617.32 ruu.exe ile kurulum yaparsam hallolur sanırım, doğru mudur? Bir de sorayım tekrar, cihazda şu an custom rom yüklü, cid mid değiştirme işlemine geçmeden önce stock tr romuna (...401.4 ) dönüp işlemleri yapıp ruu.exe'yi çalıştırırsam direkt olarak yükleme başlar mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Breath of Horus

Selamlar, cihaza s-off yapıp US Unlocked'a çevirmek istiyorum. S-off yaptıktan sonra,

CID: BS_US001
    MID: 2PS650000

olarak değiştirip 2.51.617.32 ruu.exe ile kurulum yaparsam hallolur sanırım, doğru mudur? Bir de sorayım tekrar, cihazda şu an custom rom yüklü, cid mid değiştirme işlemine geçmeden önce stock tr romuna (...401.4 ) dönüp işlemleri yapıp ruu.exe'yi çalıştırırsam direkt olarak yükleme başlar mı?

Nougat'ta olduğunuzu farzederek yazıyorum. Yedeklerinizi aldıktan sonra,
    Önce stock roma dönün.
    Bootloader kilidini açın.
    Sonra TWRP ve root yükleyin.
    Ardından sunshine ile s-off yapın.
    Devamında komut ile cid-mid değiştirin.
    Son olarak us ul. ruu.exe yükleyin.

Bu işlemlerden sonra geçişler için son 2 adımı uygulamanız yeterli.

Not: Bazı işlemler telefonu sıfırlar,açılışta sabırlı olun.
    Sunshine da telefonu yeniden başlatıp tekrar kendi kendine işlem yapacak,ellemeden bekleyin s-off işlemini,sadece uygulamanın yönergelerini takip edin.

• Bootloader kilidi açık. Emin olmak için tekrar yazıyorum, yanlışım olursa düzeltin hocam.

1- Custom rom'dan stock TR güncel sürüme dönüyorum. (2.41.404.4 'tü sanırım ezbere yazdım)
    2- TWRP yükleyip root atıyorum.
    3- Sunshine'dan s-off işlemlerini gerçekleştiriyorum.
    4- Cihazın cid -mid değişimini yapıyorum (verdiğim cid mid numaraları doğru mu? CID: BS_US001 MID: 2PS650000 )
    5- İndirdiğim us/unlocked ruu.exe'den kurulumu yapıyorum. (2.51.617.32 , bu sürüm doğru mudur?)

• quote:

Bootloader kilidi açık. Emin olmak için tekrar yazıyorum, yanlışım olursa düzeltin hocam.

1- Custom rom'dan stock TR güncel sürüme dönüyorum. (2.41.404.4 'tü sanırım ezbere yazdım)
    4- Cihazın cid -mid değişimini yapıyorum (verdiğim cid mid numaraları doğru mu? CID: BS_US001 MID: 2PS650000 )
    5- İndirdiğim us/unlocked ruu.exe'den kurulumu yapıyorum. (2.51.617.32 , bu sürüm doğru mudur?)

1- Custom rom'dan stock TR güncel sürüme dönüyorum. (2.41.404.4 'tü sanırım ezbere yazdım) Evet,2.41.401.41
    2- TWRP yükleyip root atıyorum. Evet
    3- Sunshine'dan s-off işlemlerini gerçekleştiriyorum. Evet,rebootta sabırlı olun,izinlere dikkat edin izin vermeyi kaçırmayın,root,adb izni falan.
    4- Cihazın cid -mid değişimini yapıyorum (verdiğim cid mid numaraları doğru mu? CID: BS_US001 MID: 2PS650000 ) Evet,doğru
    5- İndirdiğim us/unlocked ruu.exe'den kurulumu yapıyorum. (2.51.617.32 , bu sürüm doğru mudur?) Oreo son sürüm ama yüklemeyin 2.51.617.32 son nougat,onda kalın bir süre.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ordeniz

quote:

Bootloader kilidi açık. Emin olmak için tekrar yazıyorum, yanlışım olursa düzeltin hocam.

1- Custom rom'dan stock TR güncel sürüme dönüyorum. (2.41.404.4 'tü sanırım ezbere yazdım) Evet,2.41.401.41
    2- TWRP yükleyip root atıyorum. Evet
    3- Sunshine'dan s-off işlemlerini gerçekleştiriyorum. Evet,rebootta sabırlı olun,izinlere dikkat edin izin vermeyi kaçırmayın,root,adb izni falan.
    4- Cihazın cid -mid değişimini yapıyorum (verdiğim cid mid numaraları doğru mu? CID: BS_US001 MID: 2PS650000 ) Evet,doğru
    5- İndirdiğim us/unlocked ruu.exe'den kurulumu yapıyorum. (2.51.617.32 , bu sürüm doğru mudur?) Oreo son sürüm ama yüklemeyin 2.51.617.32 son nougat,onda kalın bir süre.

