Şimdi Ara

★ ★ ★ HTC CHACHA(A810E) ANA BAŞLIK VE DESTEK ★ ★ ★ (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.033
Cevap
16
Favori
77.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FatihSzn

quote:

Orijinalden alıntı: mstfakar1

quote:

quote:

quote:

arkadaslar htc chacha kullanıyorum 3g yi acamadım ya ben yavas oluyo net dıye sıkayetcıydım ama 3g acık degılmıs bırı yardım etsın nasıl acacagım?

Ayarlar>kablosuz ağ>mobil sebekeler>wcdma seç 3Gdir.

tamam yaptım kardes eyvallah sağolasın. peki wi-fi de iken 3g seçeneği devrede oluyor mu o iş nasıl oluyor?

Evet aciktir. Bence sadece nete gireceginiz zaman 3gyi ac. Sarj suren uzamis olur.

sadece ınternete baglanacagım zaman acıyorum wi-yi yada mobil şebekeyi o yuzden 3g sıkıntı yaratmıyor bana sarj konusunda teşekkür ederim 3g yi açma olayı sadece mobil sebekede gecerli o zaman wi-fi yi kullanmaya basladıgın andan ıtıbaren 3g acık olmus oluyor yani değil mi ?

3gyi acmissan wifiye girdiginde de aciktir. Kendisi kapatmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: abuzer3

biraz merakımdan birazda piyasa araştırmasından dolayı bişi sormak ıstıyom ;
    neden çoğu sitede (örnhttp://www.letsgomobile.org/tr/ceptelefonu/2637/htcchacha/) vede kendi sitesinde bile bu telefonun yada diğer bazı akıllı telefonların özellikleri dahili bellek 512mb yazarken keyifle aldığımız telefonun acınca bu belleğin 140 mb olduğunu görüyoz ,geriye kalan 372 mb bellek nerde , bu çakallığın sebebi ne

bu telefonu allhdan kendıme değilde kız kardeşime aldık(o sadece seklinden dolayı aldı), kendime dahili belleği kağıt üzerinde değil gerçekdende yuksek olan ve fiyatı ortalama bir bilgisayardan üzerinde olmayan bir akıllı telefon almayı düşünüyorum da.

(Not: telefonun şekli duruşu ekran kalitesi dokunmatiği süper,tusları kaymıyo (elleri çok terleyen biriyim ve tuşların ustu pudralı unlu gibi sankı) )

Hafiza sorunu cevaplayayim. Cihazin dahili hafizasi 512 evet bunun 360 mb kadarini isletim sistemi ve cihazin icindeki uygulamalar kullaniyor. O yuzden 140 mb civari geriye kaliyor. Yeni telefon alacaginiz zaman dahili hafizasi en az 8gb olan telefon almanizi oneririm. Boyle sorunlarla karsilasmazsiniz.

• dahili hafıza ayrı ön bellek ayrı.
    bende tablet var 16gb dahili hafıza ama 526 mb ön bellek. chacha kadar olmasada onda da ön bellek sorunu rastlanıyor bazen.
    sık sık ön belleği temizlemek lazım ancak öyle toparlanıyor.
  • cm9 veya cm10 radyo nasıl oluyoarkadaslar bilen varmı ben bulamadım da :)
  • arkadaslar bazı uygulamaların simgesi gözükmüyoır sdece android simgesi var birde tuş kilidine geçmiyor cihaz boyle sorun yasayan varmıdır yardımcı olur musunuz...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: abuzer3

biraz merakımdan birazda piyasa araştırmasından dolayı bişi sormak ıstıyom ;
    neden çoğu sitede (örnhttp://www.letsgomobile.org/tr/ceptelefonu/2637/htcchacha/) vede kendi sitesinde bile bu telefonun yada diğer bazı akıllı telefonların özellikleri dahili bellek 512mb yazarken keyifle aldığımız telefonun acınca bu belleğin 140 mb olduğunu görüyoz ,geriye kalan 372 mb bellek nerde , bu çakallığın sebebi ne

bu telefonu allhdan kendıme değilde kız kardeşime aldık(o sadece seklinden dolayı aldı), kendime dahili belleği kağıt üzerinde değil gerçekdende yuksek olan ve fiyatı ortalama bir bilgisayardan üzerinde olmayan bir akıllı telefon almayı düşünüyorum da.