Kolay gelsin.

Tamamdır hocam çok teşekkürler

• İthalatçı garantili tamamen stock durumundaki Android 8 yüklü htc 10 telefonu, en basit şekilde stock 7 sürümüne nasıl geri götürebiliriz? Yazılanları okudum kafam karıştı biraz.

Teşekkürler

• Beyler almayı düşünüyorum. Amerika cihazı alacağım cihaz. Kronik batarya sıkıntısı sadece Türkiye de satılan cihazlarda var deniyor. Kime sorsam htc 10 alma diyor. Siz ne dersiniz kullanıcılar olarak .saygılar

• Hocam merhabalar, stock cihazlar için Oreo'dan Nougat'a dönmek mümkünmüş anladığım kadarıyla. Ancak xda konusunda konuşulanları pek anlayamadım. Bunun için ayrıntılı bir rehber hazırlanabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: lazerboy

Hocam merhabalar, stock cihazlar için Oreo'dan Nougat'a dönmek mümkünmüş anladığım kadarıyla. Ancak xda konusunda konuşulanları pek anlayamadım. Bunun için ayrıntılı bir rehber hazırlanabilir mi?

S-off S-on?
  • Hocam eğer yapılabilirse hiç bozmadan s-on olarak yapmak güzel olurdu. Fakat s-off daha sağlıklı olacaksa onu da yaparız mecbur. S-off ota güncelleme gelmesini engeller mi? Bende dönmek istedim ancak arkadaş gibi rehberleri tam anlayamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kralcr1994

Hocam eğer yapılabilirse hiç bozmadan s-on olarak yapmak güzel olurdu. Fakat s-off daha sağlıklı olacaksa onu da yaparız mecbur. S-off ota güncelleme gelmesini engeller mi? Bende dönmek istedim ancak arkadaş gibi rehberleri tam anlayamadım.

XDA Developers
    [SOLUTION] No IMEI / Signal after downgrade Oreo 8.0 to Nougat 7.0
    https://forum.xda-developers.com/htc-10/how-to/solution-imei-signal-downgrade-oreo-8-0-t3748999

Ben s-off olarak oreodan nougata döndüm. Bu linkte hem s-on hem s-off anlatılmış.
    S-on şu şekilde diyor:

Nougat'a ruu ile dönün. şebeke kapanacak (sorun olan kısım bu).
    Sonra TWRP kurun.
    Sonra TWRP içindeyken
    adb shell
    dd if=/dev/zero of=/dev/block/bootdevice/by-name/persist

komutu ile şebeke geri gelsin.
    Sonra tekrar ruu ile stocka dönün.

Not: Denemedim sorumluluk kabul etmem :)

• Hocam teşekkürler ama biraz tereddüt ediyorum çok bilgili olmadığım için. :)

S-off ile nasıl döndünüz basit adımlar olarak yazabilir misiniz bu akşam deneyeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: kralcr1994

Hocam teşekkürler ama biraz tereddüt ediyorum çok bilgili olmadığım için. :)

S-off ile nasıl döndünüz basit adımlar olarak yazabilir misiniz bu akşam deneyeyim

S-off ile
    Download mode a girdim
    Nougat firmware zip yükledim fastboot flash ......zip (iki kere ardı ardına aynı komutu girmek gerekiyor),
    Hemen bootloader'a geçtim
    bootloader'a girip fastboot erase persist komutunu yazdım
    Tekrar download mode'a geçip ruu yükledim.

Zor gibi gelir okuyunca,ama yapınca o kadar zor gelmez.
    S-off olunca da şurada yapacağın bir hatadan dönmek daha kolay olur s-on'a nazaran.

Ama fikrimi söyleyeyim (yine de sorumluluk kabul etmem) ; s-on'da da sorun çıkacağını düşünmüyorum,yönergeleri acele etmeden takip edin yeter.
    Bir de her yönerge içinde ayrıntılar var yazılmamış,onları öğrenin/temin edin önce.
    Mesela TWRP nasıl kurulur?
    fastboot ve adb araçlarını indirdiniz mi (komut girmek için lazım?
    HTC sürücüleri yüklü mü PC'de?
    TWRP'ye nasıl girilir?
    Bunları da biliyor olmanız lazım. Zor değil gözünüz korkmasın,sadece okumak zaman alır o kadar.

Okuyun bunların nasıl yapıldığını,yine de sorunuz olursa sorun çekinmeyin,yardımcı oluruz.

• S-off yapabilmek için sunshine programına ücret ödememiz gerekiyor değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: lazerboy

S-off yapabilmek için sunshine programına ücret ödememiz gerekiyor değil mi?

25 dolar.
  • Oreo ruu hala gelmedi değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dexter Morgan

Oreo ruu hala gelmedi değil mi?

Dört gözle bekliyoruz ha geldi ha gelecek deniyor :(
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.