(Not: telefonun şekli duruşu ekran kalitesi dokunmatiği süper,tusları kaymıyo (elleri çok terleyen biriyim ve tuşların ustu pudralı unlu gibi sankı) )

Hafiza sorunu cevaplayayim. Cihazin dahili hafizasi 512 evet bunun 360 mb kadarini isletim sistemi ve cihazin icindeki uygulamalar kullaniyor. O yuzden 140 mb civari geriye kaliyor. Yeni telefon alacaginiz zaman dahili hafizasi en az 8gb olan telefon almanizi oneririm. Boyle sorunlarla karsilasmazsiniz.

teşşekkurler

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaslar htc chacha kullanıyorum 3g yi acamadım ya ben yavas oluyo net dıye sıkayetcıydım ama 3g acık degılmıs bırı yardım etsın nasıl acacagım?

tamam yaptım kardes eyvallah sağolasın. peki wi-fi de iken 3g seçeneği devrede oluyor mu o iş nasıl oluyor?

Evet aciktir. Bence sadece nete gireceginiz zaman 3gyi ac. Sarj suren uzamis olur.

sadece ınternete baglanacagım zaman acıyorum wi-yi yada mobil şebekeyi o yuzden 3g sıkıntı yaratmıyor bana sarj konusunda teşekkür ederim 3g yi açma olayı sadece mobil sebekede gecerli o zaman wi-fi yi kullanmaya basladıgın andan ıtıbaren 3g acık olmus oluyor yani değil mi ?

anladım pekı wcdma-gsm ne oluyor? ve wcdma yanı 3g sebekeyı etkiliyor mu mesajlasmayı falan?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

anladım pekı wcdma-gsm ne oluyor? ve wcdma yanı 3g sebekeyı etkiliyor mu mesajlasmayı falan?

Gsm 2g wcdma 3g oluyor. Ben pek bir fark goremedim mesajlasmada.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gsm 2g wcdma 3g oluyor. Ben pek bir fark goremedim mesajlasmada.

evet farkına vardım gecen gun sayende tesekkur ederım sadece wcdma yaptım gecen gun mesajlarım gıdıyor ama gelmıyor du bana mesaj o zaman gsm şirketinden kaynaklanan bır sorun teşekkür ederim sağolasın :)

• ARKADAŞLAR TELEFONU 5 AYDIR KULLANIYORUM . TAM FİYATI 550 CİVARIYKEN , TERTEMİZ 20 AY GARANTİLİ ALMIŞTIM JELATİNİ BİLE AÇILMAMIŞTI .
    ŞUAN GAYET MEMNUNUM , ÖYLE ÇOK SIKINTISI OLAN Bİ TELEFON DEĞİL .
    LİG TV PROGRAMINI VS ÇALIŞTIRMIYOR . BENİM İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL TABİ .
    SONRA FACEBOOK,TWİTTER,FOURSQUARE,WHATSAPP GİBİ PROGRAMLARI HAFIZA KARTINA TAŞIYAMIYORUZ .
    ŞARJ KONUSUNA GELİNCE , TELEFONDA WHATSAPP, FACEBOOK, TWİTTER VS PROGRAMLARI SIK SIK KULLANIYORSAK ŞARJ DURUMA GÖRE 4-8 SAAT ARASI GİDER .
    WİFİ AÇIKSA EĞER ŞARJ DAHA ÇABUK GİDİYOR .
    TELEFONDA MOBİL ŞEBEKEYİ KAPAT ÖZELLİĞİYLE OPERATÖRLERİN LİRALARA ÇÖKMESİ ENGELLENMİŞ
    GÖRÜNÜMÜ GAYET GÜZEL , HEM KLAVYELİ OLMASI HEMDE DOKUNMATİK OLMASI DAHADA GÜZELLEŞTİRİYOR TELEFONU .
    TELEFON WALKMAN ŞEKLİNDEDE KULLANILABİLİR , KULAKLIĞINDAN GELEN SES VE DIŞARIYA SES VERMEMESİDE GÜZEL Bİ ÖZELLİK .
    KAMERASIDA 5 MP KALİTEDE GAYET GÜZEL
    FİYATINA GÖRE GAYET UYGUN

BENİM ÇÖZEMEDİĞİM SORUNLAR
    1- TELEFONUN 150 MB LIK BELLEĞİNE NEDEN MECBUR BIRAKILMIŞIZ , HİÇBİR TÜRLÜ HAFIZA KARTINA TAŞINMIYOR BİLGİLER .
    2- TELEFON BAZEN MESAJ YAZARKEN G TUŞUNA BASILINCA GOOGLE YE VS GİRİYOR BU PROBLEMİ YAŞAYAN VARMI ? YADA MESAJ YAZARKEN SİLİYOSUNUZ VE EKRANIN EN BAŞINA DÖNÜYOR MU ?
    3- BAZEN FACEBOOKA GİRİNCE OTOMATİK SENKRONİZASYON YAPIYOR VE TELEFON REHBERİNDE SAÇMA SAPAN FACEBOOK ADRESİ GÖRÜYORUM.

• cm10 un yeni versiyonu gelmis xda da var isteyen deneyebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Ayhanlilar00

cm10 un yeni versiyonu gelmis xda da var isteyen deneyebilir

Hocam link kopyalasan buraya. Karisik oralar.

• http://goo.im/devs/adlx/chacha/cm10/cm-10-20130228-UNOFFICIAL-chacha.zip bu yeni versiyon

buda gapps

http://www.mediafire.com/?pv7ec5101yeaqvs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayhanlilar00 -- 3 Mart 2013; 0:19:01 >

• Bu konu biraz önemli bir çok kişi bilmez hatta hiç kimse diyebilirim.

Bu olayda telefonda gömülü gelen uygulamaları nasıl devre dışı bırakacağınızı anlatacağım.
    Nasıl yapılır?

- Menü - Ayarlar - Uygulamalar - Tümü - ARA(tuş)

İşinize yaramayacak örnek uygulamalar;
    LinkedIn,
    Twitter widget,
    Trends widget,
    Posta,
    Picasa Web Albümleri,
    Peep,
    HTC Sense için Facebook,
    Hisseler,
    Hisseler Widget'i,
    Görevler,
    Google+ (BUNU KULLANMIYORSANIZ %100 KAPATIN ÇÜNKÜ HEP AKTİF),
    Google Talk (kullanmıyorsanız),
    Google Haritalar(BUNU KULLANMIYORSANIZ %100 KAPATIN ÇÜNKÜ HEP AKTİF),
    Galeri (BUNUN YERİNE QUİCKPİC ÖNERİRİM),
    Friend stream widget,
    Friend stream,
    Flickr,
    Fb Chat,
    Facebook Chat Widget'i,
    Facebook, (BUNU KULLANMIYORSANIZ %100 KAPATIN ÇÜNKÜ HEP AKTİF),
    Dropbox,
    ... gibi ''kullanmadığınız'' uygulamalara girip DEVREDIŞI seçeneğini seçerek uygulamayı pasif yapabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: RoyalSmoker

ARKADAŞLAR TELEFONU 5 AYDIR KULLANIYORUM . TAM FİYATI 550 CİVARIYKEN , TERTEMİZ 20 AY GARANTİLİ ALMIŞTIM JELATİNİ BİLE AÇILMAMIŞTI .
    SONRA FACEBOOK,TWİTTER,FOURSQUARE,WHATSAPP GİBİ PROGRAMLARI HAFIZA KARTINA TAŞIYAMIYORUZ .
    ŞARJ KONUSUNA GELİNCE , TELEFONDA WHATSAPP, FACEBOOK, TWİTTER VS PROGRAMLARI SIK SIK KULLANIYORSAK ŞARJ DURUMA GÖRE 4-8 SAAT ARASI GİDER .
    TELEFONDA MOBİL ŞEBEKEYİ KAPAT ÖZELLİĞİYLE OPERATÖRLERİN LİRALARA ÇÖKMESİ ENGELLENMİŞ
    GÖRÜNÜMÜ GAYET GÜZEL , HEM KLAVYELİ OLMASI HEMDE DOKUNMATİK OLMASI DAHADA GÜZELLEŞTİRİYOR TELEFONU .
    TELEFON WALKMAN ŞEKLİNDEDE KULLANILABİLİR , KULAKLIĞINDAN GELEN SES VE DIŞARIYA SES VERMEMESİDE GÜZEL Bİ ÖZELLİK .

1- TELEFONUN 150 MB LIK BELLEĞİNE NEDEN MECBUR BIRAKILMIŞIZ , HİÇBİR TÜRLÜ HAFIZA KARTINA TAŞINMIYOR BİLGİLER .
    2- TELEFON BAZEN MESAJ YAZARKEN G TUŞUNA BASILINCA GOOGLE YE VS GİRİYOR BU PROBLEMİ YAŞAYAN VARMI ? YADA MESAJ YAZARKEN SİLİYOSUNUZ VE EKRANIN EN BAŞINA DÖNÜYOR MU ?
    3- BAZEN FACEBOOKA GİRİNCE OTOMATİK SENKRONİZASYON YAPIYOR VE TELEFON REHBERİNDE SAÇMA SAPAN FACEBOOK ADRESİ GÖRÜYORUM.

Hocam 2. sorun arama tuşu basılı kaldığında oluyor sanırım. Çünkü arama tuşu kısayol tuşu arama+g google ve bi kaç tane daha kısayol var ama hatırlamıyorum hepsini. Arama tuşuna bi daha basarsan düzelir hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Çelik

quote:

Orijinalden alıntı: RoyalSmoker

ARKADAŞLAR TELEFONU 5 AYDIR KULLANIYORUM . TAM FİYATI 550 CİVARIYKEN , TERTEMİZ 20 AY GARANTİLİ ALMIŞTIM JELATİNİ BİLE AÇILMAMIŞTI .

Hocam 2. sorun arama tuşu basılı kaldığında oluyor sanırım. Çünkü arama tuşu kısayol tuşu arama+g google ve bi kaç tane daha kısayol var ama hatırlamıyorum hepsini. Arama tuşuna bi daha basarsan düzelir hocam.

TEŞEKKÜRLER HOCAM , PROBLEMİ BU ARALAR YAPMIYOR AMA YAPINCA DENERİM

• quote:

Orijinalden alıntı: Ayhanlilar00

http://goo.im/devs/adlx/chacha/cm10/cm-10-20130228-UNOFFICIAL-chacha.zip bu yeni versiyon

buda gapps

http://www.mediafire.com/?pv7ec5101yeaqvs

Saol hocam. Wifiden indiricem suan mobilden indiremiyorum. Kamera vs calisiyomu? Sıkıntılı calismayan uygulamaları var mi?

• valla calismayan galiba sadece on kamera var arka kamera falan calisiyo home butonu da calisiyo search butonu calismiyo ama stabilite on numara 2 gun oldu kullaniyorum cok memnunum bluethot faln hersey yolunda bakalim :)
  • Herhangi bir işlem yaparken, klavyeden bir tuşa basıldığında farklı bir menüye yönlendiriliyorsanız; ayarlar-> uygulamalar-> hızlı başlat'tan kısayolları kaldırabilirsiniz. Ne saçma bir şeymiş. Bu sorundan yakınanlar var çok fazla. Bilginiz olsun istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akortsuz

Herhangi bir işlem yaparken, klavyeden bir tuşa basıldığında farklı bir menüye yönlendiriliyorsanız; ayarlar-> uygulamalar-> hızlı başlat'tan kısayolları kaldırabilirsiniz. Ne saçma bir şeymiş. Bu sorundan yakınanlar var çok fazla. Bilginiz olsun istedim.

Sağolun hocam .
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.